Η ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.

Κινητήρες BMW TwinPower Turbo.

Η ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.

Κινητήρες BMW TwinPower Turbo.

Οι πρωτοποριακοί κινητήρες βενζίνης και diesel με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo αποτελούν την "καρδιά" κάθε αυτοκινήτου BMW. Συνδυάζουν τα πιο σύγχρονα συστήματα ψεκασμού καυσίμου, τον πλήρως μεταβλητό έλεγχο της ισχύος και μια πρωτοποριακή τεχνολογία υπερτροφοδότησης.

Η ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.Κινητήρες BMW TwinPower Turbo.

Οι πρωτοποριακοί κινητήρες βενζίνης και diesel με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo αποτελούν την "καρδιά" κάθε αυτοκινήτου BMW. Συνδυάζουν τα πιο σύγχρονα συστήματα ψεκασμού καυσίμου, τον πλήρως μεταβλητό έλεγχο της ισχύος και μια πρωτοποριακή τεχνολογία υπερτροφοδότησης.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ΤΟΥ BMW EFFICIENTDYNAMICS.

Βενζίνης ή diesel, με τρεις, τέσσερις ή έξι κυλίνδρους – τα "μέλη" της οικογένειας κινητήρων του BMW EfficientDynamics εξασφαλίζουν πολύ πιο ευέλικτη απόδοση ισχύος, με αυθόρμητη απόκριση ακόμα και στις χαμηλές στροφές, ενώ, συγχρόνως, έχουν να επιδείξουν εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων. Η αυξημένη αποδοτικότητα και η βέλτιστη δυναμική τους εγγυώνται μια πιο έντονη οδηγική απόλαυση.

  • Κινητήρες βενζίνης BMW TwinPower Turbo

    Ο πρωτοποριακός τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης με την εξαιρετικά "πολιτισμένη" λειτουργία του, ο τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης και ο εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας βενζίνης BMW TwinPower Turbo, που έχει κατακτήσει πολλές φορές το βραβείο "Κινητήρας της χρονιάς" – όλοι τους δημιουργούν νέα σημεία αναφοράς. Στην τελευταία γενιά τους, αποδεικνύονται πιο οικονομικοί, με χαμηλότερα επίπεδα εκπομπών ρύπων και πολύ πιο ισχυροί από τους προκατόχους τους. Για την αύξηση της αποδοτικότητας και της δυναμικής, αυτό το πρωτοποριακό πακέτο – ορόσημο στην στρατηγική BMW EfficientDynamics – συνδυάζει την πιο σύγχρονη τεχνολογία ψεκασμού καυσίμου και τον πλήρως μεταβλητό έλεγχο βαλβίδων Valvetronic με διπλό VANOS με μια καινοτόμο τεχνολογία υπερτροφοδότησης. Το αποτέλεσμα είναι ένα άκρως αποδοτικό σύστημα κίνησης, που επιδεικνύει με εντυπωσιακό τρόπο την κορυφαία τεχνική εξειδίκευση της BMW στους κινητήρες.

  • Κινητήρες diesel BMW TwinPower Turbo

    Η συστηματική υλοποίηση της βασικής αρχής του BMW EfficientDynamics είναι ολοφάνερη και στους κινητήρες diesel BMW Twin Power Turbo: συνδυασμός κορυφαίων τιμών στην οικονομία, την απόδοση ισχύος και τα χαρακτηριστικά λειτουργίας με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την αποδοτικότητα και τη δυναμική τους. Παράλληλα, οι τρικύλινδροι κινητήρες diesel BMW TwinPower Turbo ως ιδανικές βασικές εκδόσεις, οι πρωτοποριακοί τετρακύλινδροι κινητήρες diesel BMW TwinPower Turbo και οι ιδιαίτερα ισχυροί εξακύλινδροι σε σειρά κινητήρες diesel BMW TwinPower Turbo επιτελούν το έργο τους με αξιοσημείωτα χαμηλές εκπομπές ρύπων και ελαχιστοποιημένα επίπεδα τριβής. Έτσι, εγγυώνται τη μέγιστη οδηγική απόλαυση. Οι κινητήρες diesel με κατασκευή από αλουμίνιο χαμηλού βάρους, ένα τυπικό χαρακτηριστικό της οικογένειας κινητήρων του BMW EfficientDynamics, ενσωματώνουν τεχνολογία υπερτροφοδότησης με μεταβλητή γεωμετρία τουρμπίνας, ενώ ο ψεκασμός καυσίμου είναι βασισμένος στο τελευταίας γενιάς σύστημα άμεσου ψεκασμού με common-rail.

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ.

Καλύτερες επιδόσεις, χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου: ο εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας βενζίνης Μ TwinPower Turbo.

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ.

Καλύτερες επιδόσεις, χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου: ο εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας βενζίνης Μ TwinPower Turbo.

BMW M4 Coupé:
Κατανάλωση καυσίμου (μικτός κύκλος) σε l/100 km: 8.8 [8.3]
Εκπομπές CO2 (μικτός κύκλος) σε g/km: 204 [194]

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΧΥΣ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΧΥΣ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Ο εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας diesel M Performance TwinPower Turbo συνδυάζει σύστημα άμεσου ψεκασμού common-rail και μοναδική, τριβάθμια υπερτροφοδότηση με μεταβλητή γεωμετρία τουρμπίνας. Η εξαιρετικά αυθόρμητη απόκριση, η υψηλή ροπή ακόμα και στις χαμηλές στροφές και το ευρύ φάσμα στροφών αποτελούν τα τρία βασικότερα χαρακτηριστικά αυτού του μοναδικού κινητήρα.

BMW M550d xDrive: Κατανάλωση καυσίμου (μικτός κύκλος) σε l/100 km: 6.2
Εκπομπές CO2 (μικτός κύκλος) σε g/km: 162

ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Άριστη απόδοση της ισχύος, μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και ενίσχυση των σπορ επιδόσεων και της δυναμικής: το κιβώτιο Steptronic 8 σχέσεων.

ΣΠΟΡ ΚΙΒΩΤΙΟ STEPTRONIC 8 ΣΧΕΣΕΩΝ.

Το σπορ κιβώτιο Steptronic 8 σχέσεων προσφέρει ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο άνεσης κατά τις αλλαγές ταχυτήτων και την οδήγηση, χάρη στην πυκνότερη κλιμάκωση των σχέσεων και τον περιορισμό της πτώσης των στροφών μεταξύ των αλλαγών. Έτσι, συνδυάζεται η μέγιστη άνεση με την ενθουσιώδη, εντυπωσιακή δυναμική και τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμου. Επιπλέον, με το Launch Control, η BMW σας "κλέβει την παράσταση" με το που θα την βάλετε εμπρός ή ακόμα και όταν είναι σταματημένη. Η λέξη-κλειδί: μέγιστη επιτάχυνση. Πατήστε στιγμιαία τον διακόπτη DSC, μετακινήστε τον επιλογέα ταχυτήτων στη θέση "S", πατήστε το φρένο και ενεργοποιήστε τη λειτουργία kick-down με το γκάζι – τώρα, αφήστε το φρένο και ανακαλύψτε τι θα πει "ροπή".

BMW BLUEPERFORMANCE.

Απολαύστε την οδήγηση με έναν από τους πιο "καθαρούς" κινητήρες diesel στον κόσμο. Χάρη στην τεχνολογία BMW BluePerformance, η συμπεριφορά του κινητήρα diesel ως προς τις εκπομπές ρύπων μπορεί να βελτιστοποιηθεί ακόμα περισσότερο. Εκτός από το φίλτρο σωματιδίων diesel και τον οξειδωτικό καταλυτικό μετατροπέα, υπάρχει επίσης ένας καταλυτικός μετατροπέας NOx που μειώνει περαιτέρω το επίπεδο των οξειδίων του αζώτου στα καυσαέρια. Κατά τη διάρκεια αυτής της διεργασίας, η ίδια η διαδικασία καύσης δεν επηρεάζεται και διατηρείται ο υψηλός βαθμός απόδοσης του κινητήρα diesel.
Σε κάποια μοντέλα, χρησιμοποιείται και μία επιπλέον μέθοδος αποδόμησης των ενώσεων του αζώτου: ο καταλυτικός μετατροπέας SCR (SCR = Selective Catalytic Reduction) με τεχνολογία έγχυσης AdBlue®. Στα πλαίσια αυτής της διεργασίας, η έγχυση του υγρού AdBlue® ξεκινά μια χημική αντίδραση που μειώνει σε μεγάλο βαθμό τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ CO2.

BMW i8 : Κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο σε l/100 km: 2.1
Εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο σε g/km: 49
Κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος σε kWh/100 km: 11.9
Οι τιμές που αναγράφονται έξω από τις παρενθέσεις αφορούν το βασικό μοντέλο με το κιβώτιο του βασικού εξοπλισμού. Οι τιμές εντός παρενθέσεων αφορούν το μοντέλο με το προαιρετικά διαθέσιμο κιβώτιο (βλ. προαιρετικό εξοπλισμό).
Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2 εξαρτώνται από τις επιλεγμένες διαστάσεις ζαντών και ελαστικών.
Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου και τις εκπομπές CO2 των νέων επιβατικών αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στο έντυπο "Οδηγός οικονομίας καυσίμου και εκπομπών CO2 νέων επιβατικών αυτοκινήτων", που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλο το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW.