ΔΙΝΕΙ ΩΘΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.

Ο οκτακύλινδρος κινητήρας βενζίνης M TwinPower Turbo.

Οι μηχανικοί της BMW M GmbH δημιουργούν κινητήρες που μπορούν να χαρακτηριστούν αριστουργήματα. Με την άκρως αποδοτική διπλή υπερτροφοδότηση, ο οκτακύλινδρος κινητήρας βενζίνης M TwinPower Turbo είναι ιδανικός για οδήγηση στο όριο. Αρκεί ένα απαλό άγγιγμα του πεντάλ γκαζιού για να γευτείτε την απόδοση της ισχύος και την άμεση απόκριση. Μία εμπειρία η οποία γίνεται ακόμα πιο έντονη με τον εντυπωσιακό ήχο του οκτακύλινδρου κινητήρα όταν η υφασμάτινη οροφή είναι ανοικτή.

ΟΚΤΑΚΥΛΙΝΔΡΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ M TWINPOWER TURBO.

Μετατρέπει την ισχύ σε ενθουσιασμό: ο οκτακύλινδρος κινητήρας βενζίνης M TwinPower αποτελεί την κορωνίδα των κινητήρων M. Η επιβλητική ισχύς των 560 PS (412 kW) και τα 680 Nm ροπής είναι πάντα διαθέσιμα χάρη στην πρωτοποριακή υπερτροφοδότηση TwinScroll. Με το προαιρετικά διαθέσιμο πακέτο Competition η ισχύς μπορεί να αυξηθεί στα 600 PS.

Αυτό είναι εφικτό χάρη στο συνδυασμό των υψηλών στροφών λειτουργίας του κινητήρα, την υπερτροφοδότηση και τις τεχνολογικές καινοτομίες, όπως το Valvetronic και ο Άμεσος Ψεκασμός Υψηλής Ακρίβειας. Η πλήρης ροπή είναι διαθέσιμη από τις 1.500 σ.α.λ., παρουσιάζοντας μια εντυπωσιακή, σχεδόν γραμμική καμπύλη απόδοσης και φέρνοντας φυσικά ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπο του οδηγού. Ο οκτακύλινδρος κινητήρας βενζίνης M TwinPower Turbo αποδεικνύει ότι η δύναμη και η αποδοτικότητα δεν αποτελούν αντιφατικές έννοιες. Αυτό το επιτυγχάνει με τις έξυπνες τεχνολογίες BMW EfficientDynamics όπως η Ανάκτηση Ενέργειας από την Πέδηση. Έτσι, η μέση κατανάλωση καυσίμου περιορίζεται στα 10,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

 • M TwinPower Turbo
  Kύλινδροι/βαλβίδες
  8/4
  Kυβισμός σε cc
  4.395
  Διαδρομή/διάμετρος σε mm
  88,3/89,0
  Μέγ. ισχύς σε kW (PS) σε σ.α.λ.
  412 (560)/6.000–7.000
  Μέγ. ροπή σε Nm σε σ.α.λ.
  680/1.500–5.750
  Σχέση συμπίεσης : 1
  10,0