BMW M

ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ − ΜΕ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.

Το BMW EfficientDynamics στην BMW M4 Cabrio.

Η BMW M4 Cabrio παρουσιάζει κορυφαίες επιδόσεις και στον τομέα της αποδοτικότητας. Η κατασκευή BMW EfficientLightweight και τα μέτρα του BMW EfficientDynamics, όπως η Λειτουργία Auto Start/Stop ή η Ανάκτηση Ενέργειας από την Πέδηση, εξασφαλίζουν τη σωστή χρήση των πόρων και επομένως παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της ισχύος και της δυναμικής της BMW M4 Cabrio. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνον οι εντυπωσιακές επιδόσεις, αλλά και η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων.

ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ.

Τα προσαρμοσμένα μεταξύ τους αεροδυναμικά στοιχεία βελτιώνουν την οδηγική δυναμική, την ευστάθεια και τον έλεγχο των αυτοκινήτων M, ειδικά στις υψηλές ταχύτητες.
Η εντυπωσιακή μπροστινή ποδιά ενσαρκώνει την ιδιαίτερη αεροδυναμική σχεδίαση του αυτοκινήτου M. Στην πίστα, οι μεγάλες εισαγωγές αέρα εξασφαλίζουν την άριστη ψύξη του κινητήρα, του αέρα υπερπλήρωσης, του λαδιού και των φρένων, αλλά και την ψύξη λαδιού του κιβωτίου M διπλού συμπλέκτη. Οι δύο κάθετες εισαγωγές αέρα στην Αεροκουρτίνα και τις πλευρικές γρίλιες M με ενσωματωμένα Air Breather πίσω από τους θόλους τροχών δημιουργούν μία επιταχυμένη ροή αέρα γύρω από τους μπροστινούς τροχούς. Αυτό το στρώμα αέρα περικλείει τους θόλους τροχών αεροδυναμικά και ελαχιστοποιεί τους στροβιλισμούς αέρα και την αεροδυναμική αντίσταση.
Συνολικά, η συντονισμένη λειτουργία αυτών των στοιχείων δημιουργούν μία αεροδυναμική ισορροπία, εξασφαλίζοντας αυτήν την μοναδική αίσθηση Μ.

ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΔΗΣΗ.

Κάθε φορά που φρενάρετε, παράγεται κινητική ενέργεια, η οποία, μέχρι πρότινος, πήγαινε χαμένη. Η Ανάκτηση Ενέργειας από την Πέδηση αξιοποιεί αυτό το ενεργειακό δυναμικό που μέχρι τώρα έμενε ανεκμετάλλευτο. Το σύστημα δεσμεύει την ενέργεια που απελευθερώνεται κάθε φορά που ο οδηγός φρενάρει ή αφήνει το πεντάλ του γκαζιού και τη μετατρέπει σε ηλεκτρική. Στη συνέχεια, αυτή η κινητική ενέργεια χρησιμοποιείται για τη φόρτιση της μπαταρίας του αυτοκινήτου. Χάρη σε αυτό το σύστημα έξυπνης διαχείρισης ενέργειας, ο εναλλάκτης δεν χρειάζεται πλέον να λειτουργεί συνέχεια, γεγονός που συνεπάγεται μείωση της καταπόνησής του. Το αποτέλεσμα: μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και αυξημένες επιδόσεις – δηλαδή, κλασικές αρχές της φιλοσοφίας του BMW EfficientDynamics.

ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΗΜΕΙΟΥ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ.

Οι βελτιστοποιημένες και συγχρονισμένες αλλαγές ταχυτήτων μπορούν να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση καυσίμου, τόσο στην οδήγηση εντός πόλης όσο και στις μακρινές αποστάσεις. Αλλαγές ταχυτήτων τη σωστή χρονική στιγμή, χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου – το ηλεκτρονικό σύστημα του κινητήρα υπολογίζει την πιο αποδοτική σχέση μετάδοσης στο κιβώτιο βάσει των συνθηκών οδήγησης και των στροφών του κινητήρα. Στην Οθόνη Πληροφοριών ανάβει ένα βέλος που σας δείχνει πότε να επιλέξετε μεγαλύτερη ή μικρότερη σχέση στο κιβώτιο για να επιτύχετε πιο οικονομική οδήγηση. Το σύστημα αναγνωρίζει επίσης την γρήγορη επιτάχυνση και καθυστερεί τις υποδείξεις του ανάλογα, μέχρι ο κινητήρας να ανεβάσει στροφές. Εσωτερικές συγκριτικές δοκιμές της BMW έχουν δείξει ότι τα αυτοκίνητα με Ένδειξη Σημείου Αλλαγής Ταχύτητας καταναλώνουν περίπου 4% λιγότερο καύσιμο.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ AUTOMATIC START/STOP.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ AUTOMATIC START/STOP.

Η Λειτουργία Automatic Start/Stop σβήνει αυτόματα τον κινητήρα όταν το αυτοκίνητο ακινητοποιείται προσωρινά (π.χ. στα φανάρια ή σε μποτιλιάρισμα) μειώνοντας τη συνολική κατανάλωση καυσίμου. Όταν ο οδηγός πατήσει το πεντάλ συμπλέκτη (χειροκίνητο κιβώτιο) ή πάρει το πόδι του από το πεντάλ φρένων (M DCT Drivelogic), ο κινητήρας τίθεται αυτόματα και πάλι σε λειτουργία, μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.