ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

Η δυναμική οδήγησης της BMW Σειράς 5 Gran Turismo.

Όλα τα αυτοκίνητα BMW μοιράζονται ένα κοινό χαρακτηριστικό: την ασύγκριτη δυναμική. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα εμφανές στην BMW Σειρά 5 Gran Turismo – κάθε μέτρο διαδρομής αποτελεί μία καλή ευκαιρία να ζήσετε την αυθεντική οδηγική απόλαυση.

ΠΛΑΙΣΙΟ.

Μπορείτε να αισθανθείτε την σπορ οδηγική απόλαυση που μεταφέρει το πλαίσιο της BMW Σειράς 5 Gran Turismo από το δρόμο απευθείας στο τιμόνι, εξασφαλίζοντας συγχρόνως την ασφάλεια και τη μέγιστη δυνατή άνεση. Επιπλέον, ικανοποιούνται και πολλές άλλες απαιτήσεις: ακαμψία και άνεση, δυναμισμός και ασφάλεια. Αυτό εξασφαλίζεται με την κατανομή του βάρους σε αναλογία 50:50 μεταξύ των αξόνων και ο τέλειος συντονισμός της λειτουργίας των εξαρτημάτων.
Ο αλουμινένιος πίσω άξονας πολλαπλών συνδέσμων απομονώνει τους κραδασμούς από το δρόμο και το σύστημα μετάδοσης και προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και καλύτερη μετάδοση της ισχύος. Αυτό το χαρακτηριστικό βελτιώνεται ακόμα περισσότερο με το προαιρετικά διαθέσιμο Ενεργό Σύστημα Διεύθυνσης με Τετραδιεύθυνση. Ο μπροστινός άξονας με διπλά ψαλίδια εξασφαλίζει την άριστη πρόσφυση των τροχών στο δρόμο. Η αλουμινένια κατασκευή εξαλείφει το περιττό βάρος και αυξάνει την ακαμψία ενώ σε περίπτωση σύγκρουσης απορροφά τα φορτία για να παρέχει απόλυτη προστασία στους επιβάτες. Οι σπορ ελιγμοί μπορούν τώρα να εκτελούνται πιο ομαλά σε όλες τις συνθήκες οδήγησης, χωρίς να ταλαιπωρούνται άσκοπα οι επιβάτες.

 • Ανάρτηση με αυτόματη ρύθμιση απόστασης από το έδαφος στον βασ8ικό εξοπλισμό

  Η ανάρτηση με αυτόματη ρύθμιση απόστασης από το έδαφος περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό της BMW Σειράς 5 Gran Turismo και εξισορροπεί τις διαφορές ύψους ανάμεσα στον μπροστινό και τον πίσω άξονα με τη βοήθεια της αερανάρτησης. Οι αισθητήρες των πίσω τροχών μετρούν την απόσταση ανάμεσα στο αμάξωμα και το δρόμο. Ο όγκος αέρα στα ελατήρια ρυθμίζεται ανάλογα με το φορτίο και τις συνθήκες οδήγησης ώστε να εξασφαλίζεται πάντα η σωστή απόσταση. Μ' αυτόν τον τρόπο παρέχεται μεγαλύτερη ασφάλεια και ευελιξία, ακόμα και όταν το αυτοκίνητο είναι φορτωμένο.

 • Δυναμικός Έλεγχος Απόσβεσης και Adaptive Drive

  Ανώμαλοι δρόμοι, λακκούβες, πλακόστρωτα ή άσφαλτος άριστης ποιότητας – με τον Δυναμικό Έλεγχο Απόσβεσης, έχετε τώρα στη διάθεσή σας ένα πλαίσιο κατάλληλο για κάθε δρόμο και για κάθε στιλ οδήγησης. Εκτός από τη βασική ρύθμιση Comfort, τα αμορτισέρ προσφέρουν και τη λειτουργία Comfort+ για ένα υψηλότερο επίπεδο άνεσης που ελαχιστοποιεί τις ενοχλήσεις στα ανώμαλα οδοστρώματα.
  Η προαιρετικά διαθέσιμη λειτουργία Adaptive Drive συνδυάζει τον Δυναμικό Έλεγχο Απόσβεσης με το Dynamic Drive, το σύστημα ενεργητικών αντιστρεπτικών ράβδων. Οι αισθητήρες στην BMW σας παρακολουθούν συνεχώς την ταχύτητα του αυτοκινήτου, τη θέση του τιμονιού και τις δυνάμεις κατακόρυφης και εγκάρσιας περιστροφής που ασκούνται στο πλαίσιο. Με τη βοήθεια αυτών των δεδομένων, το σύστημα ρυθμίζει με ακρίβεια τις αντιστρεπτικές ράβδους και τα αμορτισέρ, αλλάζοντας γρήγορα και αποτελεσματικά τις ρυθμίσεις τους. Έτσι εξασφαλίζεται μεγαλύτερη ακρίβεια του συστήματος διεύθυνσης, μικρότερες αποστάσεις πέδησης και αυξημένη οδηγική άνεση.

ΚΙΒΩΤΙΟ 8 ΣΧΕΣΕΩΝ STEPTRONIC.

ΚΙΒΩΤΙΟ 8 ΣΧΕΣΕΩΝ STEPTRONIC.

Το κιβώτιο οκτώ σχέσεων Steptronic κάνει πιο άνετες τις αλλαγές ταχυτήτων και την οδήγηση χάρη στην πυκνή κλιμάκωση των σχέσεων και τους μικρότερους χρόνους αλλαγής. Συνδυάζει την εξαιρετική άνεση με την δυναμική και την αυξημένη αποδοτικότητα. Οι αλλαγές των ταχυτήτων μπορούν να γίνουν και χειροκίνητα από τον επιλογέα ταχυτήτων.

ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΕ ΤΕΤΡΑΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.

Το Ενεργό Σύστημα Διεύθυνσης με Τετραδιεύθυνση για αυτοκίνητα με μετάδοση κίνησης στους πίσω τροχούς συνδυάζει τους παθητικά κατευθυνόμενους πίσω τροχούς με το μεταβλητό λόγο υποβοήθησης στον μπροστινό άξονα. Σε ταχύτητες έως 60 km/h, οι πίσω τροχοί στρίβουν προς την αντίθετη κατεύθυνση από τους μπροστινούς τροχούς. Έτσι μειώνεται υποκειμενικά το μεταξόνιο και βελτιώνεται η ευελιξία και η ικανότητα ελιγμών. Σε ταχύτητες από 60 km/h, οι πίσω τροχοί στρίβουν προς την ίδια κατεύθυνση με τους μπροστινούς τροχούς. Το μεταξόνιο αυξάνεται και βελτιώνεται η ευστάθεια και η άνεση – ειδικά στις γρήγορες και απότομες αλλαγές λωρίδας.

ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ DRIVING EXPERIENCE.

Ο διακόπτης Driving Experience αφήνει την επιλογή σε σας: χρησιμοποιήστε το διακόπτη της κεντρικής κονσόλας για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία που επιθυμείτε. Αλλάξτε από τη λειτουργία Comfort με τις βασικές ρυθμίσεις του κινητήρα και του κιβωτίου σχέσεων στην λειτουργία ECO PRO για μεγαλύτερη αποδοτικότητα ή στη λειτουργία Sport που επιτρέπει ακόμα πιο δυναμική οδήγηση. Κάτω από το στροφόμετρο μπορείτε να δείτε τις ρυθμίσεις που έχουν ενεργοποιηθεί.

 • Λειτουργία ECO PRO

  Η οικονομική λειτουργία ECO PRO προσαρμόζει με έξυπνο τρόπο τις χαρακτηριστικές καμπύλες του γκαζιού και της μετάδοσης, καθώς και τη στρατηγική λειτουργίας του συστήματος θέρμανσης/κλιματισμού. Οι συμβουλές ECO PRO σας βοηθούν να βελτιστοποιήσετε την οδηγική σας συμπεριφορά, ενώ η ένδειξη πρόσθετης αυτονομίας σας ενημερώνει για το πόσα επιπλέον χιλιόμετρα έχετε κερδίσει χάρη στη λειτουργία ECO PRO.
  Η λειτουργία ECO PRO μειώνει την κατανάλωση καυσίμου κατά έως και 20%, ανάλογα με το προσωπικό στιλ οδήγησης. Οι λειτουργίες "πλεύσης", υποβοήθησης προνοητικής οδήγησης και Διαδρομής ECO PRO εξασφαλίζουν μία περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 5%. Αυτές είναι διαθέσιμες σε συνδυασμό με το κιβώτιο Steptronic και το σύστημα πλοήγησης Professional. Η εξοικονόμηση καυσίμου έχει υπολογιστεί σύμφωνα με εσωτερικές μελέτες κατανάλωσης καυσίμου.

 • Υποβοήθηση Προνοητικής Οδήγησης

  Η υποβοήθηση προνοητικής οδήγησης συνεργάζεται με το σύστημα πλοήγησης Professional τελευταίας γενιάς για να λαμβάνει τοπικές πληροφορίες και να σας δίνει συμβουλές, πολύ πριν αντιληφθείτε οι ίδιοι την κατάσταση. Έτσι, εάν μετά την επόμενη στροφή υπάρχει κάποια πόλη ή αρχίζει να ισχύει ένα όριο ταχύτητας, το σύστημα σας προτείνει να ελαττώσετε ταχύτητα προτού μπείτε στη στροφή αφήνοντας το πεντάλ του γκαζιού.

 • Διαδρομή ECO PRO και λειτουργία "πλεύσης"

  Η Διαδρομή ECO PRO εγγυάται την οικονομική χρήση του καυσίμου. Σας προτείνει μια διαδρομή βελτιστοποιημένη για αποδοτικότερη οδήγηση με βάση την πυκνότητα της οδικής κυκλοφορίας, το προσωπικό στιλ οδήγησης και τις συνθήκες που επικρατούν τοπικά. Μπορείτε να αξιολογήσετε μόνοι σας τις δυνατότητες εξοικονόμησης και μετά να αποφασίσετε εάν θα ακολουθήσετε τις υποδείξεις.
  Με τη λειτουργία "πλεύσης" (μόνον για το κιβώτιο Steptronic), το αυτοκίνητο γλιστρά επάνω στο δρόμο με ταχύτητα έως και 160 km/h μόλις ο οδηγός αφήσει το πεντάλ του γκαζιού και δεν πατήσει το φρένο, και εφ' όσον η υποβοήθηση προνοητικής οδήγησης δεν προσαρμόσει την ταχύτητα για εξοικονόμηση καυσίμου.

 • Λειτουργία Sport

  Αντίθετα, στη λειτουργία Sport το αυτοκίνητο αποκρίνεται πιο άμεσα και επιτρέπει ένα πιο σπορ στιλ οδήγησης. Οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις επιτρέπουν την πιο σπορ προσαρμογή του κινητήρα και της ανάρτησης, σε σχέση με τις βασικές ρυθμίσεις. Για παράδειγμα, ο κινητήρας αποκρίνεται πιο άμεσα. Στα μοντέλα με σπορ κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic, ο χρόνος αλλαγής των ταχυτήτων γίνεται πιο σύντομος. Σε συνδυασμό με την Προσαρμοζόμενη Ανάρτηση, οι ρυθμίσεις της ανάρτηση γίνονται πιο ευέλικτες στη λειτουργία Sport. Επιπλέον, το Servotronic και το μεταβλητό σπορ σύστημα διεύθυνσης περιορίζουν την υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης.

BMW xDrive.

BMW xDrive.

Το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive προσαρμόζεται άψογα ακόμα και στις απαιτητικότερες επιφάνειες οδοστρώματος, εξασφαλίζοντας πάντα τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση. Το xDrive και ο Δυναμικός Έλεγχος Ευστάθειας (DSC) εξασφαλίζουν ανά πάσα στιγμή την άριστη ευστάθεια της BMW. Aξιοποιώντας τους αισθητήρες του συστήματος DSC, το xDrive κατανέμει ευέλικτα και γρήγορα την κινητήρια ισχύ μεταξύ των δύο αξόνων αποτρέποντας την εμφάνιση τάσεων αποσταθεροποίησης και εξασφαλίζοντας ασυναγώνιστη κατευθυντική ευστάθεια. Επιπλέον, εγγυάται γρήγορη και ασφαλή επιτάχυνση ακόμα και σε ολισθηρά ή ανηφορικά οδοστρώματα. Σε κρίσιμες καταστάσεις, το DSC δεν χρειάζεται να επεμβαίνει συχνά. Το BMW xDrive συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα ενός συστήματος τετρακίνησης – πρόσφυση, κατευθυντική ευστάθεια και οδηγική ασφάλεια – με τη χαρακτηριστική ευελιξία των αυτοκινήτων BMW.