ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ.

Συστήματα υποστήριξης οδηγού BMW ConnectedDrive στην BMW Σειρά 4 Gran Coupé.

Διάφορες πρωτοποριακές τεχνολογίες σας υποστηρίζουν με πολλούς τρόπους και εξασφαλίζουν κορυφαίο επίπεδο άνεσης και ασφάλειας. Έτσι μπορείτε να επικεντρώνεστε σε ένα από τα σημαντικά πράγματα της ζωής – την ξένοιαστη οδηγική απόλαυση.

DRIVING ASSISTANT.

Το πακέτο Driving Assistant συνδυάζει μια σειρά συστημάτων που υποστηρίζονται από κάμερες, όπως είναι η Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας, η Προειδοποίηση Προσέγγισης και η Προειδοποίηση Πεζών με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη.

Η Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας ανιχνεύει τις διαγραμμίσεις των λωρίδων και σε περίπτωση που, άθελά του, ο οδηγός αρχίσει να παρεκκλίνει από τη λωρίδα του όταν κινείται με ταχύτητες από 70 km/h περίπου και άνω, τον προειδοποιεί με δονήσεις του τιμονιού. Η λειτουργία προειδοποίησης δεν ενεργοποιείται εάν η αλλαγή λωρίδας είναι ηθελημένη, δηλαδή όταν έχετε ανάψει φλας. Η Προειδοποίηση Προσέγγισης με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη ανιχνεύει οχήματα, ενώ η Προειδοποίηση Πεζών με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη ανιχνεύει πεζούς. Σε περίπτωση που το προπορευόμενο όχημα φρενάρει απότομα, η BMW σας αποκρίνεται άμεσα όταν είναι ενεργοποιημένη η Προειδοποίηση Προσέγγισης. Το σύστημα λειτουργεί βηματικά. Αρχικά προβάλλεται ένα σύμβολο προειδοποίησης, μετά το σύμβολο αρχίζει να αναβοσβήνει και ενεργοποιείται μία ακουστική προειδοποίηση. Τέλος, πραγματοποιείται ένα απαλό φρενάρισμα (σε ταχύτητες κάτω από 60 km/h). Η Προειδοποίηση Πεζών λειτουργεί σε ταχύτητες από 10 έως 60 km/h και ενεργοποιεί μία και μοναδική προειδοποίηση σε περίπτωση άμεσου κινδύνου. Εάν το σύστημα προειδοποιήσει τον οδηγό για πιθανή σύγκρουση, τα φρένα προετοιμάζονται κατάλληλα για ταχύτερη απόκριση. Σε κρίσιμες στιγμές, το σύστημα ενεργοποιεί τα φρένα. Αυτή η λειτουργία μπορεί να περιοριστεί κατά την οδήγηση στο σκοτάδι ή σε ομίχλη.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Το πλήρως έγχρωμο BMW Head-Up Display προβάλλει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με το ταξίδι ακριβώς μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού, βοηθώντας τον έτσι να συγκεντρωθεί καλύτερα στην οδήγηση.

Προβάλλονται πληροφορίες όπως η τρέχουσα ταχύτητα και – ανάλογα με τον εξοπλισμό – οι υποδείξεις πλοήγησης, η Ένδειξη Ορίων Ταχύτητας με πληροφορία απαγόρευσης προσπέρασης, οι λίστες τηλεφωνικού καταλόγου και μουσικής, καθώς και πληροφορίες και υποδείξεις από τα διάφορα συστήματα υποστήριξης του οδηγού. Τα εικονίδια προβάλλονται πλήρως έγχρωμα και με υψηλή ανάλυση στο παρμπρίζ. Η προβολή της εικόνας φαίνεται σαν να βρίσκεται 2,3 m περίπου μπροστά από το αυτοκίνητο. Σε συνδυασμό με τη σωστή θέση οδήγησης, ο οδηγός μπορεί να διαβάζει γρήγορα και εύκολα τις πληροφορίες, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του. Η φωτεινότητα των ενδείξεων προσαρμόζεται αυτόματα στις συνθήκες εξωτερικού φωτισμού, ενώ προσφέρονται διαφορετικοί τρόποι ένδειξης για την ημέρα και τη νύχτα. Επίσης προσφέρεται η δυνατότητα ρύθμισης του ύψους των ενδείξεων. Ακόμα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τις πληροφορίες που θέλει να εμφανίζονται πέραν της τρέχουσας ταχύτητας και των προειδοποιήσεων από τα συστήματα υποστήριξης οδηγού.

Σύστημα πλοήγησης Professional με πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch.

Το Σύστημα πλοήγησης Professional έχει υπερσύγχρονη και κομψή σχεδίαση και προσφέρει μια ασυναγώνιστη γκάμα υπηρεσιών: πρόκειται για ένα απλό, εύχρηστο και άψογα ενσωματωμένο στο αυτοκίνητο σύστημα πλοήγησης, που είναι βασισμένο στην κλασική αρχή λειτουργίας του iDrive και εξοπλισμένο με πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch.Το σύστημα περιλαμβάνει ένα κιτ hands-free με θύρα USB και λειτουργία φωνητικού ελέγχου, το ραδιόφωνο Professional με DVD και μνήμη 20 GB για αρχεία ήχου. Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης των Πληροφοριών Κυκλοφορίας σε Πραγματικό Χρόνο (RTTI). Η ενσωματωμένη έγχρωμη οθόνη LCD 8,8" με λειτουργία διαιρούμενης προβολής (κύρια και συμπληρωματική προβολή) έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να είναι εξαιρετικά ευανάγνωστη και να παρέχει άριστη ευκρίνεια όλων των ενδείξεων.

Το πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch, που είναι εξοπλισμένο με πλήκτρα άμεσης πρόσβασης στο μενού, οκτώ βολικές προτιμώμενες λειτουργίες και φωνητικό έλεγχο, εξασφαλίζει διαισθητικό χειρισμό και σας επιτρέπει να εισάγετε διευθύνσεις προορισμού γράφοντας με το χέρι στην επιφάνεια αφής του. Χάρη στη λειτουργία τρισδιάστατης προβολής χαρτών, που χρησιμοποιεί δορυφορικές εικόνες για τους χάρτες και φωτορεαλιστικές απεικονίσεις επιλεγμένων αξιοθέατων, η πλοήγηση μετατρέπεται σε μια συναρπαστική οπτική εμπειρία.

Οι ενημερώσεις χαρτών είναι διαθέσιμες για τρία χρόνια χωρίς χρέωση από τους Επίσημους Εμπόρους BMW. Στο πλαίσιο του BMW ConnectedDrive, και σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες, το σύστημα ενημερώνει αυτόματα τους χάρτες για χρονικό διάστημα τριών ετών και μέχρι τέσσερις φορές τον χρόνο.

Σύστημα πλοήγησης Professional.

Δείτε την ταινία για αυτόν τον εξοπλισμό.

ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΡΙΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ.

ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΡΙΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ.

Πρώτα η ασφάλεια: η Ένδειξη Ορίων Ταχύτητας με πληροφορία απαγόρευσης προσπέρασης προβάλλει το τρέχον όριο ταχύτητας στον πίνακα οργάνων, καθώς και πληροφορίες για περιοχές όπου απαγορεύονται οι προσπεράσεις. Οι ενδείξεις αυτές εμφανίζονται στην Οθόνη πληροφοριών του πίνακα οργάνων και στο Head-Up Display. Μια ειδική κάμερα ανιχνεύει τις σχετικές πινακίδες στο δρόμο. Οι πληροφορίες από την κάμερα μεταβιβάζονται σε μια μονάδα ελέγχου, η οποία τις επεξεργάζεται μαζί με τα δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης. Περιλαμβάνονται και άλλα στοιχεία, όπως π.χ. αισθητήρας βροχής, έτσι ώστε να καταγράφονται και τα μεταβλητά όρια ταχύτητας, για παράδειγμα, σε βρεγμένο οδόστρωμα ή σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός είναι πάντοτε πολύ καλά ενημερωμένος για τις συνθήκες του δρόμου. Απαιτείται το σύστημα πλοήγησης Business ή Professional.

ΕΝΕΡΓΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.

Η Ενεργή Προστασία είναι ένα σύστημα προληπτικής προστασίας επιβατών που παρέχεται από το BMW ConnectedDrive.

Εάν προκύψει μια κρίσιμη κατάσταση στον δρόμο, αυξάνεται η δύναμη συγκράτησης των μπροστινών ζωνών ασφαλείας και κλείνουν τα πλαϊνά παράθυρα – όπως και η ηλιοροφή, εφόσον υπάρχει. Κρίσιμη κατάσταση θα μπορούσε να είναι, για παράδειγμα, ένα απότομο φρενάρισμα ή η εκδήλωση πολύ έντονης υποστροφής ή υπερστροφής του αυτοκινήτου.

Εάν το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με Προειδοποίηση Προσέγγισης ή Προειδοποίηση Προσέγγισης με λειτουργία φρεναρίσματος, μπορούν να αναγνωριστούν εκ των προτέρων οι πιθανοί κίνδυνοι πρόσκρουσης με κινούμενα ή σταθμευμένα αυτοκίνητα (εντός των ορίων του συστήματος).

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το σύστημα ακινητοποιεί το αυτοκίνητο χωρίς οποιαδήποτε επέμβαση από τον οδηγό. Αυτό βοηθά στον περιορισμό των επακόλουθων συγκρούσεων και στην ελαχιστοποίηση των ζημιών.

Επιπλέον, η Υποβοήθηση Επαγρύπνησης παρακολουθεί συνεχώς τη συμπεριφορά του οδηγού στο τιμόνι για τυχόν ενδείξεις κόπωσης. Το σύστημα αναλύει τη συμπεριφορά του οδηγού στο τιμόνι και αποκρίνεται με ένα μήνυμα στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου που προτρέπει τον οδηγό να κάνει ένα διάλειμμα, όταν διαπιστώσει μη φυσιολογική συμπεριφορά οδήγησης.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΜΕΡΩΝ.

Σε δύσκολες καταστάσεις, διάφορα συστήματα καμερών σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε ό,τι συμβαίνει γύρω σας. Χάρη στο BMW ConnectedDrive.

  • Κάμερα οπισθοπορείας

    Η κάμερα οπισθοπορείας επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει το χώρο πίσω από το αυτοκίνητο στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου κατά την εκτέλεση ελιγμών και το παρκάρισμα. Η κάμερα οπισθοπορείας βελτιώνει την ορατότητα όταν κινείστε με την όπισθεν με ταχύτητα κάτω από 20 km/h, για παράδειγμα, όταν παρκάρετε. Διαδραστικές γραμμές πορείας δείχνουν εάν η επιλεγμένη ελεύθερη θέση στάθμευσης είναι αρκετά μεγάλη για το αυτοκίνητο και παρέχουν υποστήριξη στον οδηγό κατά τη διάρκεια του παρκαρίσματος, εμφανίζοντας περιοχές επισημασμένες με χρώματα στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου. Σε συνδυασμό με τον κοτσαδόρο, η κάμερα οπισθοπορείας διαθέτει και μια πρακτική λειτουργία zoom που κάνει την προσέγγιση ακόμα πιο εύκολη κατά τη σύνδεση ρυμουλκούμενου εξοπλισμού στο αυτοκίνητο.

  • Surround View

    Το Surround View παρέχει υποστήριξη κατά το παρκάρισμα και κατά την εκτέλεση ελιγμών σε περιορισμένους χώρους. Οι περιοχές στο πλάι και πίσω από το αυτοκίνητο καταγράφονται από τις κάμερες και προβάλλονται στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου ως πανοραμική εικόνα (Top View).
    Το σύστημα καμερών περιλαμβάνει επίσης τη λειτουργία Side View που παρέχει υποστήριξη σε περιοχές με πολύ περιορισμένη ορατότητα (π.χ. εξόδους, τυφλές διασταυρώσεις κλπ.). Δύο ψηφιακές κάμερες, εγκατεστημένες αριστερά και δεξιά στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, καταγράφουν την κατάσταση σε κάθε πλευρά του αυτοκινήτου και την αναμεταδίδουν στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου. Αυτό επιτρέπει τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν διερχόμενων διασταυρούμενων οχημάτων, ώστε ο οδηγός να είναι σε θέση να αντιδράσει κατάλληλα.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ.

Το Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης διευκολύνει το παράλληλο παρκάρισμα. Είτε ενεργοποιημένο είτε απενεργοποιημένο, το σύστημα μετρά τις διαστάσεις κάθε «υποψήφιας» ελεύθερης θέσης στάθμευσης καθώς το αυτοκίνητο περνά δίπλα από αυτή με χαμηλή ταχύτητα (κάτω από 35 km/h) και σε απόσταση έως και 1,5 m από μια σειρά σταθμευμένων οχημάτων.

Όταν βρεθεί μια κατάλληλη ελεύθερη θέση στάθμευσης, ο οδηγός απλώς ανάβει τα αλάρμ και το Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης αναλαμβάνει τον έλεγχο του τιμονιού, ενώ ο οδηγός συνεχίζει να χειρίζεται τις ταχύτητες και τα πεντάλ του γκαζιού και του φρένου. Το σύστημα παρέχει επίσης οδηγίες στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου και εκπέμπει πρόσθετα ηχητικά σήματα. Έτσι, ο οδηγός δεν κουράζεται και μπορεί να απολαμβάνει ένα υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας κατά το παρκάρισμα.