BMW M

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Μ.

Τα συστήματα υποστήριξης οδηγού BMW ConnectedDrive* στην BMW Μ2 Coupé.

Στο επίκεντρο ενός αυτοκινήτου Μ βρίσκεται πάντα ένα πράγμα: η αυθεντική οδηγική απόλαυση. Όλα τα υπόλοιπα μπορούν να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Τα έξυπνα συστήματα όπως το Driving Assistant και η Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας αναγνωρίζουν πιθανούς κινδύνους. Με το σύστημα πλοήγησης Professional μπορείτε να βρείτε γρήγορα και εύκολα τον δρόμο σας, ακόμα και όταν δεν οδηγείτε σε μία πίστα. Με τον άψογο φωτισμό του, το BMW Selective Beam παρέχει πρόσθετη ασφάλεια. Τέλος, η κάμερα οπισθοπορείας κάνει ευκολότερο το παρκάρισμα και τους ελιγμούς.

 

*Μερικές από τις Υπηρεσίες BMW ConnectedDrive δεν διατίθενται προς το παρόν στην ελληνική αγορά.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ PROFESSIONAL.

Το Σύστημα Πλοήγησης Professional έχει υπερσύγχρονη και κομψή σχεδίαση και προσφέρει μια ασυναγώνιστη γκάμα υπηρεσιών: πρόκειται για ένα απλό, εύχρηστο και άψογα ενσωματωμένο στο αυτοκίνητο σύστημα πλοήγησης, που είναι βασισμένο στην κλασική αρχή λειτουργίας του iDrive και εξοπλισμένο με πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch. Το σύστημα περιλαμβάνει ένα κιτ hands-free με θύρα USB και λειτουργία φωνητικού ελέγχου, το ραδιόφωνο Professional με DVD και μνήμη 20 GB για αρχεία ήχου. Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης των Πληροφοριών Κυκλοφορίας σε Πραγματικό Χρόνο (RTTI). Η ενσωματωμένη έγχρωμη οθόνη LCD 8,8̎ με λειτουργία διαιρούμενης προβολής (κύρια και συμπληρωματική προβολή) έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να είναι εξαιρετικά ευανάγνωστη και να παρέχει άριστη ευκρίνεια όλων των ενδείξεων.

 

*Μερικές από τις Υπηρεσίες BMW ConnectedDrive δεν διατίθενται προς το παρόν στην ελληνική αγορά.

 • Πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch

  Το πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch, που είναι εξοπλισμένο με πλήκτρα άμεσης πρόσβασης στο μενού, οκτώ βολικές προτιμώμενες λειτουργίες και φωνητικό έλεγχο, εξασφαλίζει διαισθητικό χειρισμό και σας επιτρέπει να εισάγετε διευθύνσεις προορισμού γράφοντας με το χέρι στην επιφάνεια αφής του. Χάρη στη λειτουργία τρισδιάστατης προβολής χαρτών, που χρησιμοποιεί δορυφορικές εικόνες για τους χάρτες και φωτορεαλιστικές απεικονίσεις επιλεγμένων αξιοθέατων, η πλοήγηση μετατρέπεται σε μια συναρπαστική οπτική εμπειρία.

 • Ενημερώσεις χαρτών

  Οι ενημερώσεις χαρτών είναι διαθέσιμες για τρία χρόνια χωρίς χρέωση από τους Επίσημους Εμπόρους BMW. Στα πλαίσια του BMW ConnectedDrive, και σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες, το σύστημα ενημερώνει αυτόματα τους χάρτες για χρονικό διάστημα τριών ετών και μέχρι τέσσερις φορές το χρόνο.

DRIVING ASSISTANT.

Το πακέτο Driving Assistant συνδυάζει μια σειρά από συστήματα καμερών, όπως είναι η Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας, η Προειδοποίηση Προσέγγισης και η Προειδοποίηση Πεζών με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη.

Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας.

Η Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας ανιχνεύει τις διαγραμμίσεις των λωρίδων και σε περίπτωση που, άθελά του, ο οδηγός αρχίσει να παρεκκλίνει από τη λωρίδα του όταν κινείται με ταχύτητες από 70 km/h περίπου και άνω, τον προειδοποιεί με δονήσεις του τιμονιού. Η λειτουργία προειδοποίησης δεν ενεργοποιείται εάν η αλλαγή λωρίδας είναι ηθελημένη, δηλαδή όταν έχετε ανάψει φλας.

Προειδοποίηση ελέγχου προσέγγισης.

Η Προειδοποίηση Προσέγγισης με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη ανιχνεύει οχήματα, ενώ η Προειδοποίηση Πεζών ανιχνεύει πεζούς. Σε περίπτωση που το προπορευόμενο όχημα φρενάρει απότομα, η BMW σας αποκρίνεται άμεσα όταν είναι ενεργοποιημένη η Προειδοποίηση Προσέγγισης. Το σύστημα λειτουργεί βηματικά. Αρχικά, προβάλλεται ένα σύμβολο προειδοποίησης, μετά το σύμβολο αρχίζει να αναβοσβήνει και ενεργοποιείται μία ακουστική προειδοποίηση. Τέλος, πραγματοποιείται ένα απαλό φρενάρισμα (σε ταχύτητες κάτω από 60 km/h).

Προειδοποίηση πεζών.

Η Προειδοποίηση Πεζών λειτουργεί σε ταχύτητες από 10 έως 60 km/h και ενεργοποιεί μία και μοναδική προειδοποίηση σε περίπτωση άμεσου κινδύνου. Εάν το σύστημα προειδοποιήσει τον οδηγό για πιθανή σύγκρουση, τα φρένα προετοιμάζονται κατάλληλα για ταχύτερη απόκριση. Σε κρίσιμες στιγμές, το σύστημα ενεργοποιεί τα φρένα. Αυτή η λειτουργία μπορεί να περιοριστεί κατά την οδήγηση στο σκοτάδι ή σε ομίχλη.

ΚΑΜΕΡΑ ΟΠΙΣΘΟΠΟΡΕΙΑΣ.

ΚΑΜΕΡΑ ΟΠΙΣΘΟΠΟΡΕΙΑΣ.

Η κάμερα οπισθοπορείας επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει το χώρο πίσω από το αυτοκίνητο στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου κατά την εκτέλεση ελιγμών και το παρκάρισμα. Η κάμερα οπισθοπορείας βελτιώνει την ορατότητα όταν κινείστε με την όπισθεν με ταχύτητες κάτω από 15 km/h, για παράδειγμα, όταν παρκάρετε.

Οι γραμμές καθοδήγησης και οι έγχρωμες σημάνσεις εμποδίων που εμφανίζονται στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου δείχνουν στον οδηγό εάν η επιλεγμένη θέση στάθμευσης είναι αρκετά μεγάλη για το αυτοκίνητο, κάτι που διευκολύνει σημαντικά το παρκάρισμα. Όταν το τιμόνι είναι τελείως στραμμένο, το σύστημα προβάλλει κόκκινες γραμμές στροφής και πράσινες γραμμές καθοδήγησης που προσαρμόζονται στις κινήσεις του τιμονιού.

Η κάμερα οπισθοπορείας απενεργοποιείται αυτόματα μετά από 10 μέτρα ή όταν το αυτοκίνητο αρχίσει να κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη από 15 km/h.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW SELECTIVE BEAM.

Με το BMW Selective Beam, η νυχτερινή οδήγηση γίνεται πιο άνετη και πιο ασφαλής. Παρέχει εξαιρετική ορατότητα στο σκοτάδι χωρίς να «τυφλώνει» τους άλλους οδηγούς. Το σύστημα ανιχνεύει τους άλλους χρήστες του δρόμου και τους απομονώνει επιλεκτικά από την περιοχή διασποράς της φωτεινής δέσμης των φώτων πορείας.

 • Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO₂ στην BMW M2 Coupé:

  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 8,5 έως 7,9
  Εκπομπές ρύπων CO₂ σε g/km (μικτός κύκλος): 199 έως 185

  Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ των νέων επιβατικών αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στο έντυπο "Οδηγός οικονομίας καυσίμου και εκπομπών CO₂ νέων επιβατικών αυτοκινήτων", που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλο το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW.