ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ+

BMW M

Η δυναμική οδήγησης της BMW Μ3 Sedan.

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ+

Η δυναμική οδήγησης της BMW Μ3 Sedan.

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ+Η δυναμική οδήγησης της BMW Μ3 Sedan.

Πειστική στην αγωνιστική πίστα. Εντυπωσιακή στον δρόμο. Ειδικά με το προαιρετικά διαθέσιμο πακέτο M Competition. Η ισχύς του κινητήρα 450 hp και οι διάφορες καινοτομίες που προέρχονται από τους αγώνες αυτοκινήτων τελειοποιούν τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Η ειδικά ρυθμισμένη Προσαρμοζόμενη Ανάρτηση M, το Ενεργό διαφορικό M, το M Servotronic ή το κιβώτιο επτά σχέσεων με διπλό συμπλέκτη επαναπροσδιορίζουν τα όρια και καθορίζουν τον οδηγό της BMW M3 Sedan ως κορυφαίο αθλητή.

 

BMW M3 Sedan:
Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 8,8 (8,3)
Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 204 (194)


Οι τιμές που αναφέρονται σε παρενθέσεις ισχύουν για αυτοκίνητα με κιβώτιο 7 σχέσεων Μ με διπλό συμπλέκτη και Drivelogic.


Οι τιμές κατανάλωσης έχουν υπολογιστεί σύμφωνα με τον κύκλο οδήγησης ECE και εξαρτώνται από τις επιλεγμένες διαστάσεις ζαντών και ελαστικών. Τα μοντέλα που απεικονίζονται διαθέτουν προαιρετικό εξοπλισμό.

BMW M

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΟΡΙΟ.

Μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα ότι η BMW M3 Sedan είναι ένας αυθεντικός αθλητής κορυφαίων επιδόσεων, ακόμα και μακριά από τις αγωνιστικές πίστες. Ακόμα και σε απαιτητικές συνθήκες οδήγησης, διακρίνεται για την κορυφαία οδική συμπεριφορά. Εδώ ο κινητήρας M μεταφέρει αποφασιστικά την ισχύ του στην άσφαλτο, εκμεταλλευόμενος το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων M ή το κιβώτιο επτά σχέσεων με διπλό συμπλέκτη.

ΠΑΚΕΤΟ Μ COMPETITION.

Ανόθευτη αγωνιστική αίσθηση: το πακέτο Μ Competition για την BMW M3 Sedan προσφέρει ακόμα καλύτερες επιδόσεις χάρη στην αυξημένη ισχύ του κινητήρα, την Προσαρμοζόμενη ανάρτηση M, τον αναπροσαρμοσμένο Δυναμικό Έλεγχο Ευστάθειας (DSC), το Ενεργό Διαφορικό M και τις ζάντες ελαφρού κράματος 20" M με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων μπροστά και πίσω.

 • Σημαντικότερα σημεία δυναμικής οδήγησης στο πακέτο M Competition

  Η ισχύς του εξακύλινδρου σε σειρά κινητήρα βενζίνης M TwinPower Turbo έχει αυξηθεί στα 331 kW (450 hp). H σπορ εξάτμιση M αποδίδει έναν ιδιαίτερο και δυναμικό ήχο που προκαλεί ανατριχίλα. Τα σπορ καθίσματα M διαθέτουν πλάτες με ρυθμιζόμενο πλάτος και κάθετα ανοίγματα. Οι ζώνες ασφαλείας των μπροστινών καθισμάτων διαθέτουν λεπτή ρίγα M. Η ειδικά ρυθμισμένη Προσαρμοζόμενη ανάρτηση M εξασφαλίζει άριστη επαφή με το οδόστρωμα, βελτιωμένη πρόσφυση και πιο ευέλικτη οδική συμπεριφορά.

 • Σημαντικότερα σημεία εξωτερικής σχεδίασης στο πακέτο M Competition

  Στο εξωτερικό, το πακέτο M Competition δημιουργεί εντυπώσεις με τις σφυρήλατες και στιλβωμένες ζάντες ελαφρού κράματος 20" M με αστεροειδείς ακτίνες 666 M και ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων μπροστά και πίσω. Το γυαλιστερό Shadow Line BMW Individual με εκτεταμένα στοιχεία δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στον αθλητικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου, περιλαμβάνοντας το γυαλιστερό μαύρο χρώμα για την μπροστινή μάσκα ψυγείου, τις πλευρικές εισαγωγές αέρα και την επιγραφή μοντέλου, αλλά και τις απολήξεις της εξάτμισης σε μαύρο χρώμιο.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΙΒΩΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ BMW M3 SEDAN.

Το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και το κιβώτιο επτά σχέσεων με διπλό συμπλέκτη για την BMW M3 Sedan σάς επιτρέπουν να εκτοξεύσετε τον σφυγμό σας. Και τα δύο κιβώτια ταχυτήτων εγγυώνται κορυφαία οδηγική απόλαυση.

 • Χειροκίνητο κιβώτιο Μ 6 σχέσεων

  Με μειωμένο κατά 12 kg βάρος, σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, και τις πιο συμπαγείς διαστάσεις, το χειροκίνητο κιβώτιο M 6 σχέσεων στην BMW M3 Sedan αποτελεί υπόδειγμα κατασκευής χαμηλού βάρους. Στο εσωτερικό του κιβωτίου, η νέα αντιτριβική επίστρωση από ανθρακονήματα στους δακτυλίους συγχρονισμού εξασφαλίζουν πιο άνετες αλλαγές ταχυτήτων. Το σύστημα λίπανσης ξηρού κάρτερ εξασφαλίζει πιο αποδοτική τροφοδοσία λαδιού.

 • Κιβώτιο 7 σχέσεων M με διπλό συμπλέκτη

  Αλλαγές ταχυτήτων χωρίς διακοπές της ελκτικής ισχύος, χωρίς τη χρήση συμπλέκτη και χωρίς επιβραδύνσεις: αυτά προσφέρει το κιβώτιο 7 σχέσεων M με διπλό συμπλέκτη και Drivelogic. Οι αλλαγές ταχυτήτων πραγματοποιούνται αυτόματα ή χειροκίνητα από τους μοχλοδιακόπτες αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι ή από τον επιλογέα ταχυτήτων. Το Launch Control εγγυάται τη μέγιστη δυνατή επιτάχυνση από στάση.

ΕΝΕΡΓΟ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ M.

ΕΝΕΡΓΟ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ M.

Το Ενεργό Διαφορικό M βελτιώνει την πρόσφυση και την ευστάθεια κατά τις αλλαγές πορείας, την επιτάχυνση στην έξοδο της στροφής, στη γρήγορη είσοδο στη στροφή ή στους δρόμους με ανομοιόμορφη επιφάνεια. Η πρόσφυση βελτιώνεται με τη βοήθεια μίας ηλεκτρονικά ελεγχόμενης μονάδας που ελαχιστοποιεί τις διαφορές της ταχύτητας περιστροφής μεταξύ των πίσω τροχών.

ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ M.

ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ M.

Τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ της Προσαρμοζόμενης Ανάρτησης Μ εξασφαλίζουν αυτόματα τις ιδανικές ρυθμίσεις που ανταποκρίνονται στις τρέχουσες συνθήκες κίνησης. Οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων μπορούν να τροποποιηθούν ώστε να ενισχυθεί η άνεση ή η δυναμική, χάρη στις λειτουργίες COMFORT, SPORT και SPORT+ του Διακόπτη Ελέγχου Οδηγικής Εμπειρίας.

ΓΙΑ 365 ΗΜΕΡΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΣΗΣ.

Η μεταφορά πρωτοποριακών τεχνολογιών από τους αγώνες στη μαζική παραγωγή σπορ αυτοκινήτων αποτελεί το βασικό αντικείμενο εξειδίκευσης της BMW M GmbH. Αυτός είναι και ο λόγος που η BMW M3 Sedan επιτυγχάνει μια τέλεια ισορροπία μεταξύ συναρπαστικών επιδόσεων και καθημερινής ευχρηστίας.

 • Launch Control

  Το Launch Control εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή επιτάχυνση από στάση. Διατηρεί τις ιδανικές στροφές του κινητήρα για την επιτάχυνση, ενώ το κιβώτιο Μ διπλού συμπλέκτη προσαρμόζει συνεχώς τα σημεία αλλαγής ταχύτητας ώστε, ο κινητήρας να διατηρείται στο βέλτιστο εύρος στροφών λειτουργίας.

 • Πακέτο M Driver

  Το πακέτο M Driver αυξάνει την τελική ταχύτητα στα 280 km/h και μπορεί να παραγγελθεί απευθείας κατά την αγορά νέου αυτοκινήτου ή σε κάποια μελλοντική στιγμή. Μετά την τοποθέτηση, όλα τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά παραμένουν αμετάβλητα. Περιλαμβάνεται και ένα δελτίο συμμετοχής στο BMW M Intensive Training στο πλαίσιο του BMW Driving Experience.

 • M Drive

  Το M Drive επιτρέπει την παραμετροποίηση της λειτουργίας του DSC, της εμφάνισης του Head-Up Display και του προσωπικού προφίλ του οδηγού. Από τις ρυθμίσεις για άνετη οδήγηση μέχρι την κορυφαία δυναμική, χάρη στην προσαρμογή των χαρακτηριστικών λειτουργίας του κινητήρα, των αμορτισέρ, του συστήματος διεύθυνσης και του κιβωτίου ταχυτήτων. Η ενεργοποίηση γίνεται εύκολα με το πάτημα ενός από τα δύο πλήκτρα M στο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών.

 • M Servotronic

  Το M Servotronic προσαρμόζει τον βαθμό υποβοήθησης του συστήματος διεύθυνσης στην τρέχουσα ταχύτητα κίνησης του αυτοκινήτου και εξασφαλίζει άμεση και ακριβή απόκριση του συστήματος διεύθυνσης κατά την οδήγηση με υψηλές ταχύτητες. Επιπλέον, εξασφαλίζει ασυναγώνιστη άνεση καθώς ελαχιστοποιεί τη δύναμη που απαιτείται από τον οδηγό για τον έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης ενώ συγχρόνως μεγιστοποιεί την ευελιξία στο παρκάρισμα, την εκτέλεση ελιγμών ή τη διάσχιση στενών δρόμων ή δρόμων με πολλές συνεχείς στροφές.

 • Λειτουργία M Dynamic

  Η λειτουργία M Dynamic, μία υπολειτουργία του Δυναμικού Ελέγχου Ευστάθειας (DSC), βελτιώνει τη δυναμική οδήγησης, επιτρέποντας ως έναν συγκεκριμένο βαθμό την ολίσθηση των τροχών. Ενώ το DSC εξουδετερώνει τις τάσεις υποστροφής και υπερστροφής, η λειτουργία M Dynamic επιτρέπει τη μέγιστη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου, όσον αφορά τις εγκάρσιες και διαμήκεις επιταχύνσεις. Σε κάθε περίπτωση, διατηρείται η υποστήριξη που παρέχεται από το DSC.

ΦΡΕΝΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ.

Σημαντικό στοιχείο της άκρως δυναμικής οδηγικής εμπειρίας στην BMW M3 Sedan: το σύστημα πέδησης. Με την ακρίβεια και την αποδοτικότητά τους, τα φρένα M σύνθετης κατασκευής και τα προαιρετικά διαθέσιμα φρένα M από ανθρακονήματα και κεραμικό υλικό επιτυγχάνουν κορυφαίες επιδόσεις επιβράδυνσης.

 • Φρένα σύνθετης κατασκευής M

  Με τη χρήση διαφόρων υλικών, τα φρένα σύνθετης κατασκευής M επιτυγχάνουν εξαιρετικές τιμές επιβράδυνσης, υψηλή αντοχή και μεγάλη διάρκεια ζωής. Επίσης, ζυγίζουν λιγότερο, κάτι που έχει θετικό αντίκτυπο στην ευελιξία, τη δυναμική και την επιτάχυνση. Οι δαγκάνες φρένων σε μπλε μεταλλικό χρώμα με λογότυπο M είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτών των φρένων Μ υψηλών επιδόσεων.

 • Φρένα M από ανθρακονήματα και κεραμικό υλικό

  Τα φρένα M από ανθρακονήματα και κεραμικό υλικό αποδίδουν την ισχύ πέδησης ακόμα πιο άμεσα. Δεν επηρεάζονται από οξειδώσεις, είναι πιο ανθεκτικά στην τριβή και τη θερμότητα και συμβάλλουν στον περιορισμό του συνολικού βάρους του αυτοκινήτου, κάτι που έχει θετική επίδραση στην ευελιξία, τη δυναμική και την επιτάχυνση. Οι δαγκάνες φρένων σε χρυσό ματ χρώμα με λογότυπο M αποτελούν οπτικό χαρακτηριστικό αυτού του ειδικού τεχνολογικού εξοπλισμού.


  Ανάλογα με τις συνθήκες, τη χρήση και τα υλικά που χρησιμοποιούνται, ενδέχεται να δημιουργούνται λειτουργικοί θόρυβοι σε συνθήκες βροχής, λίγο πριν το αυτοκίνητο ακινητοποιηθεί. Από την επίδραση υγρασίας και αλατιού, η ισχύς πέδησης μπορεί να περιοριστεί στα επίπεδα ενός συμβατικού συστήματος πέδησης. Αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό για ένα μικρό χρονικό διάστημα ως μείωση της ισχύος πέδησης και μπορεί να εξισορροπηθεί ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στο πεντάλ φρένων.

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO₂.

 • Οι τιμές που αναφέρονται σε παρενθέσεις ισχύουν για αυτοκίνητα με κιβώτιο 7 σχέσεων Μ με διπλό συμπλέκτη και Drivelogic.

  Οι τιμές κατανάλωσης έχουν υπολογιστεί σύμφωνα με τον κύκλο οδήγησης ECE και εξαρτώνται από τις επιλεγμένες διαστάσεις ζαντών και ελαστικών. Τα μοντέλα που απεικονίζονται διαθέτουν προαιρετικό εξοπλισμό.

  Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου και τις εκπομπές CO2 των νέων επιβατικών αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στο έντυπο "Οδηγός οικονομίας καυσίμου και εκπομπών CO2 νέων επιβατικών αυτοκινήτων", που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλο το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW.

  Οι τιμές δεν βασίζονται σε ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο και δεν αποτελούν μέρος της προσφοράς. Παρέχονται αποκλειστικά για σκοπούς σύγκρισης μεταξύ διαφόρων τύπων αυτοκινήτων. Οι ρύποι CO2 που εκπέμπονται κατά την παραγωγή και τη διάθεση του καυσίμου ή των άλλων μορφών ενέργειας δεν έχουν συμπεριληφθεί στον υπολογισμό των εκπομπών CO2 σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 1999/94/EΚ.