ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ.

Τα συστήματα υποστήριξης οδηγού BMW ConnectedDrive στην BMW Μ4 Cabrio.

Διάφορες πρωτοποριακές τεχνολογίες σας υποστηρίζουν με πολλούς τρόπους και εξασφαλίζουν κορυφαίο επίπεδο άνεσης και ασφάλειας. Έτσι μπορείτε να επικεντρώνεστε σε ένα από τα σημαντικά πράγματα της ζωής – την ξένοιαστη οδηγική απόλαυση.

DRIVING ASSISTANT.

Το πακέτο Driving Assistant συνδυάζει μια σειρά συστημάτων που υποστηρίζονται από κάμερες, όπως είναι η Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας, η Προειδοποίηση Προσέγγισης και η Προειδοποίηση Πεζών με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη.

Η Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας ανιχνεύει τις διαγραμμίσεις των λωρίδων και σε περίπτωση που, άθελά του, ο οδηγός αρχίσει να παρεκκλίνει από τη λωρίδα του όταν κινείται με ταχύτητες από 70 km/h περίπου και άνω, τον προειδοποιεί με δονήσεις του τιμονιού. Η λειτουργία προειδοποίησης δεν ενεργοποιείται εάν η αλλαγή λωρίδας είναι ηθελημένη, δηλαδή όταν έχετε ανάψει φλας.

Η Προειδοποίηση Προσέγγισης με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη ανιχνεύει οχήματα, ενώ η Προειδοποίηση Πεζών με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη ανιχνεύει πεζούς. Σε περίπτωση που το προπορευόμενο όχημα φρενάρει απότομα, η BMW σας αποκρίνεται άμεσα όταν είναι ενεργοποιημένη η Προειδοποίηση Προσέγγισης. Το σύστημα λειτουργεί βηματικά. Αρχικά προβάλλεται ένα σύμβολο προειδοποίησης, μετά το σύμβολο αρχίζει να αναβοσβήνει και ενεργοποιείται μία ακουστική προειδοποίηση. Τέλος, πραγματοποιείται ένα απαλό φρενάρισμα (σε ταχύτητες κάτω από 60 km/h). Η Προειδοποίηση Πεζών λειτουργεί σε ταχύτητες από 10 έως 60 km/h και ενεργοποιεί μία και μοναδική προειδοποίηση σε περίπτωση άμεσου κινδύνου. Εάν το σύστημα προειδοποιήσει τον οδηγό για πιθανή σύγκρουση, τα φρένα προετοιμάζονται κατάλληλα για ταχύτερη απόκριση. Σε κρίσιμες στιγμές, το σύστημα ενεργοποιεί τα φρένα. Αυτή η λειτουργία μπορεί να περιοριστεί κατά την οδήγηση στο σκοτάδι ή σε ομίχλη.

BMW HEAD-UP DISPLAY ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Μ.

Κρατήστε υπό έλεγχο τα ουσιώδη: το πλήρως έγχρωμο BMW Head-Up Display με ειδικές λειτουργίες Μ προβάλλει όλες τις σχετικές πληροφορίες ταξιδιού απευθείας στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Με το πάτημα ενός πλήκτρου ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τις πιο σπορ ενδείξεις Μ. Εκτός από το ψηφιακό ταχύμετρο, προβάλλει την επιλεγμένη ταχύτητα και ένα πολύχρωμο στροφόμετρο με ενδείξεις αλλαγής ταχύτητας που υποδεικνύουν την καλύτερη στιγμή για την αλλαγή ταχύτητας. Επιπλέον, χρησιμοποιείται για την προβολή και τον χειρισμό των υποδείξεων πλοήγησης, των Ενδείξεων Ορίων Ταχύτητας με ένδειξη απαγόρευσης προσπέρασης, των λειτουργιών που χρησιμοποιούνται συχνότερα όπως το τηλέφωνο και οι υπηρεσίες ψυχαγωγίας (ραδιοφωνικά προγράμματα, μουσικοί τίτλοι), καθώς και των πληροφοριών και των προειδοποιήσεων από τα συστήματα υποστήριξης οδηγού. Η προβολή στο ύψος των ματιών σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί να διατηρεί το βλέμμα του στο δρόμο. Το αποτέλεσμα είναι η βελτιωμένη ασφάλεια και μία μοναδική οδηγική εμπειρία.

ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΡΙΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗΣ.

Πρώτα η ασφάλεια: η Ένδειξη Ορίων Ταχύτητας με πληροφορία απαγόρευσης προσπέρασης προβάλλει το τρέχον όριο ταχύτητας στον πίνακα οργάνων, καθώς και πληροφορίες για περιοχές όπου απαγορεύονται οι προσπεράσεις. Οι ενδείξεις αυτές εμφανίζονται στην Οθόνη πληροφοριών του πίνακα οργάνων και στο BMW Head-Up Display. Μία κάμερα στον εσωτερικό καθρέπτη αναγνωρίζει τις σχετικές οδικές πινακίδες. Η μονάδα ελέγχου επεξεργάζεται και προβάλλει αυτήν την πληροφορία σε συνδυασμό με τα δεδομένα του συστήματος πλοήγησης. Με τη χρήση άλλων λειτουργιών του αυτοκινήτου μπορούν να προβληθούν ακόμα και μεταβαλλόμενα όρια ταχύτητας (π.χ. σε βρεγμένο οδόστρωμα ή σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας).

Πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch.

Το πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch (μέρος του συστήματος πλοήγησης Professional) παρέχει άνετο έλεγχο της Κεντρικής Οθόνης Ελέγχου με το ένα χέρι μόνο. Χάρη στο touchpad που είναι ενσωματωμένο στο πολυχειριστήριο, μπορείτε να εισαγάγετε εύκολα διάφορες πληροφορίες, όπως προορισμούς για το σύστημα πλοήγησης, γράφοντας με το χέρι.
Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών και ρυθμίσεων, καθώς και για να κάνετε κύλιση μέσα σε λίστες. Ο χειρισμός γίνεται ξεκούραστα και διαισθητικά, με τη βοήθεια της αίσθησης της αφής. Αυτό κάνει τα πράγματα ιδιαίτερα εύκολα για τον οδηγό, καθώς περιορίζει την απόσπαση της προσοχής του στο ελάχιστο. Όλες οι λειτουργίες που ελέγχονται με το πολυχειριστήριο μπορούν να προβληθούν στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου.

BMW SELECTIVE BEAM.

Το BMW Selective Beam προσαρμόζει αυτόματα τα φώτα πορείας ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού και τις συνθήκες κυκλοφορίας ώστε να εξασφαλίσει τον σωστό φωτισμό κατά τη νυκτερινή οδήγηση. Επίσης επιτρέπει στον οδηγό να αντιλαμβάνεται ταχύτερα τα αντικείμενα που υπάρχουν στην άκρη του δρόμου. Το σύστημα παρακολουθεί την παρουσία αυτοκινήτων στο ίδιο ή στο απέναντι ρεύμα και ρυθμίζει ομαλά τα φώτα πορείας ώστε να αποτραπεί η ενόχληση των άλλων οδηγών.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ.

Το Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης διευκολύνει το παράλληλο παρκάρισμα. Είτε ενεργοποιημένο είτε απενεργοποιημένο, το σύστημα μετρά τις διαστάσεις κάθε «υποψήφιας» ελεύθερης θέσης στάθμευσης καθώς το αυτοκίνητο περνά δίπλα από αυτή με χαμηλή ταχύτητα (κάτω από 35 km/h) και σε απόσταση έως και 1,5 m από μια σειρά σταθμευμένων οχημάτων. Όταν βρεθεί μια κατάλληλη θέση στάθμευσης, ο οδηγός απλώς ανάβει τα αλάρμ και το Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης αναλαμβάνει τον έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης, ενώ ο οδηγός συνεχίζει να χειρίζεται τις ταχύτητες και τα πεντάλ του γκαζιού και του φρένου. Το σύστημα παρέχει επίσης οδηγίες στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου και εκπέμπει πρόσθετα ηχητικά σήματα. Έτσι, ο οδηγός δεν κουράζεται και μπορεί να απολαμβάνει ένα υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας κατά το παρκάρισμα.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΜΕΡΩΝ.

Έλεγχος Απόστασης Παρκαρίσματος, Surround View και Κάμερα οπισθοπορείας: απολαύστε ένα ξεκάθαρο οπτικό πεδίο της περιοχής γύρω από το αυτοκίνητο όταν κάνετε ελιγμούς για το παρκάρισμα ή την έξοδο.
Ο Έλεγχος Απόστασης Παρκαρίσματος (PDC) μπροστά και πίσω διευκολύνει σημαντικά το παρκάρισμα και τους ελιγμούς σε στενούς χώρους. Η προσέγγιση σε εμπόδια επισημαίνεται τόσο ακουστικά όσο και οπτικά στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου.
Το Surround View περιλαμβάνει το Top View, την κάμερα οπισθοπορείας και το Panoramic View. Οι κάμερες στους εξωτερικούς καθρέπτες και η κάμερα οπισθοπορείας επιτρέπουν την παρατήρηση της περιοχής γύρω από το αυτοκίνητο σε γωνία 270°. Το Panoramic View κάνει πιο ασφαλή την προσέγγιση σε διασταυρώσεις και την έξοδο από το γκαράζ. Προβάλλει στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου την κυκλοφορία οχημάτων μπροστά από το αυτοκίνητο.

ΕΝΕΡΓΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.

H Ενεργή Προστασία είναι ένα σύστημα προληπτικής προστασίας επιβατών, το οποίο παρέχεται από το BMW ConnectedDrive. Όταν φορεθούν οι μπροστινές ζώνες ασφαλείας, ενεργοποιούνται αυτόματα οι προεντατήρες ζωνών μόλις το αυτοκίνητο αρχίσει να κινείται. Εάν προκύψει μια κρίσιμη κατάσταση στο δρόμο, αυξάνεται η δύναμη συγκράτησης των μπροστινών ζωνών ασφαλείας, εάν χρειαστεί, και κλείνουν τα πλαϊνά παράθυρα. Εάν το αυτοκίνητο διαθέτει καθίσματα Comfort, η πλάτη του καθίσματος συνοδηγού επανέρχεται σε όρθια θέση. Ένα παράδειγμα κρίσιμης περίπτωσης είναι το απότομο φρενάρισμα. Εάν το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με Προειδοποίηση Προσέγγισης ή Προειδοποίηση Προσέγγισης με λειτουργία φρεναρίσματος, μπορούν να αναγνωριστούν εκ των προτέρων οι πιθανοί κίνδυνοι πρόσκρουσης με κινούμενα ή σταθμευμένα αυτοκίνητα (εντός των ορίων του συστήματος). Σε ορισμένες περιπτώσεις, το σύστημα ακινητοποιεί το αυτοκίνητο χωρίς οποιαδήποτε επέμβαση από τον οδηγό. Αυτό βοηθά στον περιορισμό των επακόλουθων συγκρούσεων και στην ελαχιστοποίηση των ζημιών.