BMW M

ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Ασφάλεια και άνεση στη νέα BMW M4 Cabrio.

Ένα πράγμα είναι σημαντικό για να μπορείτε να απολαμβάνετε την πιο έντονη μορφή οδηγικού ενθουσιασμού: η ασφάλεια. Στην BMW M4 Cabrio, αυτή παρέχεται από τις προηγμένες τεχνολογίες όπως οι Προσαρμοζόμενοι Προβολείς ή η εξαιρετική ευστάθεια που εξασφαλίζει η τεχνολογία ανθρακονημάτων. Ταυτόχρονα, ο ανεμοθραύστης και το κολάρο αέρα εγγυώνται το επίπεδο άνεσης που περιμένετε από ένα cabrio της BMW, ακόμα και όταν αυτό κατατάσσεται στην κατηγορία κορυφαίων επιδόσεων.

ΟΔΗΓΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ Μ.

Η εργονομική σχεδίαση των αυτοκινήτων M περιλαμβάνει τη μοναδική θέση οδήγησης με τον χαρακτηριστικό οδηγοκεντρικό προσανατολισμό Μ. Όλα τα χειριστήρια είναι στραμμένα προς τον οδηγό. Όπως και στους αγώνες, ο διαισθητικός και απόλυτος έλεγχος του αυτοκινήτου αποτελεί για εμάς προτεραιότητα, αφού εγγυάται τους μικρότερους δυνατούς χρόνους αντίδρασης.

ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Τα αυτοκίνητα Μ εξοπλίζονται με ένα πακέτο έξυπνων χαρακτηριστικών ασφαλείας που ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο ατυχημάτων – απολαύστε αυτή την ιδιαίτερη αίσθηση γνωρίζοντας ότι βρίσκεστε πάντα σε καλά χέρια. Οι εξαιρετικά ανθεκτικές υποδομές υποστήριξης και η έξυπνη χρήση χάλυβα υπερυψηλής αντοχής πολλαπλών στρώσεων εξασφαλίζουν κορυφαία στρεπτική ακαμψία της καμπίνας ασφαλείας των επιβατών, ενώ συγχρόνως διατηρούν το συνολικό βάρος σε χαμηλό επίπεδο.
Η ενέργεια πρόσκρουσης απομακρύνεται από την καμπίνα των επιβατών και μεταφέρεται σε άλλα τμήματα του αμαξώματος όπως το δάπεδο, τα πλαϊνά πλαίσια, το μπροστινό τμήμα και την οροφή, και απορροφάται στις ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης μπροστά και πίσω. Στην περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης, οι επιβάτες προστατεύονται από τις ενισχυμένες μεσαίες κολόνες και τα μαρσπιέ, τις πλευρικές μπάρες υψηλής αντοχής στις πόρτες και τις στιβαρές δοκούς στα καθίσματα.
Για την καλύτερη προστασία των πεζών, έχει τοποθετηθεί ένας αποσβεστήρας πρόσκρουσης στο μπροστινό τμήμα, ανάμεσα στον προφυλακτήρα και το κάλυμμα προφυλακτήρα, ο οποίος περιορίζει τη σοβαρότητα των τραυματισμών των ποδιών σε περίπτωση ατυχήματος. Επιπλέον, το καπό διαθέτει στοιχεία ελεγχόμενης παραμόρφωσης που βοηθούν στην απορρόφηση της ενέργειας πρόσκρουσης.
Η Ενεργή Προστασία είναι ένα σύστημα προληπτικής προστασίας επιβατών που παρέχεται από το BMW ConnectedDrive. Η Ενεργή Προστασία προειδοποιεί τον οδηγό όταν ανιχνεύσει σημάδια κόπωσης. Οι προεντατήρες των ζωνών ασφαλείας ενεργοποιούνται σε κρίσιμες περιπτώσεις, τα ηλεκτρικά καθίσματα επανέρχονται σε όρθια θέση (όπου υπάρχουν) και τα παράθυρα κλείνουν. Εάν σημειωθεί ατύχημα, ενεργοποιούνται αυτόματα τα φρένα μέχρι το αυτοκίνητο να ακινητοποιηθεί εντελώς.

COMFORT ACCESS.

Το σύστημα Comfort Access επιτρέπει την πρόσβαση στο αυτοκίνητο χωρίς τη χρήση του κλειδιού. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει φωτισμό στις εξωτερικές χειρολαβές των θυρών, άνοιγμα της πόρτας του χώρου αποσκευών χωρίς τη χρήση χεριών και άνοιγμα και κλείσιμο της μεταλλικής οροφής από έξω, όταν ο οδηγός βρίσκεται κοντά στο αυτοκίνητο και έχει μαζί του το κλειδί.

ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ.

Οι Προσαρμοζόμενοι Προβολείς με τεχνολογία Bi-Xenon, μεταβλητή διασπορά φωτός για οδήγηση στην πόλη και τον αυτοκινητόδρομο και BMW Selective Beam εξασφαλίζουν άριστο φωτισμό. Οι Προσαρμοζόμενοι Προβολείς επιτρέπουν στον οδηγό να βλέπει πιο μακριά και καλύτερα στις στροφές. Για τη βελτίωση της ορατότητας σε κοντινή απόσταση μπροστά από το αυτοκίνητο, τα φώτα στροφής (περιλαμβάνονται στο πακέτο εξοπλισμού) ενεργοποιούνται αυτόματα μόλις ο οδηγός ανάψει το φλας ή στρίψει το τιμόνι – ακόμα και όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο. Οι Προσαρμοζόμενοι Προβολείς εξασφαλίζουν άριστο φωτισμό του δρόμου ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν και αυξάνουν σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας.

ΑΝΕΜΟΘΡΑΥΣΤΗΣ.

Ο ανεμοθραύστης βελτιώνει την άνεση για τον οδηγό και τον συνοδηγό, παρέχοντάς τους αποτελεσματική προστασία από τα ρεύματα αέρα, ακόμα και κατά την οδήγηση με υψηλές ταχύτητες. Με κατασκευή τύπου πλέγματος, κάνει την οδήγηση πολύ πιο ευχάριστη χωρίς να στερεί το παραμικρό από την απολαυστική εμπειρία cabrio.
Όταν δεν χρησιμοποιείται, ο ανεμοθραύστης μπορεί να αναδιπλωθεί πλήρως προς τα κάτω πολύ εύκολα, με τη βοήθεια ενός απλού μηχανισμού αναδίπλωσης. Χάρη στις μικρές του διαστάσεις όταν είναι αναδιπλωμένος, μπορεί να αποθηκευτεί άνετα, χωρίς να εμποδίζει, σε έναν ειδικό αποθηκευτικό χώρο πίσω από την πλάτη του πάγκου των πίσω καθισμάτων.

ΚΟΛΑΡΟ ΑΕΡΑ.

Το κολάρο αέρα προσφέρει ξεχωριστή άνεση κατά την οδήγηση θερμαίνοντας την περιοχή του κεφαλιού και των ώμων. Όταν η οροφή είναι ανοικτή, το σύστημα θέρμανσης που ενσωματώνεται στις μπροστινές θέσεις, ρυθμίζει τη θερμοκρασία και τη ροή του αέρα ανάλογα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου και την εξωτερική θερμοκρασία. Έτσι, οι επιβάτες απολαμβάνουν στον ίδιο βαθμό τις μετακινήσεις με το cabrio, ακόμα και στις γρήγορες επιταχύνσεις και όταν επικρατούν ψυχρές καιρικές συνθήκες.
Ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να επιλέξουν ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο μεταξύ τριών διαφορετικών επιπέδων θερμοκρασίας. Αυτά τα τρία επίπεδα επιλέγονται ανεξάρτητα από την ταχύτητα και την εξωτερική θερμοκρασία όταν η οροφή είναι κλειστή. Το κολάρο αέρα ελέγχεται από τα πλήκτρα στον διακόπτη οροφής του cabrio που είναι ενσωματωμένος στην κεντρική κονσόλα. Αυτό σημαίνει ότι ο χειρισμός γίνεται εύκολα και από τις δύο μπροστινές θέσεις.