ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ.

Συστήματα υποστήριξης οδηγού BMW ConnectedDrive στην BMW Σειρά 2 Cabrio.

Διάφορες πρωτοποριακές τεχνολογίες σας υποστηρίζουν με πολλούς τρόπους και εξασφαλίζουν κορυφαίο επίπεδο άνεσης και ασφάλειας. Έτσι μπορείτε να επικεντρώνεστε σε ένα από τα σημαντικά πράγματα της ζωής – την ξένοιαστη οδηγική απόλαυση.

DRIVING ASSISTANT.

Το Driving Assistant συνδυάζει μια σειρά συστημάτων που υποστηρίζονται από κάμερες, όπως είναι η Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας, η Προειδοποίηση Προσέγγισης και η Προειδοποίηση Πεζών με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη. Η Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας ανιχνεύει τις διαγραμμίσεις των λωρίδων και σε περίπτωση που, άθελά του, ο οδηγός αρχίσει να παρεκκλίνει από τη λωρίδα του όταν κινείται με ταχύτητες από 70 km/h περίπου και άνω, τον προειδοποιεί με δονήσεις του τιμονιού. Η προειδοποίηση δεν ενεργοποιείται εάν η αλλαγή λωρίδας είναι ηθελημένη, δηλαδή όταν έχετε ανάψει φλας.

Η Προειδοποίηση Προσέγγισης με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη αναγνωρίζει οχήματα, ενώ η Προειδοποίηση Πεζών αναγνωρίζει πεζούς. Σε περίπτωση που το προπορευόμενο όχημα φρενάρει απότομα, η BMW σας αποκρίνεται άμεσα όταν είναι ενεργοποιημένη η Προειδοποίηση Προσέγγισης. Αρχικά εμφανίζεται ένα εικονίδιο προειδοποίησης, το οποίο αρχίζει να αναβοσβήνει στο επόμενο βήμα. Τέλος ακούγεται ένα ηχητικό σήμα. Εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει, το σύστημα ξεκινά αυτόνομα το φρενάρισμα σε ταχύτητες μέχρι και 60 km/h. Σε ταχύτητες 20-25 km/h, η Προειδοποίηση Πεζών βοηθά στην αποτροπή ατυχημάτων με πεζούς. Σε ταχύτητες μέχρι και 60 km/h περιορίζει τη σοβαρότητα των συνεπειών του ατυχήματος. Εάν το σύστημα χρειαστεί να επέμβει, προετοιμάζει το σύστημα πέδησης για ταχύτερη απόκριση και ξεκινά αυτόνομα το φρενάρισμα εάν καταστεί ανάγκη. Η Υποστήριξη Επαγρύπνησης παρακολουθεί συνεχώς τη συμπεριφορά του οδηγού για τυχόν ενδείξεις κόπωσης. Εάν διαπιστώσει αποκλίσεις, εμφανίζεται η προτροπή για ένα διάλειμμα στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ PROFESSIONAL.

Το σύστημα πλοήγησης Professional έχει υπερσύγχρονη και κομψή σχεδίαση και προσφέρει μια ασυναγώνιστη γκάμα υπηρεσιών: πρόκειται για ένα απλό, εύχρηστο και άψογα ενσωματωμένο στο αυτοκίνητο σύστημα πλοήγησης, που είναι βασισμένο στην κλασική αρχή λειτουργίας του iDrive και εξοπλισμένο με πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch.
 

Το σύστημα περιλαμβάνει ένα κιτ hands-free με θύρα USB και λειτουργία φωνητικού ελέγχου, το ραδιόφωνο Professional με DVD και μνήμη 20 GB για αρχεία ήχου. Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης των Πληροφοριών Κυκλοφορίας σε Πραγματικό Χρόνο (RTTI). Η ενσωματωμένη έγχρωμη οθόνη LCD 8,8" με λειτουργία διαιρούμενης προβολής (κύρια και συμπληρωματική προβολή) έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να είναι εξαιρετικά ευανάγνωστη και να παρέχει άριστη ευκρίνεια όλων των ενδείξεων.

  • iDrive Touch Controller

    Το πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch, που είναι εξοπλισμένο με πλήκτρα άμεσης πρόσβασης στο μενού, οκτώ βολικές προτιμώμενες λειτουργίες και φωνητικό έλεγχο, εξασφαλίζει διαισθητικό χειρισμό και σας επιτρέπει να εισάγετε διευθύνσεις προορισμού γράφοντας με το χέρι στην επιφάνεια αφής του. Χάρη στη λειτουργία τρισδιάστατης προβολής χαρτών, που χρησιμοποιεί δορυφορικές εικόνες για τους χάρτες και φωτορεαλιστικές απεικονίσεις επιλεγμένων αξιοθέατων, η πλοήγηση μετατρέπεται σε μια συναρπαστική οπτική εμπειρία.

  • Αυτόματη ενημέρωση χαρτών

    Οι ενημερώσεις χαρτών είναι διαθέσιμες για τρία χρόνια χωρίς χρέωση από τους Επίσημους Εμπόρους BMW. Στο πλαίσιο του BMW ConnectedDrive, και σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες, το σύστημα ενημερώνει αυτόματα τους χάρτες για χρονικό διάστημα τριών ετών και μέχρι τέσσερις φορές τον χρόνο.

ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΡΙΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗΣ.

ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΡΙΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗΣ.

Η Ένδειξη Ορίων Ταχύτητας με πληροφορία απαγόρευσης προσπέρασης προβάλλει το τρέχον όριο ταχύτητας στον πίνακα οργάνων, καθώς και πληροφορίες για περιοχές όπου απαγορεύονται οι προσπεράσεις. Τα στοιχεία αυτά εμφανίζονται στην Οθόνη Πληροφοριών του πίνακα οργάνων. Μία κάμερα στον εσωτερικό καθρέπτη αναγνωρίζει τις σχετικές οδικές πινακίδες. Η μονάδα ελέγχου επεξεργάζεται και προβάλλει αυτήν την πληροφορία σε συνδυασμό με τα δεδομένα του συστήματος πλοήγησης. Με τη χρήση άλλων λειτουργιών του αυτοκινήτου μπορούν να προβληθούν ακόμα και μεταβαλλόμενα όρια ταχύτητας, όπως π.χ. αυτά που ισχύουν για βρεγμένο οδόστρωμα ή για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ.

Το Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης διευκολύνει το παράλληλο και κάθετο παρκάρισμα. Ενεργοποιημένο ή όχι, το σύστημα μετρά τον χώρο στάθμευσης – ακόμα και σε πολύ περιορισμένους χώρους στάθμευσης - καθώς το αυτοκίνητο περνά δίπλα από αυτόν με χαμηλή ταχύτητα κίνησης (κάτω από 35 km/h) και σε απόσταση έως και 1,5 m από τη σειρά των σταθμευμένων οχημάτων.

Όταν βρεθεί μια κατάλληλη θέση στάθμευσης, ο οδηγός απλώς ανάβει τα αλάρμ και το Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης αναλαμβάνει τον έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης, ενώ ο οδηγός συνεχίζει να χειρίζεται τις ταχύτητες και τα πεντάλ του γκαζιού και του φρένου. Το σύστημα παρέχει επίσης οδηγίες στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου και εκπέμπει πρόσθετα ηχητικά σήματα.

Καθώς το αυτοκίνητο πλησιάζει αργά σε ένα εμπόδιο, το Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης ενεργοποιείται αυτόματα μέσω της λειτουργίας «Auto PDC» (Αυτόματος Έλεγχος Απόστασης Παρκαρίσματος). Η βελτιωμένη λειτουργικότητα του συστήματος περιλαμβάνει υποστήριξη του οδηγού και για παρκάρισμα κάθετα στον δρόμο. Το PDC ενεργοποιεί επίσης ένα ηχητικό προειδοποιητικό σήμα όταν το αυτοκίνητο πλησιάσει πάρα πολύ κοντά σε ένα εμπόδιο.

Στο παρκάρισμα χωρίς το Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης, η υποβοήθηση παράλληλης στάθμευσης χρησιμοποιεί αισθητήρες για να παρακολουθεί τις περιοχές στο πλάι του αυτοκινήτου και να απεικονίζει τα εμπόδια στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου. Έτσι, ο οδηγός δεν κουράζεται και μπορεί να απολαμβάνει υψηλότερη άνεση και ασφάλεια κατά το παρκάρισμα.

ΚΑΜΕΡΑ ΟΠΙΣΘΟΠΟΡΕΙΑΣ.

ΚΑΜΕΡΑ ΟΠΙΣΘΟΠΟΡΕΙΑΣ.

Η κάμερα οπισθοπορείας επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει το χώρο πίσω από το αυτοκίνητο στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου κατά την εκτέλεση ελιγμών και το παρκάρισμα. Η κάμερα οπισθοπορείας βελτιώνει την ορατότητα όταν κινείστε με την όπισθεν με ταχύτητες κάτω από 15 km/h, για παράδειγμα, όταν παρκάρετε.
Οι γραμμές καθοδήγησης και οι έγχρωμες σημάνσεις εμποδίων που εμφανίζονται στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου δείχνουν στον οδηγό εάν η επιλεγμένη θέση στάθμευσης είναι αρκετά μεγάλη για το αυτοκίνητο, κάτι που διευκολύνει σημαντικά το παρκάρισμα. Όταν το τιμόνι είναι τελείως στραμμένο, το σύστημα προβάλλει κόκκινες γραμμές στροφής και πράσινες γραμμές καθοδήγησης που προσαρμόζονται στις κινήσεις του τιμονιού.
Η κάμερα οπισθοπορείας απενεργοποιείται αυτόματα μετά από δέκα μέτρα ή όταν η ταχύτητα ξεπεράσει τα 15 km/h. Σε συνδυασμό με κοτσαδόρο, η κάμερα οπισθοπορείας διαθέτει πρακτική λειτουργία zoom.