Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.

Όσο περισσότερο μπορείτε να εστιάζετε στην οδήγηση, τόσο περισσότερο την απολαμβάνετε. Αυτός είναι ο λόγος που η BMW Σειρά 3 Touring σας απαλλάσσει από ένα σωρό καθήκοντα, αναλαμβάνοντάς τα η ίδια. Το σύστημα υποβοήθησης οδήγησης Driving Assistant σας προειδοποιεί για επικείμενους κινδύνους. Το σύστημα πλοήγησης Professional σας εξασφαλίζει ότι δεν θα έρθετε αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις, ακόμα και σε μέρη που δεν γνωρίζετε. Και με τους εγκατεστημένους στο αυτοκίνητο «βοηθούς» στη διάθεσή σας, το παρκάρισμα τώρα είναι πιο άνετο από ποτέ.

Read more

DRIVING ASSISTANT.

Το πακέτο Driving Assistant συνδυάζει μια σειρά συστημάτων που υποστηρίζονται από κάμερες, όπως είναι η Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας, η Προειδοποίηση Προσέγγισης και η Προειδοποίηση Πεζών με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη.

Η Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας ανιχνεύει τις διαγραμμίσεις των λωρίδων και σε περίπτωση που, άθελά του, ο οδηγός αρχίσει να παρεκκλίνει από τη λωρίδα του όταν κινείται με ταχύτητες από 70 km/h περίπου και άνω, τον προειδοποιεί με δονήσεις του τιμονιού. Η λειτουργία προειδοποίησης δεν ενεργοποιείται εάν η αλλαγή λωρίδας είναι ηθελημένη, δηλαδή όταν έχετε ανάψει φλας.

Η Προειδοποίηση Προσέγγισης με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη ανιχνεύει οχήματα, ενώ η Προειδοποίηση Πεζών με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη ανιχνεύει πεζούς. Σε περίπτωση που το προπορευόμενο όχημα φρενάρει απότομα, η BMW Σειρά 3 αποκρίνεται άμεσα όταν είναι ενεργοποιημένη η Προειδοποίηση Προσέγγισης. Το σύστημα λειτουργεί βηματικά. Αρχικά, προβάλλεται ένα σύμβολο προειδοποίησης, μετά το σύμβολο αρχίζει να αναβοσβήνει και ενεργοποιείται μία ακουστική προειδοποίηση. Τέλος, πραγματοποιείται ένα απαλό φρενάρισμα (σε ταχύτητες κάτω από 60 km/h). Η Προειδοποίηση Πεζών λειτουργεί σε ταχύτητες από 10 έως 60 km/h και ενεργοποιεί μία και μοναδική προειδοποίηση σε περίπτωση άμεσου κινδύνου. Εάν το σύστημα προειδοποιήσει τον οδηγό για πιθανή σύγκρουση, τα φρένα προετοιμάζονται κατάλληλα για ταχύτερη απόκριση. Σε κρίσιμες στιγμές, το σύστημα ενεργοποιεί τα φρένα. Αυτή η λειτουργία μπορεί να περιοριστεί κατά την οδήγηση στο σκοτάδι ή σε ομίχλη.

ΕΝΕΡΓΟ CRUISE CONTROL ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ STOP&GO.

ΕΝΕΡΓΟ CRUISE CONTROL ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ STOP&GO.

Το Ενεργό Cruise Control με λειτουργία Stop&Go, συμπερ. προειδοποίηση προσέγγισης με λειτουργία φρεναρίσματος, προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια στα μποτιλιαρίσματα. Το σύστημα διατηρεί την προεπιλεγμένη από τον οδηγό ταχύτητα κίνησης, καθώς και την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Το αυτοκίνητο αναλαμβάνει την επιτάχυνση και το φρενάρισμα, ενώ διατηρεί την προκαθορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, ακόμα και στην πυκνή κυκλοφορία, μέχρι και την πλήρη ακινητοποίηση σε μποτιλιάρισμα. Εάν το αυτοκίνητο πλησιάσει στο προπορευόμενο όχημα ή εάν ένα άλλο όχημα εισέλθει στη λωρίδα κυκλοφορίας, το σύστημα προσαρμόζει αντίστοιχα την ταχύτητα. Το σύστημα μπορεί να ενεργοποιηθεί σε ταχύτητες μέχρι και 210 km/h.

Η λειτουργία Stop&Go, αφ' ενός, ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα του αυτοκινήτου σε σημείο μέχρι και πλήρους ακινητοποίησής του και, αφ' ετέρου, επιταχύνει επίσης αυτόματα το αυτοκίνητο και πάλι στην επιθυμητή ταχύτητα κίνησης, εντός ενός χρονικού ορίου, αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι κυκλοφοριακές συνθήκες.

Σε περίπτωση που το προπορευόμενο όχημα φρενάρει απότομα, η BMW σας αποκρίνεται άμεσα όταν είναι ενεργοποιημένη η Προειδοποίηση Προσέγγισης. Το σύστημα λειτουργεί βηματικά. Αρχικά, προβάλλεται ένα σύμβολο προειδοποίησης, μετά το σύμβολο αρχίζει να αναβοσβήνει και, τέλος, εφαρμόζονται δραστικά τα φρένα.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Το πλήρως έγχρωμο BMW Head-Up Display προβάλλει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με το ταξίδι ακριβώς μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού, βοηθώντας τον έτσι να συγκεντρωθεί καλύτερα στην οδήγηση. Προβάλλονται πληροφορίες όπως η τρέχουσα ταχύτητα και – ανάλογα με τον εξοπλισμό – οι υποδείξεις πλοήγησης, η Ένδειξη Ορίων Ταχύτητας με πληροφορία απαγόρευσης προσπέρασης, οι λίστες τηλεφωνικού καταλόγου και μουσικής, καθώς και πληροφορίες και υποδείξεις από τα διάφορα συστήματα υποστήριξης του οδηγού.
Τα εικονίδια προβάλλονται πλήρως έγχρωμα και με υψηλή ανάλυση στο παρμπρίζ. Η προβολή της εικόνας φαίνεται σαν να βρίσκεται 2,3 m περίπου μπροστά από το αυτοκίνητο. Σε συνδυασμό με τη σωστή θέση οδήγησης, ο οδηγός μπορεί να διαβάζει γρήγορα και εύκολα τις πληροφορίες, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του.
Η φωτεινότητα των ενδείξεων προσαρμόζεται αυτόματα στις συνθήκες εξωτερικού φωτισμού, ενώ προσφέρονται διαφορετικοί τρόποι ένδειξης για την ημέρα και τη νύχτα. Επίσης προσφέρεται η δυνατότητα ρύθμισης του ύψους των ενδείξεων. Ακόμα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τις πληροφορίες που θέλει να εμφανίζονται πέραν της τρέχουσας ταχύτητας και των προειδοποιήσεων από τα συστήματα υποστήριξης οδηγού.

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ.

Για την BMW Σειρά 3 Touring διατίθενται, ως προαιρετικός εξοπλισμός, έξυπνα συστήματα που διευκολύνουν τους ελιγμούς κατά την είσοδο και έξοδο από χώρους στάθμευσης. Μια σειρά από χρήσιμους «βοηθούς», όπως είναι η κάμερα οπισθοπορείας, το Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης και το Surround View, αυξάνουν την άνεση σε όλες τις συνθήκες στάθμευσης – και, ειδικότερα, σε στενούς χώρους και σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας.

 • Κάμερα οπισθοπορείας

  Η κάμερα οπισθοπορείας επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει τον χώρο πίσω από το αυτοκίνητο στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου κατά την εκτέλεση ελιγμών και το παρκάρισμα. Η κάμερα οπισθοπορείας βελτιώνει την ορατότητα όταν κινείστε με την όπισθεν με ταχύτητες κάτω από 15 km/h, για παράδειγμα, όταν παρκάρετε.

  Οι γραμμές καθοδήγησης και οι έγχρωμες σημάνσεις εμποδίων που εμφανίζονται στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου δείχνουν στον οδηγό εάν η επιλεγμένη θέση στάθμευσης είναι αρκετά μεγάλη για το αυτοκίνητο, κάτι που διευκολύνει σημαντικά το παρκάρισμα. Όταν το τιμόνι είναι τελείως στραμμένο, το σύστημα προβάλλει κόκκινες γραμμές στροφής και πράσινες γραμμές καθοδήγησης που προσαρμόζονται στις κινήσεις του τιμονιού.

  Η κάμερα οπισθοπορείας απενεργοποιείται αυτόματα μετά από δέκα μέτρα ή όταν η ταχύτητα ξεπεράσει τα 15 km/h. Σε συνδυασμό με κοτσαδόρο, η κάμερα οπισθοπορείας διαθέτει πρακτική λειτουργία zoom που διευκολύνει την προσέγγιση στο ρυμουλκούμενο.

 • Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης

  Το Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης διευκολύνει το παράλληλο παρκάρισμα. Είτε ενεργοποιημένο είτε απενεργοποιημένο, το σύστημα μετρά τις διαστάσεις κάθε «υποψήφιας» ελεύθερης θέσης στάθμευσης καθώς το αυτοκίνητο περνά δίπλα από αυτή με χαμηλή ταχύτητα (κάτω από 35 km/h) και σε απόσταση έως και 1,5 m από μια σειρά σταθμευμένων οχημάτων.

  Όταν βρεθεί μια κατάλληλη θέση στάθμευσης, ο οδηγός απλώς ανάβει τα αλάρμ και το Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης αναλαμβάνει τον έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης, ενώ ο οδηγός συνεχίζει να χειρίζεται τις ταχύτητες και τα πεντάλ του γκαζιού και του φρένου. Το σύστημα παρέχει επίσης οδηγίες στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου και εκπέμπει πρόσθετα ηχητικά σήματα. Έτσι, ο οδηγός δεν κουράζεται και μπορεί να απολαμβάνει ένα υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας κατά το παρκάρισμα.

  Καθώς το αυτοκίνητο πλησιάζει αργά σε ένα εμπόδιο, το Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης ενεργοποιείται αυτόματα μέσω της λειτουργίας «Auto PDC» (Αυτόματος Έλεγχος Απόστασης Παρκαρίσματος). Η βελτιωμένη λειτουργικότητα του συστήματος περιλαμβάνει υποστήριξη του οδηγού και για παρκάρισμα κάθετα στον δρόμο. Το PDC ενεργοποιεί επίσης ένα ηχητικό προειδοποιητικό σήμα όταν το αυτοκίνητο πλησιάσει πάρα πολύ κοντά σε ένα εμπόδιο.

  Στο παρκάρισμα χωρίς το Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης, η υποβοήθηση παράλληλης στάθμευσης χρησιμοποιεί αισθητήρες για να παρακολουθεί τις περιοχές στο πλάι του αυτοκινήτου και να απεικονίζει τα εμπόδια στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου. Έτσι, ο οδηγός δεν κουράζεται και μπορεί να απολαμβάνει ένα υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας κατά το παρκάρισμα.

 • Surround View

  Το Surround View περιλαμβάνει τις λειτουργίες Top View και Side View, καθώς και την κάμερα οπισθοπορείας. Οι κάμερες στους εξωτερικούς καθρέπτες και η κάμερα οπισθοπορείας επιτρέπουν την παρατήρηση της περιοχής γύρω από το αυτοκίνητο σε γωνία 270°.
  Το Top View προβάλλει τις πλαϊνές περιοχές του αυτοκινήτου για πιο εύκολους ελιγμούς. Το Side View κάνει πιο ασφαλείς τους ελιγμούς σε σημεία με περιορισμένη ορατότητα, όπως π.χ. σε εξόδους ή σε πολύπλοκες διασταυρώσεις. Οι δύο ψηφιακές κάμερες στο μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου δεξιά και αριστερά καταγράφουν τις συνθήκες κυκλοφορίας μπροστά από το αυτοκίνητο. Αυτό επιτρέπει τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν διερχόμενων διασταυρούμενων οχημάτων, ώστε ο οδηγός να είναι σε θέση να αντιδράσει κατάλληλα. Η λειτουργία Side View απενεργοποιείται αυτόματα όταν το αυτοκίνητο φτάσει τα 15 km/h. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την ενεργοποίηση της κάμερας οπισθοπορείας, του Top View ή του Side View.
  Τα συστήματα καμερών ενεργοποιούνται όταν το αυτοκίνητο αρχίζει να κινείται με την όπισθεν ή εάν πατηθεί το πλήκτρο PDC ή το πλήκτρο Side View. Οι εικόνες από τις κάμερες προβάλλονται στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ PROFESSIONAL.

Το Σύστημα Πλοήγησης Professional διαθέτει κομψή σχεδίαση και προσφέρει μια ασυναγώνιστη γκάμα υπηρεσιών: πρόκειται για ένα απλό, εύχρηστο και άψογα ενσωματωμένο στο αυτοκίνητο σύστημα πλοήγησης, που είναι βασισμένο στην κλασική αρχή λειτουργίας του iDrive και εξοπλισμένο με πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch.

Το Σύστημα περιλαμβάνει ένα κιτ hands-free με θύρα USB και λειτουργία φωνητικού ελέγχου, το ραδιόφωνο BMW Professional με DVD και μνήμη 20 GB για αρχεία ήχου.

Η ενσωματωμένη έγχρωμη οθόνη LCD 8,8" με λειτουργία διαιρούμενης προβολής (κύρια και συμπληρωματική προβολή) έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να είναι εξαιρετικά ευανάγνωστη και να παρέχει άριστη ευκρίνεια όλων των ενδείξεων.

 • Πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch

  Το πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch, που είναι εξοπλισμένο με πλήκτρα άμεσης πρόσβασης στο μενού, οκτώ βολικές προτιμώμενες λειτουργίες και φωνητικό έλεγχο, εξασφαλίζει διαισθητικό χειρισμό και σας επιτρέπει να εισάγετε διευθύνσεις προορισμού γράφοντας με το χέρι στην επιφάνεια αφής του. Χάρη στη λειτουργία τρισδιάστατης προβολής χαρτών, που χρησιμοποιεί δορυφορικές εικόνες για τους χάρτες και φωτορεαλιστικές απεικονίσεις επιλεγμένων αξιοθέατων, η πλοήγηση μετατρέπεται σε μια συναρπαστική οπτική εμπειρία.

 • Αυτόματες ενημερώσεις χαρτών

  Οι ενημερώσεις χαρτών είναι διαθέσιμες για τρία χρόνια χωρίς χρέωση από τους Επίσημους Εμπόρους BMW. Στα πλαίσια του BMW ConnectedDrive, και σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες, το σύστημα ενημερώνει αυτόματα τους χάρτες για χρονικό διάστημα τριών ετών και μέχρι τέσσερις φορές το χρόνο.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΛΩΡΙΔΑΣ.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΛΩΡΙΔΑΣ.

Σε ταχύτητες 20 km/h και άνω, η βασισμένη σε σύστημα ραντάρ Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας ανιχνεύει τα οχήματα που πλησιάζουν το δικό σας αυτοκίνητο στην περιοχή της τυφλής γωνίας του οπτικού σας πεδίου, καθώς και τα οχήματα που κινούνται στη γειτονική λωρίδα. Ο οδηγός ειδοποιείται για την παρουσία οχημάτων στην κρίσιμη περιοχή με την εμφάνιση ενός τριγωνικού προειδοποιητικού συμβόλου στους εξωτερικούς καθρέπτες. Εάν, παρ’ όλα αυτά, ο οδηγός δείξει την πρόθεσή του να αλλάξει λωρίδα ανάβοντας φλας, ειδοποιείται για την ενδεχομένως επικίνδυνη επικείμενη κατάσταση με δόνηση του τιμονιού και την εμφάνιση ενός τριγωνικού προειδοποιητικού συμβόλου που αναβοσβήνει στους εξωτερικούς καθρέπτες.

ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΡΙΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗΣ.

ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΡΙΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗΣ.

Πρώτα η ασφάλεια: η Ένδειξη Ορίων Ταχύτητας με πληροφορία απαγόρευσης προσπέρασης προβάλλει το τρέχον όριο ταχύτητας στον πίνακα οργάνων, καθώς και πληροφορίες για περιοχές όπου απαγορεύονται οι προσπεράσεις. Τα στοιχεία αυτά εμφανίζονται στην Οθόνη Πληροφοριών του πίνακα οργάνων. Μια κάμερα που είναι ενσωματωμένη στον εσωτερικό καθρέπτη αναγνωρίζει τις σχετικές οδικές πινακίδες. Η μονάδα ελέγχου επεξεργάζεται και προβάλλει αυτήν την πληροφορία σε συνδυασμό με τα δεδομένα του συστήματος πλοήγησης. Με τη χρήση άλλων λειτουργιών του αυτοκινήτου μπορούν να προβληθούν ακόμα και μεταβαλλόμενα όρια ταχύτητας, όπως π.χ. αυτά που ισχύουν για βρεγμένο οδόστρωμα ή για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW SELECTIVE BEAM.

Με το BMW Selective Beam η νυχτερινή οδήγηση γίνεται πιο άνετη και πιο ασφαλής. Παρέχει εξαιρετική ορατότητα στο σκοτάδι χωρίς να «τυφλώνει» τους άλλους οδηγούς. Το σύστημα ανιχνεύει τους άλλους χρήστες του δρόμου και τους απομονώνει επιλεκτικά από την περιοχή διασποράς της φωτεινής δέσμης των φώτων πορείας. Η εμβέλεια των προβολέων ανέρχεται σε 400 m, πράγμα που εξασφαλίζει τον έγκαιρο εντοπισμό κινδύνων, καθώς και βελτιωμένη κατευθυντικότητα.