ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ.

BMW M

Η δυναμική οδήγησης και η αποδοτικότητα της νέας BMW Μ2 Coupé.

ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ.

Η δυναμική οδήγησης και η αποδοτικότητα της νέας BMW Μ2 Coupé.

Φτιαγμένη για γρήγορες επιταχύνσεις και κλειστές στροφές. Μία μοναδική οδηγική εμπειρία που δε θα ξεχάσετε γρήγορα. Με την εξαιρετική ευελιξία, την κορυφαία δυναμική και τον εντυπωσιακό ήχο, η νέα BMW M2 Coupé αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα ενός αυτοκινήτου M. Με κιβώτιο 7 σχέσεων M με διπλό συμπλέκτη για γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων. Με φρένα σύνθετης κατασκευής Μ, σχεδιασμένα για τις υψηλότερες καταπονήσεις. Με Ενεργό διαφορικό M που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, για κορυφαία οδηγική ευστάθεια και πρόσφυση. Με λίγα λόγια, ένα αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε για να κυριαρχεί παντού.

ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ.Η δυναμική οδήγησης και η αποδοτικότητα της νέας BMW Μ2 Coupé.

Φτιαγμένη για γρήγορες επιταχύνσεις και κλειστές στροφές. Μία μοναδική οδηγική εμπειρία που δε θα ξεχάσετε γρήγορα. Με την εξαιρετική ευελιξία, την κορυφαία δυναμική και τον εντυπωσιακό ήχο, η νέα BMW M2 Coupé αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα ενός αυτοκινήτου M. Με κιβώτιο 7 σχέσεων M με διπλό συμπλέκτη για γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων. Με φρένα σύνθετης κατασκευής Μ, σχεδιασμένα για τις υψηλότερες καταπονήσεις. Με Ενεργό διαφορικό M που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, για κορυφαία οδηγική ευστάθεια και πρόσφυση. Με λίγα λόγια, ένα αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε για να κυριαρχεί παντού.

BMW M

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΙΒΩΤΙΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ.

Κιβώτιο 6 σχέσεων Μ.

Το συμπαγούς κατασκευής χειροκίνητο κιβώτιο Μ 6 σχέσεων είναι συνώνυμο της έξυπνης κατασκευής χαμηλού βάρους. Στο εσωτερικό του κιβωτίου, η νέα αντιτριβική επίστρωση από ανθρακονήματα στους δακτυλίους συγχρονισμού εξασφαλίζουν πιο άνετες αλλαγές ταχυτήτων. Το σύστημα λίπανσης ξηρού κάρτερ εξασφαλίζει πιο αποδοτική τροφοδοσία λαδιού.

Κιβώτιο 7 σχέσεων M DCT με Drivelogic.

Αλλαγές ταχυτήτων χωρίς απώλεια ισχύος, χωρίς τη χρήση συμπλέκτη και χωρίς επιβραδύνσεις: με το κιβώτιο 7 σχέσεων M με διπλό συμπλέκτη και Drivelogic. Οι αλλαγές ταχυτήτων πραγματοποιούνται αυτόματα ή χειροκίνητα από τους μοχλοδιακόπτες αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι ή από τον επιλογέα ταχυτήτων. Το Launch Control εγγυάται τη μέγιστη δυνατή επιτάχυνση από στάση.

ΕΞΑΤΜΙΣΗ Μ.

ΕΞΑΤΜΙΣΗ Μ.

Με τη χαμηλή πίεση επιστροφής των καυσαερίων, ο σιγαστήρας εξάτμισης με τις δύο απολήξεις βελτιώνει τις επιδόσεις και τη φιλικότητα του κινητήρα Μ προς το περιβάλλον. Ο ηλεκτρικός έλεγχος του κλαπέτου καυσαερίων τελειοποιεί τον χαρακτηριστικό σπορ ήχο.

ΕΝΕΡΓΟ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ M.

Το Ενεργό Διαφορικό M κατανέμει με μεταβλητό τρόπο τη ροπή ανάμεσα στους πίσω τροχούς για να βελτιώσει την πρόσφυση και την ευστάθεια κατά τις δυναμικές αλλαγές πορείας ή την επιτάχυνση στην έξοδο της στροφής, στη γρήγορη είσοδο στη στροφή ή στους δρόμους με ανομοιόμορφη ή ολισθηρή επιφάνεια, όπως χιόνι, χαλίκι κα πάγος. Ακόμα, εξασφαλίζει τον απόλυτο έλεγχο στις ακραίες πλευρικές επιταχύνσεις. Η σταθερή, ομαλή προσαρμογή του μπλοκέ διαφορικού εγγυάται την αρμονική συμπεριφορά του αυτοκινήτου και βελτιώνει τον έλεγχο σε ακραίες συνθήκες οδήγησης.
 

Η πρόσφυση βελτιώνεται με τη βοήθεια μιας ηλεκτρονικά ελεγχόμενης μονάδας που ελαχιστοποιεί τις διαφορές της ταχύτητας περιστροφής μεταξύ των πίσω τροχών. To σύστημα, το οποίο έχει εξελιχθεί για τους αγώνες αυτοκινήτου, συνδέεται με τον Δυναμικό Έλεγχο Ευστάθειας (DSC) μέσω ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου. Δρα ενεργητικά και εγγυάται το κλείδωμα μεταξύ 0 και 100%, εξουδετερώνοντας ακόμα και τις πιο μικρές διαφορές στη ροπή που μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. Με αυτόν τον τρόπο εξαλείφεται και η τάση υποστροφής. Το Ενεργό Διαφορικό M εξασφαλίζει ιδανική πρόσφυση, κορυφαία κατευθυντική ευστάθεια και απόλυτο έλεγχο. Ουσιαστικά, μετατρέπει όλη τη ροπή του κινητήρα σε δύναμη επιτάχυνσης.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ.

Ακαταμάχητη δυναμική, συναρπαστική ευελιξία, ακριβής χειρισμός: τρία χαρακτηριστικά που συνοδεύουν τα αυτοκίνητα Μ από την αρχή. Ο οδηγικός ενθουσιασμός στη νέα BMW M2 Coupé βασίζεται στην τεχνολογία αιχμής που έχει δοκιμαστεί στις πιο ακραίες συνθήκες. Το αυτοκίνητο είναι άρτια προετοιμασμένο για τέλειες επιταχύνσεις και κορυφαία πρόσφυση. Σημαντικά εξαρτήματα έχουν δεχθεί βελτιώσεις για τη χρήση σε αγωνιστικές συνθήκες και έχουν δοκιμαστεί ως προς τις κορυφαίες επιδόσεις. Το DSC με λειτουργία M Dynamic, το ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης Servotronic και η κατασκευή χαμηλού βάρους του μπροστινού και του πίσω άξονα ολοκληρώνουν την συναρπαστική φιλοσοφία του αυτοκινήτου.

 • Αγωνιστικές δυνατότητες

  Οι εγκάρσιες και διαμήκεις επιταχύνσεις που παρουσιάζονται σε αγωνιστικές συνθήκες θέτουν υψηλές απαιτήσεις στην τροφοδοσία λαδιού. Με την τεχνογνωσία τους από τους αγώνες, οι μηχανικοί της BMW M GmbH μπορούν να εξασφαλίσουν τη σωστή τροφοδοσία λαδιού, τόσο στην καθημερινή οδήγηση όσο και στις αγωνιστικές πίστες.

 • Λειτουργία M Dynamic

  Η λειτουργία M Dynamic, μια υπολειτουργία του Δυναμικού Ελέγχου Ευστάθειας (DSC), βελτιώνει τη δυναμική οδήγησης, επιτρέποντας ως έναν συγκεκριμένο βαθμό την ολίσθηση των τροχών. Ενώ το DSC εξουδετερώνει τις τάσεις υποστροφής και υπερστροφής, η λειτουργία M Dynamic επιτρέπει τη μέγιστη εκμετάλλευση των δυναμικών δυνατοτήτων του αυτοκινήτου, όσον αφορά τις εγκάρσιες και διαμήκεις επιταχύνσεις. Ωστόσο διατηρείται η υποστήριξη που παρέχεται από το DSC.

 • M Servotronic

  Το M Servotronic προσαρμόζει τον βαθμό υποβοήθησης του συστήματος διεύθυνσης στην τρέχουσα ταχύτητα πορείας του αυτοκινήτου και εξασφαλίζει άμεση και ακριβή απόκριση του συστήματος διεύθυνσης κατά την οδήγηση με υψηλές ταχύτητες. Επιπλέον, εξασφαλίζει ασυναγώνιστη άνεση καθώς ελαχιστοποιεί τη δύναμη που απαιτείται από τον οδηγό για το στρίψιμο του τιμονιού ενώ συγχρόνως μεγιστοποιεί την ευελιξία στο παρκάρισμα, την εκτέλεση ελιγμών ή τη διάσχιση στενών δρόμων ή δρόμων με πολλές συνεχείς στροφές.

ΦΡΕΝΑ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ M.

ΦΡΕΝΑ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ M.

Με τη χρήση διαφόρων υλικών, τα φρένα σύνθετης κατασκευής M επιτυγχάνουν εξαιρετικές τιμές επιβράδυνσης, υψηλή αντοχή και μεγάλη διάρκεια ζωής. Επίσης, ζυγίζουν λιγότερο, κάτι που έχει θετικό αντίκτυπο στην ευελιξία, τη δυναμική και την επιτάχυνση. Οι δαγκάνες φρένων σε μπλε μεταλλικό χρώμα με λογότυπο M είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτών των φρένων Μ υψηλών επιδόσεων.

ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΑΜΗΛΟΥ ΒΑΡΟΥΣ.

Μπροστινός άξονας χαμηλού βάρους.

Με τη μείωση των μη αναρτώμενων μαζών, ο μπροστινός άξονας χαμηλού βάρους βελτιώνει τη δυναμική οδήγησης, την πρόσφυση και την άνεση της ανάρτησης. Επιπλέον βελτιώνεται η κατανομή του φορτίου στους άξονες και εξασφαλίζονται ουδέτερα χαρακτηριστικά οδήγησης και καλύτερος έλεγχος στις απαιτητικές συνθήκες οδήγησης.

Πίσω άξονας χαμηλού βάρους.

Ο πίσω άξονας χαμηλού βάρους συμβάλλει στη μείωση του συνολικού βάρους του αυτοκινήτου, βελτιώνει την ευελιξία, τη δυναμική και την επιτάχυνση, ενώ περιορίζει τις μη αναρτώμενες μάζες και βελτιώνει την πρόσφυση και την άνεση της ανάρτησης.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙA BMW EFFICIENT DYNAMICS.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙA BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Επωφεληθείτε από ακόμα μεγαλύτερη απόδοση από κάθε λίτρο καυσίμου με το BMW EfficientDynamics: καλύτερες επιδόσεις, μεγαλύτερη αποδοτικότητα και πιο έντονη οδηγική εμπειρία. Τεχνολογικές πρωτοπορίες που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου και παράλληλα βελτιώνουν την οδηγική απόλαυση: η γνήσια δυναμική συνοδεύει κάθε BMW.

 • Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO₂ στην BMW M2 Coupé:

  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 8,5 έως 7,9
  Εκπομπές ρύπων CO₂ σε g/km (μικτός κύκλος): 199 έως 185

  Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου και τις εκπομπές CO₂ των νέων επιβατικών αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στο έντυπο "Οδηγός οικονομίας καυσίμου και εκπομπών CO₂ νέων επιβατικών αυτοκινήτων", που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλο το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW.