ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ. ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΥΣΙΜΟ.

Η δυναμική οδήγηση συναντά την αποδοτικότητα στην BMW Σειρά 2 Gran Tourer.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ. ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΥΣΙΜΟ.

Η δυναμική οδήγηση συναντά την αποδοτικότητα στην BMW Σειρά 2 Gran Tourer.

Κινητήρες βενζίνης και diesel BMW TwinPower Turbo, εξελιγμένα συστήματα πλαισίου και κιβώτια μετάδοσης Steptronic: Η BMW Σειρά 2 Gran Tourer προσφέρει μία εκπληκτικά σπορ οδηγική εμπειρία, τόσο στις μεγάλες ευθείες όσο και στις στροφές. Ταυτόχρονα, είναι και εξαιρετικά αποδοτική: χάρη στην έξυπνη διαχείριση της ενέργειας με την τεχνολογία BMW EfficientDynamics, η BMW Σειρά 2 Gran Tourer παρουσιάζει χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και είναι ιδιαίτερα φιλική στο περιβάλλον - και το πορτοφόλι σας.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ. ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΥΣΙΜΟ.Η δυναμική οδήγηση συναντά την αποδοτικότητα στην BMW Σειρά 2 Gran Tourer.

Κινητήρες βενζίνης και diesel BMW TwinPower Turbo, εξελιγμένα συστήματα πλαισίου και κιβώτια μετάδοσης Steptronic: Η BMW Σειρά 2 Gran Tourer προσφέρει μία εκπληκτικά σπορ οδηγική εμπειρία, τόσο στις μεγάλες ευθείες όσο και στις στροφές. Ταυτόχρονα, είναι και εξαιρετικά αποδοτική: χάρη στην έξυπνη διαχείριση της ενέργειας με την τεχνολογία BMW EfficientDynamics, η BMW Σειρά 2 Gran Tourer παρουσιάζει χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και είναι ιδιαίτερα φιλική στο περιβάλλον - και το πορτοφόλι σας.

BMW EFFICIENTDYNAMICS.

BMW EFFICIENTDYNAMICS.

Μέγιστες επιδόσεις ή ελάχιστη δυνατή κατανάλωση καυσίμου – όποιος κι αν είναι ο στόχος, εμείς εστιάζουμε πάντα στην εξασφάλιση της οδηγικής απόλαυσης BMW. Το BMW EfficientDynamics είναι η στρατηγική που ανέπτυξε η BMW για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2 και την ταυτόχρονη αύξηση της οδηγικής απόλαυσης. Είναι ένα εκτεταμένο πακέτο τεχνολογιών που περιλαμβάνει τον κινητήρα, τη διαχείριση της ενέργειας και τη σχεδίαση του αυτοκινήτου. Φυσικά, περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό κάθε BMW.

Στη νέα γενιά κινητήρων βενζίνης και diesel της οικογένειας BMW TwinPower Turbo οφείλονται οι βελτιωμένες επιδόσεις και η χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Η βελτιωμένη αεροδυναμική συμβάλλει στην περαιτέρω αύξηση της αποδοτικότητας. Με το BMW EfficientLightweight επιτυγχάνεται η παράλληλη μείωση του βάρους και η βελτίωση της στρεπτικής ακαμψίας του αυτοκινήτου με τη χρήση των σωστών υλικών στα σωστά σημεία. Αυτό αποτελεί απόδειξη της εντυπωσιακής τεχνολογικής πρωτοπορίας της BMW. Είναι ο μόνος κατασκευαστής αυτοκινήτων που βασίζεται στη χρήση ανθρακονημάτων (CFRP) με το χαμηλό βάρος και την υψηλή ακαμψία. Πρόκειται για ένα εκτεταμένο πακέτο τεχνολογιών που περιλαμβάνει την έξυπνη διαχείριση ενέργειας και την προαιρετικά διαθέσιμη λειτουργία ECO PRO, η οποία υποστηρίζει την οδήγηση με βελτιστοποιημένη κατανάλωση καυσίμου.

BMW xDrive.

Το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive προσαρμόζεται άψογα ακόμα και στις απαιτητικότερες επιφάνειες οδοστρώματος, εξασφαλίζοντας πάντα τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση. Το xDrive και ο Δυναμικός Έλεγχος Ευστάθειας (DSC) εξασφαλίζουν ανά πάσα στιγμή την άριστη ευστάθεια της BMW. Aξιοποιώντας τους αισθητήρες του συστήματος DSC, το xDrive κατανέμει ευέλικτα και γρήγορα την κινητήρια ισχύ μεταξύ των δύο αξόνων αποτρέποντας την εμφάνιση τάσεων αποσταθεροποίησης και εξασφαλίζοντας ασυναγώνιστη κατευθυντική ευστάθεια. Επιπλέον, εγγυάται γρήγορη και ασφαλή επιτάχυνση ακόμα και σε ολισθηρά ή ανηφορικά οδοστρώματα. Σε κρίσιμες καταστάσεις, το DSC δεν χρειάζεται να επεμβαίνει συχνά. Το BMW xDrive συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα ενός συστήματος τετρακίνησης – πρόσφυση, κατευθυντική ευστάθεια και οδηγική ασφάλεια – με τη χαρακτηριστική ευελιξία των αυτοκινήτων BMW.

BMW sDrive.

BMW sDrive.

Η BMW δίνει την ονομασία sDrive στα αυτοκίνητα όπου η ροπή του κινητήρα μεταφέρεται σε έναν μόνο άξονα. Τα περισσότερα αυτοκίνητα BMW διαθέτουν το σύστημα μετάδοσης της κίνησης στον πίσω άξονα sDrive. Επιπλέον, υλοποιείται και το σύστημα μετάδοσης κίνησης στους μπροστινούς τροχούς sDrive, ανάλογα με τη σχεδίαση του αυτοκινήτου. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης στους μπροστινούς τροχούς sDrive της BMW Σειράς 2 Gran Tourer εξασφαλίζει αρκετό εσωτερικό χώρο σε αυτοκίνητα compact και συγχρόνως προσφέρει την χαρακτηριστική δυναμική και ευελιξία της μάρκας.

ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΕ ΑΨΟΓΗ ΦΟΡΜΑ.

Ανακαλύψτε την BMW Σειρά 2 Gran Tourer.

ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΕ ΑΨΟΓΗ ΦΟΡΜΑ.

Ανακαλύψτε την BMW Σειρά 2 Gran Tourer.

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ.

Το δυναμικό σύστημα μετάδοσης κίνησης στην BMW Σειρά 2 Cabrio συνδυάζει τις εξαιρετικές επιδόσεις με την εξαιρετική αποδοτικότητα. Οι κινητήρες βενζίνης και diesel BMW TwinPower Turbo, καθώς και τα κιβώτια 6 σχέσεων και 8 σχέσεων Steptronic με βελτιωμένη κλιμάκωση σχέσεων, συμβάλλουν στη βελτίωση της απόδοσης της ισχύος, στην καλύτερη απόκριση και στην εκπομπή λιγότερων ρύπων.

 • Τεχνολογία BMW TwinPower Turbo

  Χάρη στην τεχνολογία BMW TwinPower Turbo η νέα γενιά πρωτοποριακών κινητήρων βενζίνης και diesel της BMW της γκάμας BMW EfficientDynamics, προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις και εξαιρετική συμπεριφορά απόκρισης από τις χαμηλές στροφές. Ταυτόχρονα πετυχαίνουν χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων. Αυξημένη αποδοτικότητα και άριστη δυναμική που εγγυώνται πιο έντονη οδηγική απόλαυση.

 • Κιβώτιο 6 σχέσεων Steptronic

  Το κιβώτιο 6 σχέσεων Steptronic κάνει πιο άνετες τις αλλαγές ταχυτήτων και την οδήγηση χάρη βελτιώνοντας την απόκριση κατά την αλλαγή ταχυτήτων. Αυτό εξασφαλίζεται με το βελτιωμένο σύστημα υδραυλικού ελέγχου. Συνδυάζει την εξαιρετική άνεση με την δυναμική οδήγηση και την αυξημένη αποδοτικότητα.

 • Κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic

  Το κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic δημιουργεί νέα σημεία αναφοράς όσον αφορά την άνεση και τις δυναμικές επιδόσεις και αποτελεί ένα από τα κυριότερα στοιχεία του BMW EfficientDynamics. Η ασυνήθιστα πυκνή κλιμάκωση των σχέσεων μετάδοσης εξασφαλίζει άριστη απόδοση της ισχύος σε κάθε ταχύτητα. Αυτό μειώνει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου και επιτρέπει συγχρόνως στον οδηγό να απολαμβάνει βελτιωμένη σπορ οδική συμπεριφορά και πιο δυναμικές επιδόσεις. Οι στροφές του κινητήρα μειώνονται, ειδικά στις υψηλές ταχύτητες, κάτι που οδηγεί στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και του θορύβου του κινητήρα.
  Σε αυτό συμβάλλει και ο συμπλέκτης μετατροπής – ακόμα και όταν οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται χειροκίνητα. Οι γρήγορες μεταβάσεις των στροφών του κινητήρα και η ακριβέστατη κλιμάκωση των σχέσεων εξασφαλίζουν εξαιρετικά ομαλές αλλαγές ταχυτήτων.
  Οι ενσωματωμένες λειτουργίες, όπως η προνοητική λειτουργία συγκροτήματος μετάδοσης κίνησης και η διαρκής παρακολούθηση των κινήσεων του αυτοκινήτου και των συνθηκών κυκλοφορίας, επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο το κιβώτιο αλλάζει ταχύτητες. Το σύστημα επιλέγει πάντα την καταλληλότερη σχέση μετάδοσης στο κιβώτιο, ανεξάρτητα από την τρέχουσα επιλεγμένη λειτουργία οδήγησης.

ΕΞΥΠΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Μειώστε την κατανάλωση καυσίμου, αυξήστε την οδηγική απόλαυση: χάρη στην έξυπνη διαχείριση της ενέργειας από το BMW EfficientDynamics της BMW Σειράς 2 Gran Tourer, μπορείτε να απολαμβάνετε μεγαλύτερη απόδοση από κάθε σταγόνα καυσίμου. Μεγαλύτερες επιδόσεις, μεγαλύτερη αποδοτικότητα, μεγαλύτερη διασκέδαση.

 • Λειτουργία ECO PRO

  Η λειτουργία ECO PRO βοηθά τον οδηγό να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου σε ποσοστό έως και 20%, ανάλογα με το προσωπικό του στιλ οδήγησης – σύμφωνα με μια μελέτη με αντικείμενο την κατανάλωση καυσίμου, που έχει εκπονηθεί από την ίδια την BMW. Η λειτουργία Coasting και η Διαδρομή ECO PRO προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες εξοικονόμησης καυσίμου.

 • Λειτουργία Auto Start/Stop

  Η Λειτουργία Auto Start/Stop σβήνει αυτόματα τον κινητήρα όταν το αυτοκίνητο ακινητοποιείται προσωρινά (π.χ. στα φανάρια ή σε μποτιλιάρισμα) μειώνοντας τη συνολική κατανάλωση καυσίμου. Όταν ο οδηγός πατήσει το πεντάλ συμπλέκτη (χειροκίνητο κιβώτιο) ή πάρει το πόδι του από το πεντάλ φρένων (κιβώτιο Steptronic), ο κινητήρας τίθεται αυτόματα και πάλι σε λειτουργία, μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

 • Ανάκτηση Ενέργειας από την Πέδηση

  Κάθε φορά που φρενάρετε, παράγεται κινητική ενέργεια, η οποία, μέχρι πρότινος, πήγαινε χαμένη. Η Ανάκτηση Ενέργειας από την Πέδηση αξιοποιεί αυτό το ενεργειακό δυναμικό που μέχρι τώρα έμενε ανεκμετάλλευτο. Το σύστημα δεσμεύει την ενέργεια που απελευθερώνεται κάθε φορά που ο οδηγός φρενάρει ή αφήνει το πεντάλ του γκαζιού και τη μετατρέπει σε ηλεκτρική.
  Στη συνέχεια, αυτή η κινητική ενέργεια χρησιμοποιείται για τη φόρτιση της μπαταρίας του αυτοκινήτου. Χάρη σε αυτό το σύστημα έξυπνης διαχείρισης ενέργειας, ο εναλλάκτης δεν χρειάζεται πλέον να λειτουργεί συνέχεια, γεγονός που συνεπάγεται μείωση της καταπόνησής του. Το αποτέλεσμα: μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και αυξημένες επιδόσεις – δηλαδή, κλασικές αρχές της φιλοσοφίας του BMW EfficientDynamics.

 • Ένδειξη Σημείου Αλλαγής Ταχύτητας

  Οι ιδανικά συγχρονισμένες αλλαγές ταχυτήτων βοηθούν στην εξοικονόμηση καυσίμου, τόσο στην οδήγηση εντός πόλης όσο και στις μακρινές αποστάσεις. Βελτιστοποιημένες αλλαγές ταχυτήτων, χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου – το ηλεκτρονικό σύστημα του κινητήρα υπολογίζει την πιο αποδοτική σχέση μετάδοσης στο κιβώτιο ταχυτήτων βάσει των συνθηκών οδήγησης και των στροφών του κινητήρα. Στην Οθόνη Πληροφοριών εμφανίζεται ένα εικονίδιο βέλους κάθε φορά που το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί πιο αποδοτικά με μία μεγαλύτερη ή η μικρότερη σχέση στο κιβώτιο. Το σύστημα αναγνωρίζει επίσης την γρήγορη επιτάχυνση και καθυστερεί τις υποδείξεις του ανάλογα, μέχρι ο κινητήρας να ανεβάσει στροφές. Εσωτερικές συγκριτικές δοκιμές της BMW έχουν δείξει ότι τα αυτοκίνητα με Ένδειξη Σημείου Αλλαγής Ταχύτητας καταναλώνουν περίπου 4% λιγότερο καύσιμο.

ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ.

Με τις στοχευμένες αεροδυναμικές επεμβάσεις, κάθε BMW παρουσιάζει εξαιρετικό αεροδυναμικό συντελεστή. Αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στην αποδοτικότητα και την οδηγική ευστάθεια. Παράλληλα μειώνεται και το επίπεδο θορύβου στο εσωτερικό. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στις προηγμένες λύσεις όπως ο Έλεγχος Ροής Αέρα, το επίπεδο κάλυμμα δαπέδου, τα Airblades στο πίσω μέρος και την Αεροκουρτίνα στον μπροστινό προφυλακτήρα.

 • Air Curtain

  Ο μπροστινός προφυλακτήρας με ενσωματωμένη Αεροκουρτίνα είναι ένα σχεδιαστικό στοιχείο που ενσαρκώνει τη φιλοσοφία BMW EfficientDynamics. Η Αεροκουρτίνα κατευθύνει τον αέρα μέσα από δύο κάθετες εισαγωγές προς τους μπροστινούς θόλους των τροχών. Η επιταχυμένη ροή του αέρα δημιουργεί ένα είδος "κουρτίνας" στις εξωτερικές πλευρές των τροχών. Αυτές οι πρωτοποριακές τεχνολογίες μειώνουν τους στροβιλισμούς και την αντίσταση του αέρα, κάτι που επιφέρει σημαντική μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

 • Airblades

  Τα Airblades είναι προεκτάσεις στο επάνω τμήμα των πίσω κολονών του αμαξώματος. Διακόπτουν τη ροή του αέρα και μειώνουν τις αναταράξεις πίσω από το αυτοκίνητο. Η αντίσταση του αέρα μειώνεται, όπως και η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2. Τα Airblades χαρίζουν στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου μία δυναμική εμφάνιση.

ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΝΕΣΗ.

ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΝΕΣΗ.

Ευελιξία στην πυκνή κυκλοφορία της πόλης ή ξεκούραστη οδήγηση σε μακρινές αποστάσεις: Η BMW Σειρά 2 Gran Tourer. προσαρμόζεται απόλυτα στις επικρατούσες συνθήκες οδήγησης και προσφέρει παντού και πάντα κορυφαία οδηγική απόλαυση.
Διατηρήστε την ιδανική τροχιά κάθε στιγμή – χάρη στην ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης που εξασφαλίζει την άμεση απόκριση και βελτιώνει την ευελιξία και την οδηγική άνεση. Είναι τέλεια προσαρμοσμένο στο νέο σύστημα μετάδοσης, εντυπωσιάζει με την ακρίβεια, την άμεση απόκριση και την μειωμένη απαιτούμενη δύναμη στο παρκάρισμα.
Το μεταβλητό σπορ σύστημα διεύθυνσης με Servotronic παρέχει άμεση και ευέλικτη απόκριση και βοηθά στην ελαχιστοποίηση της φυσικής δύναμης που απαιτείται για το στρίψιμο του τιμονιού. Προσαρμόζεται στη γωνία στροφής του τιμονιού με διαφορετικό λόγο υποβοήθησης. Αυτό βελτιώνει τον έλεγχο στην σπορ οδήγηση, αλλά και την άνεση στο παρκάρισμα και το στρίψιμο.