ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ.

Η δυναμική οδήγηση και η αποδοτικότητα της BMW Σειράς 6 Gran Coupé.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ.

Η δυναμική οδήγηση και η αποδοτικότητα της BMW Σειράς 6 Gran Coupé.

Με την BMW Σειρά 6 Gran Coupé μπορείτε να κάνετε σύντομα ταξίδια. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Ο λόγος είναι η τέλεια προσαρμοσμένη ανάρτηση και η τεχνολογία μετάδοσης της ισχύος. Αυτά εξασφαλίζουν την κορυφαία και απολαυστική οδική συμπεριφορά σε όλες τις συνθήκες, ακόμα και στη γρήγορη, σπορ οδήγηση. Θα το νοιώσετε σίγουρα: η BMW Σειρά 6 Gran Coupé έχει το δικό της αυθεντικό στιλ οδήγησης.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ.Η δυναμική οδήγηση και η αποδοτικότητα της BMW Σειράς 6 Gran Coupé.

Με την BMW Σειρά 6 Gran Coupé μπορείτε να κάνετε σύντομα ταξίδια. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Ο λόγος είναι η τέλεια προσαρμοσμένη ανάρτηση και η τεχνολογία μετάδοσης της ισχύος. Αυτά εξασφαλίζουν την κορυφαία και απολαυστική οδική συμπεριφορά σε όλες τις συνθήκες, ακόμα και στη γρήγορη, σπορ οδήγηση. Θα το νοιώσετε σίγουρα: η BMW Σειρά 6 Gran Coupé έχει το δικό της αυθεντικό στιλ οδήγησης.

BMW EFFICIENTDYNAMICS.

BMW EFFICIENTDYNAMICS.

Μέγιστες επιδόσεις ή ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου – όποιος κι αν είναι ο στόχος, εμείς εστιάζουμε πάντα στην εξασφάλιση της οδηγικής απόλαυσης. Το BMW EfficientDynamics είναι η στρατηγική που ανέπτυξε η BMW για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων και την ταυτόχρονη αύξηση της οδηγικής απόλαυσης. Είναι ένα εκτεταμένο πακέτο τεχνολογιών που περιλαμβάνει το συγκρότημα μετάδοσης κίνησης, τη διαχείριση της ενέργειας και τη σχεδίαση BMW EfficientLightweight. Φυσικά, περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό κάθε BMW.

Στη νέα γενιά κινητήρων βενζίνης και diesel της οικογένειας BMW TwinPower Turbo οφείλονται οι βελτιωμένες επιδόσεις και η χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου των αυτοκινήτων BMW. Αλλά και η βελτιωμένη αεροδυναμική συμβάλλει στην αύξηση της αποδοτικότητας.

ΣΠΟΡ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΑΤΜΙΣΗΣ.

Ο γεμάτος ήχος του σπορ συστήματος εξάτμισης συμπληρώνει ιδανικά τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Ο ήχος μπορεί να τροποποιηθεί χάρη στον ενσωματωμένο μηχανισμό βαλβίδας της εξάτμισης, ο οποίος ελέγχεται από τον διακόπτη Driving Experience. Οι δυναμικές λειτουργίες οδήγησης SPORT και SPORT+ συνοδεύονται από έναν ξεχωριστό ήχο, ενώ οι λειτουργίες οδήγησης που προσανατολίζονται στην άνεση συνοδεύονται από μία πιο διακριτική ακουστική που ταιριάζει καλύτερα στα μεγάλα ταξίδια και στην εμπειρία πολυτελών μετακινήσεων.

ΣΠΟΡ ΚΙΒΩΤΙΟ 8 ΣΧΕΣΕΩΝ STEPTRONIC.

Το σπορ κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στο προσωπικό στιλ οδήγησης κάθε οδηγού. αποτελεί την ιδανική λύση για όλες τις προτιμήσεις – από χαλαρή οδήγηση με σταθερή ταχύτητα μέχρι έναν εξαιρετικά δυναμικό τρόπο οδήγησης. Εκτός από την αυτόματη επιλογή ταχυτήτων, αυτό το κιβώτιο παρέχει επίσης τη δυνατότητα χειροκίνητης αλλαγής ταχυτήτων οποιαδήποτε στιγμή. Οι αλλαγές ταχυτήτων μπορούν να πραγματοποιηθούν από τον επιλογέα ή τους μοχλοδιακόπτες αλλαγής ταχυτήτων του τιμονιού.
Στη λειτουργία Sport, οι αλλαγές ταχυτήτων είναι διαμορφωμένες έτσι ώστε να προσφέρουν τις μέγιστες δυνατές επιδόσεις. Χάρη στην πυκνή κλιμάκωση των οκτώ σχέσεων, οι στροφές του κινητήρα διατηρούνται πάντα στο ιδανικό επίπεδο ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση της ισχύος και η αποδοτικότητα. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται και η επιτάχυνση, π.χ. στο προσπέρασμα.
Κατά την οδήγηση με μεγάλες ταχύτητες, η πρόσθετη όγδοη σχέση μετάδοσης μειώνει τον απαιτούμενο αριθμό στροφών, περιορίζοντας έτσι τόσο την κατανάλωση καυσίμου όσο και το θόρυβο που παράγεται από τον κινητήρα. Σε αυτό, σημαντικό ρόλο παίζει και ο πρόσφατα εξελιγμένος συμπλέκτης μετατροπής. Το σπορ κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic προσφέρει κορυφαία άνεση στις αλλαγές ταχυτήτων και μέγιστη αποδοτικότητα.

 • Launch Control

  Το Launch Control είναι μία λειτουργία που διαθέτει το σπορ κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic, η οποία επιτρέπει τη μέγιστη δυνατή επιτάχυνση από στάση. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία ενεργοποιήστε το DTC (Δυναμικός Έλεγχος Πρόσφυσης) πιέζοντας στιγμιαία τον διακόπτη DSC (Δυναμικός Έλεγχος Ευστάθειας), μετακινήστε τον επιλογέα στη θέση "S", κρατήστε πιεσμένο το πεντάλ φρένων και πιέστε το πεντάλ γκαζιού μέχρι το σημείο kickdown. Αφήστε το πεντάλ φρένων διατηρώντας το kickdown και το αυτοκίνητο θα επιταχύνει με τη μέγιστη ισχύ μέχρι να αφήσετε το πεντάλ γκαζιού. Αυτή η λειτουργία προορίζεται για τους οδηγούς που προτιμούν έναν δυναμικό, σπορ τρόπο οδήγησης.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ.

Αίσθηση απόλυτου ελέγχου − χάρη στην άψογη συνεργασία μεταξύ της ανάρτησης, του συστήματος διεύθυνσης και τον τεχνολογιών αιχμής. Η BMW Σειρά 6 Gran Coupé κινείται με εντυπωσιακή ευκολία και χάρη, ακόμα και σε δρόμους με πολλές στροφές. Ο διακόπτης Driving Experience προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ της σπορ οδήγησης, της άνεσης και της άμεσης επαφής με το δρόμο.

 • Πλαίσιο

  Χάρη στις τεχνολογίες αιχμής, η BMW Σειρά 6 Gran Coupé προσφέρει κορυφαία χαρακτηριστικά οδήγησης, ακρίβεια ελέγχου και εξαιρετική κατευθυντική ευστάθεια. Η τεχνολογική βάση παρέχεται από την ανάρτηση. Εξασφαλίζει άριστη επαφή με το δρόμο και τέλεια οδική συμπεριφορά σε όλες τις συνθήκες - είναι το αποτέλεσμα των άριστα προσαρμοσμένων μηχανικών μερών, της συνεργασίας μεταξύ των έξυπνων συστημάτων ανάρτησης και της ισορροπημένης κατανομής του βάρους στους δύο άξονες. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να απολαμβάνετε ένα κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας, ακόμα και στην σπορ οδήγηση, καθώς και ασύγκριτη οδηγική απόλαυση.

 • Ενεργό Σύστημα Διεύθυνσης με Τετραδιεύθυνση

  Το Ενεργό Σύστημα Διεύθυνσης με Τετραδιεύθυνση για αυτοκίνητα με μετάδοση κίνησης στους πίσω τροχούς συνδυάζει τους κατευθυνόμενους πίσω τροχούς με τη μεταβλητή γωνία διεύθυνσης στον μπροστινό άξονα. Σε ταχύτητες έως και 60 km/h, οι πίσω τροχοί στρίβουν προς την αντίθετη κατεύθυνση από τους μπροστινούς τροχούς. Το υποκειμενικά μικρότερο μεταξόνιο βελτιώνει την ευελιξία και την ικανότητα ελιγμών. Σε ταχύτητες από 60 km/h, οι πίσω τροχοί στρίβουν παράλληλα με τους μπροστινούς τροχούς. Το μετατρόχιο είναι μεγαλύτερο, κάτι που βελτιώνει την ευστάθεια και την άνεση, ειδικά στις γρήγορες αλλαγές λωρίδας και τους απότομους ελιγμούς.

 • Διακόπτης Driving Experience με Λειτουργία ECO PRO

  Ο διακόπτης Driving Experience επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει μεταξύ της λειτουργίας Comfort για τις βασικές ρυθμίσεις κινητήρα και κιβωτίου ταχυτήτων, της λειτουργίας ECO PRO για αυξημένη αποδοτικότητα και της λειτουργίας Sport για ακόμα πιο δυναμική οδήγηση. Η Λειτουργία ECO PRO, προσαρμόζει τα χαρακτηριστικά απόδοσης του γκαζιού και του κιβωτίου ταχυτήτων, καθώς και τις ρυθμίσεις του συστήματος θέρμανσης/κλιματισμού, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή οικονομία καυσίμου.
  Η Λειτουργία ECO PRO μειώνει την κατανάλωση καυσίμου μέχρι και 20%. Ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου μπορεί να επιτευχθεί με τη Λειτουργία Coasting την Υποβοήθηση Προνοητικής Οδήγησης και τη Διαδρομή ECO PRO. Η Υποβοήθηση Προνοητικής Οδήγησης χρησιμοποιεί το σύστημα πλοήγησης για να εκτιμήσει της οδικές συνθήκες και να παρέχει συμβουλές και υποδείξεις εκ των προτέρων. Για παράδειγμα, σε περίπτωση αλλαγής του ορίου ταχύτητας στην επόμενη στροφή, το σύστημα υποδεικνύει στον οδηγό να ελαττώσει ταχύτητα προτού στρίψει.
  Επιπλέον, η Διαδρομή ECO PRO συμβάλλει στην επίτευξη αποδοτικής χρήσης του καυσίμου. Σας προτείνει μια βελτιστοποιημένη από άποψη αποδοτικότητας διαδρομή, λαμβάνοντας υπόψη την πυκνότητα της κυκλοφορίας στους δρόμους, το προσωπικό στιλ οδήγησης και τις κατά τόπους οδικές συνθήκες. Η Λειτουργία Coasting επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται στο δρόμο υπό την επίδραση της αδράνειας με ταχύτητες έως και 160 km/h όταν ο οδηγός παίρνει το πόδι του από το πεντάλ του γκαζιού χωρίς να φρενάρει. Στην Λειτουργία Sport, το αυτοκίνητο αποκρίνεται πιο άμεσα, προσφέροντας μία πιο δυναμική εμπειρία οδήγησης.

BMW xDrive.

BMW xDrive.

Το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive προσαρμόζεται άψογα ακόμα και στις πιο απαιτητικές επιφάνειες οδοστρώματος, εξασφαλίζοντας πάντα τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση. Το xDrive και ο Δυναμικός Έλεγχος Ευστάθειας (DSC) εξασφαλίζουν ανά πάσα στιγμή την άριστη ευστάθεια της BMW. Ελεγχόμενο μέσω των αισθητήρων του συστήματος DSC, το xDrive κατανέμει ευέλικτα και γρήγορα τη διαθέσιμη ροπή μεταξύ των δύο αξόνων αποτρέποντας τις τάσεις αποσταθεροποίησης και εξασφαλίζοντας ασυναγώνιστη κατευθυντική ευστάθεια. Επιπλέον, εγγυάται γρήγορη και ασφαλή επιτάχυνση ακόμα και σε ολισθηρά ή ανηφορικά οδοστρώματα. Σε κρίσιμες καταστάσεις, το DSC δεν χρειάζεται να επεμβαίνει συχνά. Το BMW xDrive συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα ενός συστήματος τετρακίνησης – πρόσφυση, κατευθυντική ευστάθεια και οδηγική ασφάλεια – με τη χαρακτηριστική ευελιξία των αυτοκινήτων BMW.

ΕΞΥΠΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Η έξυπνη διαχείριση ενέργειας στην BMW Σειρά 6 Gran Coupé περιλαμβάνει τη λειτουργία ECO PRO, την Λειτουργία Auto Start/Stop και την Ανάκτηση Ενέργειας από την Πέδηση από το BMW EfficientDynamics. Η συνεργασία μεταξύ αυτών των λειτουργιών εξασφαλίζει βιώσιμη κινητικότητα και κορυφαία αποδοτικότητα.

 • Λειτουργία ECO PRO

  Η λειτουργία ECO PRO βοηθά τον οδηγό να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου σε ποσοστό έως και 20%, ανάλογα με το προσωπικό του στιλ οδήγησης – σύμφωνα με μια μελέτη με αντικείμενο την κατανάλωση καυσίμου, που έχει εκπονηθεί από την ίδια την BMW. Στην περαιτέρω εξοικονόμηση καυσίμου συμβάλλουν η Λειτουργία Coasting του κινητήρα, η Υποβοήθηση Προνοητικής Οδήγησης και η Διαδρομή ECO PRO.
  Η Λειτουργία Coasting αποσυνδέει το συγκρότημα κίνησης-μετάδοσης από τον κινητήρα, κάνοντας το όχημα να κινείται χωρίς αντιστάσεις από τον κινητήρα. Το αυτοκίνητο κινείται ελεύθερα, χωρίς φορτίο, όταν ο οδηγός πάρει το πόδι του από το πεντάλ γκαζιού σε ταχύτητες από 50 έως 160 km/h και δεν πατήσει το φρένο. Εάν χρειαστεί, η Υποβοήθηση Προνοητικής Οδήγησης μπορεί να αναστείλει τη Λειτουργία Coasting.
  Χρησιμοποιώντας δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης, η Υποβοήθηση Προνοητικής Οδήγησης αναγνωρίζει όρια ταχύτητας, κατοικημένες περιοχές, ανισόπεδους κόμβους, στροφές και εξόδους αυτοκινητοδρόμων και υποδεικνύει έγκαιρα στον οδηγό να διακόψει την επιτάχυνση.
  Η Διαδρομή ECO PRO δείχνει την πιο αποδοτική διαδρομή βάσει των συνθηκών κυκλοφορίας, του στιλ οδήγησης και των τοπικών συνθηκών. Η οθόνη του υπολογιστή ταξιδιού εμφανίζει το ποσοστό καυσίμου που μπορεί να εξοικονομηθεί με την επιλογή της Διαδρομής ECO PRO.

 • Λειτουργία Auto Start/Stop

  Με τη Λειτουργία Auto Start/Stop, καταναλώνεται καύσιμο μόνο όταν το αυτοκίνητο κινείται. Όταν το αυτοκίνητο σταματά προσωρινά, π.χ. σε κόκκινο φανάρι, ή βρίσκεται σε μποτιλιάρισμα, η Λειτουργία Auto Start/Stop εξοικονομεί καύσιμο σβήνοντας τον κινητήρα μόλις ο οδηγός επιλέξει τη νεκρά και φρενάρει το αυτοκίνητο μέχρι την πλήρη ακινητοποίηση.
  Μια ένδειξη στην Οθόνη Πληροφοριών δείχνει ότι η Λειτουργία Auto Start/Stop είναι ενεργοποιημένη. Μόλις ο οδηγός απομακρύνει το πόδι του από το πεντάλ φρένων, ο κινητήρας τίθεται και πάλι αυτόματα σε λειτουργία.
  Η Λειτουργία σε καμία περίπτωση, δεν υποβαθμίζει την οδηγική άνεση και την ασφάλεια, αφού παραμένει ανενεργή εάν ο κινητήρας δεν έχει φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας, το εσωτερικό δεν έχει ψυχθεί/θερμανθεί επαρκώς, το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας είναι χαμηλό ή εάν ο οδηγός στρίβει το τιμόνι. Εάν χρειαστεί, μπορείτε να θέσετε τον κινητήρα σε λειτουργία από το κεντρικό χειριστήριο ακόμα και όταν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο, για παράδειγμα εάν το αυτοκίνητο έχει αρχίσει να κυλάει ή εάν αρχίζουν να σχηματίζονται συμπυκνώματα στο παρμπρίζ. Η Λειτουργία Auto Start/Stop μπορεί να απενεργοποιηθεί εντελώς, οποιαδήποτε στιγμή, με το απλό πάτημα ενός πλήκτρου.

 • Ανάκτηση Ενέργειας από την Πέδηση

  Κάθε φορά που ο οδηγός φρενάρει, παράγεται κινητική ενέργεια, η οποία, μέχρι πρότινος, πήγαινε χαμένη. Η Ανάκτηση Ενέργειας από την Πέδηση αξιοποιεί αυτό το ενεργειακό δυναμικό που μέχρι τώρα έμενε ανεκμετάλλευτο. Το σύστημα δεσμεύει την ενέργεια που απελευθερώνεται κάθε φορά που ο οδηγός φρενάρει ή αφήνει το πεντάλ του γκαζιού και τη μετατρέπει σε ηλεκτρική. Στη συνέχεια, αυτή η κινητική ενέργεια χρησιμοποιείται για τη φόρτιση της μπαταρίας του αυτοκινήτου. Χάρη σε αυτό το σύστημα έξυπνης διαχείρισης ενέργειας, ο εναλλάκτης δεν χρειάζεται πλέον να λειτουργεί συνέχεια, γεγονός που συνεπάγεται μείωση της καταπόνησής του. Το αποτέλεσμα: μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και αυξημένη δύναμη ώσης – δηλαδή, οι κλασικές αρχές της φιλοσοφίας του BMW EfficientDynamics.