ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ.

Τα συστήματα υποστήριξης οδηγού του BMW ConnectedDrive στην BMW Σειρά 2 Gran Tourer.

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ.

Τα συστήματα υποστήριξης οδηγού του BMW ConnectedDrive στην BMW Σειρά 2 Gran Tourer.

Διάφορες πρωτοποριακές τεχνολογίες σας υποστηρίζουν με πολλούς τρόπους και εξασφαλίζουν κορυφαίο επίπεδο άνεσης και ασφάλειας. Έτσι μπορείτε να επικεντρώνεστε σε ένα από τα σημαντικά πράγματα της ζωής – την ξένοιαστη οδηγική απόλαυση.

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ.Τα συστήματα υποστήριξης οδηγού του BMW ConnectedDrive στην BMW Σειρά 2 Gran Tourer.

Διάφορες πρωτοποριακές τεχνολογίες σας υποστηρίζουν με πολλούς τρόπους και εξασφαλίζουν κορυφαίο επίπεδο άνεσης και ασφάλειας. Έτσι μπορείτε να επικεντρώνεστε σε ένα από τα σημαντικά πράγματα της ζωής – την ξένοιαστη οδηγική απόλαυση.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Το πλήρως έγχρωμο BMW Head-Up Display προβάλλει όλες τις σημαντικότερες για την οδήγηση πληροφορίες επάνω σε ένα πάνελ που βρίσκεται μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού, επιτρέποντάς του έτσι να παραμένει συγκεντρωμένος στην κυκλοφορία στο δρόμο. Προβάλλονται πληροφορίες όπως η ταχύτητα, οι υποδείξεις πλοήγησης, η Ένδειξη Ορίων Ταχύτητας με πληροφορία απαγόρευσης προσπέρασης, οι λίστες τηλεφώνου και μουσικής, καθώς και οι πληροφορίες και προειδοποιήσεις από τα διάφορα συστήματα υποστήριξης του οδηγού.
Τα σύμβολα, που προβάλλονται στο αναδιπλούμενο πάνελ επάνω από τον πίνακα οργάνων, απεικονίζονται έγχρωμα, έτσι ώστε οι οδικές σημάνσεις να προβάλλονται με ρεαλιστικό τρόπο. Το πάνελ έχει ελαφρώς φιμέ απόχρωση ώστε να βελτιώνεται η αντίθεση.
Η φωτεινότητα της προβολής προσαρμόζεται αυτόματα στις συνθήκες εξωτερικού φωτισμού και μπορεί να ρυθμιστεί και χειροκίνητα, ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις. Επίσης, διατίθενται ξεχωριστά στιλ προβολής για την ημέρα και τη νύχτα. Ακόμα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τις πληροφορίες που θέλει να εμφανίζονται πέραν της τρέχουσας ταχύτητας και των προειδοποιήσεων από τα συστήματα υποστήριξης οδηγού. Η ορατότητα των ενδείξεων περιορίζεται κατά τη χρήση πολωτικών γυαλιών ηλίου.

DRIVING ASSISTANT PLUS.

Ο εξοπλισμός Driving Assistant Plus βελτιώνει σημαντικά την ασφάλεια και την άνεση. Περιλαμβάνει την Προειδοποίηση Προσέγγισης και η Προειδοποίηση Πεζών με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη, Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας, Υποβοήθηση Φώτων Πορείας, Ένδειξη Ορίων Ταχύτητας, Cruise Control με λειτουργία Stop&Go και Υποβοήθηση Κυκλοφοριακής Συμφόρησης.

 • Υποβοήθηση Κυκλοφοριακής Συμφόρησης

  Η Υποβοήθηση Κυκλοφοριακής Συμφόρησης ξεκουράζει τον οδηγό σε μονότονες συνθήκες οδήγησης. Σε ταχύτητες μέχρι 60 km/h, το σύστημα αφήνει το αυτοκίνητο να ακολουθεί το ρεύμα στην πυκνή κυκλοφορία, μειώνοντας το άγχος του οδηγού στα μποτιλιαρίσματα. Διατηρεί αυτόματα σταθερή την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και ρυθμίζει την ταχύτητα κίνησης του αυτοκινήτου σας μέχρι και την πλήρη ακινητοποίησή του, εάν χρειαστεί, ενώ παρέχει και υποστήριξη στο σύστημα διεύθυνσης.

 • Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας

  Η Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας προκαλεί δόνηση του τιμονιού όταν το αυτοκίνητο πρόκειται να εγκαταλείψει τη λωρίδα χωρίς πρόθεση, σε ταχύτητες πάνω από 70 km/h.

 • Προειδοποίηση Προσέγγισης και Προειδοποίηση Πεζών

  Σε κρίσιμες περιπτώσεις η προειδοποίηση προσέγγισης ειδοποιεί τον οδηγό σε δύο βήματα. Η Προειδοποίηση Πεζών λειτουργεί σε ταχύτητες από 10 έως 60 km/h και ενεργοποιεί μία και μοναδική προειδοποίηση σε περίπτωση άμεσου κινδύνου. Παράλληλα, προετοιμάζονται τα φρένα για ταχύτερη απόκριση. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το σύστημα ενεργοποιεί τα φρένα, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η ταχύτητα πρόσκρουσης θα είναι μειωμένη. Σε περίπτωση που το προπορευόμενο όχημα φρενάρει απότομα, ακολουθούν πιο έντονες προειδοποιήσεις που φτάνουν μέχρι και το απαλό φρενάρισμα.

 • Cruise Control με λειτουργία Stop&Go

  Το βασισμένο σε κάμερες Cruise Control με λειτουργία Stop&Go διατηρεί σταθερή την ταχύτητα έως 140 km/h που έχει προεπιλέξει ο οδηγός, καθώς και την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Εάν χρειαστεί, θα φρενάρει το αυτοκίνητο μέχρι την πλήρη ακινητοποίηση και θα επιταχύνει ξανά αυτόματα. Σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας διατηρεί την ελάχιστη απόσταση ασφαλείς από το προπορευόμενο όχημα.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ PLUS ΜΕ ΠΟΛΥΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΦΗΣ IDRIVE TOUCH.

Το Σύστημα Πλοήγησης Plus με BMW Head-Up Display συνδυάζει διάφορα χρήσιμα στοιχεία: σύστημα πλοήγησης με ενσωματωμένη έγχρωμη οθόνη LCD 8,8", ραδιόφωνο, MP3 player, διπλό ραδιοφωνικό δέκτη με RDS και πίνακα οργάνων με οθόνη TFT 5,7" υψηλής ανάλυσης. Η καθοδήγηση στη διαδρομή πραγματοποιείται με ενδείξεις βελών ή χαρτών, καθώς και με φωνητικές οδηγίες. Ο χειρισμός του συστήματος πλοήγησης γίνεται διαισθητικά από το πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch με τα πλήκτρα άμεσης πρόσβασης στο μενού και τα οκτώ πλήκτρα προτιμήσεων ή, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, μέσω φωνητικού ελέγχου.
Το Σύστημα Πλοήγησης Plus δείχνει στον οδηγό την συντομότερη διαδρομή σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και, σε μερικές περιπτώσεις, και πέρα από αυτές. Η τεχνολογία TMC χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό κυκλοφοριακών συμφορήσεων. Οι εναλλακτικές διαδρομές υπολογίζονται πολύ γρήγορα για να μπορείτε να φτάσετε με ασφάλεια στον προορισμό σας.

 • Πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch

  Το πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch (μέρος του συστήματος πλοήγησης Plus) παρέχει άνετο έλεγχο της Κεντρικής Οθόνης Ελέγχου με το ένα χέρι μόνο. Χάρη στο touchpad που είναι ενσωματωμένο στο πολυχειριστήριο, μπορείτε να εισαγάγετε εύκολα διάφορες πληροφορίες, όπως προορισμούς για το σύστημα πλοήγησης, γράφοντας με το χέρι.
  Το πολυχειριστήριο μπορεί να περιστραφεί και να πατηθεί για την πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες, την αλλαγή ρυθμίσεων και την κύλιση σε λίστες. Ο χειρισμός γίνεται ξεκούραστα και διαισθητικά, με τη βοήθεια της αίσθησης της αφής. Αυτό κάνει τα πράγματα ιδιαίτερα εύκολα για τον οδηγό, καθώς περιορίζει την απόσπαση της προσοχής του στο ελάχιστο. Όλες οι λειτουργίες που ελέγχονται με το πολυχειριστήριο μπορούν να προβληθούν στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου.