ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.

H BMW 330e Plug-in Hybrid.

BMW iPerformance

ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.

H BMW 330e Plug-in Hybrid.

Ο συνδυασμός ηλεκτροκινητήρα και κινητήρα εσωτερικής καύσης BMW TwinPower Turbo συγκεντρώνει τα καλύτερα στοιχεία από δύο διαφορετικούς «κόσμους» σε ένα εξαιρετικά δυναμικό και άνετο sedan: την BMW 330e iPerformance. Εδώ, η μεγαλοπρέπεια συναντιέται με την καινοτομία και, στη συνέχεια, συνδυάζεται με το σπορ χαρακτήρα και την κομψότητα μιας BMW Σειράς 3. Εντυπωσιακή δυναμική οδήγησης και, ταυτόχρονα, μέγιστη αποδοτικότητα και φιλικότητα προς το περιβάλλον, χάρη στην οδήγηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων για διαδρομές κοντινών αποστάσεων – ένα μοναδικό concept, άριστα προσαρμοσμένο στα κορυφαία χαρακτηριστικά της BMW Σειράς 3 Sedan.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.H BMW 330e Plug-in Hybrid.

Ο συνδυασμός ηλεκτροκινητήρα και κινητήρα εσωτερικής καύσης BMW TwinPower Turbo συγκεντρώνει τα καλύτερα στοιχεία από δύο διαφορετικούς «κόσμους» σε ένα εξαιρετικά δυναμικό και άνετο sedan: την BMW 330e iPerformance. Εδώ, η μεγαλοπρέπεια συναντιέται με την καινοτομία και, στη συνέχεια, συνδυάζεται με το σπορ χαρακτήρα και την κομψότητα μιας BMW Σειράς 3. Εντυπωσιακή δυναμική οδήγησης και, ταυτόχρονα, μέγιστη αποδοτικότητα και φιλικότητα προς το περιβάλλον, χάρη στην οδήγηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων για διαδρομές κοντινών αποστάσεων – ένα μοναδικό concept, άριστα προσαρμοσμένο στα κορυφαία χαρακτηριστικά της BMW Σειράς 3 Sedan.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ.

Μια BMW Σειρά 3 με κατανάλωση καυσίμου αυτοκινήτου πόλης: η τεχνολογία BMW eDrive από το BMW EfficientDynamics εξασφαλίζει αυτονομία μέχρι και 40 km με πλήρη ηλεκτροκίνηση – με μηδενικές τοπικές εκπομπές ρύπων και μηδενική κατανάλωση καυσίμου. Η μπαταρία υψηλής τάσης είναι αποθηκευμένη κάτω από τον χώρο αποσκευών – ο οποίος, με χωρητικότητα 370 λίτρων περίπου, είναι ιδανικός για τις απαιτήσεις των καθημερινών μετακινήσεων, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην άνεση, τη λειτουργικότητα ή την αίσθηση ευρυχωρίας. Εξωτερικά, το μοντέλο iPerformance διακρίνεται από τα μοντέλα με συμβατικό σύστημα κίνησης, για παράδειγμα, χάρη στο σήμα «eDrive» στις πίσω κολώνες και στις δύο πλευρές, αλλά και με το σήμα «i» στα εμπρός πλαϊνά πλαίσια. Οι μπλε γρίλιες της μάσκας «νεφρών» και τα μπλε μουαγιέ τροχών είναι δύο ακόμα χαρακτηριστικά στοιχεία που μαρτυρούν την πρωτοποριακή τεχνολογία κίνησης του αυτοκινήτου. Επιπλέον, το Plug-In Hybrid σύστημα προσφέρει άριστη πρόσφυση και ευελιξία χάρη στις σπορ ρυθμίσεις της ανάρτησης και εγγυάται ασυναγώνιστη δυναμική σε όλες τις λειτουργίες οδήγησης. Έτσι, η BMW 330e iPerformance Sedan ξεπερνά κάθε προσδοκία και όσον αφορά τη δυναμική οδήγησης. Ένα πραγματικά εκτός συναγωνισμού, προσανατολισμένο στο μέλλον concept αυτοκινήτου.

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ.

Ως plug-in υβριδικό, η BMW 330e iPerformance Sedan προσφέρει διάφορες λειτουργίες οδήγησης, με διαφορετικές ρυθμίσεις η κάθε μία, οι οποίες επιτρέπουν στον οδηγό να επηρεάζει σημαντικά την τρέχουσα κατανάλωση ενέργειας ανά πάσα στιγμή. Αυτό εξαρτάται τόσο από την επιλεγμένη λειτουργία οδήγησης όσο και από την προσωπική οδηγική συμπεριφορά του κάθε οδηγού. Με την μπαταρία πλήρως φορτισμένη, μπορείτε να διανύσετε 31 km χωρίς να καταναλώσετε ούτε σταγόνα καυσίμου. Στη λειτουργία AUTO eDrive, χάρη στο βέλτιστο συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα και κινητήρα εσωτερικής καύσης, το υβριδικό σύστημα εστιάζει στην αποδοτικότητα.

 • Οδήγηση εντός πόλης

  Στην οδήγηση εντός πόλης, η BMW 330e iPerformance Sedan εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα ισχυρά σημεία του συστήματος ηλεκτροκίνησης. Με πλήρως φορτισμένη μπαταρία, οι μικρές αποστάσεις (έως και 40 km) μπορούν να καλυφθούν με μηδενικές εκπομπές ρύπων – κινηθείτε στους δρόμους της πόλης χωρίς να καταναλώσετε ούτε μία σταγόνα καυσίμου.

 • Καθημερινή οδήγηση

  Ο συνδυασμός των δύο συστημάτων κίνησης του plug-in υβριδικού συνόλου έρχεται στο προσκήνιο στις καθημερινές μετακινήσεις. Στη λειτουργία AUTO eDrive, ο έξυπνος συνδυασμός ηλεκτροκινητήρα και κινητήρα εσωτερικής καύσης εξασφαλίζει χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου σε σχέση με τα αυτοκίνητα με κινητήρα βενζίνης ή diesel αυτής της κατηγορίας. Με δύο λόγια: απολαύστε την πολυτέλεια μιας BMW Σειράς 3 Sedan με το επιπρόσθετο όφελος της εξαιρετικής οικονομίας καυσίμου.

 • Οδήγηση σε μεγάλες αποστάσεις

  Ζήστε την εμπειρία της αποδοτικής οδηγικής απόλαυσης – τώρα και σε μεγάλες αποστάσεις. Η plug-in υβριδική έκδοση καλύπτει με χαρακτηριστική ευκολία μεγάλες αποστάσεις, χωρίς να θυσιάζει την αποδοτικότητα ή τη λειτουργικότητα.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΙΝΗΣΗΣ-ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ.

Ένας υψηλής ισχύος τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης BMW TwinPower Turbo και ένας άκρως αποδοτικός ηλεκτροκινητήρας eDrive αποτελούν τις «κινητήριες δυνάμεις» της BMW 330e iPerformance Sedan. Ο συνδυασμός αυτών των τεχνολογιών του EfficientDynamics δημιούργησε ένα πρωτοποριακό αυτοκίνητο, το οποίο, εκτός από χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, προσφέρει ασυναγώνιστη δυναμική οδήγησης και ευστάθεια σε όλες τις συνθήκες οδήγησης.

ΕΞΥΠΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Η έξυπνη διαχείριση ενέργειας είναι ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες της φιλοσοφίας BMW eDrive. Το σύστημα συντονίζει τη συνεργασία όλων των στοιχείων του συστήματος μετάδοσης κίνησης, έτσι ώστε να συνδυάζεται η καλύτερη δυνατή αποδοτικότητα με την κορυφαία δυναμική οδήγησης. Η έξυπνη διαχείριση ενέργειας βελτιώνει τον βαθμό αποδοτικότητα του υβριδικού συστήματος κίνησης επιλέγοντας εκ των προτέρων το κατάλληλο σύστημα κίνησης. Για παράδειγμα, τα διαθέσιμα δεδομένα πλοήγησης χρησιμοποιούνται για να εντοπιστούν εκ των προτέρων τα τμήματα της διαδρομής και οι συνθήκες οδήγησης που είναι ιδανικές για την εμπλοκή του ηλεκτροκινητήρα ή για τη φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης.
 

Σε συνθήκες όπου ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα παρουσίαζε έναν χαμηλό βαθμό αποδοτικότητας, το σύστημα μεταβαίνει σε λειτουργία υψηλότερου φορτίου. Αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας εσωτερικής καύσης παράγει πρόσθετη ισχύ. Αυτή η ισχύς χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για την μπαταρία μέσω του ηλεκτροκινητήρα/εναλλάκτη, η οποία αργότερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ηλεκτροκίνηση ή την αποδοτική υποστήριξη του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Επίσης, ελέγχει τη λειτουργία ηλεκτροκινητήρα/εναλλάκτη, ώστε η κινητική ενέργεια να μετατρέπεται σε ηλεκτρική κατά τη λειτουργία «πλεύσης» ή κατά το φρενάρισμα. Σε συνδυασμό με τη λειτουργία ECO PRO, η έξυπνη διαχείριση ενέργειας προσαρμόζει όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένων όλων των βοηθητικών συστημάτων και των λειτουργιών άνεσης, έτσι ώστε να μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου και να αυξάνεται η αποδοτικότητα.
 

Το πλήκτρο eDrive επιτρέπει στον οδηγό να επιλέγει μεταξύ τριών διαφορετικών προγραμμάτων eDrive: τη βασική λειτουργία AUTO eDrive, τη λειτουργία MAX eDrive για αποκλειστική ηλεκτροκίνηση και τη λειτουργία SAVE BATTERY, στην οποία η κατάσταση φόρτισης διατηρείται σε σταθερό επίπεδο.

 • Λειτουργία AUTO eDrive

  Στη Λειτουργία AUTO eDrive, το έξυπνο σύστημα BMW EfficientDynamics προσδιορίζει τον πιο αποδοτικό συνδυασμό χρήσης ηλεκτροκινητήρα και κινητήρα εσωτερικής καύσης – ανάλογα με την ταχύτητα πορείας και το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας. Αυτή η λειτουργία περιλαμβάνει δύο φάσεις: εάν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας είναι μεταξύ 12% και 100%, μπορείτε να απολαμβάνετε την οδήγηση με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας με ταχύτητα έως και 80 km/h. Στις υψηλότερες ταχύτητες ή σε πιο απαιτητικές συνθήκες, ενεργοποιείται αυτόματα ο κινητήρας βενζίνης. Εάν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας μειωθεί κάτω από 12%, η BMW 330e iPerformance Sedan, μπορεί να κινηθεί με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας με μέτριες επιταχύνσεις μέχρι τα 20 km/h και σταθερά, χωρίς επιτάχυνση, έως τα 55 km/h.

 • Λειτουργία MAX eDrive

  Μέγιστη οδηγική απόλαυση με ηλεκτροκίνηση: Στη Λειτουργία MAX eDrive, μπορείτε να απολαμβάνετε οδήγηση με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας και με ταχύτητες έως και 120 km/h. Στις υψηλότερες ταχύτητες κίνησης ή όταν έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες επιτάχυνσης, ενεργοποιείται αυτόματα ο κινητήρας εσωτερικής καύσης.

 • Λειτουργία SAVE BATTERY

  Όταν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας είναι χαμηλό, η Λειτουργία SAVE BATTERY επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης ή διατηρεί σταθερό το επίπεδο φόρτισής της. Με τον τρόπο αυτό, ο οδηγός μπορεί να εξοικονομεί φορτίο μπαταρίας για να το χρησιμοποιήσει αργότερα.

 • Προνοητική επιλογή

  Αφού εισαχθεί ο προορισμός στο σύστημα πλοήγησης, η προνοητική διαχείριση ενέργειας αναλύει την προγραμματισμένη διαδρομή χρησιμοποιώντας κάποια σταθερά δεδομένα, όπως π.χ. όρια ταχύτητας και πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την τρέχουσα κυκλοφοριακή κατάσταση στους δρόμους. Με αυτόν τον τρόπο, το σύστημα χρησιμοποιεί τη λειτουργία οδήγησης με ηλεκτρική ενέργεια αποδοτικότερα, σε διαδρομές στις οποίες επιφέρει τα μεγαλύτερα οφέλη (π.χ. κατά την οδήγηση στην πόλη).

ΦΟΡΤΙΣΗ.

Είτε από μια συμβατική οικιακή πρίζα ρεύματος είτε χρησιμοποιώντας το BMW i Wallbox από την εκτενή γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών 360° ELECTRIC, η φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη. Και όταν είστε στο δρόμο, μπορείτε να φορτίσετε την μπαταρία σε έναν από τους πολλούς διαθέσιμους δημόσιους σταθμούς φόρτισης ChargeNow*.

 

*Η υπηρεσία δεν διατίθεται προς το παρόν στην ελληνική αγορά.

 • Φόρτιση στο σπίτι

  Το αυτοκίνητο μπορεί να φορτιστεί εύκολα στο σπίτι συνδέοντάς το σε μια κοινή πρίζα ρεύματος με το παρεχόμενο βασικό καλώδιο φόρτισης και είναι έτοιμο να τρέξει και πάλι με γεμάτη μπαταρία μετά από δύο με τέσσερις ώρες περίπου. Η φόρτιση είναι ακόμα πιο γρήγορη και πιο βολική όταν πραγματοποιείται με το BMW i Wallbox, το οποίο διατίθεται ξεχωριστά: Αυτός ο επίτοιχος σταθμός φόρτισης για οικιακή χρήση αυξάνει την ικανότητα φόρτισης και μειώνει τον χρόνο φόρτισης, πράγμα που το καθιστά το ιδανικό αξεσουάρ για τα αυτοκίνητα BMW. Η αρμόδια υπηρεσία εγκατάστασης αποκρίνεται ευέλικτα στις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε πελάτη.
  Η θύρα φόρτισης του αυτοκινήτου βρίσκεται πίσω από ένα πτερύγιο στο εμπρός αριστερό πάνελ του πλαισίου. Ένας φωτιζόμενος δακτύλιος με LED στη θύρα φόρτισης παρέχει μια σαφή οπτική ένδειξη του επιπέδου φόρτισης.

 • Φόρτιση καθ’ οδόν

  Εκτός από τη φόρτιση του αυτοκινήτου στο σπίτι, προσφέρεται τώρα – χάρη στην ανάπτυξη της υπηρεσίας κινητικότητας ChargeNow από την BMW – η δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών και Plug-In Hybrid αυτοκινήτων BMW καθ’ οδόν, οπουδήποτε. Το γεγονός ότι οι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης διάφορων παρόχων έχουν ενοποιηθεί σε ένα τεράστιο δίκτυο είναι κάτι που κάνει τη ζωή σας ακόμα πιο εύκολη.
  Όλοι οι σταθμοί φόρτισης ChargeNow μπορούν να εντοπιστούν εύκολα στο σύστημα πλοήγησης με τη βοήθεια του BMW ConnectedDrive, της εφαρμογής BMW Remote* ή της ιστοσελίδας του ChargeNow*. Η θύρα φόρτισης του αυτοκινήτου βρίσκεται πίσω από ένα πτερύγιο στο εμπρός αριστερό πάνελ του πλαισίου και είναι εξοπλισμένη με φωτιζόμενο δακτύλιο με LED, ο οποίος παρέχει πληροφορίες για το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, ακόμα και απ’ έξω από το αυτοκίνητο.
  Χάρη στην ανάπτυξη της κάρτας ChargeNow και της εφαρμογής Intercharge, οι οδηγοί μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πρόσβαση και χρήση πολλαπλών σταθμών φόρτισης χωρίς μετρητά. Μια γενική επισκόπηση όλων των διαδικασιών φόρτισης παρέχεται μέσω της δικτυακής πύλης πελατών στην ιστοσελίδα chargenow.com. Επιπλέον, το ChargeNow εξασφαλίζει ότι οι πελάτες έχουν πρόσβαση σε μια εκτενή επισκόπηση όλων των σχετικών χρεώσεων. Στους πελάτες παρέχεται ένας συγκεντρωτικός λογαριασμός στο τέλος του μήνα, ο οποίος μπορεί να πληρωθεί με πιστωτική κάρτα.

   

  *Η υπηρεσία δεν διατίθεται προς το παρόν στην ελληνική αγορά.

ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ.

Πάντα συνδεδεμένοι με την BMW σας: μέσω smartphone (iOS), είναι διαθέσιμες όχι μόνο οι Απομακρυσμένες Υπηρεσίες*, όπως το απομακρυσμένο κλείδωμα, αλλά και λειτουργίες που αφορούν ειδικά στο υβριδικό σύστημα κίνησης. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται ότι έχετε, ανά πάσα στιγμή, μια γενική εικόνα των τιμών κατανάλωσης και αποδοτικότητας της BMW 330e iPerformance Sedan.

 • Εφαρμογή BMW Connected App

  Οι Απομακρυσμένες Υπηρεσίες* της εφαρμογής BMW Connected App για plug-in υβριδικά διατίθεται για τα λειτουργικά iOS και εμφανίζει λεπτομερείς πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση της BMW, όπως π.χ. τοποθεσία, επίπεδο φόρτισης μπαταρίας και υπολειπόμενη αυτονομία.

  Η διαδικασία φόρτισης μπορεί να ελεγχθεί εξ αποστάσεως μέσω του χρονομέτρου προβολής εβδομάδας και η θερμοκρασία του αυτοκινήτου μπορεί επίσης να ρυθμιστεί εξ αποστάσεως αρκετό χρόνο πριν την επόμενη διαδρομή σας. Επιπλέον, οι προορισμοί, τα σημεία ενδιαφέροντος και οι τοποθεσίες των σταθμών φόρτισης μπορούν να αποσταλούν εύκολα από την εφαρμογή απευθείας στο αυτοκίνητο.

  Οι Απομακρυσμένες Υπηρεσίες* της εφαρμογής BMW Connected App για plug-in υβριδικά μετρούν επίσης την αποδοτικότητα σε κάθε διαδρομή και δίνουν χρήσιμες συμβουλές σχετικά με το πώς μπορείτε να οδηγήσετε το αυτοκίνητο πιο αποδοτικά και να επεκτείνετε την αυτονομία του.

  *Η υπηρεσία δεν διατίθεται προς το παρόν στην ελληνική αγορά.

 • Προετοιμασία κλιματισμού

  Μπείτε στο αυτοκίνητό σας και απολαύστε ένα περιβάλλον καμπίνας ευχάριστα δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό, χωρίς θαμπωμένα τζάμια, το χειμώνα – τώρα, αυτό είναι δυνατό, χάρη στη στατική θέρμανση και ψύξη στην BMW 330e Plug-In Hybrid. Με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού συμπιεστή και ενός ηλεκτρικού θερμαντήρα, ο αυτόματος κλιματισμός λειτουργεί σχεδόν αθόρυβα, ακόμα και με σβηστό τον κινητήρα. Είναι δυνατός ο εκ των προτέρων προγραμματισμός δύο διαφορετικών ωρών αναχώρησης.

  Μισή ώρα πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση, η θέρμανση, η ψύξη και ο αερισμός στην επιλεγμένη θερμοκρασία υλοποιούνται μέσω ενός έξυπνου συστήματος ελέγχου. Ο έλεγχος του συστήματος γίνεται χρησιμοποιώντας το πολυχειριστήριο iDrive στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ή, ακόμα πιο εύκολα και άνετα, χρησιμοποιώντας ένα συμβατό smartphone και την εφαρμογή «Απομακρυσμένες Υπηρεσίες BMW»*.

  Με την προϋπόθεση ότι το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας είναι επαρκές, η στατική θέρμανση και ψύξη λειτουργεί ανεξάρτητα από το εάν το αυτοκίνητο φορτίζεται εξωτερικά ή όχι.

   

  *Η υπηρεσία δεν διατίθεται προς το παρόν στην ελληνική αγορά.

ΑΝΕΣΗ.

Είναι περιττό να αναφερθεί ότι ένα πρωτοποριακό αυτοκίνητο όπως η BMW 330e iPerformance Sedan προσφέρει αξεπέραστη άνεση. Η μπαταρία υψηλής τάσης είναι αποθηκευμένη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με αποτέλεσμα τα 370 λίτρα χωρητικότητας του χώρου αποσκευών να είναι υπεραρκετά για τις καθημερινές σας απαιτήσεις. Η ανάρτηση του βασικού εξοπλισμού εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή δυναμική οδήγησης, ευστάθεια σε όλες τις οδηγικές συνθήκες και μια ευχάριστη αίσθηση σε όλες τις διαδρομές – ακόμα και στις μεγάλες αποστάσεις ή όταν το αυτοκίνητο είναι βαριά φορτωμένο.