ΣΕ ΑΨΟΓΗ ΦΟΡΜΑ. ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ. ΓΡΗΓΟΡΗ.

Η δυναμική οδήγησης συναντά την αποδοτικότητα στην BMW Σειρά 2 Cabrio.

ΣΕ ΑΨΟΓΗ ΦΟΡΜΑ. ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ. ΓΡΗΓΟΡΗ.

Η δυναμική οδήγησης συναντά την αποδοτικότητα στην BMW Σειρά 2 Cabrio.

Ο τέλειος συνδυασμός αντιθέσεων: το δυναμικό σύστημα μετάδοσης της BMW Σειράς 2 Cabrio και οι πρωτοποριακές τεχνολογίες BMW EfficientDynamics συνδυάζουν την ασυμβίβαστη δύναμη με την κορυφαία αποδοτικότητα. Το αποτέλεσμα: μία BMW Σειρά 2 Cabrio που φέρνει την ευελιξία απευθείας στους δρόμους, είτε ο οδηγός επιλέξει τη λειτουργία ECO PRO Mode είτε υιοθετήσει ένα σπορ στιλ οδήγησης. Και όλα αυτά σε ένα εμπνευσμένο πακέτο που διεγείρει όλες τις αισθήσεις.

ΣΕ ΑΨΟΓΗ ΦΟΡΜΑ. ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ. ΓΡΗΓΟΡΗ.Η δυναμική οδήγησης συναντά την αποδοτικότητα στην BMW Σειρά 2 Cabrio.

Ο τέλειος συνδυασμός αντιθέσεων: το δυναμικό σύστημα μετάδοσης της BMW Σειράς 2 Cabrio και οι πρωτοποριακές τεχνολογίες BMW EfficientDynamics συνδυάζουν την ασυμβίβαστη δύναμη με την κορυφαία αποδοτικότητα. Το αποτέλεσμα: μία BMW Σειρά 2 Cabrio που φέρνει την ευελιξία απευθείας στους δρόμους, είτε ο οδηγός επιλέξει τη λειτουργία ECO PRO Mode είτε υιοθετήσει ένα σπορ στιλ οδήγησης. Και όλα αυτά σε ένα εμπνευσμένο πακέτο που διεγείρει όλες τις αισθήσεις.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ BMW EFFICIENTDYNAMICS.

Χάρη στην τεχνολογία BMW TwinPower Turbo η νέα γενιά πρωτοποριακών κινητήρων βενζίνης και diesel της BMW από την οικογένεια BMW EfficientDynamics, προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις και εξαιρετική συμπεριφορά απόκρισης από τις χαμηλές στροφές. Ταυτόχρονα πετυχαίνουν χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων. Αυξημένη αποδοτικότητα και άριστη δυναμική που εγγυώνται πιο έντονη οδηγική απόλαυση.
Οι κινητήρες βενζίνης διαθέτουν πρωτοποριακή τεχνολογία υπερτροφοδότησης, πλήρως μεταβλητό έλεγχο βαλβίδων Valvetronic, διπλό VANOS (σύστημα μεταβλητού χρονισμού εκκεντροφόρων) και Άμεσο Ψεκασμό Υψηλής Ακρίβειας. Τα τεχνολογικά προηγμένα αυτά συστήματα εξασφαλίζουν υψηλή ισχύ και βελτιωμένη αποδοτικότητα. Οι κινητήρες diesel συνδυάζουν υπερτροφοδότες με μεταβλητή γεωμετρία τουρμπίνας και η νεότερη γενιά του συστήματος άμεσου ψεκασμού Common Rail. Η βελτιωμένη καύση συμβάλλει στις χαμηλότερες τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων.

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.

Ανακαλύψτε τη δυναμική οδήγησης της BMW Σειράς 2 Cabrio.

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.

Ανακαλύψτε τη δυναμική οδήγησης της BMW Σειράς 2 Cabrio.

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ.

Υψηλές επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση – αυτός είναι ο στόχος του δυναμικού συστήματος μετάδοσης κίνησης στην BMW Σειρά 2 Cabrio. Οι εξελιγμένοι κινητήρες βενζίνης και diesel TwinPower Turbo της οικογένειας κινητήρων BMW EfficientDynamics κατέκτησαν το ""Βραβείο Κινητήρα της Χρονιάς"" αρκετές φορές. Κερδίζουν τις εντυπώσεις με τις χαμηλές εκπομπές ρύπων, παρουσιάζοντας συγχρόνως μία άκρως πολιτισμένη λειτουργία με κορυφαία δυναμική. Το κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic επιτρέπει καταιγιστικές επιταχύνσεις χωρίς διακοπές.

 • Κινητήρες βενζίνης BMW Twin Power Turbo

  Η νεότερη γενιά των κινητήρων βενζίνης BMW TwinPower Turbo ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ισχύ και την εξαιρετική τους απόκριση, ακόμα και στις χαμηλές στροφές. Ταυτόχρονα, είναι πιο αποδοτικοί εκπέμποντας λιγότερους ρύπους και προσφέροντας καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τους προκατόχους τους. Αυτοί οι πρωτοποριακοί κινητήρες συνδυάζουν τη νεότερη τεχνολογία ψεκασμού καυσίμου, τον πλήρως μεταβλητό έλεγχο των βαλβίδων, το διπλό VANOS και την προηγμένη τεχνολογία υπερτροφοδότησης. Αποτελούν ορόσημο στη στρατηγική εξέλιξης του BMW EfficientDynamics. Το αποτέλεσμα είναι ένα άκρως αποδοτικό συγκρότημα μετάδοσης κίνησης, το οποίο αποδεικνύει με εμφατικό τρόπο την εξειδίκευση της BMW στους κινητήρες. Ο εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας βενζίνης BMW TwinPower Turbo έχει βραβευθεί πολλές φορές με το "Βραβείο Κινητήρα της Χρονιάς", ενισχύοντας την φήμη της BMW για δυναμική απόδοση της ισχύος, εξαιρετικά χαρακτηριστικά πολιτισμένης λειτουργίας και εντυπωσιακή αποδοτικότητα. Οι κινητήρες BMW EfficientDynamics διαθέτουν τεχνολογία που έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα πετυχημένη και εφαρμόζεται σε όλους σχεδόν τους κινητήρες βενζίνης.

 • Κινητήρες diesel BMW TwinPower Turbo

  Η νέα γενιά κινητήρων diesel BMW TwinPower Turbo αποτελεί περίτρανη απόδειξη εφαρμογής της φιλοσοφίας BMW EfficientDynamics, συνδυάζοντας τις κορυφαίες τιμές ισχύος και επιδόσεων με τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Οι κινητήρες diesel ξεχωρίζουν για την εξαιρετική τους απόκριση, την ευέλικτη απόδοση της ισχύος σε όλες τις στροφές και την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Είναι φημισμένοι για την κορυφαία αποδοτικότητα και δυναμική, εκπέμπουν πολύ λίγους ρύπους και παράγουν ελάχιστες τριβές ώστε να εξασφαλίζουν κορυφαία οδηγική απόλαυση. Οι νέοι κινητήρες diesel BMW EfficientDynamics κατασκευάζονται από αλουμίνιο και διαθέτουν έναν, δύο ή τρεις υπερτροφοδότες με μεταβλητή γεωμετρία τουρμπίνας. Ακόμα, διαθέτουν σύστημα άμεσου ψεκασμού Common-Rail νέας γενιάς, το οποίο εγγυάται τη σωστή καύση ώστε να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι εκπομπές CO2 και η κατανάλωση καυσίμου.

 • Κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic

  Το κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic δημιουργεί νέα σημεία αναφοράς όσον αφορά την άνεση και τις δυναμικές επιδόσεις και αποτελεί ένα από τα κυριότερα στοιχεία του BMW EfficientDynamics. Η ασυνήθιστα πυκνή κλιμάκωση των σχέσεων μετάδοσης εξασφαλίζει άριστη απόδοση της ισχύος σε κάθε ταχύτητα. Αυτό μειώνει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου και επιτρέπει συγχρόνως στον οδηγό να απολαμβάνει βελτιωμένη σπορ οδική συμπεριφορά και πιο δυναμικές επιδόσεις. Οι στροφές του κινητήρα μειώνονται, ειδικά στις υψηλές ταχύτητες, κάτι που οδηγεί στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και του θορύβου του κινητήρα.
  Σε αυτό συμβάλλει και ο συμπλέκτης μετατροπής – ακόμα και όταν οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται χειροκίνητα. Οι γρήγορες μεταβάσεις των στροφών του κινητήρα και η ακριβέστατη κλιμάκωση του κιβωτίου εξασφαλίζουν εξαιρετικά ομαλές αλλαγές ταχυτήτων. Οι ενσωματωμένες λειτουργίες, όπως η προνοητική λειτουργία συγκροτήματος μετάδοσης κίνησης, η αναγνώριση οδηγού και η διαρκής παρακολούθηση των κινήσεων του αυτοκινήτου και των συνθηκών κυκλοφορίας, επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο το κιβώτιο αλλάζει ταχύτητες. Το σύστημα επιλέγει πάντα την καταλληλότερη σχέση στο κιβώτιο, ανάλογα με την επιλεγμένη λειτουργία οδήγησης, ακόμα και στη χειροκίνητη λειτουργία. Στη λειτουργία Sport, η πιο άμεση απόκριση του κινητήρα και μία σειρά ενσωματωμένων λειτουργιών που χρησιμοποιούν δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης, βελτιώνουν την οδηγική δυναμική. Στη λειτουργία Comfort οι ρυθμίσεις του κιβωτίου προσανατολίζονται περισσότερο προς την άνεση και εξασφαλίζουν λιγότερες αλλαγές ταχυτήτων.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ECO PRO.

Η λειτουργία ECO PRO βοηθά τον οδηγό να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου σε ποσοστό έως και 20%, ανάλογα με το προσωπικό του στιλ οδήγησης – σύμφωνα με μια μελέτη με αντικείμενο την κατανάλωση καυσίμου, που έχει εκπονηθεί από την ίδια την BMW. Στην περαιτέρω εξοικονόμηση καυσίμου συμβάλλουν η λειτουργία "πλεύσης" του κινητήρα, η Υποβοήθηση Προνοητικής Οδήγησης και η Διαδρομή ECO PRO.
Η λειτουργία "πλεύσης" (διαθέσιμη μόνον σε συνδυασμό με το κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic) αποσυνδέει το συγκρότημα μετάδοσης από τον κινητήρα και το αυτοκίνητο κυλά ("πλέει") χωρίς ώση όταν ο οδηγός πάρει το πόδι του από το πεντάλ γκαζιού σε ταχύτητες από 50 έως 160 km/h, δεν πατήσει το φρένο και η Υποβοήθηση Προνοητικής Οδήγησης δεν προσαρμόζει την ταχύτητα πορείας.
Χρησιμοποιώντας δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης, η Υποβοήθηση Προνοητικής Οδήγησης (διαθέσιμη μόνον σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης Professional) αναγνωρίζει στροφές, κατοικημένες περιοχές, όρια ταχύτητας και εξόδους αυτοκινητοδρόμων και υποδεικνύει εκ των προτέρων στον οδηγό να σταματήσει να επιταχύνει.
Η Διαδρομή ECO PRO (διαθέσιμη μόνον σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης Professional ή το σύστημα πλοήγησης Business) δείχνει την πιο αποδοτική διαδρομή βάσει των συνθηκών κυκλοφορίας, του στιλ οδήγησης και των συνθηκών του δρόμου. Η οθόνη του υπολογιστή ταξιδιού εμφανίζει το ποσοστό καυσίμου που μπορεί να εξοικονομηθεί με την επιλογή της Διαδρομής ECO PRO.

BMW xDRIVE.

BMW xDRIVE.

Το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης xDrive.

Το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive προσαρμόζεται άψογα ακόμα και στις απαιτητικότερες επιφάνειες οδοστρώματος, εξασφαλίζοντας πάντα τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση. Το xDrive και ο Δυναμικός Έλεγχος Ευστάθειας (DSC) εξασφαλίζουν ανά πάσα στιγμή την άριστη ευστάθεια της BMW. Aξιοποιώντας τους αισθητήρες του συστήματος DSC, το xDrive κατανέμει ευέλικτα και γρήγορα την κινητήρια ισχύ μεταξύ των δύο αξόνων αποτρέποντας την εμφάνιση τάσεων αποσταθεροποίησης και εξασφαλίζοντας ασυναγώνιστη κατευθυντική ευστάθεια. Επιπλέον, εγγυάται γρήγορη και ασφαλή επιτάχυνση ακόμα και σε ολισθηρά ή ανηφορικά οδοστρώματα. Σε κρίσιμες καταστάσεις, το DSC δεν χρειάζεται να επεμβαίνει συχνά. Το BMW xDrive συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα ενός συστήματος τετρακίνησης – πρόσφυση, κατευθυντική ευστάθεια και οδηγική ασφάλεια – με τη χαρακτηριστική ευελιξία των αυτοκινήτων BMW.