ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ.

BMW i

Η σχεδίαση του BMW i3.

ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ.

Η σχεδίαση του BMW i3.

ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ.Η σχεδίαση του BMW i3.

Τα πάντα ξεκίνησαν από ένα λευκό φύλλο χαρτιού. Για να μπορέσουμε να σκεφτούμε διαφορετικά, έπρεπε να αναθεωρήσουμε ριζικά τη σχεδίαση του αυτοκινήτου. Αυτό άνοιξε νέους ορίζοντες που έπρεπε να εξερευνήσουμε. Και επειδή σε ένα αυτοκίνητο, κάθε κομμάτι του παζλ εξαρτάται από όλα τα υπόλοιπα, η ηλεκτροκίνηση έλαβε εντελώς νέα μορφή – μια μορφή που αντικατοπτρίζει τη νέα αντίληψη για τον αστικό τρόπο ζωής. Κι ενώ το BMW i3 είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως μια πρόταση της BMW, ρίχνοντας μια ματιά π.χ. στο εσωτερικό, θα αντιληφθείτε πώς η συναρπαστική σχεδίαση αποτυπώνει το όραμά μας για την κινητικότητα του μέλλοντος.

Προοδευτική και συγχρόνως βιώσιμη, η σχεδίαση του BMW i3 κατέκτησε διάφορα βραβεία. Μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει το iF gold product design award, το World Green Car award και το World Car Design of the Year award.

BMW i

Η ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΗ ΙΔΕΑ.

Μαζί με την ομάδα των μηχανικών εξέλιξης, ο επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης Benoît Jacob δημιούργησε ένα αυτοκίνητο που είναι απόλυτα προσανατολισμένο στη βιώσιμη κινητικότητα. Με το LifeDrive αναπτύχθηκε μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική αυτοκινήτου, αποτελούμενη από δύο ανεξάρτητες μονάδες: τη μονάδα Life που περιλαμβάνει την καμπίνα επιβατών από ανθρακονήματα, και τη μονάδα Drive από αλουμίνιο που περιλαμβάνει το πλαίσιο, το σύστημα μετάδοσης κίνησης και την μπαταρία υψηλής τάσης. Ταυτόχρονα, ο μοναδικός χαρακτήρας του αυτοκινήτου είναι παντού διάχυτος στο εσωτερικό: τα πρωτοποριακά και βιώσιμα υλικά όπως τα ανθρακονήματα και το ξύλο, όχι μόνον χρησιμοποιούνται αλλά τονίζονται συνειδητά. Με αυτόν τον τρόπο το BMW i3 δημιουργεί νέες κατασκευαστικές αξίες.

ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ: ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ BMW i3.

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ.

Η ηλεκτροκίνηση προσφέρει μόνον πλεονεκτήματα όταν σχεδιαστεί συστηματικά από την αρχή. Για παράδειγμα, τοποθετώντας τον ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, δημιουργείται περισσότερος χώρος μπροστά για το στρίψιμο των τροχών. Το αυτοκίνητο είναι πιο ευέλικτο και πιο εύκολο στο παρκάρισμα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του BMW i3 είναι οι μεγάλοι και στενοί τροχοί καθώς και οι αεροδυναμικές ζάντες. Και τα δύο αυτά στοιχεία συμβάλλουν στη μείωση της αντίστασης κύλισης και μεταφέρουν με τέλειο τρόπο την ισχύ του BMW στον δρόμο.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΑΝΘΡΑΚΟΝΗΜΑΤΑ.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η χρήση ανθρακονημάτων που ανοίγει τον δρόμο για την πιο ανοικτή διαμόρφωση της καμπίνας επιβατών. Η κατασκευή από ανθρακονήματα επιτρέπει την κατάργηση των μεσαίων κολόνων στις πόρτες. Οι πίσω πόρτες ανοίγουν προς την αντίθετη κατεύθυνση επιτρέποντας την άνετη πρόσβαση στο εσωτερικό. Χάρη στην ελαφρώς υπερυψωμένη θέση οδήγησης και τη χαρακτηριστική σχεδίαση "streamflow" της BMW με τα παράθυρα να συγχωνεύονται το ένα μέσα στο άλλο, μπορείτε να απολαμβάνετε μεγαλύτερη περιμετρική ορατότητα.

ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ LED.

Σκοπός των προβολέων LED σχήματος U είναι να εξασφαλίζουν άριστη ορατότητα τη νύχτα. Έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το BMW i3 και προσδίδουν στο μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου τη χαρακτηριστική εμφάνιση.

BLACK BELT.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του BMW i3 είναι το Black Belt που ξεκινά από το καπό, διατρέχει την οροφή και καταλήγει στο πίσω τμήμα. Αυτό υπογραμμίζει την πρωτοποριακή αρχιτεκτονική LifeDrive και προσδίδει στην καμπίνα επιβατών πιο ανάλαφρη εμφάνιση.

ΜΑΣΚΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ "ΝΕΦΡΑ" BMW i.

Και οι ηλεκτροκινητήρες χρειάζονται ψύξη, όμως οι απαιτήσεις ψύξης είναι σημαντικά χαμηλότερες από αυτές ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η χαρακτηριστική μάσκα "νεφρών" BMW υιοθετεί μια "κλειστή" σχεδίαση. Τονίζει τον πρωτοποριακό χαρακτήρα του BMW i3, ειδικά όταν διαθέτει χρωματιστό φινίρισμα.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ.

Χαρακτηριστική είναι η απουσία κεντρικού τούνελ ανάμεσα στη θέση του οδηγού και του συνοδηγού. Επίσης, δεν υπάρχουν μεσαίες κολόνες ανάμεσα στις αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες.

Στο εσωτερικό του BMW i3 μπορείτε να ανακαλύψετε από πρώτο χέρι τη βιωσιμότητα, επειδή τα υλικά που χρησιμοποιούνται εδώ κατασκευάζονται από ανανεώσιμες και ανακυκλωμένες πρώτες ύλες. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζουν την ευρυχωρία του εσωτερικού και προβάλλουν την κομψή loft ατμόσφαιρα, ωθώντας τη συνολική βιωσιμότητα σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

Βιώσιμο. Λειτουργικό. Μοναδικό.

Ζήστε την εμπειρία της εσωτερικής σχεδίασης του BMW i3.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ.

 • ATELIER.

  Η έκδοση βασικού εξοπλισμού ATELIER προσφέρει μια μοναδική εμπειρία. Οι αντιθέσεις μεταξύ των γνήσιων και έντονα αντιληπτών από τις αισθήσεις υλικών ενισχύουν τη μοναδικότητα αυτής της έκδοσης. Ο συνδυασμός υλικών «Neutronic» σε γκρι Aragaz τονίζει τον μοντέρνο χαρακτήρα του εσωτερικού.

 • LOFT.

  Η έκδοση εξοπλισμού LOFT αποπνέει μια αίσθηση ηρεμίας και ισορροπίας. Από την εκ φύσεως φουτουριστική σφαίρα του KENAF, τα ελαφριά υλικά δημιουργούν μια ευχάριστη και γαλήνια ατμόσφαιρα στο εσωτερικό. Οι λεπτομέρειες σε μπλε χρώμα BMW i τονίζουν την αυθεντική εμφάνιση. Ο φωτεινός πίνακας οργάνων με την ανάγλυφη υφή BMW i συνδυάζεται με το δερμάτινο τιμόνι, βάζοντας στο εσωτερικό μια μοντέρνα πινελιά.

 • LODGE.

  Η έκδοση LODGE συνδυάζει την υψηλή ποιότητα με τη φυσική αισθητική. Ο συνδυασμός μαλλιού/φυσικού δέρματος "Solaric" Cassia με τις φωτεινές επιφάνειες δημιουργεί μια φιλική ατμόσφαιρα. Εδώ, η διακοσμητική επιφάνεια στο δερμάτινο τιμόνι είναι σε σατινέ ασημί χρώμα. Το μαύρο, επεξεργασμένο ξύλο ευκαλύπτου με ανοιχτούς πόρους από πιστοποιημένες πηγές αειφόρου διαχείρισης δασοκομίας κάνει τις ξύλινες επιφάνειες στο εσωτερικό μια εντελώς πρωτόγνωρη εμπειρία.

 • SUITE.

  Ο συνδυασμός φυσικού δέρματος "Stellaric" σε καφέ Dalbergia από φυσικά επεξεργασμένο δέρμα, το οποίο χρησιμοποιείται στον πίνακα οργάνων και τα καθίσματα, υπογραμμίζει τον premium χαρακτήρα της έκδοσης SUITE. Η επιλογή του μαύρου ξύλου ευκαλύπτου με ανοικτούς πόρους κερδίζει τις εντυπώσεις ως μια ιδιαίτερη λεπτομέρεια. Οι ματ γαλβανισμένες λεπτομέρειες στο εσωτερικό ολοκληρώνουν τον χαρακτήρα αυτής της έκδοσης εξοπλισμού.

H ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ BMW i3, ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ MR PORTER.

Τι συμβαίνει όταν το BMW i ξεκινά μια συνεργασία με το mrporter.com, την βραβευμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους άντρες που αναζητούν το ξεχωριστό στιλ; Γεννιέται μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής, ένα μοναδικό BMW i3 με ιδιαίτερη σχεδίαση MR PORTER. Αυτό το εντυπωσιακό BMW i3 είναι ο τέλειος συνοδός για τους άντρες που τους ενδιαφέρει η μόδα και δίνουν αξία στη μοναδικότητα.

Σε αυτήν την premium έκδοση, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη σχεδιαστική ομάδα του Mr Porter, τα χαρακτηριστικά του BMW i εμπλουτίστηκαν με ορισμένα ιδιαίτερα στοιχεία. Το αποκλειστικά διαθέσιμο χρώμα αμαξώματος μπλε Tuxedo ξεχωρίζει με τις λευκές λεπτομέρειες στους εξωτερικούς καθρέπτες, τα μαρσπιέ και τη μάσκα "νεφρών". Ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό είναι οι διακοσμητικές γραμμές με επιγραφή Mr Porter που σχεδιάζονται με το χέρι. Το απαράμιλλο στιλ συνεχίζεται και στο εσωτερικό: ο λευκός δακτύλιος στο τιμόνι, οι λευκές ραφές στα πατάκια και οι διακοσμητικές επενδύσεις εσωτερικού από σκουρόχρωμη δρυ με χαραγμένη επιγραφή Mr Porter, ολοκληρώνουν τον ιδιαίτερο σχεδιασμό.

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO₂.

 • Κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές CO₂ στο BMW i3 (60 Ah):
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0
  Εκπομπές CO₂ σε g/km (μικτός κύκλος): 0
  Κατανάλωση ενέργειας σε kWh/100 km: 12,9

  Κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές CO₂ στο BMW i3 (94 Ah):
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0
  Εκπομπές CO₂ σε g/km (μικτός κύκλος): 0
  Κατανάλωση ενέργειας σε kWh/100 km: 12,6* / 13,1**

  Κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές CO₂ στο BMW i3 (60 Ah) με Range Extender:
  Εκπομπές CO₂ σε g/km (μικτός κύκλος): 13
  Κατανάλωση ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 13,5
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0,6

  Κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές CO₂ στο BMW i3 (94 Ah) με Range Extender:
  Εκπομπές CO₂ σε g/km (μικτός κύκλος): 12* / 13**
  Κατανάλωση ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 11,3* / 11,9**
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0,6

  * Συνδυασμός ζαντών 1: ζάντες 19"

  ** Συνδυασμός ζαντών 2: ζάντες 20" με χειμερινά ελαστικά

  Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO₂ και κατανάλωσης ισχύος εξαρτώνται από τις επιλεγμένες διαστάσεις ζαντών και ελαστικών.

  Η αυτονομία οδήγησης εξαρτάται από μια πληθώρα παραγόντων και ειδικότερα από τους εξής: προσωπικό στιλ οδήγησης, επιλεγμένη διαδρομή, καιρικές συνθήκες, χρήση συστημάτων θέρμανσης/ψύξης και προετοιμασίας κλίματος.

  Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ των νέων επιβατικών αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στο έντυπο "Οδηγός οικονομίας καυσίμου και εκπομπών CO₂ νέων επιβατικών αυτοκινήτων", που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλο το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW.