ΕΞΥΠΝΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ.

Τα συστήματα υποστήριξης οδηγού του BMW ConnectedDrive στην πεντάθυρη BMW Σειρά 1.

Ο οδήγηση μπορεί να γίνει πιο ξεκούραστη με τα έξυπνα συστήματα υποστήριξης που αναλαμβάνουν να εκτελέσουν για εσάς συγκεκριμένες ενέργειες. Το Driving Assistant σας προειδοποιεί για επικείμενους κινδύνους. Το Σύστημα Πλοήγησης Professional γνωρίζει σχεδόν κάθε διαδρομή που θέλετε να ακολουθήσετε. Με την Ένδειξη Ορίων Ταχύτητας μπορείτε να οδηγείτε ξέγνοιαστα, χωρίς να κινδυνεύετε να παραβιάσετε τα όρια ταχύτητας. Αυτές είναι μόνον τρεις από τις διάφορες επιλογές που ανεβάζουν τη διασκέδαση στην BMW Σειρά 1.

DRIVING ASSISTANT.

Ο εξοπλισμός ασφαλείας Driving Assistant απαρτίζεται από μια σειρά συστημάτων που υποστηρίζονται από κάμερες, όπως είναι η Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας, η Προειδοποίηση Προσέγγισης και η Προειδοποίηση Πεζών με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη.

Η Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας ανιχνεύει τις διαγραμμίσεις των λωρίδων και σε περίπτωση που, άθελά του, ο οδηγός αρχίσει να παρεκκλίνει από τη λωρίδα του όταν κινείται με ταχύτητες από 70 km/h περίπου και άνω, τον προειδοποιεί με δονήσεις του τιμονιού. Η προειδοποίηση δεν ενεργοποιείται εάν η αλλαγή λωρίδας είναι ηθελημένη, δηλαδή όταν έχετε ανάψει φλας.

Η Προειδοποίηση Προσέγγισης με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη αναγνωρίζει οχήματα, ενώ η Προειδοποίηση Πεζών αναγνωρίζει πεζούς. Σε περίπτωση που το προπορευόμενο όχημα φρενάρει απότομα, η BMW σας αποκρίνεται άμεσα όταν είναι ενεργοποιημένη η Προειδοποίηση Προσέγγισης. Αρχικά εμφανίζεται ένα εικονίδιο προειδοποίησης, το οποίο αρχίζει να αναβοσβήνει στο επόμενο βήμα. Τέλος ακούγεται ένα ηχητικό σήμα. Εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει, το σύστημα ξεκινά αυτόνομα το φρενάρισμα σε ταχύτητες μέχρι και 60 km/h. Σε ταχύτητες 20-25 km/h, η Προειδοποίηση Πεζών βοηθά στην αποτροπή ατυχημάτων με πεζούς. Σε ταχύτητες μέχρι και 60 km/h περιορίζει τη σοβαρότητα των συνεπειών του ατυχήματος. Εάν το σύστημα χρειαστεί να επέμβει, προετοιμάζει το σύστημα πέδησης για ταχύτερη απόκριση και ξεκινά αυτόνομα το φρενάρισμα εάν καταστεί ανάγκη. Η Υποστήριξη Επαγρύπνησης παρακολουθεί συνεχώς τη συμπεριφορά του οδηγού για τυχόν ενδείξεις κόπωσης. Εάν διαπιστώσει αποκλίσεις, εμφανίζεται η προτροπή για ένα διάλειμμα στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου.

ΕΝΕΡΓΟ CRUISE CONTROL ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ STOP&GO.

Το Ενεργό cruise control με λειτουργία Stop&Go, συμπερ. προειδοποίηση ελέγχου προσέγγισης και στοχευμένο φρενάρισμα, προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια στα μποτιλιαρίσματα. Το σύστημα διατηρεί την προεπιλεγμένη από τον οδηγό ταχύτητα, καθώς και την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Το αυτοκίνητο αναλαμβάνει την επιτάχυνση και το φρενάρισμα, ενώ διατηρεί την προκαθορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, ακόμα και στην πυκνή κυκλοφορία, μέχρι και την πλήρη ακινητοποίηση σε μποτιλιάρισμα. Εάν το αυτοκίνητο πλησιάσει στο προπορευόμενο όχημα ή εάν ένα άλλο όχημα εισέλθει στη λωρίδα κυκλοφορίας, το σύστημα προσαρμόζει αντίστοιχα την ταχύτητα. Το σύστημα μπορεί να ενεργοποιηθεί σε ταχύτητες μέχρι και 210 km/h.
Η λειτουργία Stop&Go, αφ' ενός, ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα του αυτοκινήτου σε σημείο μέχρι και πλήρους ακινητοποίησής του και, αφ' ετέρου, επιταχύνει επίσης αυτόματα το αυτοκίνητο και πάλι στην επιθυμητή ταχύτητα, εντός ενός χρονικού ορίου, αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι κυκλοφοριακές συνθήκες.
Σε περίπτωση που το προπορευόμενο όχημα φρενάρει απότομα, η BMW σας αποκρίνεται άμεσα όταν είναι ενεργοποιημένη η Προειδοποίηση Προσέγγισης. Το σύστημα λειτουργεί βηματικά. Αρχικά προβάλλεται ένα σύμβολο προειδοποίησης, μετά το σύμβολο αρχίζει να αναβοσβήνει και τέλος ενεργοποιούνται τα φρένα.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ.

Το Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης διευκολύνει το παράλληλο και κάθετο παρκάρισμα. Ενεργοποιημένο ή όχι, το σύστημα μετρά τον χώρο στάθμευσης – ακόμα και σε πολύ περιορισμένους χώρους στάθμευσης - καθώς το αυτοκίνητο περνά δίπλα από αυτόν με χαμηλή ταχύτητα (κάτω από 35 km/h) και σε απόσταση έως και 1,5 m από τη σειρά των σταθμευμένων οχημάτων.

Όταν βρεθεί μια κατάλληλη θέση στάθμευσης, ο οδηγός απλώς ανάβει τα αλάρμ και το Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης αναλαμβάνει τον έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης, ενώ ο οδηγός συνεχίζει να χειρίζεται τις ταχύτητες και τα πεντάλ του γκαζιού και του φρένου. Το σύστημα παρέχει επίσης οδηγίες στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου και εκπέμπει πρόσθετα ηχητικά σήματα.

Καθώς το αυτοκίνητο πλησιάζει αργά σε ένα εμπόδιο, το Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης ενεργοποιείται αυτόματα μέσω της λειτουργίας «Auto PDC» (Αυτόματος Έλεγχος Απόστασης Παρκαρίσματος). Η βελτιωμένη λειτουργικότητα του συστήματος περιλαμβάνει υποστήριξη του οδηγού και για παρκάρισμα κάθετα στο δρόμο. Το PDC ενεργοποιεί επίσης ένα ηχητικό προειδοποιητικό σήμα όταν το αυτοκίνητο πλησιάσει πάρα πολύ κοντά σε ένα εμπόδιο.

Στο παρκάρισμα χωρίς το Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης, η υποβοήθηση παράλληλης στάθμευσης χρησιμοποιεί αισθητήρες για να παρακολουθεί τις περιοχές στο πλάι του αυτοκινήτου και να απεικονίζει τα εμπόδια στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου. Έτσι, ο οδηγός απολαμβάνει ένα υψηλότερο επίπεδο άνεσης και ασφάλειας κατά το παρκάρισμα.

sd
3
iDrive Touch Controller

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ PROFESSIONAL.

Το σύστημα πλοήγησης Professional έχει υπερσύγχρονη και κομψή σχεδίαση και προσφέρει μια ασυναγώνιστη γκάμα υπηρεσιών: πρόκειται για ένα απλό, εύχρηστο και άψογα ενσωματωμένο στο αυτοκίνητο σύστημα πλοήγησης, που είναι βασισμένο στην κλασική αρχή λειτουργίας του iDrive και εξοπλισμένο με πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch. Το σύστημα περιλαμβάνει ένα κιτ hands-free με θύρα USB και λειτουργία φωνητικού ελέγχου, το ραδιόφωνο Professional με DVD και μνήμη 20 GB για αρχεία ήχου. Η ενσωματωμένη έγχρωμη οθόνη LCD 8,8" με λειτουργία διαιρούμενης προβολής (κύρια και συμπληρωματική προβολή) έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να είναι εξαιρετικά ευανάγνωστη και να παρέχει άριστη ευκρίνεια όλων των ενδείξεων.

  • Πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch

    Το πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch, που είναι εξοπλισμένο με πλήκτρα άμεσης πρόσβασης στο μενού, οκτώ βολικές προτιμώμενες λειτουργίες και φωνητικό έλεγχο, εξασφαλίζει διαισθητικό χειρισμό και σας επιτρέπει να εισάγετε διευθύνσεις προορισμού γράφοντας με το χέρι στην επιφάνεια αφής του. Χάρη στη λειτουργία τρισδιάστατης προβολής χαρτών, που χρησιμοποιεί δορυφορικές εικόνες για τους χάρτες και φωτορεαλιστικές απεικονίσεις επιλεγμένων αξιοθέατων, η πλοήγηση μετατρέπεται σε μια συναρπαστική οπτική εμπειρία.

  • Αυτόματες ενημερώσεις χαρτών

    Οι ενημερώσεις χαρτών είναι διαθέσιμες για τρία χρόνια χωρίς χρέωση από τους Επίσημους Εμπόρους BMW. Στο πλαίσιο του BMW ConnectedDrive, και σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες, το σύστημα ενημερώνει αυτόματα τους χάρτες για χρονικό διάστημα τριών ετών και μέχρι τέσσερις φορές τον χρόνο.

ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΡΙΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ.

ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΡΙΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ.

Πρώτα η ασφάλεια: η Ένδειξη Ορίων Ταχύτητας με πληροφορία απαγόρευσης προσπέρασης προβάλλει το τρέχον όριο ταχύτητας στον πίνακα οργάνων, καθώς και πληροφορίες για περιοχές όπου απαγορεύονται οι προσπεράσεις. Τα στοιχεία αυτά εμφανίζονται στην Οθόνη Πληροφοριών του πίνακα οργάνων. Μία κάμερα στον εσωτερικό καθρέπτη αναγνωρίζει τις σχετικές οδικές πινακίδες. Η μονάδα ελέγχου επεξεργάζεται και προβάλλει αυτήν την πληροφορία σε συνδυασμό με τα δεδομένα του συστήματος πλοήγησης. Με τη χρήση άλλων λειτουργιών του αυτοκινήτου μπορούν να προβληθούν ακόμα και μεταβαλλόμενα όρια ταχύτητας, όπως π.χ. αυτά που ισχύουν για βρεγμένο οδόστρωμα ή για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

ΚΑΜΕΡΑ ΟΠΙΣΘΟΠΟΡΕΙΑΣ.

ΚΑΜΕΡΑ ΟΠΙΣΘΟΠΟΡΕΙΑΣ.

Η κάμερα οπισθοπορείας επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει το χώρο πίσω από το αυτοκίνητο στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου κατά την εκτέλεση ελιγμών και το παρκάρισμα. Η κάμερα οπισθοπορείας βελτιώνει την ορατότητα όταν κινείστε με την όπισθεν με ταχύτητες κάτω από 15 km/h, για παράδειγμα, όταν παρκάρετε.
Οι γραμμές καθοδήγησης και οι έγχρωμες σημάνσεις εμποδίων που εμφανίζονται στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου δείχνουν στον οδηγό εάν η επιλεγμένη θέση στάθμευσης είναι αρκετά μεγάλη για το αυτοκίνητο, κάτι που διευκολύνει σημαντικά το παρκάρισμα. Όταν το τιμόνι είναι τελείως στραμμένο, το σύστημα προβάλλει κόκκινες γραμμές στροφής και πράσινες γραμμές καθοδήγησης που προσαρμόζονται στις κινήσεις του τιμονιού.
Η κάμερα οπισθοπορείας απενεργοποιείται αυτόματα μετά από δέκα μέτρα ή όταν η ταχύτητα ξεπεράσει τα 15 km/h. Σε συνδυασμό με κοτσαδόρο, η κάμερα οπισθοπορείας διαθέτει πρακτική λειτουργία zoom που διευκολύνει την προσέγγιση στο ρυμουλκούμενο.

ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΦΩΤΩΝ ΠΟΡΕΙΑΣ.

ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΦΩΤΩΝ ΠΟΡΕΙΑΣ.

Η Υποβοήθηση Φώτων Πορείας ξεκουράζει τον οδηγό τη νύχτα, ενεργοποιώντας αυτόματα τα φώτα πορείας και τα φώτα διασταύρωσης, ανάλογα με την παρουσία άλλων αυτοκινήτων στο ίδιο ή στο απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας. Επιπλέον, το σύστημα ανάβει αυτόματα τα φώτα διασταύρωσης και όταν ανιχνεύσει επαρκή φωτισμό του δρόμου.
Μια κάμερα που είναι τοποθετημένη κοντά στον εσωτερικό καθρέπτη ανιχνεύει τα φώτα άλλων οχημάτων σε απόσταση έως και 1.000 m. Τα πίσω φώτα προπορευόμενων οχημάτων ανιχνεύονται σε απόσταση 500 μέτρων. Όταν η Υποβοήθηση Φώτων Πορείας είναι ενεργοποιημένη και εντοπίσει ένα όχημα που πλησιάζει κινούμενο στο άλλο ρεύμα κυκλοφορίας ή τα πίσω φώτα ενός προπορευόμενου οχήματος, το σύστημα χαμηλώνει αυτόματα τα φώτα των προβολέων σας από τη μεγάλη σκάλα στη μικρή.