ΚΟΜΨΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ.

Δυναμική οδήγησης & αποδοτικότητα στην BMW Σειρά 7.

ΚΟΜΨΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ.

Δυναμική οδήγησης & αποδοτικότητα στην BMW Σειρά 7.

Η πρωτοποριακή κατασκευή χαμηλού βάρους, οι κινητήρες προηγμένης τεχνολογίας και η έξυπνη διαχείρισης ενέργειας είναι ίσως τα καλύτερα παραδείγματα: Οι καινοτομίες του BMW EfficientDynamics δημιουργούν νέα σημεία αναφοράς. Στην BMW Σειρά 7 εφαρμόζονται με αριστοτεχνική τελειότητα. Το αποτέλεσμα είναι ο βέλτιστος συνδυασμός οδηγικής άνεσης, δυναμικής και αποδοτικότητας.

ΚΟΜΨΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ.Δυναμική οδήγησης & αποδοτικότητα στην BMW Σειρά 7.

Η πρωτοποριακή κατασκευή χαμηλού βάρους, οι κινητήρες προηγμένης τεχνολογίας και η έξυπνη διαχείρισης ενέργειας είναι ίσως τα καλύτερα παραδείγματα: Οι καινοτομίες του BMW EfficientDynamics δημιουργούν νέα σημεία αναφοράς. Στην BMW Σειρά 7 εφαρμόζονται με αριστοτεχνική τελειότητα. Το αποτέλεσμα είναι ο βέλτιστος συνδυασμός οδηγικής άνεσης, δυναμικής και αποδοτικότητας.

Read more

BMW EFFICIENTDYNAMICS.

BMW EFFICIENTDYNAMICS.

Μέγιστες επιδόσεις ή ελάχιστη δυνατή κατανάλωση καυσίμου – όποιος κι αν είναι ο στόχος, εμείς εστιάζουμε πάντα στην εξασφάλιση της οδηγικής απόλαυσης BMW. Το BMW EfficientDynamics είναι η στρατηγική που ανέπτυξε η BMW για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2 και την ταυτόχρονη αύξηση της οδηγικής απόλαυσης. Είναι ένα εκτεταμένο πακέτο τεχνολογιών που περιλαμβάνει τον κινητήρα, τη διαχείριση της ενέργειας και τη σχεδίαση του αυτοκινήτου. Φυσικά, περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό κάθε BMW.
Στη νέα γενιά κινητήρων βενζίνης και diesel της οικογένειας BMW TwinPower Turbo οφείλονται οι βελτιωμένες επιδόσεις και η χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Η βελτιωμένη αεροδυναμική συμβάλλει στην περαιτέρω αύξηση της αποδοτικότητας. Με το BMW Efficient Lightweight επιτυγχάνεται η παράλληλη μείωση του βάρους και η βελτίωση της στρεπτικής ακαμψίας του αυτοκινήτου με τη χρήση των σωστών υλικών στα σωστά σημεία. Αυτό αποτελεί απόδειξη της εντυπωσιακής τεχνολογικής πρωτοπορίας της BMW. Είναι ο μόνος κατασκευαστής αυτοκινήτων που βασίζεται στη χρήση ανθρακονημάτων (CFRP) με το χαμηλό βάρος και την υψηλή ακαμψία. Πρόκειται για ένα εκτεταμένο πακέτο τεχνολογιών που περιλαμβάνει την έξυπνη διαχείριση ενέργειας και την προαιρετικά διαθέσιμη λειτουργία ECO PRO η οποία υποστηρίζει την οδήγηση που αποσκοπεί στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Η BMW στρέφει την προσοχή της και στα προνοητικά συστήματα μετάδοσης της κίνησης όπως π.χ.η τεχνολογία BMW eDrive με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και τα υβριδικά plug-in.

BMW EFFICIENTLIGHTWEIGHT.

BMW EFFICIENTLIGHTWEIGHT.

Το πρόγραμμα BMW EfficientLightweight αντιπροσωπεύει την στοχευμένη βελτίωση των λεπτομερειών σε όλα τα μέρη, καθώς και την εξέλιξη της κατασκευής χαμηλού βάρους και τον έξυπνο συνδυασμό υλικών.
Η χρήση αλουμινίου, χάλυβα υψηλής αντοχής, μαγνησίου και συνθετικών υλικών, ενισχυμένων με ανθρακονήματα (CFRP), από τα οποία αποτελείται το Carbon Core, συμβάλλει στην εκτεταμένη και στοχευμένη μείωση του βάρους και στην ταυτόχρονη αύξηση της ευστάθειας του αυτοκινήτου. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το βάρος μειώθηκε κατά 130 kg σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, παρά τις εκτεταμένες λειτουργίες άνεσης και ασφάλειας. Επιπλέον, η έξυπνη υβριδική κατασκευή και οι τεχνολογίες συγκολλήσεων βελτιστοποιημένου βάρους συνδυάζονται ώστε να εξασφαλίζεται η ισορροπημένη κατανομή των μαζών και το χαμηλότερο κέντρο βάρους.
Με αυτές τις εξελίξεις, το BMW EfficientLightweight δημιουργεί νέα πρότυπα στην έξυπνη κατασκευή χαμηλού βάρους. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο μοντέλο της προηγούμενης γενιάς, η νέα BMW Σειρά 7 επιτυγχάνει μία εξοικονόμηση εκπομπών CO2 κατά 25%. Αυτή η μείωση επιτυγχάνεται σε ολόκληρη την αλυσίδα προστιθέμενης αξίας (από την εξαγωγή πρώτων υλών μέχρι την παραγωγή και από τη μεταφορά μέχρι την ανακύκλωση), χάρη στις βελτιστοποιημένες διαδικασίες παραγωγής (βελτιωμένη χρήση υλικών, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις μονάδες παραγωγής BMW) και τα χαρακτηριστικά βιωσιμότητας των προϊόντων (δευτερογενής χρήση αλουμινίου, ανακυκλωμένα θερμοπλαστικά και συνθετικά υλικά).

CARBON CORE.

Ένα βασικό στοιχείο του BMW EfficientLightweight στην BMW Σειρά 7 είναι η εφαρμογή μίας πρωτοποριακής διαδικασίας μικτής κατασκευής του αμαξώματος. Η χρήση χάλυβα, αλουμινίου και πρωτοποριακών ανθρακονημάτων (συνθετικό υλικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα - CFRP) όχι μόνον ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις για άνεση και δυναμική οδήγησης, αλλά δημιουργεί και νέα πρότυπα στην κατηγορία πολυτελών αυτοκινήτων.
Στο επίκεντρο αυτής της ολιστικής προσέγγισης βρίσκεται το Carbon Core, το οποίο δείχνει τα πλεονεκτήματα του χαμηλού βάρους σε σχέση με τον χάλυβα, στον τομέα της στρεπτικής ακαμψίας του αμαξώματος. Σε συνδυασμό με τη μείωση του βάρους, από τη συνολική κατασκευή μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, επιτυγχάνεται μία σχεδόν τέλεια κατανομή του φορτίου στους άξονες σε αναλογία 50:50 ενώ χαμηλώνει ακόμα περισσότερο και το κέντρο βάρους. Με λίγα λόγια, αυτό εξασφαλίζει το ιδανικό DNA για μέγιστη οδηγική άνεση και βελτιώνει την ευελιξία και την οδική συμπεριφορά. Συγχρόνως μειώνεται και η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων.
Με αυτόν τον τρόπο, το BMW EfficientDynamics συνδυάζει ευφυώς την απόλυτη αποδοτικότητα με την κορυφαία δυναμική οδήγησης και επιδεικνύει τις τεχνολογικές του δυνατότητες στον τομέα της πρωτοποριακής κατασκευής χαμηλού βάρους.

ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ.

Η αεροδυναμική αποτελεί ένα σημαντικό πεδίο και παίζει ουσιαστικό ρόλο στη βελτίωση αμέτρητων απαιτήσεων από ένα αυτοκίνητο, π.χ. αντίσταση αέρα, ευστάθεια στην οδήγηση και ακουστική.
Όσον αφορά στο BMW EfficientDynamics, η αεροδυναμική αντίσταση παίζει τον σημαντικότερο ρόλο και κατά συνέπεια ο συντελεστής οπισθέλκουσας αποτελεί μέτρο αξιολόγησης της αεροδυναμικής συμπεριφοράς. Αυτός ο συντελεστής καθορίζεται κατά 40% από τις αναλογίες του αμαξώματος, κατά 20% από το δάπεδο, κατά 30% από τους τροχούς και τους θόλους τροχών και κατά 10% από τα λειτουργικά ανοίγματα όπως οι εισαγωγές αέρα. Οι θόλοι τροχών και τα λειτουργικά ανοίγματα προσφέρουν τις περισσότερες δυνατότητες βελτιστοποίησης, αφού η βασική τους μορφή καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη σχεδίαση του αυτοκινήτου, ενώ το δάπεδο του αμαξώματος είναι ήδη πλήρως επενδεδυμένο.
Η αντίσταση του αέρα μειώνεται σε μεγάλο βαθμό από τα Air Breather και την Αεροκουρτίνα στους μπροστινούς θόλους τροχών, αλλά και από τη μάσκα "νεφρών" με ενεργή ροή αέρα και ορατά πτερύγια ανάμεσα στις γρίλιες τα οποία ανοίγουν και κλείνουν ηλεκτρικά την εισαγωγή αέρα μπροστά από το ψυγείο. Επιπλέον, η αερανάρτηση 2 αξόνων χαμηλώνει αυτόματα το αυτοκίνητο κατά 10 mm σε ταχύτητες πάνω από 120 km/h ώστε να μειωθεί ακόμα περισσότερο η αντίσταση του αέρα. Η αντίσταση του αέρα σε αυτό το αυτοκίνητο έχει μειωθεί κατά 10 % χάρη στις βελτιώσεις που έγιναν σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο.

 • Μάσκα "νεφρών" με ενεργή ροή αέρα

  Η μάσκα "νεφρών" με ενεργή ροή αέρα αντιπροσωπεύει την αιχμή των αεροδυναμικών επιδόσεων. Όταν δεν απαιτείται ροή αέρα για την ψύξη, τα πτερύγια αέρα κλείνουν ηλεκτρικά ώστε να μειωθεί η ροή αέρα προς τον χώρο του κινητήρα. Αυτό βελτιώνει την αεροδυναμική και τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου.

 • Αεροκουρτίνα

  Η Αεροκουρτίνα μειώνει την αεροδυναμική αντίσταση του αμαξώματος με έναν απλό αλλά άκρως αποτελεσματικό τρόπο. Οι δύο αεραγωγοί με μειούμενη διατομή καθοδηγούν τη ροή του αέρα μέσα από τον μπροστινό προφυλακτήρα παρακάμπτοντας τους τροχούς. Αυτό περιορίζει τους στροβιλισμούς του αέρα στους θόλους τροχών και κατά συνέπεια και την κατανάλωση καυσίμων και την εκπομπή ρύπων CO2. Ένα ακόμα πλεονέκτημα της Αεροκουρτίνας είναι ότι συμβάλλει στη βελτιωμένη ψύξη σημαντικών συγκροτημάτων του αυτοκινήτου.

 • Air Breather

  Τα Air Breather βρίσκονται πίσω από τους θόλους των μπροστινών τροχών και αποτελούν μία από τις καινοτομίες που εφαρμόζονται για τη βελτίωση της αεροδυναμικής του αυτοκινήτου. Μαζί με την Αεροκουρτίνα στον μπροστινό προφυλακτήρα, τα Air Breather περιορίζουν τους στροβιλισμούς και κατευθύνουν με αποτελεσματικό τρόπο τη ροή του αέρα. Έτσι μειώνεται η αντίσταση του αέρα και κατά συνέπεια και η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2.

 • Ζάντες Aero

  Τέλεια αεροδυναμική για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου δεν ξεκινά και δεν τελειώνει στο αμάξωμα. Μέσα και γύρω από τις ζάντες και τους τροχούς, οι περιστροφικές κινήσεις των ακτινών δημιουργούν συχνά στροβιλισμούς που διαταράσσουν την άριστη ροή του αέρα. Οι νέες ζάντες βελτιστοποιημένης αεροδυναμικής σε σχέδιο τουρμπίνας, οι οποίες εξελίχθηκαν από την BMW, καταστέλλουν αποτελεσματικά αυτούς τους στροβιλισμούς, οδηγώντας τον αέρα κατά μήκος των πλευρών του αυτοκινήτου. Έτσι μειώνεται η αντίσταση του αέρα και συγχρόνως περιορίζονται οι εκπομπές ρύπων και αυξάνεται η οδηγική απόλαυση.

BMW 730d/Ld.

Η BMW 730d/Ld με εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα diesel TwinPower Turbo από τη νέα γενιά κινητήρων BMW EfficientDynamics προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις και παρουσιάζει χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Αποδίδει 620 Nm ροπής και μέγιστη ισχύ 195 kW (265 ίπποι).Η κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο είναι μόλις 5,0 έως 4,5 l/100 km (5,2 έως 4,8 l/100 km με xDrive), ενώ εξίσου χαμηλές είναι και οι εκπομπές CO2 – από 132 έως 119 g/km (από 137 έως 127 g/km με xDrive).Εξοπλισμένη με αυτόν τον κινητήρα, η BMW 730d/Ld χρειάζεται μόλις 6,2 έως 6,1 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 km/h (5,9 έως 5,8 δευτερόλεπτα με xDrive) και φτάνει στην τελική ταχύτητα των 250 km/h. Η αλουμινένια κατασκευή χαμηλού βάρους του τρίλιτρου κινητήρα diesel εμπνέει με τις κορυφαίες επιδόσεις, την συγκλονιστική απόδοση της ισχύος και την άμεση απόκριση σε όλο το φάσμα στροφών. Συνδυάζει τον άμεσο ψεκασμό common-rail και την τεχνολογία υπερτροφοδότησης ενός σταδίου με μεταβλητή γεωμετρία τουρμπίνας.

ΚΙΒΩΤΙΟ 8 ΣΧΕΣΕΩΝ STEPTRONIC.

ΚΙΒΩΤΙΟ 8 ΣΧΕΣΕΩΝ STEPTRONIC.

Το κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic δημιουργεί νέα σημεία αναφοράς όσον αφορά την άνεση και τις δυναμικές επιδόσεις και αποτελεί ένα από τα κυριότερα στοιχεία του BMW EfficientDynamics. Η ασυνήθιστα πυκνή κλιμάκωση των σχέσεων μετάδοσης εξασφαλίζει άριστη απόδοση της ισχύος σε κάθε ταχύτητα. Αυτό μειώνει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου και επιτρέπει συγχρόνως στον οδηγό να απολαμβάνει βελτιωμένη σπορ οδική συμπεριφορά και πιο δυναμικές επιδόσεις. Οι στροφές του κινητήρα μειώνονται, ειδικά στις υψηλές ταχύτητες, κάτι που οδηγεί στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και του θορύβου του κινητήρα.
Σε αυτό συμβάλλει και ο συμπλέκτης μετατροπής – ακόμα και όταν οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται χειροκίνητα. Οι γρήγορες μεταβάσεις των στροφών του κινητήρα και η ακριβέστατη κλιμάκωση του κιβωτίου εξασφαλίζουν εξαιρετικά ομαλές αλλαγές ταχυτήτων.
Οι ενσωματωμένες λειτουργίες – όπως η προνοητική λειτουργία συγκροτήματος κίνησης-μετάδοσης και η διαρκής παρακολούθηση των κινήσεων του αυτοκινήτου και των συνθηκών κυκλοφορίας – επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο το κιβώτιο αλλάζει ταχύτητες. Το σύστημα επιλέγει πάντα την καταλληλότερη σχέση μετάδοσης στο κιβώτιο, ανεξάρτητα από την τρέχουσα επιλεγμένη λειτουργία οδήγησης. Η μονάδα ελέγχου του κιβωτίου συνδέεται με το σύστημα πλοήγησης, έτσι ώστε η προνοητική λειτουργία του συγκροτήματος κίνησης-μετάδοσης να επιτρέπει, ανάλογα με τη διαδρομή, την εναλλαγή μεταξύ των σπορ ρυθμίσεων με πιο άμεση απόκριση (λειτουργία SPORT) και των ρυθμίσεων άνεσης για λιγότερες αλλαγές ταχυτήτων (λειτουργία COMFORT).

BMW xDrive.

Το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive προσαρμόζεται άψογα ακόμα και στις απαιτητικότερες επιφάνειες οδοστρώματος, εξασφαλίζοντας πάντα τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση. Το xDrive και ο Δυναμικός Έλεγχος Ευστάθειας (DSC) εξασφαλίζουν ανά πάσα στιγμή την άριστη ευστάθεια της BMW. Aξιοποιώντας τους αισθητήρες του συστήματος DSC, το xDrive κατανέμει ευέλικτα και γρήγορα την κινητήρια ισχύ μεταξύ των δύο αξόνων αποτρέποντας την εμφάνιση τάσεων αποσταθεροποίησης και εξασφαλίζοντας ασυναγώνιστη κατευθυντική ευστάθεια. Επιπλέον, εγγυάται γρήγορη και ασφαλή επιτάχυνση ακόμα και σε ολισθηρά ή ανηφορικά οδοστρώματα. Σε κρίσιμες καταστάσεις, το DSC δεν χρειάζεται να επεμβαίνει συχνά. Το BMW xDrive συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα ενός συστήματος τετρακίνησης – πρόσφυση, κατευθυντική ευστάθεια και οδηγική ασφάλεια – με τη χαρακτηριστική ευελιξία των αυτοκινήτων BMW.

ΕΞΥΠΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Βασικά στοιχεία της έξυπνης διαχείρισης ενέργειας στην BMW Σειρά 7 είναι οι τεχνολογίες BMW EfficientDynamics όπως η Λειτουργία Automatic Start/Stop, η Ανάκτηση Ενέργειας από την Πέδηση και η Ηλεκτρική Υποβοήθηση Συστήματος Διεύθυνσης. Αυτές οι τεχνολογίες συνεργάζονται μεταξύ τους για να εξασφαλίσουν τη βιώσιμη κινητικότητα και τη μέγιστη αποδοτικότητα.
Με την επιφύλαξη για τυχόν αλλαγές στις απεικονίζεις που παρουσιάζονται εδώ.

 • Λειτουργία Automatic Start/Stop

  Με τη λειτουργία Automatic Start/Stop, καταναλώνεται καύσιμο μόνο όταν το αυτοκίνητο κινείται. Όταν το αυτοκίνητο σταματά προσωρινά, π.χ. σε κόκκινο φανάρι, ή βρίσκεται σε μποτιλιάρισμα, η λειτουργία Automatic Start/Stop εξοικονομεί καύσιμο σβήνοντας τον κινητήρα μόλις ο οδηγός φρενάρει το αυτοκίνητο μέχρι την πλήρη ακινητοποίησή του. Έτσι μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου μέχρι και 6%.
  Μια ένδειξη στην Οθόνη Πληροφοριών δείχνει ότι η λειτουργία Automatic Stop/Start είναι ενεργοποιημένη. Μόλις ο οδηγός απομακρύνει το πόδι του από το πεντάλ φρένων, ο κινητήρας τίθεται αυτόματα και πάλι σε λειτουργία.
  Η λειτουργία σε καμία περίπτωση, δεν υποβαθμίζει την οδηγική άνεση και την ασφάλεια, αφού παραμένει ανενεργή εάν ο κινητήρας δεν έχει φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας, το εσωτερικό δεν έχει ψυχθεί/θερμανθεί επαρκώς, το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας είναι χαμηλό ή εάν ο οδηγός στρίβει το τιμόνι. Εάν χρειαστεί, μπορείτε να θέσετε τον κινητήρα σε λειτουργία από το κεντρικό χειριστήριο ακόμα και όταν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο, για παράδειγμα εάν το αυτοκίνητο έχει αρχίσει να κυλάει ή εάν αρχίζουν να σχηματίζονται συμπυκνώματα στο παρμπρίζ. Η λειτουργία Automatic Start/Stop μπορεί να απενεργοποιηθεί εντελώς, οποιαδήποτε στιγμή, με το απλό πάτημα ενός πλήκτρου.

 • Ανάκτηση Ενέργειας από την Πέδηση

  Σε κάθε φρενάρισμα, παράγεται κινητική ενέργεια, η οποία, μέχρι πρότινος, πήγαινε χαμένη. Η Ανάκτηση Ενέργειας από την Πέδηση αξιοποιεί αυτό το ενεργειακό δυναμικό που μέχρι τώρα έμενε ανεκμετάλλευτο. Το σύστημα δεσμεύει την ενέργεια που απελευθερώνεται κάθε φορά που ο οδηγός φρενάρει ή αφήνει το πεντάλ του γκαζιού και τη μετατρέπει σε ηλεκτρική. Στη συνέχεια, αυτή η κινητική ενέργεια χρησιμοποιείται για τη φόρτιση της μπαταρίας του αυτοκινήτου. Χάρη σε αυτό το σύστημα έξυπνης διαχείρισης ενέργειας, ο εναλλάκτης δεν χρειάζεται πλέον να λειτουργεί συνέχεια, γεγονός που συνεπάγεται μείωση της καταπόνησής του. Το αποτέλεσμα: μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και αυξημένη δύναμη ώσης – δηλαδή, οι κλασικές αρχές της φιλοσοφίας του BMW EfficientDynamics.

 • Ηλεκτρική Υποβοήθηση Συστήματος Διεύθυνσης

  Η Ηλεκτρική Υποβοήθηση Συστήματος Διεύθυνσης προσαρμόζει τον λόγο υποβοήθησης ανάλογα με την τρέχουσα ταχύτητα. Το αποτέλεσμα είναι η άμεση και ακριβής συμπεριφορά διεύθυνσης στις υψηλές ταχύτητες και οι ξεκούραστοι ελιγμοί στο παρκάρισμα. Το σύστημα διεύθυνσης καταναλώνει ενέργεια μόνον όταν πρέπει πραγματικά. Αυτό εξοικονομεί καύσιμο και μειώνει τις εκπομπές ρύπων.
  Το σύστημα βασίζεται σε έναν ηλεκτροκινητήρα, αντί υδραυλικής αντλίας. Στα συμβατικά συστήματα, η αντλία λαμβάνει συνεχώς κίνηση από τον κινητήρα. Αυτό το ηλεκτρικό σύστημα υποβοήθησης λειτουργεί μόνον όταν ο οδηγός στρίβει το τιμόνι. Στην ευθεία πορεία ή σε σταθερή γωνία στροφής του τιμονιού (π.χ. σε παρατεταμένες στροφές), ο ηλεκτροκινητήρας δεν είναι ενεργός και επομένως δεν καταναλώνει ενέργεια. Η άνεση βελτιώνεται αφού η υποβοήθηση προσαρμόζεται ευέλικτα, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης και την ταχύτητα του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ DRIVING EXPERIENCE ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ECO PRO.

Ο διακόπτης Ελέγχου Οδηγικής Εμπειρίας επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει μεταξύ της λειτουργίας COMFORT για τις βασικές ρυθμίσεις κινητήρα, ανάρτησης και κιβωτίου ταχυτήτων, της λειτουργίας ECO PRO για αυξημένη αποδοτικότητα και της λειτουργίας SPORT για ακόμα πιο δυναμική οδήγηση. Σε συνδυασμό με την πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο, η νέα διαδραστική λειτουργία ADAPTIVE προσαρμόζει διαρκώς τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του Δυναμικού Ελέγχου Απόσβεσης, του συστήματος διεύθυνσης και του κιβωτίου Steptronic, ώστε να ανταποκρίνονται στις τρέχουσες συνθήκες οδήγησης. Η λειτουργία ECO PRO προσαρμόζει τα χαρακτηριστικά απόδοσης του γκαζιού και του κιβωτίου ταχυτήτων, καθώς και τις ρυθμίσεις του συστήματος θέρμανσης/κλιματισμού, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή οικονομία καυσίμου. Η λειτουργία ECO PRO μπορεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου μέχρι και 20%. Ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου μπορεί να επιτευχθεί με τη λειτουργία «πλεύσης», την Υποβοήθηση Προνοητικής Οδήγησης και τη Διαδρομή ECO PRO. Η Υποβοήθηση Προνοητικής Οδήγησης χρησιμοποιεί το σύστημα πλοήγησης για να εκτιμήσει της οδικές συνθήκες και να παρέχει συμβουλές και υποδείξεις εκ των προτέρων. Για παράδειγμα, σε περίπτωση αλλαγής του ορίου ταχύτητας στην επόμενη στροφή, το σύστημα υποδεικνύει στον οδηγό να ελαττώσει ταχύτητα προτού στρίψει. Προτείνοντας την ιδανική, από άποψη αποδοτικότητας, διαδρομή, η Διαδρομή ECO PRO συμβάλλει στην επίτευξη αποδοτικής χρήσης του καυσίμου. Σας προτείνει μια βελτιστοποιημένη από άποψη αποδοτικότητας διαδρομή, λαμβάνοντας υπόψη την κυκλοφορία στους δρόμους, το προσωπικό στιλ οδήγησης και τις κατά τόπους οδικές συνθήκες. Η λειτουργία «πλεύσης» επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται στον δρόμο υπό την επίδραση της αδράνειας με ταχύτητες έως και 160 km/h όταν ο οδηγός απομακρύνει το πόδι του από το πεντάλ του γκαζιού χωρίς να φρενάρει. Στη λειτουργία SPORT, το αυτοκίνητο αποκρίνεται πιο άμεσα, προσφέροντας μια πιο δυναμική εμπειρία οδήγησης.

 • Λειτουργία Coasting

  Η Λειτουργία Coasting επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται στο δρόμο υπό την επίδραση της αδράνειας με ταχύτητες έως και 160 km/h όταν ο οδηγός παίρνει το πόδι του από το πεντάλ του γκαζιού χωρίς να φρενάρει.

 • Υποβοήθηση Προνοητικής Οδήγησης

  Η Υποβοήθηση Προνοητικής Οδήγησης χρησιμοποιεί το σύστημα πλοήγησης για να εκτιμήσει της οδικές συνθήκες και να παρέχει συμβουλές και υποδείξεις εκ των προτέρων. Για παράδειγμα, σε περίπτωση αλλαγής του ορίου ταχύτητας στην επόμενη στροφή, το σύστημα υποδεικνύει στον οδηγό να ελαττώσει ταχύτητα προτού στρίψει.

 • Διαδρομή ECO PRO

  Επιπλέον, η Διαδρομή ECO PRO συμβάλλει στην επίτευξη αποδοτικής χρήσης του καυσίμου. Σας προτείνει μια βελτιστοποιημένη από άποψη αποδοτικότητας διαδρομή, λαμβάνοντας υπόψη την κυκλοφορία στους δρόμους, το προσωπικό στιλ οδήγησης και τις κατά τόπους οδικές συνθήκες.

 • Λειτουργία Adaptive

  Η λειτουργία Adaptive είναι μια έξυπνη και διαδραστική λειτουργία του διακόπτη Ελέγχου Οδηγικής Εμπειρίας. Η λειτουργία Adaptive επηρεάζει το Δυναμικό Έλεγχο Απόσβεσης, το σύστημα διεύθυνσης και το κιβώτιο Steptronic, ενώ προσαρμόζει διαρκώς τις ρυθμίσεις, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις συνθήκες οδήγησης, ανάλογα με την επιλεγμένη λειτουργία οδήγησης (COMFORT/SPORT).

  Στη λειτουργία Adaptive, το σύστημα λαμβάνει υπόψη του διάφορους δείκτες όπως το kick-down του πεντάλ γκαζιού, τις κινήσεις του τιμονιού και το Cruise Control, αλλά και το προσωπικό στιλ οδήγησης του οδηγού. Επιπλέον, το σύστημα συνεργάζεται με το σύστημα πλοήγησης σε πραγματικό χρόνο, ώστε να προσαρμόζει τον έλεγχο απόσβεσης ανάλογα με τις στροφές και τις διασταυρώσεις που ακολουθούν, αλλά και τις μεταβαλλόμενες συνθήκες του δρόμου. Εκτός από τη λειτουργία Adaptive, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του και τις λειτουργίες SPORT, COMFORT ή ECO PRO.

 • Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 στα μοντέλα της BMW Σειράς 7 με κινητήρες βενζίνης ή diesel:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 12,6* έως 4,4
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 299 έως 116

  Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 στα μοντέλα της BMW Σειράς 7 iPerformance:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2,3 έως 2,1
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 53 έως 49
  Κατανάλωση ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 13,0 έως 12,5

  Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 στην BMW 750Li xDrive:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 8,5 έως 8,3
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 197 έως 192

  Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 στην BMW M760Li xDrive και στην έκδοση BMW M760Li xDrive V12 Excellence:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 12,6*
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 299

  Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 στην BMW 730d:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 4,9 έως 4,5
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 129 έως 119


  Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας εξαρτώνται από τις επιλεγμένες διαστάσεις ζαντών και ελαστικών.


  Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου και τις εκπομπές CO2 των νέων επιβατικών αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στο έντυπο "Οδηγός οικονομίας καυσίμου και εκπομπών CO2 νέων επιβατικών αυτοκινήτων", που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλο το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW.