ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ.

Η διαχείριση της ενέργειας στην BMW Σειρά 4 Cabrio.

Κορυφαία απόδοση που μεταφράζεται σε ώση και μέγιστη αποδοτικότητα – η BMW Σειρά 4 Cabrio επιδεικνύει την πρωτοπορία του BMW EfficientDynamics μέσα από ένα εκτεταμένο πακέτο τεχνολογιών. Για οδηγική απόλαυση με ανοικτή την οροφή: ασύγκριτη δυναμική, χαμηλές εκπομπές ρύπων.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ECO PRO.

Η λειτουργία ECO PRO βοηθά τους οδηγούς να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου σε ποσοστό έως και 20%, ανάλογα με το προσωπικό τους στιλ οδήγησης – σύμφωνα με μια μελέτη με αντικείμενο την κατανάλωση καυσίμου, που έχει εκπονηθεί από την ίδια την BMW. Οι τρεις πρόσθετες λειτουργίες, δηλαδή η λειτουργία ""πλεύσης"" (μόνον με κιβώτιο Steptronic), η Προνοητική Υποβοήθηση Πορείας και η Διαδρομή ECO PRO (και οι δύο διαθέσιμες μόνο με το σύστημα πλοήγησης Professional), αφήνουν ακόμα περισσότερα περιθώρια για οικονομία.

  • Λειτουργία "πλεύσης"

    Στη λειτουργία "πλεύσης", το αυτοκίνητο «γλιστρά» επάνω στο δρόμο με ταχύτητες έως και 160 km/h όταν ο οδηγός πάρει το πόδι του από το πεντάλ του γκαζιού και δεν πατήσει τα φρένα. Στη λειτουργία Sport, το αυτοκίνητο αποκρίνεται πιο άμεσα και επιτρέπει ένα πιο σπορ στιλ οδήγησης.

  • Υποβοήθηση Προνοητικής Οδήγησης

    Χρησιμοποιώντας δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης, η Υποβοήθηση Προνοητικής Οδήγησης μπορεί να αναγνωρίσει στροφές, κατοικημένες περιοχές, όρια ταχύτητας και εξόδους αυτοκινητοδρόμων και παρέχει υποδείξεις στον οδηγό να ελαττώσει ταχύτητα εκ των προτέρων.

  • Διαδρομή ECO PRO

    Η Διαδρομή ECO PRO εγγυάται την οικονομική χρήση του καυσίμου. Σας προτείνει μια διαδρομή βελτιστοποιημένη για αποδοτικότερη οδήγηση με βάση την πυκνότητα της οδικής κυκλοφορίας, το προσωπικό στιλ οδήγησης και τις συνθήκες που επικρατούν τοπικά.

ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ.

Ολόκληρη η σχεδίαση του αυτοκινήτου είναι μάρτυρας της φιλοσοφίας του BMW EfficientDynamics. Ο βελτιστοποιημένος, αεροδυναμικός μπροστινός προφυλακτήρας και το δάπεδο του αμαξώματος ενσωματώνουν καινοτομίες που μειώνουν την αντίσταση του αέρα και την κατανάλωση καυσίμου. Ο μπροστινός προφυλακτήρας είναι ένα κυρίαρχο σχεδιαστικό χαρακτηριστικό που ενσαρκώνει τη φιλοσοφία του BMW EfficientDynamics. Η ενσωματωμένη Αεροκουρτίνα καθοδηγεί τον αέρα μέσα από δύο κάθετες εισαγωγές αέρα και κατά μήκος των θόλων των μπροστινών τροχών. Η ροή του αέρα επιταχύνεται και σχηματίζει ένα είδος «κουρτίνας» στην εξωτερική πλευρά των τροχών. Επιπλέον, υπάρχουν και τα Air Breather που διοχετεύουν τη ροή του αέρα προς τους μπροστινούς τροχούς. Αυτές οι πρωτοποριακές τεχνολογίες μειώνουν τους στροβιλισμούς και την αντίσταση του αέρα, κάτι που επιφέρει σημαντική μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.
Το επίπεδο κάλυμμα του δαπέδου του αμαξώματος, το οποίο καλύπτει και το διαμέρισμα του κινητήρα, είναι μία ακόμα λεπτομέρεια που βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό την αεροδυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Αυτά τα νέα στοιχεία βελτίωσης δεν προσφέρουν μόνο εξαιρετικά πλεονεκτήματα σε ό,τι αφορά την αεροδυναμική, αλλά βελτιώνουν επίσης και την ηχομόνωση και παρέχουν μεγαλύτερη προστασία από τη σκουριά.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ BMW TWINPOWER TURBO.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ BMW TWINPOWER TURBO.

Σημαντικά μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.

Στους κινητήρες βενζίνης, η τεχνολογία BMW TwinPower Turbo συνδυάζει έναν υπερτροφοδότη TwinScroll με το σύστημα Valvetronic, που περιλαμβάνει διπλό VANOS και Άμεσο Ψεκασμό Υψηλής Ακρίβειας. Στους κινητήρες diesel, μια ειδικά βελτιστοποιημένη τεχνολογία υπερτροφοδότησης συνδυάζεται με άμεσο ψεκασμό common rail και μεταβλητή γεωμετρία τουρμπίνας νεότερης γενιάς. Με τον τρόπο αυτό, το BMW TwinPower Turbo μειώνει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου στους κινητήρες βενζίνης και diesel. Συγχρόνως αυξάνει την απόδοση ισχύος σε ένα ευρύ φάσμα στροφών.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ AUTOMATIC START/STOP.

Η λειτουργία Automatic Start/Stop εξασφαλίζει ότι καταναλώνεται καύσιμο μόνο όταν το αυτοκίνητο όντως κινείται. Όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο σε κόκκινο φανάρι ή βρίσκεται σε μποτιλιάρισμα με συχνά σταματήματα και ξεκινήματα, η λειτουργία Automatic Start/Stop εξοικονομεί καύσιμο σβήνοντας τον κινητήρα μόλις αρχίσει να λειτουργεί στο ρελαντί και ο οδηγός πάρει το πόδι του από το πεντάλ του συμπλέκτη (χειροκίνητο κιβώτιο) ή όταν ο οδηγός φρενάρει και ακινητοποιήσει εντελώς το αυτοκίνητο (κιβώτιο Steptronic).
Μια ένδειξη στην Οθόνη Πληροφοριών δείχνει ότι η λειτουργία Automatic Stop/Start είναι ενεργοποιημένη. Μόλις ο οδηγός βάλει ταχύτητα (κιβώτιο Steptronic) ή πάρει το πόδι του από το πεντάλ του φρένου (αυτόματο κιβώτιο), ο κινητήρας τίθεται από μόνος του ξανά σε λειτουργία.
Η λειτουργία Automatic Start/Stop, σε καμία περίπτωση, δεν υποβαθμίζει την οδηγική άνεση και την ασφάλεια, αφού παραμένει ανενεργή εάν ο κινητήρας δεν έχει φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας, το εσωτερικό δεν έχει ψυχθεί/θερμανθεί επαρκώς, το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας είναι χαμηλό ή εάν ο οδηγός στρίβει το τιμόνι.
Μια κεντρική μονάδα ελέγχου επανεκκινεί τον κινητήρα εάν χρειαστεί, ακόμα και όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο – για παράδειγμα, εάν το αυτοκίνητο αρχίσει να κυλά προς τα εμπρός ή εάν θαμπώσει το παρμπρίζ. Η λειτουργία Automatic Start/Stop μπορεί να απενεργοποιηθεί εντελώς, οποιαδήποτε στιγμή, με το απλό πάτημα ενός πλήκτρου.

ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΔΗΣΗ.

ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΔΗΣΗ.

Μειώνει την κατανάλωση καυσίμου.

Κάθε φορά που φρενάρετε, παράγεται κινητική ενέργεια, η οποία, μέχρι πρότινος, πήγαινε χαμένη. Η Ανάκτηση Ενέργειας από την Πέδηση αξιοποιεί αυτό το ενεργειακό δυναμικό που μέχρι τώρα έμενε ανεκμετάλλευτο. Το σύστημα δεσμεύει την ενέργεια που απελευθερώνεται κάθε φορά που ο οδηγός φρενάρει ή αφήνει το πεντάλ του γκαζιού και τη μετατρέπει σε ηλεκτρική. Στη συνέχεια, αυτή η κινητική ενέργεια χρησιμοποιείται για τη φόρτιση της μπαταρίας του αυτοκινήτου. Χάρη σε αυτό το σύστημα έξυπνης διαχείρισης ενέργειας, ο εναλλάκτης δεν χρειάζεται πλέον να λειτουργεί συνέχεια, γεγονός που συνεπάγεται μείωση των καταπονήσεών του. Το αποτέλεσμα είναι μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και αυξημένες επιδόσεις – δηλαδή, οι κλασικές αρχές της φιλοσοφίας του BMW EfficientDynamics.

ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΗΜΕΙΟΥ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ.

ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΗΜΕΙΟΥ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ.

Πιο αποδοτικές αλλαγές ταχυτήτων.

Βελτιστοποιημένες αλλαγές ταχυτήτων, χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου – το ηλεκτρονικό σύστημα του κινητήρα υπολογίζει την πιο αποδοτική σχέση μετάδοσης στο κιβώτιο ταχυτήτων βάσει των συνθηκών οδήγησης και των στροφών του κινητήρα. Στην Οθόνη Πληροφοριών ανάβει ένα βέλος που σας δείχνει πότε να επιλέξετε μεγαλύτερη ή μικρότερη σχέση στο κιβώτιο για να επιτύχετε πιο οικονομική οδήγηση. Το σύστημα αναγνωρίζει, επίσης, πότε επιταχύνετε γρήγορα και καθυστερεί τις υποδείξεις του ανάλογα, μέχρι να επανέλθει ο κινητήρας στις φυσιολογικές στροφές λειτουργίας. Στη λειτουργία χειροκίνητων αλλαγών, ο οδηγός που έχει στη διάθεσή του ένα κιβώτιο Steptronic θα λαμβάνει και συστάσεις για τις αλλαγές. Συγκριτικές δοκιμές έχουν δείξει ότι τα αυτοκίνητα με Ένδειξη Σημείου Αλλαγής Ταχύτητας καταναλώνουν περίπου 4% λιγότερο καύσιμο.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ.

Βελτιωμένη αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης.

Κάθε φορά που στρίβετε το τιμόνι, καταναλώνεται ενέργεια. Γιατί, όμως, να καταναλώνεται ενέργεια όταν δεν στρίβετε; Η Ηλεκτρική Υποβοήθηση Συστήματος Διεύθυνσης BMW ενεργοποιείται μόνο όποτε χρειάζεται. Σε αντίθεση με τα συμβατικά υδραυλικά συστήματα διεύθυνσης, αυτή η λύση από την BMW καταναλώνει ενέργεια μόνο όταν πράγματι στρίβετε το τιμόνι. Όταν το τιμόνι παραμένει σταθερό – π.χ. κατά την ευθεία πορεία σε αυτοκινητόδρομο με μεγάλη ταχύτητα – ο ηλεκτροκινητήρας του συστήματος είναι εκτός λειτουργίας.