ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΣΜΟ.

Υπηρεσίες & Εφαρμογές BMW ConnectedDrive στην BMW Σειρά 7.

Επικοινωνία, πληροφόρηση και ψυχαγωγία – οι Υπηρεσίες & Εφαρμογές του BMW ConnectedDrive ανοίγουν έναν νέο κόσμο εμπειριών κινητικότητας. Μπορείτε, για παράδειγμα, να ρυθμίσετε το σύστημα κλιματισμού της BMW Σειράς 7 εκ των προτέρων από το smartphone ή να χρησιμοποιήσετε τις Υπηρεσίες Υποστήριξης ως τον προσωπικό σας ταξιδιωτικό οδηγό καθ' οδόν.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ CONNECTEDDRIVE*.

Οι προαιρετικά διαθέσιμες Υπηρεσίες ConnectedDrive αποτελούν τη βάση για τις λειτουργίες BMW ConnectedDrive, παρέχοντας στον οδηγό ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων πληροφόρησης, ψυχαγωγίας και υπηρεσιών καθ' οδόν. Το πακέτο περιλαμβάνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε τοπικού χαρακτήρα πληροφορίες για διάφορα θέματα, όπως καιρό και ειδήσεις, καθώς και σε δυνατότητες online αναζήτησης της GoogleTM και λειτουργίες γραφείου. Οι υπηρεσίες και οι λειτουργίες, όπως web κάμερες, ειδήσεις χρηματιστηρίου, πληροφορίες για χώρους στάθμευσης, οδηγούς για ταξίδια και ξενοδοχεία είναι προσβάσιμες μέσα από το αυτοκίνητο, χωρίς τη χρήση smartphone, μέσω του μενού ConnectedDrive. Περιλαμβάνεται επίσης και η άνετη, ασφαλής και απεριόριστη πρόσβαση σε επιλεγμένες εφαρμογές για smartphone. Οι Υπηρεσίες ConnectedDrive επιτρέπουν πρόσβαση στο BMW ConnectedDrive Store, όπου οι υπηρεσίες και εφαρμογές μπορούν να παραγγελθούν και να επεκταθούν οποιαδήποτε στιγμή, ώστε να ανταποκρίνεται στις προσωπικές ανάγκες του χρήστη. Ο προαιρετικά διαθέσιμος εξοπλισμός Υπηρεσίες ConnectedDrive προσφέρει πολλές ακόμα επιλογές που υπόσχονται να μετατρέψουν κάθε διαδρομή με μια BMW σε μια ανεπανάληπτη οδηγική εμπειρία.

*Μερικές από τις Υπηρεσίες BMW ConnectedDrive δεν διατίθενται προς το παρόν στην ελληνική αγορά.

 • Εφαρμογές

  Το στοιχείο εξοπλισμού «Εφαρμογές» είναι μια πλατφόρμα που επιτρέπει την άνετη χρήση επιλεγμένων εφαρμογών για smartphone στα αυτοκίνητα BMW. Προκειμένου να προσφέρει μια ποικιλία εφαρμογών για χρήση από τους πελάτες της, η BMW όχι μόνο αναπτύσσει δικές της εφαρμογές, όπως την εφαρμογή BMW Connected και το BMW M Laptimer, αλλά συνεργάζεται στενά και με γνωστούς παρόχους περιεχομένου, όπως το Spotify, το Napster, το GoPro, το Deezer και το Audible, έτσι ώστε οι εφαρμογές αυτές να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια και στο αυτοκίνητο.

  Απλά συνδέστε ένα συμβατό smartphone στο αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας τον προσαρμογέα snap-in ή ένα καλώδιο USB ή ασύρματα. Όλες οι διαθέσιμες λειτουργίες της εφαρμογής ελέγχονται εύκολα και άνετα από το πολυχειριστήριο iDrive. Η γκάμα εφαρμογών που διατίθενται για χρήση στο αυτοκίνητο διευρύνεται συνεχώς χάρη στη στενή συνεργασία της BMW με διάφορους παρόχους περιεχομένου. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.bmw.com/apps.

 • Δικτυακή πύλη πελατών BMW ConnectedDrive

  Η δικτυακή πύλη πελατών BMW ConnectedDrive επιτρέπει τη διαχείριση προσωπικών πληροφοριών και ρυθμίσεων του αυτοκινήτου, οι οποίες απαιτούνται για τη χρήση των λειτουργιών BMW ConnectedDrive στο αυτοκίνητο, για διάφορες εφαρμογές ή για το τηλεφωνικό κέντρο BMW ConnectedDrive. Οι υπηρεσίες και οι εφαρμογές είναι κατάλληλες για συγκεκριμένα αυτοκίνητα και μπορούν να αγοραστούν από το BMW ConnectedDrive Store για να καλύψουν κάθε σας προσωπική ανάγκη. Ο πελάτης μπορεί να ανακτήσει χρήσιμες πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση της BMW του, π.χ. διανυθέντα χιλιόμετρα, υπολειπόμενη αυτονομία, κατάσταση θυρών, πόρτας χώρου αποσκευών και παραθύρων, απαιτούμενη συντήρηση και μηνύματα Check Control. Επιπλέον, προβάλλεται η τρέχουσα τοποθεσία του αυτοκινήτου, ο καιρός σε αυτήν την τοποθεσία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Οι Απομακρυσμένες Υπηρεσίες μπορούν να ενεργοποιηθούν και να εκτελεστούν από την ενότητα ελέγχου. Επίσης, προσφέρεται η δυνατότητα θέρμανσης ή ψύξης του αυτοκινήτου σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή αναχώρησης, το κλείδωμα ή το ξεκλείδωμα, καθώς και η ενεργοποίηση της κόρνας ή των φώτων. Η τρέχουσα θέση του αυτοκινήτου εμφανίζεται επάνω σε χάρτη μαζί με τις συνθήκες κυκλοφορίας που επικρατούν. Ακόμα, μπορούν να αναζητηθούν διάφορα σημεία ενδιαφέροντος και να σταλούν στο αυτοκίνητο. Το περιβάλλον χρήστη έχει σχεδιαστή βάσει της Κεντρικής Οθόνης Ελέγχου του αυτοκινήτου και των εφαρμογών BMW ConnectedDrive και έχει βελτιστοποιηθεί για χρήση σε smartphone ή tablet.

BMW CONNECTEDDRIVE STORE.

Μπορείτε να αποκτήσετε τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές που καλύπτουν κάθε σας προσωπική ανάγκη από το BMW ConnectedDrive Store. Μπορείτε να επιλέξετε και να παραγγείλετε αυτές οι υπηρεσίες οποιαδήποτε στιγμή μετά την αγορά της BMW σας. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν απευθείας μέσα από το αυτοκίνητο τις υπηρεσίες και εφαρμογές BMW ConnectedDrive που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.
Οι υπηρεσίες και οι εφαρμογές που μπορούν να αποκτηθούν από το BMW ConnectedDrive Store έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να καλύπτουν τις ανάγκες και απαιτήσεις των οδηγών BMW. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την διάρκεια ισχύος μεμονωμένων υπηρεσιών. Έτσι, οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν υπηρεσίες για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο, π.χ. κατά τη διάρκεια των διακοπών.
Η πρόσβαση στο BMW ConnectedDrive Store μπορεί να πραγματοποιηθεί καθ' οδόν, μέσα από το αυτοκίνητο ή μέσω της δικτυακής πύλης πελατών My BMW ConnectedDrive. Οι νέες επιλεγμένες υπηρεσίες και εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά την επιλογή και την αγορά. Το BMW ConnectedDrive Store παρέχει ενημερωμένες πληροφορίες για τις επιλεγμένες και διαθέσιμες υπηρεσίες και εφαρμογές.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ*.

Όσοι αναρωτιόνταν πάντοτε πώς είναι να έχει κανείς το δικό του, προσωπικό βοηθό, τώρα έχουν την ευκαιρία να το μάθουν: με τις Υπηρεσίες Υποστήριξης από το BMW ConnectedDrive. Με το απλό πάτημα ενός πλήκτρου, συνδέεστε αμέσως με έναν από τους εκπροσώπους του Τηλεφωνικού Κέντρου BMW, ο οποίος τίθεται στη διάθεσή σας ως «προσωπικός βοηθός» σας ενώ οδηγείτε.
Είτε ψάχνετε ένα συγκεκριμένο εστιατόριο, είτε το πλησιέστερο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών, είτε ένα εφημερεύον φαρμακείο − ο εκπρόσωπος του Τηλεφωνικού Κέντρου BMW είναι πρόθυμος να σας βοηθήσει και μπορεί ακόμα και να σας στείλει στοιχεία διευθύνσεων απευθείας στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου σας, εάν το ζητήσετε. Οι Υπηρεσίες Υποστήριξης λειτουργούν ανεξάρτητα από το κινητό σας τηλέφωνο και είναι στη διάθεσή σας τόσο στη χώρα σας όσο και στο εξωτερικό, όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και χωρίς επιπλέον χρεώσεις.

 

*Η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν διατίθεται προς το παρόν στην ελληνική αγορά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ.

Οι Πληροφορίες Κυκλοφορίας σε Πραγματικό Χρόνο (RTTI) παρέχουν, ανά πάσα στιγμή, την πιο ενημερωμένη πληροφόρηση για τις κυκλοφοριακές συνθήκες στους δρόμους. Μεταβιβάζονται ακριβείς πληροφορίες για την τοποθεσία και τη διάρκεια των καθυστερήσεων. Ο οδηγός ενημερώνεται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο για τις συνθήκες κυκλοφορίας σε αυτοκινητόδρομους, επαρχιακούς δρόμους και αρκετές διαδρομές εντός πόλης. Οι έξυπνες προτάσεις εναλλακτικών διαδρομών βοηθούν τον οδηγό να φτάνει στον προορισμό του γρήγορα και με τον πλέον αποδοτικό τρόπο. Τα δεδομένα αυτά αντλούνται από διάφορες πηγές, όπως είναι τα ανώνυμα προφίλ κινήσεων από τα δεδομένα GPS διαφόρων στόλων οχημάτων, εφαρμογές για smartphone και τα δελτία ανακοινώσεων της αστυνομίας, ενώ λαμβάνονται υπόψη οι ώρες αιχμής.
Οι πληροφορίες κυκλοφορίας προβάλλονται με ευανάγνωστο τρόπο, ενώ οι δρόμοι απεικονίζονται με πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα.

ΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.

Η Κλήση Έκτακτης Ανάγκης εγγυάται γρήγορη και στοχευμένη βοήθεια και υποστήριξη από ειδικευμένο προσωπικό όλο το 24ωρο − ακόμα και στο εξωτερικό. Εάν σημειωθεί ατύχημα και ενεργοποιηθεί ένας αερόσακος ή οι εντατήρες των ζωνών ασφαλείας, το σύστημα πραγματοποιείται αυτόματα μια κλήση έκτακτης ανάγκης. Οι σημαντικότερες για το ατύχημα πληροφορίες μεταδίδονται μέσω της ενσωματωμένης κάρτας SIM του αυτοκινήτου, δηλαδή ανεξάρτητα από ένα προσωπικό κινητό τηλέφωνο, στις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας. Η Κλήση Έκτακτης Ανάγκης μπορεί να πραγματοποιηθεί και χειροκίνητα, σε περίπτωση που χρειάζονται βοήθεια άλλοι χρήστες του δρόμου.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ MY BMW REMOTE.

Με τις Απομακρυσμένες Υπηρεσίες και τη δωρεάν εφαρμογή My BMW Remote (διαθέσιμη στο AppleM App Store και το Google Play Store), μπορείτε να ελέγξετε από απόσταση διάφορες λειτουργίες, όπως το κλείδωμα ή ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου. Επίσης είναι δυνατή η απευθείας μετάδοση των διευθύνσεων προορισμών που έχουν βρεθεί στη μηχανή αναζήτησης GoogleTM προς το σύστημα πλοήγησης, εάν υπάρχει.

Όπως και η πύλη πελατών BMW ConnectedDrive, έτσι και η εφαρμογή προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης σε πληροφορίες του αυτοκινήτου όπως η αυτονομία και η κατάσταση των θυρών και των παραθύρων. Με αυτόν τον τρόπο ο οδηγός είναι πάντα πλήρως ενημερωμένος για την κατάσταση του αυτοκινήτου, ακόμα και από απόσταση, και μπορεί να δει όλες τις πληροφορίες συγκεντρωμένες, με μια ματιά.

Το πακέτο πληροφοριών αναγνωρίζει και την τρέχουσα τοποθεσία του αυτοκινήτου. Για τη χρήση αυτής της λειτουργίας, απαιτείται η εφ’ άπαξ ενεργοποίηση των Απομακρυσμένων Υπηρεσιών μέσω της δικτυακής πύλης πελατών BMW ConnectedDrive στην ιστοσελίδα www.bmw-connecteddrive.com.

ONLINE ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ.

Η τέλεια μουσική υπόκρουση για κάθε περίσταση, κάθε δρόμο και κάθε διάθεση. Η Online Ψυχαγωγία σας παρέχει άμεση και απεριόριστη πρόσβαση σε εκατομμύρια μουσικά κομμάτια μέσα στην BMW – χωρίς να απαιτείται η χρήση smartphone ή άλλης συσκευής. Θα βρείτε εκεί αμέτρητα μουσικά κομμάτια, που ικανοποιούν κάθε γούστο. Κατά την αναπαραγωγή ενός τραγουδιού ή ενός άλμπουμ στο αυτοκίνητο, αυτό μεταφορτώνεται αυτόματα στο σκληρό δίσκο του αυτοκινήτου. Για εγγυημένη μουσική απόλαυση, χωρίς διακοπές.
Το πακέτο της Online Ψυχαγωγίας σας δίνει τη δυνατότητα να ανοίξετε λογαριασμό με πάγια χρέωση διάρκειας ενός έτους σε οποιονδήποτε συνεργαζόμενο με την BMW πάροχο περιεχομένου μουσικής, όπως είναι το Napster, και να τον χρησιμοποιήσετε σε έξι διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση: Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία. Με την επιφύλαξη για τυχόν αλλαγές στις απεικονίζεις που παρουσιάζονται εδώ.

WIFI HOTSPOT.

WIFI HOTSPOT.

Αυτή η επιλογή επιτρέπει την εγκατάσταση ενός WiFi hotspot στο αυτοκίνητο μέσω του προτύπου LTE, σε συνδυασμό με συγκεκριμένο τιμοκατάλογο χρεώσεων. Οι επιβάτες μπορούν να συνδεθούν στο Internet με όλες τι κατάλληλες συσκευές, να στείλουν και να λάβουν e-mail, να δουν βίντεο και να ακούσουν μουσική, κ. α. Το hotspot εγγυάται ότι δεν θα υπάρξουν εμπόδια στην εμπειρία του mobile Internet με το κορυφαίο πρότυπο LTE καθ' οδόν.

Αυτή η λειτουργία είναι συμβατή με μια μεγάλη γκάμα συσκευών, όπως το BMW Touch Command, φορητοί υπολογιστές, tablet και κινητά τηλέφωνα διαφόρων κατασκευαστών. Έως και οκτώ συσκευές μπορούν να συνδεθούν συγχρόνως στο WiFi hotspot.

Η σύνδεση του αυτοκινήτου πραγματοποιείται μέσω της ενσωματωμένης κάρτας SIM, σύμφωνα με το πρόγραμμα χρεώσεων του παρόχου BMW. Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο LTE, τότε το σύστημα αλλάζει αυτόματα στα άλλα διαθέσιμα πρότυπα. Επειδή η υπηρεσία συνδέεται στην εξωτερική κεραία δεν υπάρχει απολύτως καμία έκθεση σε ακτινοβολία, στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

 • Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 στα μοντέλα της BMW Σειράς 7 με κινητήρες βενζίνης ή diesel:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 12,6* έως 4,4
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 299 έως 116

  Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 στα μοντέλα της BMW Σειράς 7 iPerformance:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2,3 έως 2,1
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 53 έως 49
  Κατανάλωση ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 13,0 έως 12,5

  Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 στην BMW 730d:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 4,9 έως 4,5
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 129 έως 119


  Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας εξαρτώνται από τις επιλεγμένες διαστάσεις ζαντών και ελαστικών.


  Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου και τις εκπομπές CO2 των νέων επιβατικών αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στο έντυπο "Οδηγός οικονομίας καυσίμου και εκπομπών CO2 νέων επιβατικών αυτοκινήτων", που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλο το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW.