ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ.

Συστήματα υποστήριξης οδηγού BMW ConnectedDrive στην BMW Σειρά 5 Gran Turismo.

Διάφορες πρωτοποριακές τεχνολογίες σας υποστηρίζουν με πολλούς τρόπους και εξασφαλίζουν κορυφαίο επίπεδο άνεσης και ασφάλειας. Έτσι θα μπορείτε να εστιάζετε σε ένα από τα σημαντικότερα πράγματα

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Το πλήρως έγχρωμο BMW Head-Up Display προβάλλει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με το ταξίδι ακριβώς μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού, βοηθώντας τον έτσι να συγκεντρωθεί στην οδήγηση. Προβάλλονται πληροφορίες, όπως η τρέχουσα ταχύτητα κίνησης και – ανάλογα με τον εξοπλισμό – οι υποδείξεις πλοήγησης, η Ένδειξη Ορίων Ταχύτητας με πληροφορία απαγόρευσης προσπέρασης, οι λίστες τηλεφωνικού καταλόγου και μουσικής, καθώς και πληροφορίες και υποδείξεις από τα διάφορα συστήματα υποστήριξης του οδηγού. Τα εικονίδια προβάλλονται πλήρως έγχρωμα και με υψηλή ανάλυση στο παρμπρίζ. Η προβολή της εικόνας φαίνεται σαν να βρίσκεται περίπου 2,3 m μπροστά από το αυτοκίνητο. Σε συνδυασμό με τη σωστή θέση οδήγησης, ο οδηγός μπορεί να διαβάζει γρήγορα και εύκολα τις πληροφορίες, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του. Η φωτεινότητα των ενδείξεων προσαρμόζεται αυτόματα στις συνθήκες εξωτερικού φωτισμού, ενώ προσφέρονται διαφορετικοί τρόποι ένδειξης για την ημέρα και τη νύχτα. Επίσης προσφέρεται η δυνατότητα ρύθμισης του ύψους των ενδείξεων. Ακόμα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τις πληροφορίες που θέλει να εμφανίζονται πέραν της τρέχουσας ταχύτητας κίνησης και των προειδοποιήσεων από τα συστήματα υποστήριξης οδηγού.

ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΜΦΟΡΗΣΗΣ.

ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΜΦΟΡΗΣΗΣ.

Η Υποβοήθηση Κυκλοφοριακής Συμφόρησης ξεκουράζει τον οδηγό σε μονότονες συνθήκες οδήγησης. Σε ταχύτητες μέχρι 60 km/h, το σύστημα αφήνει το αυτοκίνητο να ακολουθεί το ρεύμα στην πυκνή κυκλοφορία, μειώνοντας το άγχος του οδηγού στα μποτιλιαρίσματα. Διατηρεί αυτόματα σταθερή την επιθυμητή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και ρυθμίζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου σας μέχρι και την πλήρη ακινητοποίησή του, εάν χρειαστεί, ενώ παρέχει και ενεργή υποστήριξη στο σύστημα διεύθυνσης. Το αυτοκίνητο βοηθά τον οδηγό να παραμένει στη σωστή λωρίδα, εφ' όσον αυτός κρατά τουλάχιστον ένα χέρι επάνω στο τιμόνι. Το αυτοκίνητο αρχίζει να κινείται ξανά αυτόματα μετά από πλήρη ακινητοποίηση διάρκειας μέχρι και 30 δευτερολέπτων. Αυτό αποτελεί άλλο ένα ορόσημο στην πορεία προς την αυτόνομη οδήγηση.

Πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch.

Το πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch σας παρέχει άνετο έλεγχο του συστήματος iDrive με το ένα χέρι. Χάρη στο touchpad που είναι ενσωματωμένο στο πολυχειριστήριο, μπορείτε να εισαγάγετε εύκολα διάφορες πληροφορίες, όπως προορισμούς για το σύστημα πλοήγησης, γράφοντας με το χέρι. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών και ρυθμίσεων, καθώς και για να κάνετε κύλιση μέσα σε λίστες. Ο χειρισμός είναι πανεύκολος και διαισθητικός με την αφή – ένα σπουδαίο βοήθημα για τον οδηγό, καθώς δεν αποσπά σχεδόν καθόλου την προσοχή του από το δρόμο. Όλες οι λειτουργίες που ελέγχονται με το πολυχειριστήριο μπορούν να προβληθούν βολικά στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου.

BMW NIGHT VISION ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΕΣΜΗ.

Το BMW Night Vision με Δυναμική Φωτεινή Δέσμη μπορεί να ανιχνεύσει ανθρώπους και μεγάλα ζώα τη νύχτα, ακόμα και από αρκετά μεγάλη απόσταση, και τα φωτίζει.
Μία κάμερα υπέρυθρων, που είναι τοποθετημένη στη μάσκα "νεφρών" BMW, μεταδίδει στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου τις εικόνες ανθρώπων και ζώων.
Έξυπνο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης με μια... φωτεινή ματιά στα πράγματα: μόλις οι αισθητήρες υπερύθρων εντοπίσουν πεζούς ή μεγάλα ζώα που κινούνται σε πορεία σύγκρουσης στο σκοτάδι, το σύστημα κατευθύνει δύο ξεχωριστά ελεγχόμενες, δυναμικές φωτεινές δέσμες επάνω τους χωρίς ανεπιθύμητη εκτυφλωτική δράση. Αυτό το φως εξασφαλίζει ότι τόσο ο οδηγός όσο και ο πεζός ειδοποιούνται για μία πιθανώς επικίνδυνη κατάσταση.
Ο οδηγός λαμβάνει πρόσθετες προειδοποιήσεις στο πλήρως έγχρωμο BMW Head-Up Display ή στον πίνακα οργάνων όταν ενεργοποιηθεί η λειτουργία θερμογραφικής απεικόνισης. Εάν παρουσιαστεί άμεσος κίνδυνος σύγκρουσης με κάποιον πεζό ή ζώο που έχει ανιχνευθεί, θα ακουστεί μία ηχητική προειδοποίηση και τα φρένα θα προετοιμαστούν για άμεση ενεργοποίηση. Το BMW Night Vision με Δυναμική Φωτεινή Δέσμη είναι μια καινοτομία από το BMW ConnectedDrive.

BMW SELECTIVE BEAM.

Με το BMW Selective Beam η νυχτερινή οδήγηση γίνεται πιο άνετη και ασφαλής. Παρέχει εξαιρετική ορατότητα στο σκοτάδι χωρίς να «τυφλώνει» τους άλλους οδηγούς.
Το BMW Selective Beam ανιχνεύει τους άλλους χρήστες του δρόμου και τους απομονώνει επιλεκτικά από την περιοχή διασποράς της φωτεινής δέσμης των φώτων πορείας. Η εμβέλεια της φωτεινής δέσμης ανέρχεται σε 400 m, πράγμα που εξασφαλίζει τον έγκαιρο εντοπισμό κινδύνων και βελτιωμένη κατευθυντικότητα.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ.

Το Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης κάνει ευκολότερο το παράλληλο παρκάρισμα. Είτε ενεργοποιημένο είτε απενεργοποιημένο, το σύστημα μετρά το χώρο στάθμευσης καθώς το αυτοκίνητο περνά δίπλα από αυτόν με χαμηλή ταχύτητα (κάτω από 35 km/h) και σε απόσταση έως και 1,5 m από τη σειρά των σταθμευμένων οχημάτων.
Όταν βρεθεί μια κατάλληλη ελεύθερη θέση στάθμευσης, ο οδηγός απλώς ενεργοποιεί το φλας και το Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης αναλαμβάνει τον έλεγχο του τιμονιού, ενώ ο οδηγός είναι υπεύθυνος για την επιλογή της σωστής ταχύτητας και το πάτημα των πεντάλ του γκαζιού και του φρένου. Το σύστημα αναπαράγει ακουστικά σήματα και δίνει οδηγίες στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου. Έτσι ο οδηγός δεν κουράζεται και μπορεί να απολαμβάνει ένα υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας στο παρκάρισμα.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΜΕΡΩΝ.

Έλεγχος Απόστασης Παρκαρίσματος, Surround View και Κάμερα οπισθοπορείας: απολαύστε ένα ξεκάθαρο οπτικό πεδίο της περιοχής γύρω από το αυτοκίνητο όταν κάνετε ελιγμούς για το παρκάρισμα ή την έξοδο. Ο Έλεγχος Απόστασης Παρκαρίσματος (PDC) μπροστά και πίσω σας επιτρέπει να παρκάρετε με ασφάλεια και άνεση με τη βοήθεια οπτικών και ακουστικών σημάτων.
Το Surround View δείχνει το αυτοκίνητο στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου με την προβολή κάτοψης. Το συνοδευτικό σύστημα Side View εγγυάται την καλύτερη ορατότητα σε δύσκολες εξόδους δρόμων. Η κάμερα οπισθοπορείας σας παρέχει χρήσιμη υποστήριξη όταν σταθμεύετε με την όπισθεν με ταχύτητα κάτω από 20 km/h.

ΕΝΕΡΓΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.

H Ενεργή προστασία είναι ένα σύστημα προληπτικής προστασίας επιβατών, το οποίο παρέχεται από το BMW ConnectedDrive.


Εάν προκύψει μια κρίσιμη κατάσταση στον δρόμο, αυξάνεται η δύναμη συγκράτησης των μπροστινών ζωνών ασφαλείας, εάν χρειαστεί, και κλείνουν τα πλαϊνά παράθυρα. Εάν το αυτοκίνητο διαθέτει καθίσματα Comfort, η πλάτη του καθίσματος συνοδηγού και των πίσω καθισμάτων επανέρχονται σε όρθια θέση. Κρίσιμη κατάσταση θεωρείται, για παράδειγμα, μια απόπειρα ακινητοποίησης έκτακτης ανάγκης από τον οδηγό ή η περίπτωση που το αυτοκίνητο παρουσιάζει υπερβολικές τάσεις υποστροφής ή υπερστροφής.


Εάν το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με Προειδοποίηση Προσέγγισης ή Προειδοποίηση Προσέγγισης με λειτουργία φρεναρίσματος, μπορούν να αναγνωριστούν εκ των προτέρων οι πιθανοί κίνδυνοι πρόσκρουσης με κινούμενα ή σταθμευμένα αυτοκίνητα (εντός των ορίων του συστήματος).


Σε ορισμένες περιπτώσεις, το σύστημα ακινητοποιεί το αυτοκίνητο χωρίς οποιαδήποτε επέμβαση από τον οδηγό. Αυτό βοηθά στον περιορισμό των επακόλουθων συγκρούσεων και στην ελαχιστοποίηση των ζημιών.


Επιπλέον, η Υποβοήθηση Επαγρύπνησης παρακολουθεί συνεχώς τη συμπεριφορά σας για τυχόν σημάδια κόπωσης. Το σύστημα αναλύει τον τρόπο που χειρίζεστε το τιμόνι και αντιδρά εάν ανιχνεύσει μη φυσιολογική οδηγική συμπεριφορά. Σε μια τέτοια περίπτωση, σας εμφανίζει μια ειδοποίηση στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου που σας προτείνει να κάνετε ένα διάλειμμα.