ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ.

Συστήματα υποστήριξης οδηγού BMW ConnectedDrive.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ.

Συστήματα υποστήριξης οδηγού BMW ConnectedDrive.

Διάφορες πρωτοποριακές τεχνολογίες σας υποστηρίζουν με πολλούς τρόπους και εξασφαλίζουν κορυφαίο επίπεδο άνεσης και ασφάλειας. Έτσι μπορείτε να επικεντρώνεστε σε ένα από τα σημαντικά πράγματα της ζωής – την ξένοιαστη οδηγική απόλαυση.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ.Συστήματα υποστήριξης οδηγού BMW ConnectedDrive.

Διάφορες πρωτοποριακές τεχνολογίες σας υποστηρίζουν με πολλούς τρόπους και εξασφαλίζουν κορυφαίο επίπεδο άνεσης και ασφάλειας. Έτσι μπορείτε να επικεντρώνεστε σε ένα από τα σημαντικά πράγματα της ζωής – την ξένοιαστη οδηγική απόλαυση.

ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΜΦΟΡΗΣΗΣ.

ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΜΦΟΡΗΣΗΣ.

Η Υποβοήθηση Κυκλοφοριακής Συμφόρησης ξεκουράζει τον οδηγό σε μονότονες συνθήκες οδήγησης. Σε ταχύτητες μέχρι 60 km/h, το σύστημα αφήνει το αυτοκίνητο να ακολουθεί το ρεύμα στην πυκνή κυκλοφορία, μειώνοντας το άγχος του οδηγού στα μποτιλιαρίσματα. Διατηρεί αυτόματα σταθερή την επιθυμητή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και ρυθμίζει την ταχύτητα κίνησης του αυτοκινήτου σας μέχρι και την πλήρη ακινητοποίησή του, εάν χρειαστεί, ενώ παρέχει και ενεργή υποστήριξη στο σύστημα διεύθυνσης. Το αυτοκίνητο βοηθά τον οδηγό να παραμένει στη σωστή λωρίδα, εφ' όσον αυτός κρατά τουλάχιστον ένα χέρι επάνω στο τιμόνι. Το αυτοκίνητο αρχίζει να κινείται ξανά αυτόματα μετά από πλήρη ακινητοποίηση διάρκειας μέχρι και 30 δευτερολέπτων. Αυτό αποτελεί άλλο ένα ορόσημο στην πορεία προς την αυτόνομη οδήγηση.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Το πλήρως έγχρωμο BMW Head-Up Display προβάλλει όλες τις σημαντικότερες για την οδήγηση πληροφορίες μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού, επιτρέποντάς του έτσι να παραμένει συγκεντρωμένος στην κυκλοφορία στο δρόμο. Προβάλλονται πληροφορίες όπως η τρέχουσα ταχύτητα πορείας, οι οδηγίες κατεύθυνσης από το σύστημα πλοήγησης, η Ένδειξη Ορίων Ταχύτητας με πληροφορία απαγόρευσης προσπέρασης, οι λίστες τηλεφωνικού καταλόγου και περιεχομένου ψυχαγωγίας, καθώς και προειδοποιήσεις από τα διάφορα συστήματα υποστήριξης οδηγού.
Τα σύμβολα, που προβάλλονται στο αναδιπλούμενο πάνελ επάνω από τον πίνακα οργάνων, απεικονίζονται έγχρωμα, έτσι ώστε οι οδικές σημάνσεις να προβάλλονται με ρεαλιστικό τρόπο. Το πάνελ έχει ελαφρώς φιμέ απόχρωση ώστε να βελτιώνεται η αντίθεση.
Η φωτεινότητα της προβολής προσαρμόζεται αυτόματα στις συνθήκες εξωτερικού φωτισμού και μπορεί να ρυθμιστεί και χειροκίνητα, ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις. Επίσης, διατίθενται ξεχωριστά στιλ προβολής για την ημέρα και τη νύχτα. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τις πληροφορίες που θέλει να εμφανίζονται πέραν της τρέχουσας ταχύτητας και των προειδοποιήσεων από τα συστήματα υποστήριξης οδηγού. Η ορατότητα των ενδείξεων περιορίζεται κατά τη χρήση πολωτικών γυαλιών ηλίου.

DRIVING ASSISTANT PLUS.

Ο εξοπλισμός Driving Assistant Plus βελτιώνει σημαντικά την ασφάλεια και την άνεση. Περιλαμβάνει την Προειδοποίηση Προσέγγισης και την Προειδοποίηση Πεζών με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη, Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας, Υποβοήθηση Φώτων Πορείας, Ένδειξη Ορίων Ταχύτητας, Cruise Control με λειτουργία Stop&Go και Υποβοήθηση Κυκλοφοριακής Συμφόρησης.

Παρακαλούμε λάβετε υπόψη: αυτή η λειτουργία μπορεί να περιοριστεί κατά την οδήγηση στο σκοτάδι ή σε ομίχλη.

 • Driving Assistant

  Ο εξοπλισμός Driving Assistant περιλαμβάνει συστήματα υποστήριξης οδηγού βασισμένα σε κάμερες, όπως είναι η Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας, η Προειδοποίηση Προσέγγισης, το BMW Selective Beam και η Ένδειξη Ορίων Ταχύτητας. Η Προειδοποίηση Προσέγγισης και η Προειδοποίηση Πεζών με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη εφιστά την προσοχή του οδηγού για τον κίνδυνο ενδεχόμενης σύγκρουσης όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητες από 10 έως 60 km/h, ενώ η Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας κάνει το τιμόνι να δονείται όταν το αυτοκίνητο ξεφύγει ακούσια από τη λωρίδα του ενώ κινείται με ταχύτητα από 70 km/h και άνω.

 • Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας

  Η Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας ανιχνεύει τις διαγραμμίσεις των λωρίδων και σε περίπτωση που, άθελά του, ο οδηγός αρχίσει να παρεκκλίνει από τη λωρίδα του, όταν κινείται με ταχύτητες από 70 km/h περίπου και άνω, τον προειδοποιεί με δονήσεις του τιμονιού. Η λειτουργία προειδοποίησης δεν ενεργοποιείται εάν η αλλαγή λωρίδας είναι ηθελημένη, δηλαδή όταν έχετε ανάψει φλας.

 • Προειδοποίηση Προσέγγισης και Προειδοποίηση Πεζών

  Η Προειδοποίηση Προσέγγισης με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη ανιχνεύει οχήματα, ενώ η Προειδοποίηση Πεζών με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη ανιχνεύει πεζούς. Όταν παρουσιαστεί κίνδυνος πρόσκρουσης, η Προειδοποίηση Προσέγγισης προειδοποιεί τον οδηγό με δύο τρόπους: με φωτεινή ένδειξη στον πίνακα οργάνων, ακολουθούμενη από ένα ηχητικό σήμα. Η Προειδοποίηση Πεζών λειτουργεί σε ταχύτητες από 10 έως 60 km/h και ενεργοποιεί μία και μοναδική προειδοποίηση σε περίπτωση άμεσου κινδύνου. Εάν το σύστημα προειδοποιήσει τον οδηγό για πιθανή σύγκρουση, τα φρένα προετοιμάζονται κατάλληλα για ταχύτερη απόκριση. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το σύστημα ενεργοποιεί τα φρένα, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η ταχύτητα πρόσκρουσης θα είναι μειωμένη. Σε περίπτωση που το προπορευόμενο όχημα φρενάρει απότομα, η BMW σας αποκρίνεται άμεσα όταν είναι ενεργοποιημένη η Προειδοποίηση Προσέγγισης. Το σύστημα λειτουργεί σε στάδια - αρχικά προβάλλεται ένα σύμβολο προειδοποίησης, μετά το σύμβολο αρχίζει να αναβοσβήνει και ενεργοποιείται μία ακουστική προειδοποίηση. Τέλος, πραγματοποιείται ένα απαλό φρενάρισμα (σε ταχύτητες κάτω από 60 km/h).

 • Ενεργό Cruise Control με λειτουργία Stop&Go.

  Το βασισμένο σε κάμερες Cruise Control με λειτουργία Stop&Go διατηρεί σταθερή την ταχύτητα έως 140 km/h που έχει προεπιλέξει ο οδηγός, καθώς και την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Εάν χρειαστεί, θα φρενάρει το αυτοκίνητο μέχρι την πλήρη ακινητοποίηση και θα επιταχύνει ξανά αυτόματα. Σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας διατηρεί την ελάχιστη απόσταση ασφαλείς από το προπορευόμενο όχημα.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ.

Το Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης διευκολύνει το παράλληλο παρκάρισμα. Είτε ενεργοποιημένο είτε απενεργοποιημένο, το σύστημα μετρά τις διαστάσεις κάθε «υποψήφιας» ελεύθερης θέσης στάθμευσης καθώς το αυτοκίνητο περνά δίπλα από αυτή με χαμηλή ταχύτητα (κάτω από 35 km/h) και σε απόσταση έως και 1,5 m από μια σειρά σταθμευμένων οχημάτων.

Όταν βρεθεί μια κατάλληλη θέση στάθμευσης, ο οδηγός απλώς ανάβει τα αλάρμ και το Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης αναλαμβάνει τον έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης, ενώ ο οδηγός συνεχίζει να χειρίζεται τις ταχύτητες και τα πεντάλ του γκαζιού και του φρένου. Το σύστημα παρέχει επίσης οδηγίες στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου και εκπέμπει πρόσθετα ηχητικά σήματα. Έτσι, ο οδηγός δεν κουράζεται και μπορεί να απολαμβάνει ένα υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας κατά το παρκάρισμα.

ΚΑΜΕΡΑ ΟΠΙΣΘΟΠΟΡΕΙΑΣ.

ΚΑΜΕΡΑ ΟΠΙΣΘΟΠΟΡΕΙΑΣ.

Η κάμερα οπισθοπορείας επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει το χώρο πίσω από το αυτοκίνητο στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου κατά την εκτέλεση ελιγμών και το παρκάρισμα. Η κάμερα οπισθοπορείας παρέχει καλύτερη ορατότητα όταν κινείστε με την όπισθεν με ταχύτητες κάτω από 15 km/h, για παράδειγμα, όταν παρκάρετε.
Οι καθοδηγητικές γραμμές πορείας και οι έγχρωμες σημάνσεις εμποδίων που εμφανίζονται στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου δείχνουν στον οδηγό εάν μια κενή θέση στάθμευσης είναι κατάλληλη για παρκάρισμα − και, εάν είναι πράγματι, του παρέχουν υποστήριξη στο παρκάρισμα. Όταν το τιμόνι είναι στριμμένο στο τέρμα, εμφανίζονται κόκκινες στρεφόμενες κυκλικές γραμμές, καθώς και πράσινες καθοδηγητικές γραμμές πορείας, οι οποίες προσαρμόζονται συνεχώς σε κάθε κίνηση του τιμονιού.

Η κάμερα οπισθοπορείας απενεργοποιείται αυτόματα μετά από δέκα μέτρα ή όταν η ταχύτητα ξεπεράσει τα 15 km/h. Σε συνδυασμό με κοτσαδόρο, η κάμερα οπισθοπορείας διαθέτει πρακτική λειτουργία zoom που διευκολύνει την προσέγγιση στο ρυμουλκούμενο.

Σύστημα πλοήγησης Plus με πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch.

Το σύστημα πλοήγησης Plus με BMW Head-Up Display συνδυάζει διάφορα χρήσιμα στοιχεία: σύστημα πλοήγησης με ενσωματωμένη έγχρωμη οθόνη LCD 8,8"", ραδιόφωνο, MP3 player, διπλό δέκτη με RDS και πίνακα οργάνων με οθόνη TFT 5,7"" υψηλής ανάλυσης. Η καθοδήγηση στη διαδρομή πραγματοποιείται με ενδείξεις βελών ή χαρτών, καθώς και με φωνητικές οδηγίες. Ο χειρισμός του συστήματος πλοήγησης γίνεται διαισθητικά από το πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch με τα πλήκτρα άμεσης πρόσβασης στο μενού και τα οκτώ πλήκτρα προτιμήσεων ή, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, μέσω φωνητικού ελέγχου.
Το σύστημα πλοήγησης Plus δείχνει στον οδηγό την συντομότερη διαδρομή σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και σε μερικές περιπτώσεις και πέρα από αυτές. Η τεχνολογία TMC χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό κυκλοφοριακών συμφορήσεων. Οι εναλλακτικές διαδρομές υπολογίζονται πολύ γρήγορα για να μπορείτε να φτάσετε με ασφάλεια στον προορισμό σας.

Σύστημα πλοήγησης Professional.