ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΟΠΤΙΚΟ ΣΑΣ ΠΕΔΙΟ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ.

Συστήματα υποστήριξης οδηγού στην BMW Σειρά 4 Coupé.

Εγγύηση ασφάλειας: κάθε διαδρομή με την BMW 4 Series Coupé. Τα συστήματα υποστήριξης οδηγού της BMW σας παρέχουν πρωτοποριακή και έξυπνη υποστήριξη, δημιουργώντας νέα σημεία αναφοράς στους τομείς της ασφάλειας και της άνεσης.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Το πλήρως έγχρωμο BMW Head-Up Display προβάλλει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με το ταξίδι ακριβώς μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού, βοηθώντας τον έτσι να συγκεντρωθεί καλύτερα στην οδήγηση.

Προβάλλονται πληροφορίες όπως η τρέχουσα ταχύτητα κίνησης και – ανάλογα με τον εξοπλισμό – οι υποδείξεις πλοήγησης, η Ένδειξη Ορίων Ταχύτητας με πληροφορία απαγόρευσης προσπέρασης, οι λίστες τηλεφωνικού καταλόγου και μουσικής, καθώς και πληροφορίες και υποδείξεις από τα διάφορα συστήματα υποστήριξης του οδηγού. Τα εικονίδια προβάλλονται πλήρως έγχρωμα και με υψηλή ανάλυση στο παρμπρίζ. Η προβολή της εικόνας φαίνεται σαν να βρίσκεται 2,3 m περίπου μπροστά από το αυτοκίνητο. Σε συνδυασμό με τη σωστή θέση οδήγησης, ο οδηγός μπορεί να διαβάζει γρήγορα και εύκολα τις πληροφορίες, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του.

  • Αυτόματη τροποποίηση

    Η φωτεινότητα των ενδείξεων προσαρμόζεται αυτόματα στις συνθήκες εξωτερικού φωτισμού, ενώ προσφέρονται διαφορετικοί τρόποι ένδειξης για την ημέρα και τη νύχτα. Επίσης προσφέρεται η δυνατότητα ρύθμισης του ύψους των ενδείξεων. Ακόμα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τις πληροφορίες που θέλει να εμφανίζονται πέραν της τρέχουσας ταχύτητας κίνησης και των προειδοποιήσεων από τα συστήματα υποστήριξης οδηγού.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΜΕΡΩΝ.

Έλεγχος Απόστασης Παρκαρίσματος, Surround View και Κάμερα οπισθοπορείας: απολαύστε ένα ξεκάθαρο οπτικό πεδίο της περιοχής γύρω από το αυτοκίνητο όταν κάνετε ελιγμούς για το παρκάρισμα ή την έξοδο. Ο Έλεγχος Απόστασης Παρκαρίσματος (PDC) μπροστά και πίσω σας επιτρέπει να παρκάρετε με ασφάλεια και άνεση με τη βοήθεια οπτικών και ακουστικών σημάτων.
Το Surround View δείχνει το αυτοκίνητο στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου με την προβολή κάτοψης. Το Side View που περιλαμβάνεται σε αυτόν τον προαιρετικό εξοπλισμό σας εξασφαλίζει καλύτερο οπτικό πεδίο σε συνθήκες πολύ περιορισμένης ορατότητας, για παράδειγμα, σε εξόδους δρόμων. Η κάμερα οπισθοπορείας σας παρέχει χρήσιμη υποστήριξη όταν σταθμεύετε με την όπισθεν με ταχύτητα κάτω από 20 km/h.

ΕΝΕΡΓΟ CRUISE CONTROL BMW ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ STOP&GO.

ΕΝΕΡΓΟ CRUISE CONTROL BMW ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ STOP&GO.

Αύξηση της ασφάλειας και της άνεσης.

Το προαιρετικά διαθέσιμο Ενεργό Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, προειδοποίηση προσέγγισης , βασισμένη σε ραντάρ, και λειτουργία πέδησης αυξάνει την ασφάλεια και αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο κατά την οδήγηση σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας. Εκτός αυτού, το σύστημα μετρά διαρκώς την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και διατηρεί σταθερή μια προεπιλεγμένη απόσταση ασφαλείας.

Προσαρμογή ταχύτητας.

Η λειτουργία Stop&Go, αφενός ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα κίνησης του αυτοκινήτου μέχρι και την πλήρη ακινητοποίησή του, αφ' ετέρου επιταχύνει, επίσης αυτόματα, το αυτοκίνητο και πάλι στην επιθυμητή ταχύτητα κίνησης αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ενεργοποίηση προειδοποίησης πρόσκρουσης στο μπροστινό μέρος.

Σε περίπτωση που το προπορευόμενο όχημα φρενάρει απότομα, η BMW σας αποκρίνεται άμεσα όταν είναι ενεργοποιημένη η προειδοποίηση σύγκρουσης. Σε πρώτη φάση, εκπέμπεται ένα οπτικό σήμα ενώ, σε δεύτερη φάση – στην οποία περιέρχεται το σύστημα εφόσον δεν έχετε αντιδράσει ακόμα – ένα ηχητικό σήμα εφιστά την προσοχή σας. Αφού παρέλθει και αυτή η φάση, η BMW σας φρενάρει για λογαριασμό σας, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη εσείς: το σύστημα ενεργοποιεί μια λειτουργία ακινητοποίησης με τη μέγιστη δυνατή επιβράδυνση.

ΕΝΕΡΓΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ BMW.

ΕΝΕΡΓΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ BMW.

Προστασία επιβατών BMW ConnectedDrive.

Η Ενεργή Προστασία είναι ένα σύστημα προληπτικής προστασίας επιβατών που παρέχεται από το BMW ConnectedDrive.

Όταν φορεθούν οι μπροστινές ζώνες ασφαλείας, ενεργοποιούνται αυτόματα οι προεντατήρες ζωνών μόλις το αυτοκίνητο αρχίσει να κινείται. Εάν προκύψει μια κρίσιμη κατάσταση στον δρόμο, αυξάνεται η δύναμη συγκράτησης των μπροστινών ζωνών ασφαλείας και κλείνουν τα πλαϊνά παράθυρα – όπως και η συρόμενη οροφή, εφόσον υπάρχει. Κρίσιμη κατάσταση θεωρείται, για παράδειγμα, μια απόπειρα ακινητοποίησης έκτακτης ανάγκης από τον οδηγό ή η περίπτωση που το αυτοκίνητο παρουσιάζει υπερβολικές τάσεις υποστροφής ή υπερστροφής.

Υποβοήθηση Επαγρύπνησης.

Εάν το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με Προειδοποίηση Προσέγγισης ή Προειδοποίηση Προσέγγισης με λειτουργία φρεναρίσματος, μπορούν να αναγνωριστούν εκ των προτέρων οι πιθανοί κίνδυνοι πρόσκρουσης με κινούμενα ή σταθμευμένα αυτοκίνητα (εντός των ορίων του συστήματος).

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το σύστημα ακινητοποιεί το αυτοκίνητο χωρίς οποιαδήποτε επέμβαση από τον οδηγό. Αυτό βοηθά στον περιορισμό των επακόλουθων συγκρούσεων και στην ελαχιστοποίηση των ζημιών. Επιπλέον, η Υποβοήθηση Επαγρύπνησης παρακολουθεί συνεχώς τη συμπεριφορά του οδηγού στο τιμόνι για τυχόν ενδείξεις κόπωσης. Το σύστημα αναλύει τη συμπεριφορά του οδηγού στο τιμόνι και αποκρίνεται με ένα μήνυμα στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου που προτρέπει τον οδηγό να κάνει ένα διάλειμμα, όταν διαπιστώσει μη φυσιολογική συμπεριφορά οδήγησης.

BMW SELECTIVE BEAM.

Με το BMW Selective Beam η νυχτερινή οδήγηση γίνεται πιο άνετη και ασφαλής. Παρέχει εξαιρετική ορατότητα στο σκοτάδι χωρίς να «τυφλώνει» τους άλλους οδηγούς.
Το BMW Selective Beam ανιχνεύει τους άλλους χρήστες του δρόμου και τους απομονώνει επιλεκτικά από την περιοχή διασποράς της φωτεινής δέσμης των φώτων πορείας. Η εμβέλεια της φωτεινής δέσμης ανέρχεται σε 400 m, πράγμα που εξασφαλίζει τον έγκαιρο εντοπισμό κινδύνων και βελτιωμένη κατευθυντικότητα.

ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΡΙΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ.

Καλύτερα ασφαλείς παρά μετανιωμένοι μετά: η Ένδειξη Ορίων Ταχύτητας με πληροφορία απαγόρευσης προσπέρασης σας δείχνει το τρέχον όριο ταχύτητας, καθώς και εάν επιτρέπονται ή όχι οι προσπεράσεις. Οι ενδείξεις αυτές εμφανίζονται στην Οθόνη πληροφοριών του πίνακα οργάνων και
στο Head-Up Display. Μια ειδική κάμερα ανιχνεύει τις σχετικές πινακίδες στο δρόμο. Οι πληροφορίες από την κάμερα μεταβιβάζονται σε μια μονάδα ελέγχου, η οποία τις επεξεργάζεται μαζί με τα δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης. Στο σύστημα υπάρχουν ενσωματωμένα και άλλα στοιχεία, όπως π.χ. αισθητήρας βροχής, έτσι ώστε να καταγράφονται και τα μεταβλητά όρια ταχύτητας, για παράδειγμα, σε βρεγμένο οδόστρωμα. Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι είστε πάντοτε πολύ καλά ενημερωμένοι για τις συνθήκες του δρόμου μπροστά σας. Απαιτείται το σύστημα πλοήγησης Business ή Professional.

DRIVING ASSISTANT.

Το πακέτο Driving Assistant συνδυάζει μια σειρά από συστήματα καμερών, όπως είναι η Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας, η Προειδοποίηση Προσέγγισης και η Προειδοποίηση Πεζών με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη.

Η Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας ανιχνεύει τις διαγραμμίσεις των λωρίδων και σε περίπτωση που, άθελά του, ο οδηγός αρχίσει να παρεκκλίνει από τη λωρίδα του όταν κινείται με ταχύτητες από 70 km/h περίπου και άνω, τον προειδοποιεί με δονήσεις του τιμονιού. Η λειτουργία προειδοποίησης δεν ενεργοποιείται εάν η αλλαγή λωρίδας είναι ηθελημένη, δηλαδή όταν έχετε ανάψει φλας.

Η Προειδοποίηση Προσέγγισης με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη ανιχνεύει οχήματα, ενώ η Προειδοποίηση Πεζών με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη ανιχνεύει πεζούς. Σε περίπτωση που το προπορευόμενο όχημα φρενάρει απότομα, η BMW σας αποκρίνεται άμεσα όταν είναι ενεργοποιημένη η Προειδοποίηση Προσέγγισης. Το σύστημα λειτουργεί βηματικά. Αρχικά προβάλλεται ένα σύμβολο προειδοποίησης, μετά το σύμβολο αρχίζει να αναβοσβήνει και ενεργοποιείται μία ακουστική προειδοποίηση. Τέλος, πραγματοποιείται ένα απαλό φρενάρισμα (σε ταχύτητες κάτω από 60 km/h). Η Προειδοποίηση Πεζών λειτουργεί σε ταχύτητες από 10 έως 60 km/h και ενεργοποιεί μία και μοναδική προειδοποίηση σε περίπτωση άμεσου κινδύνου. Εάν το σύστημα προειδοποιήσει τον οδηγό για πιθανή σύγκρουση, τα φρένα προετοιμάζονται κατάλληλα για ταχύτερη απόκριση. Σε κρίσιμες στιγμές, το σύστημα ενεργοποιεί τα φρένα. Αυτή η λειτουργία μπορεί να περιοριστεί κατά την οδήγηση στο σκοτάδι ή σε ομίχλη.

iDrive Touch.

Το πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch σας παρέχει άνετο έλεγχο του συστήματος iDrive με το ένα χέρι. Χάρη στο touchpad που είναι ενσωματωμένο στο πολυχειριστήριο, μπορείτε να εισαγάγετε εύκολα διάφορες πληροφορίες, όπως προορισμούς για το σύστημα πλοήγησης, γράφοντας με το χέρι. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών και ρυθμίσεων, καθώς και για να κάνετε κύλιση μέσα σε λίστες. Ο χειρισμός είναι πανεύκολος και διαισθητικός με την αφή – ένα σπουδαίο βοήθημα για τον οδηγό, καθώς δεν αποσπά σχεδόν καθόλου την προσοχή του από το δρόμο. Όλες οι λειτουργίες που ελέγχονται με το πολυχειριστήριο μπορούν να προβληθούν βολικά στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου.