BMW M

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Μ.

Τα συστήματα υποστήριξης οδηγού BMW ConnectedDrive στη νέα BMW Μ2 Coupé.

Στο επίκεντρο ενός αυτοκινήτου Μ βρίσκεται πάντα ένα πράγμα: η αυθεντική οδηγική απόλαυση. Όλα τα υπόλοιπα μπορούν να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Τα έξυπνα συστήματα, όπως το Driving Assistant και η Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας αναγνωρίζουν πιθανούς κινδύνους. Με το σύστημα πλοήγησης Professional μπορείτε να βρείτε γρήγορα και εύκολα τον δρόμο σας, ακόμα και όταν δεν οδηγείτε σε μία πίστα.Τέλος, η κάμερα οπισθοπορείας κάνει ευκολότερο το παρκάρισμα και τους ελιγμούς.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ PROFESSIONAL.

Το Σύστημα Πλοήγησης Professional έχει υπερσύγχρονη και κομψή σχεδίαση και προσφέρει μια ασυναγώνιστη γκάμα υπηρεσιών: πρόκειται για ένα απλό, εύχρηστο και άψογα ενσωματωμένο στο αυτοκίνητο σύστημα πλοήγησης, που είναι βασισμένο στην κλασική αρχή λειτουργίας του iDrive και εξοπλισμένο με πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch. Το σύστημα περιλαμβάνει ένα κιτ hands-free με θύρα USB και λειτουργία φωνητικού ελέγχου, το ραδιόφωνο Professional με DVD και μνήμη 20 GB για αρχεία ήχου. Η ενσωματωμένη έγχρωμη οθόνη LCD 8,8̎ με λειτουργία διαιρούμενης προβολής (κύρια και συμπληρωματική προβολή) έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να είναι εξαιρετικά ευανάγνωστη και να παρέχει άριστη ευκρίνεια όλων των ενδείξεων.

 • Πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch

  Το πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch (μέρος του συστήματος πλοήγησης Professional) επιτρέπει το διαισθητικό και άνετο χειρισμό του συστήματος iDrive. Το touchpad που είναι ενσωματωμένο στο πολυχειριστήριο δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να εισάγει εύκολα προορισμούς στο σύστημα πλοήγησης γράφοντάς τους με το χέρι. Η καταχώρηση εμφανίζεται στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου.

 • Ενημερώσεις χαρτών

  Οι ενημερώσεις χαρτών είναι διαθέσιμες για τρία χρόνια χωρίς χρέωση από τους Επίσημους Εμπόρους BMW. Στα πλαίσια του BMW ConnectedDrive, και σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες, το σύστημα ενημερώνει αυτόματα τους χάρτες για χρονικό διάστημα τριών ετών και μέχρι τέσσερις φορές τον χρόνο

DRIVING ASSISTANT.

Ο εξοπλισμός ασφαλείας Driving Assistant εφιστά την προσοχή του οδηγού σε περίπτωση ακούσιας αλλαγής λωρίδας ή στο ενδεχόμενο σύγκρουσης και φρενάρει αυτόματα σε περίπτωση ανάγκης.

Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας.

Η Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας ανιχνεύει τις διαγραμμίσεις των λωρίδων και σε περίπτωση που, άθελά του, ο οδηγός αρχίσει να παρεκκλίνει από τη λωρίδα του όταν κινείται με ταχύτητες από 70 km/h περίπου και άνω, τον προειδοποιεί με δονήσεις του τιμονιού. Η λειτουργία προειδοποίησης δεν ενεργοποιείται εάν η αλλαγή λωρίδας είναι ηθελημένη, δηλαδή όταν έχετε ανάψει φλας.

Προειδοποίηση Προσέγγισης.

Η Προειδοποίηση Προσέγγισης με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη ανιχνεύει οχήματα, ενώ η Προειδοποίηση Πεζών ανιχνεύει πεζούς. Σε περίπτωση που το προπορευόμενο όχημα φρενάρει απότομα, η BMW σας αποκρίνεται άμεσα όταν είναι ενεργοποιημένη η Προειδοποίηση Προσέγγισης. Το σύστημα λειτουργεί βηματικά. Αρχικά, προβάλλεται ένα σύμβολο προειδοποίησης, μετά το σύμβολο αρχίζει να αναβοσβήνει και ενεργοποιείται μία ακουστική προειδοποίηση. Τέλος, πραγματοποιείται ένα απαλό φρενάρισμα (σε ταχύτητες κάτω από 60 km/h).

Προειδοποίηση Πεζών.

Η Προειδοποίηση Πεζών λειτουργεί σε ταχύτητες από 10 έως 60 km/h και ενεργοποιεί μία και μοναδική προειδοποίηση σε περίπτωση άμεσου κινδύνου. Εάν το σύστημα προειδοποιήσει τον οδηγό για πιθανή σύγκρουση, τα φρένα προετοιμάζονται κατάλληλα για ταχύτερη απόκριση. Σε κρίσιμες στιγμές, το σύστημα ενεργοποιεί τα φρένα. Αυτή η λειτουργία μπορεί να περιοριστεί κατά την οδήγηση στο σκοτάδι ή σε ομίχλη.

ΚΑΜΕΡΑ ΟΠΙΣΘΟΠΟΡΕΙΑΣ.

ΚΑΜΕΡΑ ΟΠΙΣΘΟΠΟΡΕΙΑΣ.

Η κάμερα οπισθοπορείας παρέχει βελτιωμένη ορατότητα όταν κινείστε με την όπισθεν με ταχύτητες κάτω από 15 km/h, για παράδειγμα, όταν παρκάρετε. Απεικονίζει την περιοχή πίσω από το αυτοκίνητο στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου. Οι διαδραστικές γραμμές πορείας για τη μέτρηση της απόστασης και των ακτινών στροφής παρέχουν υποστήριξη στον οδηγό κατά την εκτέλεση ελιγμών, ενώ τυχόν εμπόδια επισημαίνονται με χρώματα.

 • Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO₂ στην BMW M2 Coupé:

  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 8,5 έως 7,9
  Εκπομπές ρύπων CO₂ σε g/km (μικτός κύκλος): 199 έως 185

  Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ των νέων επιβατικών αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στο έντυπο "Οδηγός οικονομίας καυσίμου και εκπομπών CO₂ νέων επιβατικών αυτοκινήτων", που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλο το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW.