ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ.

Τα συστήματα υποστήριξης οδηγού BMW ConnectedDrive στην BMW Σειρά 6 Gran Coupé.

Διάφορες πρωτοποριακές τεχνολογίες σας υποστηρίζουν στο ταξίδι με διάφορους τρόπους και εξασφαλίζουν κορυφαίο επίπεδο άνεσης και ασφάλειας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να παραμένετε συγκεντρωμένοι σε αυτό που έχει πραγματικά σημασία – την ξέγνοιαστη οδηγική απόλαυση.

DRIVING ASSISTANT PLUS.

Το Driving Assistant Plus περιλαμβάνει συστήματα υποστήριξης όπως Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας, Προειδοποίηση Προσέγγισης και Προειδοποίηση Πεζών με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη, καθώς και το Ενεργό Cruise Control με λειτουργία Stop&Go για μεγαλύτερη άνεση.

Το Ενεργό Cruise Control διατηρεί την ταχύτητα που έχει επιλέξει ο οδηγός, καθώς και την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, μέχρι και τα 210 km/h. Το αυτοκίνητο αναλαμβάνει την επιτάχυνση και το φρενάρισμα ενώ διατηρεί την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, ακόμα και στην πυκνή κυκλοφορία, μέχρι την πλήρη ακινητοποίηση στα μποτιλιαρίσματα. Σε περίπτωση που το προπορευόμενο όχημα φρενάρει απότομα, η BMW σας αποκρίνεται άμεσα όταν είναι ενεργοποιημένη η Προειδοποίηση Προσέγγισης. Το σύστημα λειτουργεί βηματικά. Αρχικά προβάλλεται ένα εικονίδιο προειδοποίησης, μετά το εικονίδιο αρχίζει να αναβοσβήνει και ενεργοποιείται ένα ηχητικό σήμα προειδοποίησης, τέλος ενεργοποιούνται τα φρένα.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Το πλήρως έγχρωμο BMW Head-Up Display προβάλλει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με το ταξίδι ακριβώς μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού, βοηθώντας τον έτσι να συγκεντρωθεί καλύτερα στην οδήγηση. Προβάλλονται πληροφορίες όπως η ταχύτητα, οι υποδείξεις πλοήγησης, η Ένδειξη Ορίων Ταχύτητας με πληροφορία απαγόρευσης προσπέρασης, οι λίστες τηλεφώνου και μουσικής, καθώς και οι πληροφορίες και προειδοποιήσεις από τα διάφορα συστήματα υποστήριξης του οδηγού.
Τα εικονίδια προβάλλονται πλήρως έγχρωμα και με υψηλή ανάλυση στο παρμπρίζ. Η προβολή της εικόνας φαίνεται σαν να βρίσκεται 2,3 m μπροστά από το αυτοκίνητο. Σε συνδυασμό με τη σωστή θέση οδήγησης, ο οδηγός μπορεί να διαβάζει γρήγορα και εύκολα τις πληροφορίες, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του.
Η φωτεινότητα των ενδείξεων προσαρμόζεται αυτόματα στις συνθήκες εξωτερικού φωτισμού, ενώ προσφέρονται διαφορετικοί τρόποι ένδειξης για την ημέρα και τη νύχτα. Επίσης προσφέρεται η δυνατότητα ρύθμισης του ύψους των ενδείξεων. Ακόμα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τις πληροφορίες που θέλει να εμφανίζονται πέραν της τρέχουσας ταχύτητας και των προειδοποιήσεων από τα συστήματα υποστήριξης οδηγού.

BMW Head-Up Display.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ.

Το Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης διευκολύνει το παράλληλο παρκάρισμα. Είτε ενεργοποιημένο είτε απενεργοποιημένο, το σύστημα μετρά τις διαστάσεις κάθε «υποψήφιας» ελεύθερης θέσης στάθμευσης καθώς το αυτοκίνητο περνά δίπλα από αυτή με χαμηλή ταχύτητα (κάτω από 35 km/h) και σε απόσταση έως και 1,5 m από μια σειρά σταθμευμένων οχημάτων.

Όταν βρεθεί μια κατάλληλη θέση στάθμευσης, ο οδηγός απλώς ανάβει τα αλάρμ και το Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης αναλαμβάνει τον έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης, ενώ ο οδηγός συνεχίζει να χειρίζεται τις ταχύτητες και τα πεντάλ του γκαζιού και του φρένου. Το σύστημα παρέχει επίσης οδηγίες στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου και εκπέμπει πρόσθετα ηχητικά σήματα. Έτσι, ο οδηγός δεν κουράζεται και μπορεί να απολαμβάνει ένα υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας κατά το παρκάρισμα.

BMW NIGHT-VISION ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΕΖΩΝ.

Το BMW Night Vision με αναγνώριση πεζών παρέχει στον οδηγό ένα διευρυμένο οπτικό πεδίο πέρα από την απόσταση φωτισμού των προβολέων και διευκολύνει την αναγνώριση ατόμων και μεγάλων ζώων από μεγάλη απόσταση τη νύχτα. Μία κάμερα υπέρυθρων, που είναι τοποθετημένη στη μάσκα ψυγείου της BMW, μεταδίδει στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου την εικόνα της περιοχής μπροστά από το αυτοκίνητο. Αυτό βοηθά τον οδηγό να αναγνωρίσει τα άτομα ή τα ζώα σε απόσταση μέχρι και 300 μέτρα.
-Το σύστημα αξιολογεί εάν τα εντοπισμένα αντικείμενα αποτελούν πιθανό κίνδυνο, λαμβάνοντας υπόψη την ταχύτητα του αυτοκίνητου και τη γωνία στροφής του τιμονιού. Σε περίπτωση άμεσου κινδύνου, αναβοσβήνει μία κόκκινη ένδειξη (ζώο ή άνθρωπος) στην προβολή του προαιρετικά διαθέσιμου BMW Head-Up Display. Επίσης ακούγεται και μία ηχητική προειδοποίηση και τα φρένα προετοιμάζονται για άμεση απόκριση.
Αυτό το σύστημα προειδοποίησης ενεργοποιείται αυτόματα όταν το αυτοκίνητο ξεκινήσει την πορεία. Σε περίπτωση κινδύνου το σύστημα προειδοποιεί ακόμα και εάν δεν έχει ενεργοποιηθεί η οθόνη ενδείξεων. Το BMW Night Vision με αναγνώριση πεζών είναι μια πρωτοπορία από το BMW ConnectedDrive.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW SELECTIVE BEAM.

Με το BMW Selective Beam η νυχτερινή οδήγηση γίνεται πιο άνετη και ασφαλής. Παρέχει εξαιρετική ορατότητα στο σκοτάδι χωρίς να «τυφλώνει» τους άλλους οδηγούς. Το σύστημα ανιχνεύει τους άλλους χρήστες του δρόμου και τους απομονώνει επιλεκτικά από την περιοχή διασποράς της φωτεινής δέσμης των φώτων πορείας. Η εμβέλεια των προβολέων ανέρχεται σε 400 m, πράγμα που εξασφαλίζει τον έγκαιρο εντοπισμό κινδύνων, καθώς και βελτιωμένη κατευθυντικότητα.

SURROUND VIEW.

Το Surround View περιλαμβάνει τις λειτουργίες Top View και Side View, καθώς και την κάμερα οπισθοπορείας. Οι κάμερες στους εξωτερικούς καθρέπτες και η κάμερα οπισθοπορείας επιτρέπουν την παρατήρηση της περιοχής γύρω από το αυτοκίνητο σε γωνία 270°.
Το Top View προβάλλει τις πλαϊνές περιοχές του αυτοκινήτου για πιο εύκολους ελιγμούς. Το Side View κάνει πιο ασφαλείς τους ελιγμούς σε σημεία με περιορισμένη ορατότητα, π.χ. σε εξόδους, ή σε πολύπλοκες διασταυρώσεις. Οι δύο ψηφιακές κάμερες στο μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου δεξιά και αριστερά καταγράφουν τις συνθήκες κυκλοφορίας μπροστά από το αυτοκίνητο. Αυτό επιτρέπει τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν διερχόμενων διασταυρούμενων οχημάτων, ώστε ο οδηγός να είναι σε θέση να αντιδράσει κατάλληλα. Η λειτουργία Side View απενεργοποιείται αυτόματα όταν το αυτοκίνητο φτάσει τα 15 km/h. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την ενεργοποίηση της κάμερας οπισθοπορείας, του Top View ή του Side View.
Τα συστήματα καμερών ενεργοποιούνται όταν το αυτοκίνητο αρχίζει να κινείται με την όπισθεν ή εάν πατηθεί το πλήκτρο PDC ή το πλήκτρο Side View. Η εικόνα προβάλλεται στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου.

Σύστημα Πλοήγησης Professional με πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch.

Το σύστημα πλοήγησης Professional έχει υπερσύγχρονη και κομψή σχεδίαση και προσφέρει μια ασυναγώνιστη γκάμα υπηρεσιών: το εύχρηστο σύστημα πλοήγησης με πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch και Κεντρική Οθόνη Ελέγχου περιλαμβάνει τη λειτουργία ανοικτής συνομιλίας με θύρα USB και Φωνητικό Έλεγχο. Περιλαμβάνεται: ραδιόφωνο BMW Professional με DVD-Player και αποθηκευτικό χώρο 20 GB για τα αρχεία μουσικής και τη βάση δεδομένων των μουσικών τίτλων. Επιπλέον, μπορούν να προβληθούν εναλλακτικές online διαδρομές. Τα σημεία ενδιαφέροντος (POI - Points of Interest) όπως πρατήρια καυσίμων, ξενοδοχεία και παρόμοιες τοποθεσίες προβάλλονται στο μενού POI με τη μορφή συμβόλων, ανάλογα με τη συχνότητα αναζήτησης. Η σταθερή έγχρωμη οθόνη υψηλής ανάλυσης 10,2" με λειτουργία διαιρούμενης προβολής διακρίνεται για την κορυφαία ευκρίνεια και την ευκολία ανάγνωσης.

Ο χειρισμός γίνεται διαισθητικά με τη βοήθεια του πολυχειριστηρίου αφής iDrive Touch. Η επιφάνεια αφής επιτρέπει στον οδηγό να εισαγάγει εύκολα με το χέρι τις διευθύνσεις προορισμών. Εναλλακτικά, το σύστημα μπορεί να ελεγχθεί και από τα πλήκτρα άμεσης πρόσβασης στο μενού, τα οκτώ πλήκτρα προτιμήσεων ή το σύστημα φωνητικού ελέγχου. Χάρη στη λειτουργία τρισδιάστατης προβολής χαρτών, που χρησιμοποιεί δορυφορικές εικόνες για τους χάρτες και φωτορεαλιστικές απεικονίσεις επιλεγμένων αξιοθέατων, η πλοήγηση μετατρέπεται σε μια συναρπαστική οπτική εμπειρία.

Σύστημα Πλοήγησης Professional.

  • Πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch

    Το πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch (μέρος του Συστήματος Πλοήγησης Professional) παρέχει άνετο έλεγχο της Κεντρικής Οθόνης Ελέγχου με το ένα χέρι μόνο. Χάρη στο touchpad που είναι ενσωματωμένο στο πολυχειριστήριο, μπορείτε να εισαγάγετε εύκολα διάφορες πληροφορίες, όπως προορισμούς για το σύστημα πλοήγησης, γράφοντας με το χέρι.
    Το πολυχειριστήριο μπορεί να περιστραφεί και να πατηθεί για την πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες, την αλλαγή ρυθμίσεων και την κύλιση σε λίστες. Ο χειρισμός γίνεται ξεκούραστα και διαισθητικά, με τη βοήθεια της αίσθησης της αφής. Αυτό κάνει τα πράγματα ιδιαίτερα εύκολα για τον οδηγό, καθώς περιορίζει την απόσπαση της προσοχής του στο ελάχιστο. Όλες οι λειτουργίες που ελέγχονται με το πολυχειριστήριο μπορούν να προβληθούν στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου.