Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ M PERFORMANCE. ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.

Πιο τονισμένη σχεδίαση, τελειοποιημένος κινητήρας, μεγιστοποιημένη δυναμική οδήγησης.

BMW M Performance

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ M PERFORMANCE. ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.

Πιο τονισμένη σχεδίαση, τελειοποιημένος κινητήρας, μεγιστοποιημένη δυναμική οδήγησης.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ M PERFORMANCE. ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.Πιο τονισμένη σχεδίαση, τελειοποιημένος κινητήρας, μεγιστοποιημένη δυναμική οδήγησης.

Ως αποκλειστικές προσφορές της BMW M GmbH, τα μοντέλα M Performance συνδυάζουν τα καλύτερα στοιχεία των συμβατικών εκδόσεών τους με τα δυναμικά γονίδια της BMW M, δημιουργώντας, έτσι, μια κατηγορία από μόνα τους. Ο συνδυασμός του σπορ χαρακτήρα, της ευχρηστίας και της άνεσης κάνει κάθε μοντέλο M Performance ξεχωριστό: από τη συμπαγών διαστάσεων BMW M140i και τα μοντέλα X μέχρι τη μοναδική BMW M760Li xDrive, κάθε μοντέλο M Performance δίνει τη δική του, ιδιαίτερη ερμηνεία για το τι σημαίνει «ακόμα πιο έντονη οδηγική απόλαυση».

Στοιχεία για την πεντάθυρη BMW M140i
Κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 7,8 έως 7,1 l/100 km
Εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 179 έως 163 g/km

Στοιχεία για την τρίθυρη BMW M140i
Κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 7,8 έως 7,1 l/100 km
Εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 179 έως 163 g/km

Στοιχεία για την BMW M760Li xDrive
Κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 12,6* l/100 km
Εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 299* g/km

* Αυτές οι τιμές είναι προσωρινές και δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα.

Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ M PERFORMANCE.

Τα μοντέλα M Performance διαθέτουν στον βασικό τους εξοπλισμό το Σπορ πακέτο M. Εκτός από τη Σπορ ανάρτηση M, το πακέτο αυτό περιλαμβάνει το Αεροδυναμικό πακέτο M. Επιπλέον, περιλαμβάνει αυξημένες σε μέγεθος εισαγωγές αέρα στον μπροστινό προφυλακτήρα για την ψύξη των κινητήρων, καθώς και ένα ένθετο πίσω διαχύτη σε χρώμα αντίθεσης. Και, φυσικά, η προσφορά των μοντέλων M Performance δεν σταματά εδώ. Τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό διαθέτουν αποκλειστικά χαρακτηριστικά εξοπλισμού, για να ξεχωρίζουν από τις άλλες προτάσεις της αντίστοιχης σειράς μοντέλων τους. Και από οπτικής και από τεχνικής πλευράς, αποτελούν προτάσεις κατάλληλες για καθημερινή χρήση, προσφέροντας παράλληλα υψηλές δόσεις αδρεναλίνης. Με αυτόν τον τρόπο γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ των συμβατικών μοντέλων της σειράς και των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH.

ΣΤΙΛ ΚΑΙ ΣΠΟΡ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ. ΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.

Σχεδιαστικές λεπτομέρειες στο μπροστινό μέρος.

Στις ιδιαίτερες σχεδιαστικές λεπτομέρειες των μοντέλων M Performance περιλαμβάνονται πρόσθετες εφαρμογές όσον αφορά τα χρώματα τονισμού στην μπροστινή ποδιά. Ανάλογα με το μοντέλο, διάφορα επιλεγμένα στοιχεία της μάσκας νεφρών διατίθενται επίσης σε χρώματα τονισμού, όπως το Γκρι Cerium για την M760Li xDrive που εικονίζεται εδώ.

Αποκλειστικές ζάντες ελαφρού κράματος.

Κάθε μοντέλο M Performance προσφέρεται με ένα αποκλειστικό σχέδιο ζαντών σε χρώμα τονισμού. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η BMW M760Li xDrive με ζάντες ελαφρού κράματος Μ 20" με διπλές ακτίνες 760 M σε γκρι Cerium.

Λογότυπο M στο πλαϊνό τμήμα.

Το λογότυπο M σε σκούρο χρώμιο ή γκρι Cerium, ανάλογα με την περίπτωση, αποτελεί ένα κομψό τρόπο για να τονιστεί ότι πρόκειται για ένα μοντέλο M Performance.

Καλύμματα εξωτερικών καθρεφτών σε χρώμα τονισμού.

Τα καμπυλωτά καλύμματα καθρεφτών διαθέτουν φινίρισμα σε γκρι Ferric ή γκρι Cerium, ανάλογα με το μοντέλο. Χάρη στην αεροδυναμική τους σχεδίαση, παρουσιάζουν σχεδόν μηδενική αντίσταση στη ροή του αέρα.

Απολήξεις εξάτμισης και στις δύο πλευρές.

Τα μοντέλα M Performance αναγνωρίζονται με την πρώτη ματιά από τις απολήξεις εξάτμισης και στις δύο πλευρές, ο σχεδιασμός των οποίων διαφέρει σε κάθε μοντέλο. Το αποτέλεσμα είναι ένα επιβλητικό πίσω μέρος.

Αναγραφή ονομασίας μοντέλου στο πίσω μέρος.

Η αναγραφή της ονομασίας κάθε μοντέλου σε χρώμα τονισμού, με το ενσωματωμένο σήμα «Μ» στο πίσω μέρος, υπογραμμίζει τη στενή σχέση που συνδέει τα μοντέλα M Performance με τις προτάσεις BMW M.

Καλύμματα μαρσπιέ με αναγραφή ονομασίας μοντέλου.

Στα μοντέλα M Performance, ο οδηγός και ο συνοδηγός καλωσορίζονται από τα καλύμματα μαρσπιέ στις πόρτες που φέρουν αναγραφή της ονομασίας μοντέλου. Ωστόσο, στο μοντέλο BMW M760Li xDrive, ο «χαιρετισμός» αυτός πραγματοποιείται με έναν ιδιαίτερα στιλάτο τρόπο: η αποκλειστική επιγραφή «V12» αντικαθιστά την αναγραφή ονομασίας μοντέλου.

Αναγραφή ονομασίας μοντέλου στο κόκπιτ.

Ο πίνακας οργάνων με την αναγραφή της ονομασίας μοντέλου σάς δίνει μια πρόγευση για την οδηγική απόλαυση που σας περιμένει. Στην BMW M760Li xDrive που παρουσιάζεται στην εικόνα, μια αποκλειστική οθόνη ταχύμετρου με ενδείξεις που φτάνουν μέχρι την τιμή 330 km/h συμπληρώνει αυτό το χαρακτηριστικό M Performance.

ΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ M PERFORMANCE.

Τα μοντέλα M Performance είναι εξοπλισμένα με τους πιο ισχυρούς κινητήρες της σειράς μοντέλων. Καθένας από αυτούς συνιστά και έναν εξαιρετικό λόγο για να τα αποκτήσει κανείς. O μόνος εξακύλινδρος κινητήρας χρησιμοποιείται στις BMW Σειρά 1 και Σειρά 2. Οι κινητήρες των M550d xDrive και X5 M50d, καθώς και της X6 M50d, εξασφαλίζουν εντυπωσιακές επιδόσεις χάρη στην υπερτροφοδότηση τριών σταδίων. Ο αλουμινένιος κινητήρας της X4 M40i είναι εξοπλισμένος με στροφαλοφόρο άξονα από σφυρήλατο χάλυβα και εξαρτήματα που προέρχονται από τον υψηλών επιδόσεων κινητήρα των τωρινών μοντέλων BMW M3 και M4. Ο μοναδικός κινητήρας βενζίνης V12, με ισχύ 610 ίππους, αποτελεί «αποκλειστικό προνόμιο» της M760Li xDrive. Εντυπωσιακοί κινητήρες με δυναμικά χαρακτηριστικά που τονίζονται ακόμα περισσότερο από τον συναρπαστικό ήχο τους.

 • Συναρπαστικός ήχος M Performance

  Ένας εντυπωσιακός ήχος κινητήρα κάνει ακόμα πιο έντονη την εμπειρία της σπορ οδήγησης. Ακριβώς για αυτόν το λόγο, τα μοντέλα M Performance έχουν χαρακτηριστικό ήχο. Για παράδειγμα, στις BMW M140i και BMW M240i, ο έξυπνος έλεγχος ροής αέρα και η κατάργηση του μεσαίου σιγαστήρα έχουν ως αποτέλεσμα μια μοναδική ακουστική εμπειρία. Κάθε αύξηση των στροφών περνά μέσα από τα αισθητήρια όργανα και καταλήγει απευθείας στην καρδιά. Ο ήχος αυτός είναι τελειοποιημένος στην BMW M760Li xDrive: η Σπορ εξάτμιση M προσφέρει έναν ιδιαίτερα συναρπαστικό ήχο. Ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού και τις συνθήκες οδήγησης, το μεταβαλλόμενο φορτίου του V12 κινητήρα κάνει τον ήχο να ποικίλλει: από διακριτικά απαλό μέχρι επιθετικό.

  Στοιχεία για την BMW M240i Coup
  Κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 7,8 έως 7,1 l/100 km
  Εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 179 έως 163 g/km

  Στοιχεία για την BMW M240i Cabrio
  Κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 8,3 έως 7,4 l/100 km
  Εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 189 έως 169 g/km

   

Στοιχεία για την BMW M550d xDrive Sedan
Κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 6,2 l/100 km
Εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 162 g/km

Στοιχεία για την BMW M550d xDrive Touring
Κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 6,3 l/100 km
Εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 166 g/km

Στοιχεία για την BMW X4 M40i
Κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 8,6** l/100 km
Εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 199** g/km

Στοιχεία για την BMW X5 M50d
Κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 6,6 l/100 km
Εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 173 g/km

Στοιχεία για την BMW X6 M50d
Κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 6,6 l/100 km
Εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 174 g/km

** Η χαμηλότερη τιμή επιτυγχάνεται με τον προαιρετικό εξοπλισμό SA 2AM «Ζάντες ελαφρού κράματος 17" Streamline 306».

ΑΘΟΡΥΒΟΙ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ. ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 12 ΚΥΛΙΝΔΡΟΥΣ.

250 kW/340 ίπποι.

Ο εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας βενζίνης M Performance TwinPower Turbo, με κυβισμό 3,0 λίτρων, συνδυάζει το Valvetronic με διπλό VANOS και τον άμεσο ψεκασμό βενζίνης με έναν υπερτροφοδότη TwinScroll. Η εξαιρετικά αυθόρμητη απόκριση, η υψηλή ροπή ακόμα και στις χαμηλές στροφές λειτουργίας και το ευρύ φάσμα ισχύος αποτελούν τα τρία βασικότερα χαρακτηριστικά αυτού του κινητήρα. Το αποτέλεσμα είναι η μέγιστη ροπή των 500 Nm. Ο κινητήρας αυτός χρησιμοποιείται στις BMW M140i και BMW M240i.

265 kW/360 ίπποι.

Ο εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας βενζίνης M Performance TwinPower Turbo δημιουργεί νέα σημεία αναφοράς, συνδυάζοντας εντυπωσιακή ισχύ με μια επίπεδη καμπύλη ισχύος που διατηρείται μέχρι το μέγιστο εύρος στροφών λειτουργίας του κινητήρα. Ο κινητήρας, με στροφαλοφόρο άξονα από σφυρήλατο χάλυβα, συναρπάζει με την ελαστικότητά του – ένα τυπικό γνώρισμα των μοντέλων BMW M. Η μέγιστη ροπή των 465 Nm είναι τώρα διαθέσιμη από τις 1.350 μέχρι τις 5.250 σ.α.λ. Ο τρίλιτρος κινητήρας αποδίδει 265 kW (360 ίπποι) από τις 5.800 έως τις 6.000 σ.α.λ. Ο κινητήρας αυτός χρησιμοποιείται στην BMW X4 M40i.

280 kW/381 ίπποι.

Ο εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας diesel M Performance TwinPower Turbo εφοδιάζει το αυτοκίνητο με αξιοθαύμαστη δύναμη από τη στιγμή της εκκίνησης κιόλας. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στη διαδικασία υπερτροφοδότησης σε τρία στάδια με τη χρήση υπερτροφοδότη με μεταβλητή γεωμετρία τουρμπίνας. Με τα 740 Nm ροπής να αποδίδονται μεταξύ των 2.000 και 3.000 σ.α.λ, ο εν λόγω κινητήρας διακρίνεται για άμεση απόκριση, την γραμμική απόδοση και το ευρύ ωφέλιμο φάσμα των στροφών λειτουργίας του. Πρόκειται για έναν κινητήρα που συνδυάζει εντυπωσιακές επιδόσεις με τη μέγιστη αποδοτικότητα. Ο κινητήρας αυτός χρησιμοποιείται στις BMW M550d, BMW X5 M50d και BMW X6 M50d.

448 kW/610 ίπποι.

Ο δωδεκακύλινδρος κινητήρας βενζίνης Μ Performance TwinPower Turbo αποτελεί ένα κατασκευαστικό αριστούργημα της αυτοκινητοβιομηχανίας και μια εξαιρετικά «πολιτισμένη» πηγή ισχύος για αξεπέραστη οδηγική απόλαυση. Η ασύγκριτα εκλεπτυσμένη συμπεριφορά του και η ομαλή απόδοση της ισχύος του προσφέρουν μια άκρως συναρπαστική εμπειρία τόσο στον οδηγό όσο και στους επιβάτες. Ο κινητήρας V12 συνδυάζει δύο υπερτροφοδότες με διπλό VANOS, σύστημα μεταβλητού ελέγχου εκκεντροφόρου και Άμεσο Ψεκασμό Υψηλής Ακρίβειας. Έτσι, ο δωδεκακύλινδρος κινητήρας αποδίδει τη μέγιστη ροπή των 800 Nm από τις 1.500 μέχρι τις 5.000 σ.α.λ., και τη μέγιστη ισχύ των 448 kW (610 ίπποι) στις 5.250-6.000 σ.α.λ., ενώ επιταχύνει την BMW M760Li xDrive από στάση στα 100 km/h σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα. Χάρη στον Άμεσο Ψεκασμό Υψηλής Ακρίβειας διακρίνεται και για την αποδοτικότητά του. Ο κινητήρας αυτός χρησιμοποιείται στην BMW M760Li xDrive.

Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ M PERFORMANCE.

Μοναδική δυναμική οδήγησης και εξαιρετική καταλληλότητα για καθημερινή χρήση – τα μοντέλα M Performance συνδυάζουν στοιχεία που ίσως να ακούγονται αντιφατικά μεταξύ τους, για να δημιουργήσουν μια οδηγική εμπειρία χωρίς συμβιβασμούς. Η εκτενής τεχνογνωσία και η δύναμη της πρωτοπορίας της BMW M GmbH διοχετεύονται απευθείας στη διαδικασία εξέλιξης με αποτέλεσμα την εντυπωσιακή δυναμική οδήγησης. Για να ταιριάζουν στο χαρακτήρα του εκάστοτε αυτοκινήτου, τα χαρακτηριστικά δυναμικής οδήγησης των μοντέλων M Performance έχουν σχεδιαστεί ένα προς ένα με γνώμονα τη σπορ οδηγική συμπεριφορά. Το αποτέλεσμα μπορεί να μετρηθεί σε… χαμόγελα ανά στροφή.

 • Μεγαλύτερη πρόσφυση: BMW xDrive

  Τα μοντέλα M Performance διαθέτουν το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive, είτε ως προαιρετικό είτε ως βασικό στοιχείο εξοπλισμού. Το σύστημα αυτό κατανέμει συνεχώς τις κινητήριες δυνάμεις και στους τέσσερις τροχούς, ανάλογα με τους τρέχοντες συντελεστές τριβής. Η δυναμική, η πρόσφυση και η ευελιξία είναι αισθητά βελτιωμένες σε όλες τις συνθήκες. Προκειμένου να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά τη δυναμική οδήγησης στα μοντέλα M Performance, το σύστημα μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος της διαθέσιμης ροπής στους πίσω τροχούς ενισχύοντας περαιτέρω τον σπορ χαρακτήρα.

 • Σπορ ρύθμιση: το πλαίσιο

  Για να «μεταφραστούν» οι εξαιρετικές επιδόσεις του κινητήρα σε εντυπωσιακή και επιβλητική δυναμική οδήγησης, τα μοντέλα M Performance έχουν ειδικές ρυθμίσεις για την ανάρτηση. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι ξεχωριστές διαμορφώσεις των συστημάτων ελατηρίων και αμορτισέρ, καθώς και τα συγκεκριμένα ελαστο-κινηματικά χαρακτηριστικά για τον μπροστινό άξονα. Στις BMW X5 M50d και BMW X6 M50d, η Προσαρμοζόμενη ανάρτηση με Δυναμικό Έλεγχο Απόσβεσης εγγυάται υψηλής ακρίβειας έλεγχο χειρισμού. Η BMW M760Li xDrive διαθέτει ένα σύστημα ανάρτησης, το Executive Drive Pro, το οποίο είναι ρυθμισμένο ειδικά για να ταιριάζει στον δυναμικότερο χαρακτήρα της. Ο ηλεκτρομηχανικός περιορισμός των εγκάρσιων κλίσεων, που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, προσδίδει στο πολυτελές sedan ιδιαίτερα δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά.

 • Ελιγμοί με ακρίβεια: το σύστημα διεύθυνσης

  Η αίσθηση κατευθυντικότητας σε ένα μοντέλο M Performance είναι μοναδική. Η ακρίβεια σε κάθε ελιγμό και η αίσθηση ασφάλειας στις κλειστές στροφές «ανοίγουν την όρεξη» για ακόμα πιο σπορ εμπειρίες. Η υποβοήθηση και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του συστήματος διεύθυνσης έχουν τροποποιηθεί ξεχωριστά για όλα τα μοντέλα. Στην BMW M760Li xDrive, το Ενεργό Σύστημα Διεύθυνσης με Τετραδιεύθυνση, που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, «μπαίνει στο παιχνίδι» επιπρόσθετα, για να αυξήσει την ευελιξία και την ασφάλεια κατά την οδήγηση. Αντίθετα, η BMW X4 M40i είναι ένα από τα αυτοκίνητα M Performance με ειδικά ρυθμισμένο μεταβλητό σπορ σύστημα διεύθυνσης, το οποίο ενισχύει ακόμα περισσότερο την κατευθυντική ακρίβεια.

 • Απόλυτες επιδόσεις: ελαστικά και φρένα

  Τα μοντέλα M Performance είναι εξοπλισμένα με τις μεγαλύτερες σε διάσταση ζάντες Μ που διατίθενται. Σε επιλεγμένα μοντέλα τοποθετούνται ειδικά ρυθμισμένα ελαστικά Performance. Οι εξαιρετικά ανθεκτικές, υψηλής απόδοσης ίνες εγγυώνται τη μέγιστη δυνατή ευστάθεια του πέλματος και προσφέρουν κορυφαίο κράτημα ακόμα και κατά τη δυναμική οδήγηση στις στροφές. Οι ασυναγώνιστες ιδιότητες φρεναρίσματος αυτών των ελαστικών ενισχύονται περαιτέρω από συστήματα πέδησης με τους μεγαλύτερους δίσκους που διατίθενται σε κάθε περίπτωση. Αρκετά μοντέλα M Performance, όπως η BMW M240i, διαθέτουν Σπορ φρένα M ως βασικό εξοπλισμό, που ακινητοποιούν το αυτοκίνητο στη στιγμή.

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ BMW M PERFORMANCE.

Παρόλο που οι ειδικοί της BMW M GmbH έχουν αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σχεδιαστικό concept για τα μοντέλα M Performance, τα Εξαρτήματα BMW M Performance διατίθενται ξεχωριστά για έναν μεγάλο αριθμό μοντέλων BMW και BMW M στις ακόλουθες κατηγορίες: αεροδυναμική, συγκρότημα κίνησης-μετάδοσης, εσωτερικό και πλαίσιο. Από τον ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήχο του κινητήρα μέχρι το κιτ ισχύος που αυξάνει τις επιδόσεις, με κάθε αξεσουάρ που επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε κάνετε μια ξεκάθαρη δήλωση όσον αφορά τη σπορ οδηγική απόλαυση.

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO₂.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας εξαρτώνται από τις επιλεγμένες διαστάσεις ζαντών και ελαστικών. Τα στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου έχουν υπολογιστεί σύμφωνα με τον κύκλο οδήγησης ECE.

Η αυτονομία εξαρτάται από μια πληθώρα παραγόντων και ειδικότερα από τους εξής: προσωπικό στιλ οδήγησης, επιλεγμένη διαδρομή, καιρικές συνθήκες, χρήση συστημάτων θέρμανσης/ψύξης και προετοιμασίας θερμοκρασίας καμπίνας.

Περισσότερες πληροφορίες για την επίσημη κατανάλωση καυσίμου και τις επίσημες εκπομπές CO2 των νέων επιβατικών αυτοκίνητων μπορείτε να δείτε στον «Κανονισμό για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 νέων επιβατικών αυτοκινήτων», που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλα τα σημεία πώλησης.