ΜΙΚΡΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.

Δυναμική οδήγησης & αποδοτικότητα της BMW Σειράς 2 Active Tourer.

ΜΙΚΡΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.

Δυναμική οδήγησης & αποδοτικότητα της BMW Σειράς 2 Active Tourer.

Στην πόλη, σε ορεινές διαδρομές ή σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους – ένα πράγμα παραμένει αναλλοίωτο στην BMW Σειρά 2 Active Tourer: η ασύγκριτη, γεμάτη ενέργεια εμπειρία οδήγησης. Με την τεχνολογία BMW TwinPower Turbo, το πρωτοποριακό σύστημα διεύθυνσης με την εξαιρετική απόκριση αλλά και με μια σειρά έξυπνων συστημάτων ελέγχου πλαισίου, η BMW Σειρά 2 Active Tourer τα καταφέρνει περίφημα σε κάθε στροφή και κάθε οδόστρωμα – απολαυστικά και με απόλυτη ασφάλεια.

ΜΙΚΡΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.Δυναμική οδήγησης & αποδοτικότητα της BMW Σειράς 2 Active Tourer.

Στην πόλη, σε ορεινές διαδρομές ή σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους – ένα πράγμα παραμένει αναλλοίωτο στην BMW Σειρά 2 Active Tourer: η ασύγκριτη, γεμάτη ενέργεια εμπειρία οδήγησης. Με την τεχνολογία BMW TwinPower Turbo, το πρωτοποριακό σύστημα διεύθυνσης με την εξαιρετική απόκριση αλλά και με μια σειρά έξυπνων συστημάτων ελέγχου πλαισίου, η BMW Σειρά 2 Active Tourer τα καταφέρνει περίφημα σε κάθε στροφή και κάθε οδόστρωμα – απολαυστικά και με απόλυτη ασφάλεια.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ BMW TWINPOWER TURBO.

Χάρη στην τεχνολογία BMW TwinPower Turbo, οι πρωτοποριακοί κινητήρες βενζίνης και diesel της BMW αποδίδουν με μεγαλύτερη γραμμικότητα την ισχύ τους και διαθέτουν εξαιρετικά υψηλή απόκριση ακόμα και στις χαμηλές στροφές λειτουργίας. Παράλληλα, όλοι οι κινητήρες είναι πολύ οικονομικοί από πλευράς κατανάλωσης καυσίμου και έχουν χαμηλά επίπεδα εκπομπών ρύπων. Η τελευταία γενιά κινητήρων από την οικογένεια EfficientDynamics συνδυάζει τις νεότερες τεχνολογίες ψεκασμού καυσίμου και την πλήρως μεταβλητή κατανομή της ισχύος με μια πρωτοποριακή τεχνολογία υπερτροφοδότησης, με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας και της δυναμικής.

Δύναμη και αποδοτικότητα μαζί.

Οι κινητήρες BMW TwinPower Turbo στην BMW Σειρά 2 Active Tourer.

BMW xDrive.

Το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive προσαρμόζεται άψογα ακόμα και στις απαιτητικότερες επιφάνειες οδοστρώματος, εξασφαλίζοντας πάντα τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση. Το xDrive και ο Δυναμικός Έλεγχος Ευστάθειας (DSC) εξασφαλίζουν ανά πάσα στιγμή την άριστη ευστάθεια της BMW. Aξιοποιώντας τους αισθητήρες του συστήματος DSC, το xDrive κατανέμει ευέλικτα και γρήγορα την κινητήρια ισχύ μεταξύ των δύο αξόνων αποτρέποντας την εμφάνιση τάσεων αποσταθεροποίησης και εξασφαλίζοντας ασυναγώνιστη κατευθυντική ευστάθεια. Επιπλέον, εγγυάται γρήγορη και ασφαλή επιτάχυνση ακόμα και σε ολισθηρά ή ανηφορικά οδοστρώματα. Σε κρίσιμες καταστάσεις, το DSC δεν χρειάζεται να επεμβαίνει συχνά. Το BMW xDrive συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα ενός συστήματος τετρακίνησης – πρόσφυση, κατευθυντική ευστάθεια και οδηγική ασφάλεια – με τη χαρακτηριστική ευελιξία των αυτοκινήτων BMW.

ΕΚΡΗΞΗ ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

Δείτε την BMW Σειρά 2 Active Tourer σε δράση.

ΕΚΡΗΞΗ ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

Δείτε την BMW Σειρά 2 Active Tourer σε δράση.

BMW sDrive.

BMW sDrive.

Η BMW δίνει την ονομασία sDrive στα αυτοκίνητα όπου η απόδοση του κινητήρα μεταφέρεται σε έναν μόνο άξονα. Σε αυτοκίνητα συμπαγών διαστάσεων που προσφέρουν ευρύχωρο εσωτερικό και πολυχρηστικό χώρο αποσκευών, η μετάδοση της κίνησης στον μπροστινό άξονα, σε συνδυασμό με τον εγκάρσια τοποθετημένο κινητήρα, αποτελεί την ιδανική λύση εξοικονόμησης χώρου και εγγυάται ασυναγώνιστη δυναμική και ευελιξία.

100 % ΣΠΟΡ.

Σε ευθείες και στροφές, σε μακρινά ταξίδια ή στην οδήγηση μέσα στην πόλη – εξαργυρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ισχύ της, την ευελιξία και την εξαιρετική οδική συμπεριφορά, η BMW Σειρά 2 Active Tourer δείχνει τον αθλητικό της χαρακτήρα σε κάθε ευκαιρία.

 • Κιβώτιο Steptronic

  Το αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων Steptronic κάνει πιο άνετες τις αλλαγές ταχυτήτων και την οδήγηση βελτιώνοντας την απόκριση κατά την μετάβαση από τη μια σχέση μετάδοσης στην άλλη. Ανάλογα πλεονεκτήματα προσφέρει και το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων Steptronic. Χάρη στην πυκνή κλιμάκωση των σχέσεων και τους μικρότερους χρόνους αλλαγής, συνδυάζει την άνεση με τη δυναμική και την αποδοτικότητα.

  Εκτός από την αυτόματη λειτουργία του κιβωτίου, ο οδηγός μπορεί να αλλάζει χειροκίνητα τις ταχύτητες από τον επιλογέα ταχυτήτων ή τους μοχλοδιακόπτες αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι.

 • Launch Control & BMW Performance Control

  Το Launch Control θα χαροποιήσει τους οδηγούς που προτιμούν έναν δυναμικό τρόπο οδήγησης. Η λειτουργία εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή επιτάχυνση από στάση, μόλις ο οδηγός αφήσει το πεντάλ φρένου και πιέσει το πεντάλ του γκαζιού. Διατηρεί τις ιδανικές στροφές του κινητήρα για την επιτάχυνση, ενώ το σπορ κιβώτιο Steptronic ρυθμίζει συνεχώς τα σημεία αλλαγής των ταχυτήτων ώστε ο κινητήρας να παραμένει στο βέλτιστο εύρος στροφών λειτουργίας του.

  Το BMW Performance Control παρεμβαίνει στη μονάδα ελέγχου του κινητήρα και πραγματοποιεί ελεγχόμενο φρενάρισμα κατά το στρίψιμο, ώστε να μεταφέρεται μεγαλύτερη ροπή στους εξωτερικούς τροχούς και λιγότερη στους εσωτερικούς. Αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο στρίβει σχεδόν από μόνο του, γεγονός που αυξάνει σημαντικά την ασφάλεια και την άνεση.

 • Δυναμικός Έλεγχος Απόσβεσης

  Ο Δυναμικός Έλεγχος Απόσβεσης επιτρέπει στον οδηγό να αλλάζει τα χαρακτηριστικά απόσβεσης των αμορτισέρ επιλέγοντας δύο διαφορετικές ρυθμίσεις, για εξαιρετικά ομαλή οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου και αυξημένη δυναμική οδήγησης. Εκτός από τη βασική ρύθμιση Comfort, η οποία παρέχει μια ομαλή και ευχάριστη οδηγική εμπειρία, διατίθεται και η ρύθμιση Sport. Όταν επιλεγεί, οι ρυθμίσεις των αμορτισέρ γίνονται πιο «σφιχτές» και τα χαρακτηριστικά οδήγησης είναι πιο άμεσα και δυναμικά. Οι ρυθμίσεις αυτές ενεργοποιούνται μέσω του διακόπτη Driving Experience στην κεντρική κονσόλα.

 • Ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση συστήματος διεύθυνσης & μεταβλητό σπορ σύστημα διεύθυνσης

  Η ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης προσφέρει πιο άμεσο χειρισμό του τιμονιού και συγχρόνως βελτιώνει την ευελιξία και την άνεση. Για να διασφαλιστεί η κορυφαία ακρίβεια διεύθυνσης που χαρακτηρίζει κάθε BMW σε συνδυασμό με τη μετάδοση της κίνησης στους μπροστινούς τροχούς, η ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση συστήματος διεύθυνσης είναι άψογα βαθμονομημένη σύμφωνα με τη νέα αρχιτεκτονική. Η σερβομονάδα και ο μηχανισμός διεύθυνσης έχουν συνδυαστεί σε ένα ενιαίο συγκρότημα. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα διεύθυνσης λειτουργεί με ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα τριβής.

  Προκειμένου να παρέχει μια εμπειρία εξαιρετικά ακριβούς και απρόσκοπτου χειρισμού του τιμονιού, η ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση συστήματος διεύθυνσης δρα με τέτοιο τρόπο, ώστε να αντισταθμίζει τις δυνάμεις κίνησης, που διαφορετικά θα γίνονταν αντιληπτές κατά την οδήγηση, βάσει των δεδομένων που συγκεντρώνει η μονάδα ελέγχου του DSC. Αυτή η εξουδετέρωση της δύναμης κίνησης έχει ως αποτέλεσμα την υψηλή ακρίβεια διεύθυνσης που μπορεί να συγκριθεί με αυτή ενός αυτοκινήτου με πίσω κίνηση.

  Το εξαιρετικά άκαμπτο μπροστινό μέρος και η υψηλής ακρίβειας κινηματική συμπεριφορά των αξόνων συμβάλλουν στην επίτευξη των κορυφαίων κατευθυντικών χαρακτηριστικών αυτού του αυτοκινήτου. Η ηλεκτρομαγνητική υποβοήθηση συστήματος διεύθυνσης «κερδίζει» όλο και περισσότερους οδηγούς χάρη στην ακρίβεια και την άμεση απόκρισή της, καθώς και χάρη στη μειωμένη απαιτούμενη δύναμη για το στρίψιμο του τιμονιού κατά το παρκάρισμα.

  Το μεταβλητό σπορ σύστημα διεύθυνσης με Servotronic παρέχει άμεση και ευέλικτη απόκριση του συστήματος διεύθυνσης, με μικρότερη απαιτούμενη δύναμη για το στρίψιμο του τιμονιού. Προσαρμόζεται στη γωνία στροφής του τιμονιού με διαφορετικό λόγο υποβοήθησης. Αυτό βελτιώνει τον έλεγχο στην σπορ οδήγηση, αλλά και την άνεση στο παρκάρισμα και το στρίψιμο.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ECO PRO.

Η λειτουργία ECO PRO βοηθά τον οδηγό να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου σε ποσοστό έως και 20%, ανάλογα με το προσωπικό στιλ οδήγησής του – αυτό δείχνει μια μελέτη με αντικείμενο την κατανάλωση καυσίμου, που έχει εκπονηθεί από την ίδια την BMW. Η δυνατότητα λειτουργίας του κινητήρα άνευ φορτίου (διαθέσιμη μόνο με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic) και η Διαδρομή ECO PRO (διαθέσιμη μόνο με το σύστημα πλοήγησης Plus) αφήνουν ακόμα περισσότερα περιθώρια για οικονομία.

 • Διαδρομή ECO PRO

  Η Διαδρομή ECO PRO υποδεικνύει την πιο αποδοτική διαδρομή βάσει των συνθηκών κυκλοφορίας, του στιλ οδήγησης και των συνθηκών του δρόμου. Ο υπολογιστής ταξιδιού εμφανίζει το ποσοστό καυσίμου που μπορεί να εξοικονομηθεί με τη χρήση της Διαδρομής ECO PRO.

 • Λειτουργία «Πλεύσης»

  Στη Λειτουργία "Πλεύσης" το συγκρότημα κίνησης-μετάδοσης αποσυνδέεται από τον κινητήρα, κάνοντας το αυτοκίνητο να κινείται χωρίς τη συμβολή του. Το αυτοκίνητο τίθεται σε αυτήν τη λειτουργία "πλεύσης" όταν ο οδηγός απομακρύνει το πόδι του από το πεντάλ γκαζιού σε ταχύτητες από 50 έως 160 km/h και δεν πατήσει το φρένο. Σε συνδυασμό με το Ενεργό Cruise Control, το αυτοκίνητο επιταχύνει πιο αποδοτικά μέχρι την επιθυμητή ταχύτητα, όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία ECO PRO.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ AUTO START/STOP.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ AUTO START/STOP.

Με τη Λειτουργία Auto Start/Stop καταναλώνεται καύσιμο μόνο όταν το αυτοκίνητο κινείται. Όταν το αυτοκίνητο σταματά προσωρινά, π.χ. σε κόκκινο φανάρι, ή όταν βρίσκεται σε μποτιλιάρισμα, η Λειτουργία Auto Start/Stop εξοικονομεί καύσιμο σβήνοντας τον κινητήρα μόλις αρχίσει να λειτουργεί στο ρελαντί και ο οδηγός απελευθερώσει το πεντάλ του συμπλέκτη (με χειροκίνητο κιβώτιο) ή όταν ο οδηγός ακινητοποιήσει πλήρως το αυτοκίνητο (με κιβώτιο Steptronic).

Μια ένδειξη στην Οθόνη πληροφοριών δείχνει ότι η Λειτουργία Auto Stop/Start είναι ενεργοποιημένη. Μόλις ο οδηγός πατήσει το πεντάλ του συμπλέκτη (χειροκίνητο κιβώτιο) ή απελευθερώσει το πεντάλ του φρένου (κιβώτιο Steptronic), ο κινητήρας τίθεται ξανά σε λειτουργία.

ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΔΗΣΗ.

ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΔΗΣΗ.

Κάθε φορά που φρενάρετε, παράγεται κινητική ενέργεια, η οποία μέχρι πρότινος πήγαινε χαμένη. Η Ανάκτηση Ενέργειας από την Πέδηση αξιοποιεί αυτό το ενεργειακό δυναμικό που μέχρι τώρα έμενε ανεκμετάλλευτο. Το σύστημα δεσμεύει την ενέργεια που απελευθερώνεται κάθε φορά που ο οδηγός φρενάρει ή αφήνει το πεντάλ του γκαζιού και τη μετατρέπει σε ηλεκτρική.

Στη συνέχεια, αυτή η ενέργεια χρησιμοποιείται για τη φόρτιση της μπαταρίας του αυτοκινήτου. Χάρη σε αυτό το σύστημα έξυπνης διαχείρισης ενέργειας, ο εναλλάκτης δεν χρειάζεται πλέον να λειτουργεί συνέχεια, γεγονός που συνεπάγεται μείωση της καταπόνησής του. Το αποτέλεσμα: μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και αυξημένες επιδόσεις – δηλαδή, κλασικές αρχές της φιλοσοφίας του BMW EfficientDynamics.

ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΗΜΕΙΟΥ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ.

ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΗΜΕΙΟΥ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ.

Οι βελτιστοποιημένες και συγχρονισμένες αλλαγές ταχυτήτων μπορούν να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση καυσίμου, τόσο στην οδήγηση εντός πόλης όσο και στις μακρινές αποστάσεις. Αλλαγές ταχυτήτων τη σωστή χρονική στιγμή, χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου – η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του κινητήρα υπολογίζει την πιο αποδοτική σχέση μετάδοσης στο κιβώτιο ταχυτήτων βάσει των συνθηκών οδήγησης και των στροφών λειτουργίας του κινητήρα. Στην Οθόνη πληροφοριών ανάβει ένα βέλος που σας δείχνει πότε να επιλέξετε μεγαλύτερη ή μικρότερη σχέση στο κιβώτιο για να επιτύχετε πιο αποδοτική οδήγηση. Το σύστημα αναγνωρίζει, επίσης, την γρήγορη επιτάχυνση και καθυστερεί τις υποδείξεις του ανάλογα, μέχρι ο κινητήρας να ανεβάσει στροφές. Συγκριτικές δοκιμές έχουν δείξει ότι τα αυτοκίνητα με Ένδειξη Σημείου Αλλαγής Ταχύτητας καταναλώνουν περίπου 4% λιγότερα καύσιμα.