ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ.

BMW i

Το BMW i3 – μελετημένη βιωσιμότητα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια.

BMW i

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ.

Το BMW i3 – μελετημένη βιωσιμότητα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια.

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ.Το BMW i3 – μελετημένη βιωσιμότητα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια.

Δεν αρκεί μόνον η κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων για να ξεκινήσει μια βιώσιμη αλλαγή του κόσμου. Όταν σχεδιάζαμε την αλυσίδα προστιθέμενης αξίας για το BMW i3, εστιάσαμε στη βιωσιμότητα από την αρχή μέχρι το τέλος, από το στάδιο εξέλιξης μέχρι τη διαδικασία παραγωγής. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η οδήγηση που απολαμβάνετε πίσω από το τιμόνι του BMW i3 είναι απόλυτα βιώσιμη.

Από τα αρχικά στάδια εξέλιξης στρέψαμε την προσοχή μας στην αποδοτική και βιώσιμη ηλεκτρική κινητικότητα. Τα ανανεώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και υποκαθιστούν τα συμβατικά υλικά όπως τα πλαστικά.

BMW i

ΕΞΥΠΝΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ.

Για το BMW i, η βιωσιμότητα δεν είναι απλώς μία λέξη. Είναι η βασική κατευθυντήρια αρχή μας. Για τον λόγο αυτό σχεδιάσαμε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του BMW i3 με γνώμονα την μέγιστη εξοικονόμηση πόρων και τη βιωσιμότητα.

ΕΞΕΛΙΞΗ.

- Το αυτοκίνητο εξελίχθηκε με γνώμονα την ηλεκτρική κινητικότητα

- Η πρωτοποριακή αεροδυναμική μειώνει την αντίσταση του αέρα και ελαχιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας

- Τα ανανεώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και υποκαθιστούν τα συμβατικά υλικά όπως τα πλαστικά

ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

- Τα ανθρακονήματα παράγονται κατά 100% με υδροηλεκτρική ενέργεια

- Η παραγωγή του BMW i3 στη Λειψία τροφοδοτείται κατά 100% με αιολική ενέργεια

- Η ενέργεια που απαιτείται για την παραγωγή έχει μειωθεί στο μισό, σε σχέση με την ήδη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας για άλλα μοντέλα της BMW

ΧΡΗΣΗ.

- Δεν εκπέμπονται ρύποι κατά την οδήγηση. Αυτό περιορίζει την ατμοσφαιρική μόλυνση σε αστικές περιοχές

- Όταν οδηγείτε το BMW i3, δεν ακούτε και δεν μυρίζετε τίποτε. Εάν χρησιμοποιείτε πηγές πράσινης ενέργειας, όπως τα φωτοβολταϊκά πάνελ, τότε οδηγείτε με πραγματικά μηδενικές εκπομπές ρύπων

- Η λειτουργία ECO PRO αυξάνει την αυτονομία του αυτοκινήτου και περιορίζει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

- Το BMW i3 είναι ανακυκλώσιμο σε ποσοστό έως και 95%

- Για παράδειγμα, τα στοιχεία μπαταρίας μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση ηλιακής ενέργειας

- Τα απόβλητα των ανθρακονημάτων μπορούν να επανεισαχθούν στη διαδικασία παραγωγής

ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

Στο εργοστάσιό μας στη Λειψία έχουμε εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες που μας επιτρέπουν να παράγουμε το BMW i3 με τη χρήση πράσινης ενέργειας. Επιπλέον, καταφέραμε να μειώσουμε στο μισό την ενέργεια που απαιτείται για την παραγωγή ενός BMW i3, ακόμα και σε σύγκριση με τις χαμηλές ενεργειακές απαιτήσεις για την παραγωγή άλλων μοντέλων BMW.

Τα ανθρακονήματα από τα οποία κατασκευάζεται η καμπίνα επιβατών του BMW i3 παράγονται με τη βοήθεια ενέργειας που προέρχεται εξ' ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές. Η ενέργεια παρέχεται από ένα από τα μεγαλύτερα υδροηλεκτρικά εργοστάσια του κόσμου, στο Moses Lake, περίπου 300 χιλιόμετρα ανατολικά του Seattle.

ΤΟ BMW i3 ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΟ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΩΣ ΚΑΙ 95%.

ΤΟ BMW i3 ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΟ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΩΣ ΚΑΙ 95%.

ΒΙΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΚΑΤΑ 30% ΑΠΟ KENAF.

Χρησιμοποιώντας το υλικό kenaf για τις μεγαλύτερες επιφάνειες εσωτερικού, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα συνθετικά υλικά που βασίζονται στο πετρέλαιο και να μειώσουμε το συνολικό βάρος του BMW i3, επειδή οι ίνες kenaf είναι μέχρι και 30% ελαφρύτερες από τα συμβατικά υλικά. Επιπλέον, προσδίδουν έναν αυθεντικό χαρακτήρα στη γενικότερη βιώσιμη σχεδίαση του BMW i3. Αυτό το εξαιρετικά ελαφρύ υλικό προέρχεται από το φυτό της μολόχας, το οποίο μετατρέπει μεγαλύτερες ποσότητες CO₂ σε οξυγόνο καθώς αναπτύσσεται.

ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΜΕ 40% ΠΑΡΘΕΝΟ ΜΑΛΛΙ.

Ένα ανανεώσιμο υλικό που προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο άνεσης είναι το πιστοποιημένο παρθένο μαλλί. Στο πακέτο εσωτερικού εξοπλισμού Lodge, το υλικό αυτό χρησιμοποιείται σε ποσοστό 40% για τις επενδύσεις των καθισμάτων. Το υλικό επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα και βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας ανάμεσα στην επένδυση του καθίσματος και τον επιβάτη. Τα καθίσματα διατηρούνται ευχάριστα δροσερά, ακόμα και τις ζεστές ημέρες.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΟ ΞΥΛΟ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΥ.

Ο ευκάλυπτος είναι από τη φύση του ανθεκτικός στην υγρασία. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται μέχρι και 90% λιγότερη επεξεργασία της επιφάνειας σε σχέση με τους παραδοσιακούς τύπους ξύλων. Επειδή η επεξεργασία του γίνεται χωρίς χημικά, διατηρείται η απαλή υφή και οι ανοικτοί πόροι του ξύλου. Ο ευκάλυπτος είναι ένα από τα δέντρα με την ταχύτερη ανάπτυξη, γεγονός που τον καθιστά ιδανικό για την μαζική παραγωγή. Όλα τα ξύλα που χρησιμοποιούνται στο BMW i3 προέρχονται εξ' ολοκλήρου από πιστοποιημένη δασοπονία FSC, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία της βιώσιμης διαχείρισης των δασών.

ΔΕΡΜΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟ 100% ΜΕ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΕΛΙΑΣ.

Το δέρμα που χρησιμοποιείται στο BMW i3 υποβάλλεται εξ' ολοκλήρου σε επεξεργασία με φυσικά εκχυλίσματα από φύλλα ελιάς. Αυτό προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα: τα φύλλα ελιάς είναι ένα υποπροϊόν που μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο. Η διαδικασία επεξεργασίας είναι φιλική προς το περιβάλλον και διατηρεί τη φυσική λάμψη του δέρματος και την ικανότητα να ρυθμίζει τη θερμοκρασία.

GREEN ENERGY.

Με το BMW i3 είναι εύκολο να συμπεριλάβετε τη βιωσιμότητα στην καθημερινότητά σας. Μηδενικές εκπομπές ρύπων κατά τη χρήση σημαίνει μικρότερη επιβάρυνση της ατμόσφαιρας σε αστικές περιοχές και περισσότερος καθαρός αέρας για να αναπνέετε. Όταν χρησιμοποιείτε πηγές πράσινης ενέργειας , όπως τα φωτοβολταϊκά πάνελ, μπορείτε να απολαύσετε μία κινητικότητα με πραγματικά μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η λειτουργία ECO PRO περιορίζει την κατανάλωση ενέργειας και αυξάνει την αυτονομία.

Επιπλέον, το BMW i3 δεν παράγει θόρυβο ή οσμές, προσφέροντας πλεονεκτήματα τόσο για εσάς όσο και για το περιβάλλον.

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO₂.

 • Κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές CO₂ στο BMW i3 (60 Ah):
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0
  Εκπομπές CO₂ σε g/km (μικτός κύκλος): 0
  Κατανάλωση ενέργειας σε kWh/100 km: 12,9

  Κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές CO₂ στο BMW i3 (94 Ah):
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0
  Εκπομπές CO₂ σε g/km (μικτός κύκλος): 0
  Κατανάλωση ενέργειας σε kWh/100 km: 12,6* / 13,1**

  Κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές CO₂ στο BMW i3 (60 Ah) με Range Extender:
  Εκπομπές CO₂ σε g/km (μικτός κύκλος): 13
  Κατανάλωση ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 13,5
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0,6

  Κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές CO₂ στο BMW i3 (94 Ah) με Range Extender:
  Εκπομπές CO₂ σε g/km (μικτός κύκλος): 12* / 13**
  Κατανάλωση ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 11,3* / 11,9**
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0,6

  * Συνδυασμός ζαντών 1: ζάντες 19"

  ** Συνδυασμός ζαντών 2: ζάντες 20" με χειμερινά ελαστικά

  Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO₂ και κατανάλωσης ισχύος εξαρτώνται από τις επιλεγμένες διαστάσεις ζαντών και ελαστικών.

  Η αυτονομία οδήγησης εξαρτάται από μια πληθώρα παραγόντων και ειδικότερα από τους εξής: προσωπικό στιλ οδήγησης, επιλεγμένη διαδρομή, καιρικές συνθήκες, χρήση συστημάτων θέρμανσης/ψύξης και προετοιμασίας κλίματος.

  Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ των νέων επιβατικών αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στο έντυπο "Οδηγός οικονομίας καυσίμου και εκπομπών CO₂ νέων επιβατικών αυτοκινήτων", που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλο το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW.