ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ.

Πρωτοποριακή λειτουργικότητα στην BMW Σειρά 7.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ.

Πρωτοποριακή λειτουργικότητα στην BMW Σειρά 7.

Η αναζήτηση πρωτοποριακών καινοτομιών είναι η κινητήρα δύναμη των μηχανικών της BMW. Με λειτουργίες όπως το BMW Gesture Control, το BMW Laserlight ή ο Απομακρυσμένος Έλεγχος Παρκαρίσματος, δημιουργούν νέα σημεία αναφοράς στην BMW Σειρά 7. Το BMW Touch Command, ένα tablet για τον έλεγχο βασικών λειτουργιών, ενσωματώνεται για πρώτη φορά σε ένα αυτοκίνητο BMW.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ.Πρωτοποριακή λειτουργικότητα στην BMW Σειρά 7.

Η αναζήτηση πρωτοποριακών καινοτομιών είναι η κινητήρα δύναμη των μηχανικών της BMW. Με λειτουργίες όπως το BMW Gesture Control, το BMW Laserlight ή ο Απομακρυσμένος Έλεγχος Παρκαρίσματος, δημιουργούν νέα σημεία αναφοράς στην BMW Σειρά 7. Το BMW Touch Command, ένα tablet για τον έλεγχο βασικών λειτουργιών, ενσωματώνεται για πρώτη φορά σε ένα αυτοκίνητο BMW.

Read more

BMW LASERLIGHT.

Στο BMW Laserlight η απόσταση φωτισμού laser φτάνει μέχρι και τα 600 μέτρα - σχεδόν διπλάσια σε σχέση με τους προβολείς συμβατικής τεχνολογίας. Με τη χρήση αυτής της νέας τεχνολογίας προβολέων, το BMW Laserlight βελτιώνει την ασφάλεια και παρέχει καλύτερη ορατότητα στη νυχτερινή οδήγηση.
Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει προβολείς LED για τα φώτα διασταύρωσης και τα φώτα πορείας. Οι εξαιρετικά φωτεινοί προβολείς με τεχνολογία BMW Laserlight προσφέρουν μία αισθητά μεγαλύτερη ένταση φωτισμού σε σχέση με τους συμβατικούς προβολείς. Οι προβολείς με τεχνολογία BMW Laserlight διαφοροποιούνται οπτικά με τις διακοσμητικές επιφάνειες μπλε χρώματος και την επιγραφή "BMW Laserlight". Το BMW Laserlight διαθέτει επίσης φώτα στάθμευσης LED, φώτα ημέρας LED, φλας LED, φώτα στροφής LED, Προσαρμοζόμενους Προβολείς και BMW Selective Beam (σύστημα υποβοήθησης φώτων πορείας με αντιθαμβωτική λειτουργία).

BMW TOUCH COMMAND.

Το BMW Touch Command είναι ένα tablet με οθόνη 7" που ενσωματώνεται στην πίσω κεντρική κονσόλα. Συνδέεται με τα συστήματα του αυτοκινήτου και επιτρέπει τον άνετο χειρισμό και τον έλεγχο των ρυθμίσεων.

Χρησιμοποιώντας το tablet, οι πίσω επιβάτες μπορούν, για παράδειγμα, να ρυθμίσουν τον κλιματισμό, τον αερισμό και τη θέρμανση των πίσω καθισμάτων, τον ατμοσφαιρικό φωτισμό, καθώς και τα σκιάδια ηλιοπροστασίας της γυάλινης ηλιοροφής και των παραθύρων. Μπορούν επίσης να ελέγξουν και τις λειτουργίες ψυχαγωγίας.

Το φορητό BMW Touch φορτίζεται εύκολα από τον προσαρμογέα snap-in.

BMW GESTURE CONTROL.

Το BMW Gesture Control επιτρέπει τον έλεγχο και τον χειρισμό επιλεγμένων λειτουργιών με καθορισμένες κινήσεις των χεριών. Απλές κινήσεις των χεριών, όπως η «σάρωση» και η «κατάδειξη» ανιχνεύονται από την επιφάνεια αναγνώρισης που βρίσκεται επάνω από την κεντρική κονσόλα και ενεργοποιούν μια συγκεκριμένη λειτουργία, όπως αποδοχή ή απόρριψη μιας εισερχόμενης κλήσης, ενεργοποίηση ή ακύρωση υποδείξεων πλοήγησης, καθώς και έναρξη και τερματισμό φωνητικών εγγραφών. Η ένταση του ήχου μπορεί να ρυθμιστεί με κυκλικές κινήσεις του δείκτη του χεριού. Το Gesture Control συμπληρώνει τα υπάρχοντα συστήματα ελέγχου, όπως είναι το πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch.

Άνεση για τις αισθήσεις.

Νέα εποχή οδηγικής άνεσης στην BMW Σειρά 7.

 • Σύστημα Πλοήγησης Professional με Οθόνη Αφής.

  Το Σύστημα Πλοήγησης Professional διαθέτει κομψή σχεδίαση και προσφέρει μια ασυναγώνιστη γκάμα υπηρεσιών: πρόκειται για ένα απλό, εύχρηστο και άψογα ενσωματωμένο στο αυτοκίνητο σύστημα πλοήγησης, που είναι βασισμένο στην κλασική αρχή λειτουργίας του iDrive και εξοπλισμένο με πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch και την Οθόνη Αφής. Το Σύστημα περιλαμβάνει λειτουργία φωνητικού ελέγχου, το ραδιόφωνο BMW Professional με DVD-Player και μνήμη 20 GB για αρχεία ήχου. Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης των Πληροφοριών Κυκλοφορίας σε Πραγματικό Χρόνο (RTTI). Η ενσωματωμένη έγχρωμη οθόνη LCD 10,25" με λειτουργία διαιρούμενης προβολής (κύρια και συμπληρωματική προβολή) έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να είναι εξαιρετικά ευανάγνωστη και να παρέχει άριστη γενική επισκόπηση όλων των ενδείξεων.
  Η λειτουργία επιτρέπει την αδιάκοπη εναλλαγή μεταξύ των επιλογών εισαγωγής από το πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch, το οποίο επιτρέπει την εύκολη εισαγωγή των προορισμών στο σύστημα πλοήγησης γράφοντας με το χέρι στην επιφάνεια αφής. από την οθόνη με τη λειτουργία αφής, από το σύστημα Gesture Control ή τη λειτουργία φωνητικού ελέγχου. Επίσης προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής από τα επτά πλήκτρα προτιμήσεων.
  Το Σύστημα ενημερώνει αυτόματα τους χάρτες για χρονικό διάστημα τριών ετών και μέχρι τέσσερις φορές το χρόνο, για επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες και αποτελεί στοιχείο του BMW ConnectedDrive.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ.

Ο Απομακρυσμένος Έλεγχος Στάθμευσης επιτρέπει στον οδηγό να αποβιβαστεί από το αυτοκίνητο πριν το παρκάρισμα και να ελέγξει την είσοδο και την έξοδο του αυτοκινήτου από τη θέση στάθμευσης ή το γκαράζ, χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο. Ο Απομακρυσμένος Έλεγχος Στάθμευσης ενεργοποιείται με τη βοήθεια του Κλειδιού BMW Display, όταν οδηγός βγει από το αυτοκίνητο.

Ολόκληρη η διαδικασία στάθμευσης ελέγχεται από τον Έλεγχο Απόστασης Παρκαρίσματος (PDC), το Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης και τους αισθητήρες Surround View. Για τη χρήση του Απομακρυσμένου Ελέγχου Στάθμευσης, το αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένο μπροστά από τη θέση στάθμευσης ή το γκαράζ και να κοιτά προς αυτή. Εάν χρειαστεί, ο οδηγός μπορεί να φρενάρει το αυτοκίνητο κατά τη διαδικασία στάθμευσης.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία στάθμευσης, ο κινητήρας μπορεί να τεθεί εκτός λειτουργίας από το κλειδί. Ανάλογα, ο κινητήρας μπορεί να τεθεί σε λειτουργία από το κλειδί, όταν έρθει η στιγμή της αναχώρησης. Κατά την ελεγχόμενη έξοδο από τη θέση στάθμευσης, το αυτοκίνητο κινείται αυτόνομα με την όπισθεν από γκαράζ ή τη θέση στάθμευσης.

ΚΛΕΙΔΙ BMW DISPLAY.

Το κλειδί BMW Display προβάλλει διάφορες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του αυτοκινήτου και επιτρέπει τον έλεγχο επιλεγμένων λειτουργιών από την ενσωματωμένη οθόνη αφής.
Προβάλλεται η ώρα, η στάθμη καυσίμων και η υπολειπόμενη αυτονομία, οι ειδοποιήσεις για service, καθώς και η τρέχουσα κατάσταση του κεντρικού κλειδώματος, των παραθύρων και της γυάλινης ηλιοροφής. Το κλειδί BMW Display επιτρέπει ακόμα τον έλεγχο των παρακάτω στοιχείων εξοπλισμού: Απομακρυσμένος Έλεγχος Παρκαρίσματος και βοηθητικό σύστημα θέρμανσης.
Το κλειδί BMW Display μπορεί να φορτιστεί ασύρματα ή με τη χρήση του συνοδευτικού καλωδίου USB.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΜΕ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΦΟΡΤΙΣΗ.

Η λειτουργία τηλεφωνίας με ασύρματη φόρτιση περιλαμβάνει μια βάση φόρτισης και ένα ενσωματωμένο σύστημα προειδοποίησης σε περίπτωση που ξεχάσετε το τηλέφωνο. Επιπλέον, διαθέτει δύο θύρες USB πλήρους λειτουργίας, κάθε μία από τις οποίες παρέχει ρεύμα φόρτισης 2 αμπέρ για την ταχεία φόρτιση φορητών συσκευών. Η προεγκατάσταση για το WiFi Hotspot επιτρέπει τη χρήση των σημείων hotspot LTE του παρόχου υπηρεσιών κατόπιν χρέωσης.

Η σύνδεση με την κεραία οροφής εξασφαλίζει καλύτερη λήψη του σήματος από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ενώ ένα δεύτερο μικρόφωνο παρέχει καλύτερη ποιότητα φωνής για τη λειτουργία ανοικτής ακρόασης, τόσο για τον οδηγό όσο και για τον συνοδηγό. Το δεύτερο μικρόφωνο καταστέλλει αποτελεσματικά τις παρεμβολές που προέρχονται από τον χώρο των μπροστινών και πίσω επιβατών.

Μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα δύο κινητά τηλέφωνα και μία φορητή συσκευή αναπαραγωγής ήχου μέσω Bluetooth. Το πακέτο λειτουργίας τηλεφωνίας περιλαμβάνει το Bluetooth Office με δυνατότητα πρόσβασης στο ημερολόγιο και τις λειτουργίες SMS και e-mail σε συμβατά smartphone.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ADAPTIVE.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ADAPTIVE.

Η λειτουργία Adaptive είναι μια έξυπνη και διαδραστική λειτουργία του Διακόπτη Ελέγχου Οδηγικής Εμπειρίας. Η λειτουργία Adaptive επηρεάζει τον Δυναμικό Έλεγχο Απόσβεσης, το σύστημα διεύθυνσης και το κιβώτιο Steptronic, ενώ προσαρμόζει διαρκώς τις ρυθμίσεις, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις τρέχουσες συνθήκες οδήγησης. Στη λειτουργία Adaptive, το σύστημα λαμβάνει υπόψη του διάφορους δείκτες, όπως το kick-down του πεντάλ γκαζιού, τις κινήσεις του τιμονιού και το Cruise Control, αλλά και το προσωπικό στιλ οδήγησης του οδηγού. Επιπλέον, το σύστημα συνεργάζεται με το σύστημα πλοήγησης σε πραγματικό χρόνο, ώστε να επιλέγει την κατάλληλη σχέση μετάδοσης στο κιβώτιο, για να προετοιμαστεί για μια επικείμενη στροφή. Εκτός από τη λειτουργία Adaptive, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του και τις λειτουργίες SPORT, COMFORT ή ECO PRO.

 • Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 στα μοντέλα της BMW Σειράς 7 με κινητήρες βενζίνης ή diesel:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 12,6* έως 4,4
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 299 έως 116

  Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 στα μοντέλα της BMW Σειράς 7 iPerformance:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2,3 έως 2,1
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 53 έως 49
  Κατανάλωση ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 13,0 έως 12,5

  Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 στην BMW 750Li xDrive:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 8,5 έως 8,3
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 197 έως 192


  * Προσωρινές τιμές.

  Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας εξαρτώνται από τις επιλεγμένες διαστάσεις ζαντών και ελαστικών.


  Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου και τις εκπομπές CO2 των νέων επιβατικών αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στο έντυπο "Οδηγός οικονομίας καυσίμου και εκπομπών CO2 νέων επιβατικών αυτοκινήτων", που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλο το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW.