ΕΞΥΠΝΟ. ΔΥΝΑΜΙΚΟ. ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ.

BMW eDrive.

BMW iPerformance

ΕΞΥΠΝΟ. ΔΥΝΑΜΙΚΟ. ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ.

BMW eDrive.

Το concept ηλεκτροκίνησης BMW eDrive προσφέρει τη μέγιστη οδηγική απόλαυση – και το κάνει σχεδόν αθόρυβα και χωρίς εκπομπές ρύπων. Τρία στοιχεία απαρτίζουν τον "πυρήνα" του BMW eDrive: ο ηλεκτροκινητήρας, η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής απόδοσης και το σύστημα έξυπνης διαχείρισης ενέργειας.

ΕΞΥΠΝΟ. ΔΥΝΑΜΙΚΟ. ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ.BMW eDrive.

Το concept ηλεκτροκίνησης BMW eDrive προσφέρει τη μέγιστη οδηγική απόλαυση – και το κάνει σχεδόν αθόρυβα και χωρίς εκπομπές ρύπων. Τρία στοιχεία απαρτίζουν τον "πυρήνα" του BMW eDrive: ο ηλεκτροκινητήρας, η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής απόδοσης και το σύστημα έξυπνης διαχείρισης ενέργειας.

Κινητικότητα προσανατολισμένη στο μέλλον χάρη στο BMW eDRIVE.

Το concept μετάδοσης κίνησης BMW eDrive έχει να επιδείξει εντυπωσιακή δυναμική. Με έναν συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα, μπαταρίας ιόντων λιθίου υψηλής απόδοσης και έξυπνης διαχείρισης ενέργειας, παρέχει μια εμπειρία οδήγησης με συναρπαστική ευελιξία και επιτάχυνση που κόβει την ανάσα. Επιπλέον, όταν οδηγείται με πλήρη ηλεκτροκίνησης, δεν εκπέμπει καθόλου ρύπους.

 • Ηλεκτροκινητήρας

  Ο ηλεκτροκινητήρας είναι ένα πρωτοποριακό επίτευγμα του BMW Group και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο όλων των ηλεκτροκίνητων μοντέλων BMW. Με την μπαταρία πλήρως φορτισμένη, παρέχει στην BMW X5 με eDrive, για παράδειγμα, μέγιστη αυτονομία περίπου 30 km με πλήρη ηλεκτροκίνηση. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να καλύπτονται οι περισσότερες αποστάσεις των καθημερινών μετακινήσεων χωρίς τοπικές εκπομπές ρύπων. Ανάλογα με τις απαιτήσεις, ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την επίτευξη πολύ δυναμικών σύντομων επιταχύνσεων – για παράδειγμα, κατά τις προσπεράσεις.

 • Μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής απόδοσης

  Όλα τα αυτοκίνητα με την τεχνολογία BMW eDrive αντλούν την απαιτούμενη ενέργεια για την ηλεκτροκίνηση από μια υψηλής τεχνολογίας συσκευή αποθήκευσης ηλεκτρισμού. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου υψηλής απόδοσης συνδυάζονται με ένα σύστημα ψύξης που διατηρεί συνεχώς την μπαταρία στην ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας, αυξάνοντας έτσι την απόδοση και τη διάρκεια ζωής της. Η επαναφόρτιση είναι δυνατή οπουδήποτε είναι διαθέσιμη ηλεκτρική ενέργεια. Ακόμα και μια συμβατική οικιακή πρίζα 230 Volt είναι επαρκής για το σκοπό αυτό.

 • Διαχείριση Ενέργειας

  Άριστη αποδοτικότητα και επιδόσεις που είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή – το βασικό έργο της Διαχείριση Ενέργειας είναι να εξασφαλίζει και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά. Πέρα από αυτό, όμως, ελέγχει και άλλες λειτουργίες του BMW EfficientDynamics που είναι ειδικά τελειοποιημένες για συγκροτήματα κίνησης-μετάδοσης με σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα.

  Η Διαχείριση Ενέργειας βελτιστοποιεί την αποτελεσματικότητα του ηλεκτρικού συγκροτήματος κίνησης-μετάδοσης και της μπαταρίας υψηλής απόδοσης εφαρμόζοντας μια στρατηγική προνοητικής λειτουργίας. Χρησιμοποιεί δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης για τον υπολογισμό του βέλτιστου χρόνου για την έναρξη της οδήγησης με ηλεκτροκίνηση ή για τη φόρτιση της μπαταρίας, εκ των προτέρων, με βάση την καταλληλότερη διαδρομή και τις συνθήκες οδήγησης. Έτσι, εξοικονομείται μέχρι και 10% ενέργεια – πράγμα που επιτρέπει στον οδηγό να καλύπτει μεγαλύτερες αποστάσεις με πλήρη ηλεκτροκίνηση.

  Η Ανάκτηση Ενέργειας από την Πέδηση εξασφαλίζει ότι η κινητική ενέργεια που αποδεσμεύεται κατά το φρενάρισμα ή την επιβράδυνση αποθηκεύεται στην μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής απόδοσης, όπου είναι διαθέσιμη, οποιαδήποτε στιγμή, για την αύξηση των συνολικών επιδόσεων.

  Με τη λειτουργία ECO PRO, αρκεί απλώς το πάτημα ενός πλήκτρου, ώστε όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου να λειτουργούν με γνώμονα τη μέγιστη αποδοτικότητα – και να χρησιμοποιούν τα διαθέσιμα αποθέματα ενέργειας με έξυπνο τρόπο. Για το σκοπό αυτό, η έξυπνη διαχείριση ενέργειας περιορίζει τις λειτουργίες άνεσης ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού. Επιπλέον, ο οδηγός λαμβάνει μέσω της Κεντρικής Οθόνης Ελέγχου συμβουλές για το πώς μπορεί να επιτύχει ιδιαίτερα αποδοτική οδήγηση, έτσι ώστε να μπορέσει να αυξήσει τη μέγιστη αυτονομία.

BMW X5 με eDRIVE.

Η BMW X5 40e* είναι το πρώτο αυτοκίνητο Sports Activity Vehicle (SAV) της BMW που συνδυάζει το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive με ένα πρωτοποριακό σύστημα υβριδικής κίνησης τύπου "plug-in" από την BMW. Χάρη στο συνδυασμό αυτό, το αυτοκίνητο ξεχωρίζει με διαφορά όχι μόνο για τον "παραδοσιακό" σπορ χαρακτήρα της μάρκας BMW και το πολυτελές περιβάλλον στο εσωτερικό του, αλλά και για την αποδοτικότητα και τη φιλικότητά του προς το περιβάλλον.

* Διαθέσιμη από το φθινόπωρο του 2005
Κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο σε l/100 km: 3.4-3.3
Εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο σε g/km: 78-77
Κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος σε kWh/100 km: 15.4-15.3

BMW i – ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

BMW i8. Το σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος.

Το BMW i8 έφερε την απόλυτη καινοτομία στην κατηγορία του. Είναι το πρώτο premium σπορ αυτοκίνητο με τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων ενός μικρού αυτοκινήτου. Κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο σε l/100 km: 2.1 Εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο σε g/km: 49 Κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος σε kWh/100 km: 11.9

BMW i3. Ηλεκτρικό και πρωτοποριακό.

Το BMW i3 επαναπροσδιορίζει τη βιώσιμη κινητικότητα: Με την πλήρη ηλεκτροκίνηση, εξασφαλίζει όχι μόνο μηδενικές εκπομπές ρύπων, αλλά και μια ιδιαίτερα ευέλικτη και ευχάριστη οδηγική εμπειρία. Εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο σε g/km: 0 Κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος σε kWh/100 km: 12.9

ΦΟΡΤΙΣΗ.

Από την απλή φόρτιση στο σπίτι και τους σταθμούς φόρτισης του δικτύου ChargeNow μέχρι της διάφορες Υπηρεσίες Υποστήριξης – το concept φόρτισης της BMW κάνει την οδήγηση με ηλεκτροκίνηση ιδιαίτερα εξυπηρετική και απόλυτα απολαυστική στην καθημερινότητα.

 • Φόρτιση στο σπίτι

  Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των αντίστοιχων συμβατικών μοντέλων – ένα από αυτά είναι το γεγονός ότι κάθε πρωί έχουν "γεμάτο ρεζερβουάρ". Και αυτό επειδή μπορούν να φορτιστούν, εύκολα και βολικά, στο σπίτι με το καλώδιο φόρτισης που παρέχεται στο βασικό εξοπλισμό τους. Η διαδικασία της φόρτισης γίνεται ακόμα πιο γρήγορη και βολική με το BMW i "Wallbox": Αυτός ο σταθμός φόρτισης, που είναι σχεδιασμένος για εγκατάσταση στον τοίχο του σπιτιού σας, αυξάνει την απόδοση της φόρτισης, μειώνοντας κατ' επέκταση τη διάρκειά της, και συμπληρώνει με ιδανικό τρόπο τη σχεδίαση των αυτοκινήτων BMW.

 • Φόρτιση καθ’ οδόν με το ChargeNow

  Το ChargeNow προσφέρει πρόσβαση στους δημόσιους σταθμούς φόρτισης των Εξουσιοδοτημένων Αντιπροσώπων BMW i. Για την εύκολη και απροβλημάτιστη χρήση των διαφόρων επιλογών και τεχνολογιών, το BMW i έχει συμπεριλάβει έναν μεγάλο αριθμό παρόχων στο δίκτυο ChargeNow. Η κάρτα ChargeNow επιτρέπει την πρόσβαση και τη χρήση. Στο τέλος του μήνα θα λαμβάνετε έναν λογαριασμό με αναλυτική περιγραφή όλων των φορτίσεων που πραγματοποιήσατε με την κάρτα ChargeNow. Χάρη στο BMW i ConnectedDrive, όλοι οι διαθέσιμοι σταθμοί φόρτισης απεικονίζονται στις υπηρεσίες BMW i ConnectedDrive για την πλοήγηση.
  www.chargenow.com

 • Κατάσταση φόρτισης

  Με τις εφαρμογές "BMW i Remote" και "My BMW Remote για υβριδικά plug-in", μπορείτε να παρακολουθείτε με άνεση τη διαδικασία φόρτισης σε πραγματικό χρόνο από το smartphone σας. Επιπλέον, η ηλεκτρική αυτονομία και η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας της BMW σας μπορούν να προβληθούν οποιαδήποτε στιγμή μέσω της εφαρμογής "Remote". Με τη χρήση τηλεχειρισμού μπορούν να προγραμματιστούν φορτίσεις μέσω του εβδομαδιαίου χρονοδιακόπτη, καθώς και να ενεργοποιηθεί ο κλιματισμός πριν από ένα ταξίδι.

BMW ACTIVEHYBRID.

Με τις τεχνολογίες του BMW EfficientDynamics, η BMW, για μία ακόμα φορά, δημιουργεί νέα σημεία αναφοράς στους τομείς της δυναμικής και της αποδοτικότητας. Τα μοντέλα BMW ActiveHybrid αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα του πώς η έξυπνη διαχείριση ενέργειας εξασφαλίζει την ιδανική "συνεργασία" μεταξύ κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα. Οι κινητήρες υποστηρίζονται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής απόδοσης. Η αλληλεπίδραση μεταξύ των επιμέρους στοιχείων συντονίζεται από ένα έξυπνο υβριδικό σύστημα. Το αποτέλεσμα είναι πλήρη υβριδικά αυτοκίνητα που προσφέρουν τη μέγιστη αποδοτικότητα με κορυφαίο επίπεδο δυναμικής.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ CO2.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων CO2 εξαρτώνται από τις επιλεγμένες διαστάσεις ζαντών και ελαστικών.
Οι τιμές αφορούν το βασικό μοντέλο με το κιβώτιο του βασικού εξοπλισμού.

Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ των νέων επιβατικών αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στο έντυπο "Οδηγός οικονομίας καυσίμου και εκπομπών CO₂ νέων επιβατικών αυτοκινήτων", που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλο το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW.