ΟΔΗΓΙΚΟΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΖΕΙ.

Η BMW 740e Plug-in Hybrid.

BMW iPerformance

ΟΔΗΓΙΚΟΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΖΕΙ.

Η BMW 740e Plug-in Hybrid.

Οι ικανότητες και οι επιδόσεις ενός κινητήρα BMW TwinPower Turbo, συνδυασμένες με την αποδοτικότητα ενός ηλεκτροκινητήρα: η BMW Σειρά 7 με τεχνολογία eDrive από το BMW EfficientDynamics (BMW 740e/740Le/740Le xDrive iPerformance) συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από δύο κόσμους. Το αποτέλεσμα είναι αισθητά χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και λιγότερες εκπομπές ρύπων. Αλλά και οδηγικές επιδόσεις που εγγυώνται συγκλονιστικές εμπειρίες άνεσης και πολυτέλειας στην BMW Σειρά 7.

ΟΔΗΓΙΚΟΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΖΕΙ.Η BMW 740e Plug-in Hybrid.

Οι ικανότητες και οι επιδόσεις ενός κινητήρα BMW TwinPower Turbo, συνδυασμένες με την αποδοτικότητα ενός ηλεκτροκινητήρα: η BMW Σειρά 7 με τεχνολογία eDrive από το BMW EfficientDynamics (BMW 740e/740Le/740Le xDrive iPerformance) συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από δύο κόσμους. Το αποτέλεσμα είναι αισθητά χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και λιγότερες εκπομπές ρύπων. Αλλά και οδηγικές επιδόσεις που εγγυώνται συγκλονιστικές εμπειρίες άνεσης και πολυτέλειας στην BMW Σειρά 7.

Read more

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.

Ένα πολυτελές sedan της BMW με ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου και κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά σε όλες τις λειτουργίες οδήγησης. Χάρη στην άνεση και τη δυναμική της, η BMW Σειρά 7 iPerformance επιβεβαιώνει όλες τις προσδοκίες. Εξωτερικά, το μοντέλο iPerformance διακρίνεται από τα μοντέλα με συμβατικό σύστημα κίνησης, για παράδειγμα, χάρη στο σήμα «eDrive» στις πίσω κολώνες και στις δύο πλευρές, αλλά και με το σήμα «i» στα εμπρός πλαϊνά πλαίσια. Οι μπλε γρίλιες της μάσκας «νεφρών» και τα μπλε μουαγιέ τροχών είναι δύο ακόμα χαρακτηριστικά στοιχεία που μαρτυρούν την πρωτοποριακή τεχνολογία κίνησης του αυτοκινήτου. Αυτό όμως που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η αυτονομία της στην αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία. Το αυτοκίνητο κινείται για 44 έως 48 χιλιόμετρα (41 έως 45 χιλιόμετρα με xDrive) χωρίς τοπικές εκπομπές ρύπων και χωρίς να καταναλώνει καύσιμο. Ακόμα και σε συνδυασμένη λειτουργία, οι εκπομπές CO2 για την BMW Σειρά 7 iPerformance ανέρχονται σε 51 έως 45 g/km (56 έως 49 g/km με xDrive). Η μπαταρία υψηλής τάσης είναι αποθηκευμένη κάτω από τα πίσω καθίσματα, έτσι ώστε να διατηρείται επαρκής χωρητικότητα 420 λίτρων για τις αποσκευές. Ένα σχεδιαστικό concept αυτοκινήτου που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

Ως Plug-In Hybrid αυτοκίνητο, η BMW Σειρά 7 iPerformance διαθέτει διάφορες λειτουργίες οδήγησης, οι οποίες επιτρέπουν στον οδηγό να επηρεάζει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου. Στην πράξη, το αποτέλεσμα εξαρτάται, πρώτον, από την επιλογή της λειτουργίας οδήγησης και, δεύτερον, από την προσωπική συμπεριφορά στην οδήγηση. Όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη, μπορεί να καλυφθεί απόσταση έως και 48 χιλιόμετρα (45 χιλιόμετρα με xDrive) με την αποκληστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ-ΚΙΝΗΣΗΣ.

Ένας ισχυρός τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης BMW TwinPower Turbo και ένας άκρως αποδοτικός ηλεκτροκινητήρας eDrive κινούν την BMW Σειρά 7 iPerformance. Η ισχύς του συστήματος ανέρχεται στα 240 kW (326 ίπποι), ενώ η κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο περιορίζεται στα 2,2 έως 2,0 l/100 km (2,5 έως 2,1 l/100 km με xDrive)*. Το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive παρέχει άριστη πρόσφυση. Ο συνδυασμός αυτών των τεχνολογιών του BMW EfficientDynamics οδήγησε σε ένα πρωτοποριακό αυτοκίνητο με χαμηλές τιμές κατανάλωσης καυσίμου, το οποίο προσφέρει ασυναγώνιστη δυναμική οδήγησης και ευστάθεια σε όλες τις συνθήκες οδήγησης.

* Οι τιμές για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 εξαρτώνται από τις επιλεγμένες διαστάσεις ελαστικών.

 • Τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης BMW TwinPower Turbo

  Ο δίλιτρος, τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης BMW TwinPower Turbo της BMW 740e/Le iPerformance εγγυάται μια αξέχαστη οδηγική εμπειρία, καθώς προσφέρει απόδοση ισχύος με άμεση απόκριση, ακόμα και στις χαμηλές στροφές λειτουργίας, και άφθονη ροπή σε ένα ευρύ φάσμα στροφών. Επιπλέον, είναι οικονομικός και με χαμηλές εκπομπές ρύπων.

  Ο τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης περιλαμβάνει από τα πιο εξελιγμένα εξαρτήματα στο χώρο των σύγχρονων κινητήρων. Για τη βελτίωση της δυναμικής και της αποδοτικότητας, η BMW εφαρμόζει την τεχνολογία TwinPower Turbo με πλήρως μεταβλητό έλεγχο βαλβίδων Valvetronic, διπλό VANOS (σύστημα μεταβλητού χρονισμού εκκεντροφόρων) και Άμεσο Ψεκασμό Υψηλής Ακρίβειας. Χάρη σε αυτά, ο κινητήρας μπορεί να λειτουργεί με υψηλή σχέση ισχύος-αποδοτικότητας σε οποιοδήποτε εύρος φορτίων, με επακόλουθο αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Στο Plug-In Hybrid μοντέλο, λειτουργεί σε υψηλό φάσμα φορτίων με κορυφαία σχέση ισχύος-αποδοτικότητας ώστε να φορτίζεται η μπαταρία υψηλής τάσης. Αυτό σημαίνει ότι η ηλεκτρική ενέργεια για την μπαταρία υψηλής τάσης παράγεται με πολύ αποδοτικό τρόπο όσο το αυτοκίνητο είναι σε κίνηση.

  Αυτός ο κινητήρας ανήκει στην οικογένεια του BMW EfficientDynamics. Αποδίδει ισχύ 190 kW (258 ίπποι), ροπή 400 Nm και επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,5 έως 5,4 δευτερόλεπτα (xDrive: 5,3 δευτερόλεπτα). Κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 2,2 έως 2,0 l/100 km (xDrive: 2,5 έως 2,1 l/100 km), με εκπομπές CO2 51 έως 45 g/km (xDrive: 56 έως 49 g/km).

 • Ηλεκτροκινητήρας

  Ο υδρόψυκτος ηλεκτροκινητήρας του Plug-In Hybrid συνόλου είναι ενσωματωμένος στο σύστημα μετάδοσης του αυτοκινήτου. Αποδίδει 83 kW (113 PS) και μέγιστη ροπή 250 Nm. Με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, μπορεί να καλυφθεί μια απόσταση περίπου 40 km* (37 km με xDrive*), ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει στα 120 km/h.

  Όταν ο οδηγός αφήνει το πεντάλ του γκαζιού, ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί ως εναλλάκτης και μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική, μέσα από μια διαδικασία ανάκτησης. Στο φρενάρισμα, επιτυγχάνεται υψηλότερος βαθμός ανάκτησης. Μέχρι μια συγκεκριμένη πίεση πέδησης, το αυτοκίνητο επιβραδύνει με τη βοήθεια του ηλεκτροκινητήρα μόνο. Συγχρόνως, μετατρέπει ακόμα περισσότερη κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική. Αυτή η, ανακτημένη ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κίνηση του αυτοκινήτου από τον ηλεκτροκινητήρα ή για την τροφοδοσία των ηλεκτρικών συστημάτων. Έτσι, μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου και βελτιώνεται αισθητά η αποδοτικότητα του κινητήρα.

  * Αυτές οι τιμές είναι προσωρινές και δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα. Έχουν υπολογιστεί για ζάντες 17'' και 18'' με ελαστικά με μειωμένη αντίσταση κύλισης.

 • Μπαταρία υψηλής τάσης

  Η μπαταρία υψηλής τάσης για την BMW 740e/Le iPerformance Sedan είναι αποθηκευμένη σε ασφαλές σημείο κάτω από τα πίσω καθίσματα, εξοικονομώντας έτσι πολύτιμο χώρο. Ο χώρος αποσκευών είναι ελαφρώς μικρότερος από τα συμβατικά μοντέλα, φτάνοντας τα 420 λίτρα. Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί με το συνοδευτικό καλώδιο από μια κοινή οικιακή πρίζα 230 V ή από έναν δημόσιο σταθμό φόρτισης. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί, κάποιες φορές, ως εναλλάκτης και μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική (ανάκτηση).

  Χάρη στην τεχνολογία ιόντων λιθίου, η υδρόψυκτη μπαταρία υψηλής τάσης έχει μια υψηλή ενεργειακή πυκνότητα και σχετικά μικρές διαστάσεις. Με χωρητικότητα 9,2 kWh, μπορεί να τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα με έως και 83 kW σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη, η BMW 740e/Le iPerformance Sedan μπορεί να καλύψει απόσταση 44 έως 48 km με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει σε αυτήν την περίπτωση τα 140 km/h.

ΕΞΥΠΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Η έξυπνη διαχείριση ενέργειας είναι ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες της φιλοσοφίας BMW iPerformance. Το σύστημα συντονίζει τη συνεργασία όλων των στοιχείων του συστήματος μετάδοσης κίνησης, έτσι ώστε να συνδυάζεται η καλύτερη δυνατή αποδοτικότητας με την κορυφαία δυναμική οδήγησης. Η έξυπνη διαχείριση ενέργειας βελτιώνει τον βαθμό αποδοτικότητας του υβριδικού συστήματος κίνησης επιλέγοντας εκ των προτέρων το κατάλληλο σύστημα κίνησης. Για παράδειγμα, τα διαθέσιμα δεδομένα πλοήγησης χρησιμοποιούνται για να εντοπιστούν εκ των προτέρων τα τμήματα της διαδρομής και οι συνθήκες οδήγησης που είναι ιδανικές για την εμπλοκή του ηλεκτροκινητήρα ή για τη φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης.


Σε συνθήκες όπου ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα παρουσίαζε έναν χαμηλό βαθμό αποδοτικότητας, το σύστημα μεταβαίνει σε λειτουργία υψηλότερου φορτίου. Αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας εσωτερικής καύσης παράγει πρόσθετη ισχύ. Αυτή η ισχύς χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για την μπαταρία μέσω του ηλεκτροκινητήρα/εναλλάκτη, η οποία αργότερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ηλεκτροκίνηση ή την αποδοτική υποστήριξη του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Επίσης, ελέγχει τη λειτουργία ηλεκτροκινητήρα/εναλλάκτη, ώστε η κινητική ενέργεια να μετατρέπεται σε ηλεκτρική κατά τη λειτουργία ˮπλεύσηςˮ ή κατά το φρενάρισμα. Σε συνδυασμό με τη λειτουργία ECO PRO, η Έξυπνη Διαχείριση Ενέργειας προσαρμόζει όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένων όλων των βοηθητικών συστημάτων και των λειτουργιών άνεσης, ώστε να μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου και να αυξάνεται η αποδοτικότητα.


Το πλήκτρο eDrive επιτρέπει στον οδηγό να επιλέγει μεταξύ τριών διαφορετικών λειτουργιών ηλεκτροκίνησης. Κατά τη θέση του αυτοκινήτου σε λειτουργία, είναι προεπιλεγμένη η (υβριδική) λειτουργία AUTO eDrive. Η λειτουργία MAX eDrive επιτρέπει την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας με ταχύτητες έως 140 km/h. Στη λειτουργία Battery Control, η ανακτημένη ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται για μελλοντική χρήση.

 • Λειτουργία AUTO eDrive

  Όταν το αυτοκίνητο τίθεται σε λειτουργία, ενεργοποιείται η προεπιλεγμένη Λειτουργία AUTO eDrive (δηλαδή η υβριδική λειτουργία) και ο οδηγός μπορεί να επωφεληθεί από την υψηλή αποδοτικότητα της ηλεκτροκίνησης. Ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης και το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, χρησιμοποιείται μόνον ηλεκτρική ενέργεια σε ταχύτητες μέχρι και 80 km/h. Μία ένδειξη ισχύος στον πίνακα οργάνων ενημερώνει τον οδηγό για την ηλεκτρική ισχύ που χρησιμοποιεί εκείνη τη στιγμή το αυτοκίνητο αλλά και για τη χρονική στιγμή που θα ενεργοποιηθεί αυτόματα ο κινητήρας εσωτερικής καύσης λόγω των υψηλότερων απαιτήσεων σε ισχύ.

 • Λειτουργία MAX eDrive

  Στη Λειτουργία MAX eDrive - την λειτουργία αμιγούς ηλεκτροκίνησης - ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει τη μέγιστη ισχύ. Ο οδηγός μπορεί να πιέσει το πεντάλ γκαζιού μέχρι τέρμα χωρίς να ενεργοποιηθεί ο κινητήρας εσωτερικής καύσης. Το αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει την τελική ταχύτητα των 120 km/h. Όταν απαιτείται μεγαλύτερη ισχύς, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης μπορεί να ενεργοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή από τον επιλογέα ή πιέζοντας μέχρι το τέρμα το πεντάλ γκαζιού.

 • Λειτουργία Battery Control

  Στη Λειτουργία Battery Control, το αυτοκίνητο κινείται μόνον με τη βοήθεια του κινητήρα εσωτερικής καύσης και ταυτόχρονα φορτίζεται η μπαταρία στο επίπεδο που έχει επιλέξει ο οδηγός. Η αποθηκευμένη ηλεκτρική ενέργεια διατηρείται για μελλοντική ηλεκτροκίνηση.

 • Προνοητική επιλογή

  Αφού εισαχθεί ο προορισμός στο σύστημα πλοήγησης, η προνοητική διαχείριση ενέργειας αναλύει την προγραμματισμένη διαδρομή χρησιμοποιώντας κάποια σταθερά δεδομένα, όπως π.χ. όρια ταχύτητας και πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την τρέχουσα κυκλοφοριακή κατάσταση στους δρόμους. Το σύστημα χρησιμοποιεί τη λειτουργία αμιγούς ηλεκτροκίνησης με αποδοτικό τρόπο και ανάλογα με την κατάσταση και κυρίως σε τμήματα της διαδρομής όπου αυτό έχει περισσότερο νόημα: π.χ. στην κυκλοφορία εντός πόλης.

ΦΟΡΤΙΣΗ.

Είτε με τη χρήση συμβατικής οικιακή πρίζας ρεύματος είτε με τη χρήση του BMW i Wallbox από γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών 360° ELECTRIC, η φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη. Στη διάθεσή σας έχετε αρκετούς δημόσιους σταθμούς φόρτισης ChargeNow που θα καλύψουν τις ενεργειακές σας ανάγκες όταν βρίσκεστε καθ' οδόν.

 • Φόρτιση στο σπίτι

  Το αυτοκίνητο μπορεί να φορτιστεί πολύ βολικά στο σπίτι από μια κοινή οικιακή πρίζα 230 V, διαδικασία που ολοκληρώνεται σε λιγότερο από τέσσερις ώρες. Η θύρα φόρτισης του αυτοκινήτου βρίσκεται πίσω από ένα πτερύγιο στο εμπρός αριστερό πάνελ του πλαισίου. Το μόνο που χρειάζεται για τη φόρτιση είναι το συνοδευτικό καλώδιο, το οποίο αποθηκεύεται άνετα και με ασφάλεια στην πίσω αριστερή πλευρά του χώρου αποσκευών. Ένα ειδικό κάλυμμα προστατεύει τη θύρα φόρτισης και τον ακροδέκτη από τις καιρικές επιδράσεις. Αντί της κανονικής οικιακής πρίζας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας ειδικός επιτοίχιος σταθμός φόρτισης ή το BMW i Wallbox. Αυτή η μονάδα προσφέρει αυξημένη ισχύ φόρτισης, καθιστώντας ακόμα πιο γρήγορη τη διαδικασία φόρτισης. Η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης προβάλλεται από τον φωτεινό δακτύλιο LED πολλαπλών χρωμάτων ή στην εφαρμογή BMW ConnectedDrive. Η πλήρης φόρτιση μίας πλήρως αποφορτισμένης μπαταρίας υψηλής τάσης διαρκεί περίπου 2,4 ώρες, ανάλογα με την ένταση ρεύματος της ηλεκτρικής πηγής, τις συσκευές που καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια φόρτισης και τη χρήση του BMW i Wallbox. Επιπλέον, η καμπίνα επιβατών μπορεί να θερμανθεί ή να ψυχθεί κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Επειδή ένα μεγάλο μέρος της οδήγησης γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, το κόστος των μετακινήσεών σας μπορεί να μειωθεί σημαντικά.

 • Δημόσια φόρτιση

  Το αυτοκίνητο μπορεί να φορτιστεί από οικιακές πρίζες ρεύματος με το συνοδευτικό καλώδιο φόρτισης ή από τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης με ένα καλώδιο που διατίθεται ως αξεσουάρ BMW. Με αυτόν τον τρόπο, ο οδηγός μπορεί, μετά από μία στάση για ψώνια, να συνεχίζει τη διαδρομή του με ˮγεμάτο ρεζερβουάρˮ και φυσικά με μηδενικούς ρύπους. Η θύρα φόρτισης του αυτοκινήτου βρίσκεται πίσω από ένα πτερύγιο στο εμπρός αριστερό πάνελ του πλαισίου. Το μόνο που χρειάζεται για τη φόρτιση είναι το συνοδευτικό καλώδιο, το οποίο αποθηκεύεται άνετα και με ασφάλεια επάνω από τον αριστερό θόλο τροχού στον χώρο αποσκευών. Για τη φόρτιση σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης απαιτείται ένα καλώδιο από τα Αξεσουάρ BMW. Η διάρκεια φόρτισης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, π.χ. την ένταση ρεύματος και το πλήθος ενεργών συσκευών που καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια στο αυτοκίνητο.
  Ένας ειδικός δακτύλιος προστατεύει τη θύρα φόρτισης και τον ακροδέκτη από τις καιρικές επιδράσεις. Οι φωτιζόμενοι δακτύλιοι LED στη θύρα φόρτισης παρέχουν μια σαφή οπτική ένδειξη του επιπέδου φόρτισης. Το σύστημα πλοήγησης και η εφαρμογή BMW ConnectedDrive ενημερώνουν τον οδηγό για τη θέση και τη διαθεσιμότητα των κατάλληλων σταθμών φόρτισης.
  Η ταυτοποίηση στον σταθμό φόρτισης και η μηνιαία έκδοση λογαριασμού μπορεί να γίνει με τη χρήση της χωριστά διαθέσιμης κάρτας ChargeNow από την υπηρεσία κινητικότητας ChargeNow της BMW.
  Παρακαλούμε λάβετε υπόψη: το ChargeNow είναι μία υπηρεσία του προγράμματος 360° ELECTRIC που απαιτεί την καταβολή ανάλογου τέλους.

ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ.

Πάντα συνδεδεμένοι με την BMW σας: Εκτός από τις Απομακρυσμένες Υπηρεσίες BMW, όπως το απομακρυσμένο κλείδωμα, διατίθενται μέσω smartphone (iOS ή Android) και λειτουργίες που αφορούν ειδικά το υβριδικό σύστημα κίνησης. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται ότι έχετε κάθε στιγμή, μια γενική εικόνα των τιμών κατανάλωσης και της αποδοτικότητας της BMW Σειράς 7 iPerformance. Υπηρεσίες BMW για κάθε ενδεχόμενο, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα και έξω από το αυτοκίνητο.

 • Εφαρμογή BMW Connected App

  Οι Απομακρυσμένες Υπηρεσίες* της εφαρμογής BMW Connected App για plug-in υβριδικά διατίθεται για τα λειτουργικά iOS και εμφανίζει λεπτομερείς πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση της BMW, όπως π.χ. τοποθεσία, επίπεδο φόρτισης μπαταρίας και υπολειπόμενη αυτονομία.

  Η διαδικασία φόρτισης μπορεί να ελεγχθεί εξ αποστάσεως μέσω του χρονομέτρου προβολής εβδομάδας και η θερμοκρασία του αυτοκινήτου μπορεί επίσης να ρυθμιστεί εξ αποστάσεως αρκετό χρόνο πριν την επόμενη διαδρομή σας. Επιπλέον, οι προορισμοί, τα σημεία ενδιαφέροντος και οι τοποθεσίες των σταθμών φόρτισης μπορούν να αποσταλούν εύκολα από την εφαρμογή απευθείας στο αυτοκίνητο.

  Οι Απομακρυσμένες Υπηρεσίες* της εφαρμογής BMW Connected App για plug-in υβριδικά μετρούν επίσης την αποδοτικότητα σε κάθε διαδρομή και δίνουν χρήσιμες συμβουλές σχετικά με το πώς μπορείτε να οδηγήσετε το αυτοκίνητο πιο αποδοτικά και να επεκτείνετε την αυτονομία του.

   

  *Η υπηρεσία δεν διατίθεται προς το παρόν στην ελληνική αγορά.

 • Προετοιμασία κλιματισμού

  Επιβιβαστείτε στο αυτοκίνητό σας και απολαύστε ένα περιβάλλον καμπίνας ευχάριστα δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα – αυτό είναι δυνατό χάρη στον στατικό κλιματισμό στην BMW 740e/Le iPerformance. Με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού συμπιεστή ψυκτικού και ενός ηλεκτρικού θερμαντήρα χωρίς δοχείο, ο αυτόματος κλιματισμός λειτουργεί σχεδόν αθόρυβα, ακόμα και με σβηστό τον κινητήρα. Μπορούν να προγραμματιστούν τρεις ώρες αναχώρησης για κάθε ημέρα της εβδομάδας.

  Η ηλεκτρική ενέργεια για τη θέρμανση και την ψύξη παρέχεται από την μπαταρία υψηλής τάσης ή από το ηλεκτρικό δίκτυο κατά τη διάρκεια της φόρτισης.*

  Μισή ώρα πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση, η θέρμανση, η ψύξη και ο αερισμός στην επιλεγμένη θερμοκρασία υλοποιούνται μέσω ενός έξυπνου συστήματος ελέγχου. Ο έλεγχος του συστήματος γίνεται χρησιμοποιώντας το πολυχειριστήριο iDrive στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ή, ακόμα πιο εύκολα και άνετα, χρησιμοποιώντας ένα συμβατό smartphone και την εφαρμογή BMW ConnectedDrive.

  Με την προϋπόθεση ότι το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας είναι επαρκές, ο στατικός κλιματισμός λειτουργεί ανεξάρτητα από το εάν το αυτοκίνητο φορτίζεται εξωτερικά ή όχι.

   

  *Η υπηρεσία δεν διατίθεται προς το παρόν στην ελληνική αγορά.

 • Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 στα μοντέλα της BMW Σειράς 7 με κινητήρες βενζίνης ή diesel:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 12,6* έως 4,4
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 299 έως 116

  Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 στα μοντέλα της BMW Σειράς 7 iPerformance:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2,3 έως 2,1
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 53 έως 49
  Κατανάλωση ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 13,0 έως 12,5

  Κατανάλωση καυσίμου, εκπομπές CO2 και κατανάλωση ισχύος στην BMW 740Le iPerformance:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2,1
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 49
  Κατανάλωση ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 12,5


  Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας εξαρτώνται από τις επιλεγμένες διαστάσεις ζαντών και ελαστικών.


  Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου και τις εκπομπές CO2 των νέων επιβατικών αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στο έντυπο "Οδηγός οικονομίας καυσίμου και εκπομπών CO2 νέων επιβατικών αυτοκινήτων", που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλο το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW.