ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ. Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ.

Η δυναμική οδήγησης της BMW Σειράς 4 Cabrio.

Ζήστε την δυναμική οδήγησης στην πιο αυθεντική της μορφή. Με την BMW Σειρά 4 Cabrio μπορείτε να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για ελευθερία σε κάθε διαδρομή. Χάρη στις πρωτοποριακές τεχνολογίες BMW, οι οποίες σας επιτρέπουν να μένετε εντός πορείας και σας προσφέρουν κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας, ακόμα και όταν υιοθετείτε έναν σπορ και δραστήριο τρόπο οδήγησης.

ΚΙΒΩΤΙΟ 8 ΣΧΕΣΕΩΝ STEPTRONIC.

Το κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic αποτελεί ένα νέο ορόσημο όσον αφορά τις δυναμικές επιδόσεις και την αποδοτικότητα και είναι ένα από τα κυριότερα στοιχεία του BMW EfficientDynamics. Η ιδιαίτερα πυκνή κλιμάκωση των σχέσεων μετάδοσης έχει ως αποτέλεσμα τη βέλτιστη κατανομή της ισχύος − από τις χαμηλές μέχρι τις υψηλές ταχύτητες. Αυτό μειώνει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου ενώ, συγχρόνως, επιτρέπει στον οδηγό να απολαμβάνει βελτιωμένη σπορ οδική συμπεριφορά και πιο δυναμικές επιδόσεις. Ειδικότερα στις υψηλές ταχύτητες, οι πρόσθετες σχέσεις μετάδοσης μειώνουν τις στροφές, περιορίζοντας έτσι τόσο την κατανάλωση καυσίμου αλλά και τον θόρυβο του κινητήρα.
Σε αυτό, σημαντικό ρόλο παίζει ο συμπλέκτης μετατροπής − ακόμα και αν επιλέξετε τη λειτουργία χειροκίνητων αλλαγών ταχυτήτων. Σε συνδυασμό με τις γρήγορες μεταβάσεις σε όλο το φάσμα στροφών του κινητήρα και την υψηλή ακρίβεια συντονισμού της μετάδοσης, ο συμπλέκτης μετατροπής παρέχει εξαιρετικά υψηλό επίπεδο άνεσης κατά τις αλλαγές ταχυτήτων και μειώνει σε μεγάλο βαθμό το θόρυβο.
Χάρη στο κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic από το BMW EfficientDynamics, είναι πλέον δυνατή η ενεργή ενίσχυση των επιδόσεων στα αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με το νέο Προνοητικό Συγκρότημα Κίνησης-Μετάδοσης μέσω του διακόπτη Driving Experience. Στη λειτουργία ""Sport"", ο έλεγχος του συστήματος μετάδοσης χρησιμοποιεί δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης προκειμένου να παρέχει ακόμα πιο δυναμική απόκριση με βάση τα χαρακτηριστικά της εκάστοτε διαδρομής. Όπως υποδηλώνει το όνομά της, η λειτουργία ""Comfort"" προσφέρει ένα πρόγραμμα αλλαγής ταχυτήτων που εστιάζει στην άνεση, με λιγότερες αλλαγές.

ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ DRIVING EXPERIENCE.

Ο διακόπτης Driving Experience αφήνει την επιλογή σε σας: περάστε από τη λειτουργία Comfort, με τις βασικές ρυθμίσεις του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων, στη λειτουργία ECO PRO για μεγαλύτερη αποδοτικότητα ή στη λειτουργία Sport, που επιτρέπει ακόμα πιο δυναμική οδήγηση.

  • Λειτουργία ECO PRO

    Η οικονομική λειτουργία ECO PRO προσαρμόζει με έξυπνο τρόπο τις χαρακτηριστικές καμπύλες του γκαζιού και της μετάδοσης, καθώς και τη στρατηγική λειτουργίας του συστήματος θέρμανσης/κλιματισμού. Η λειτουργία ECO PRO βοηθά τους οδηγούς να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου σε ποσοστό έως και 20%. Οι τρεις πρόσθετες λειτουργίες, δηλαδή η λειτουργία "πλεύσης" (διαθέσιμη μόνο με το κιβώτιο Steptronic), η Προνοητική Υποβοήθηση Πορείας και η Διαδρομή ECO PRO (και οι δύο διαθέσιμες μόνο με το σύστημα πλοήγησης Professional), σας επιτρέπουν να κάνετε ακόμα μεγαλύτερη οικονομία.

  • Διαδρομή ECO PRO

    Η Διαδρομή ECO PRO εγγυάται την οικονομική χρήση του καυσίμου. Σας προτείνει μια διαδρομή βελτιστοποιημένη για αποδοτικότερη οδήγηση με βάση την πυκνότητα της οδικής κυκλοφορίας, το προσωπικό στιλ οδήγησης και τις συνθήκες που επικρατούν τοπικά.

ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ M.

Η ιδανική ανάρτηση για ακόμα πιο δυναμική οδική συμπεριφορά – τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ της Προσαρμοζόμενης Ανάρτησης Μ προσαρμόζονται ανάλογα με το τρέχον στιλ οδήγησης και τις συνθήκες οδοστρώματος. Τα χαρακτηριστικά λειτουργίας των αμορτισέρ μπορούν να τροποποιηθούν χρησιμοποιώντας το διακόπτη Driving Experience.
Μια αισθητά πιο ""σφιχτή"" ρύθμιση των αμορτισέρ ενεργοποιείται με την επιλογή της λειτουργίας Sport από το διακόπτη Driving Experience. Στη λειτουργία Sport+, ο Δυναμικός Έλεγχος Ευστάθειας (DSC) αντικαθίσταται από το Δυναμικό Έλεγχο Πρόσφυσης (DTC), ο οποίος επιτρέπει ακόμα πιο δυναμική οδήγηση.

ΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΣΠΟΡ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ.

Το μεταβλητό σπορ σύστημα διεύθυνσης με Servotronic εξασφαλίζει άμεση και ευέλικτη οδηγική συμπεριφορά και μειώνει στο ελάχιστο τη δύναμη που απαιτείται για το στρίψιμο του τιμονιού. Το σύστημα αποκρίνεται μεταβάλλοντας το λόγο υποβοήθησης διεύθυνσης ανεξάρτητα από την τρέχουσα ταχύτητα. Με τον τρόπο αυτό, περιορίζει την κίνηση του τιμονιού που απαιτείται για την επίτευξη μιας ιδιαίτερα μεγάλης γωνίας στροφής. Έτσι, βελτιώνεται σε μεγάλο βαθμό η ευελιξία, ειδικότερα κατά τη δυναμική οδήγηση σε κλειστές στροφές ή στις περιπτώσεις απότομου ελιγμού αλλαγής κατεύθυνσης για την αποφυγή εμποδίων. Επιπλέον, αυξάνεται και η άνεση κατά το παρκάρισμα, το στρίψιμο και την εκτέλεση ελιγμών. Στις μικρές γωνίες στροφής, το σύστημα παρέχει εξαιρετική κατευθυντική ευστάθεια και κορυφαία ακρίβεια διεύθυνσης.