BMW M

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ.

Τα συστήματα υποστήριξης οδηγού BMW ConnectedDrive στην BMW M6 Cabrio.

Διάφορες πρωτοποριακές τεχνολογίες σας υποστηρίζουν στο ταξίδι με διάφορους τρόπους και εξασφαλίζουν κορυφαίο επίπεδο άνεσης και ασφάλειας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να παραμένετε συγκεντρωμένοι σε αυτό που έχει πραγματικά σημασία – την ξέγνοιαστη οδηγική απόλαυση.

BMW NIGHT VISION.

Το BMW Night Vision με αναγνώριση πεζών παρέχει στον οδηγό ένα διευρυμένο οπτικό πεδίο πέρα από την απόσταση φωτισμού των προβολέων και διευκολύνει την αναγνώριση ατόμων και μεγάλων ζώων από μεγάλη απόσταση τη νύχτα.
Μία κάμερα υπέρυθρων, που είναι τοποθετημένη στη μάσκα ψυγείου της BMW, μεταδίδει στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου την εικόνα της περιοχής μπροστά από το αυτοκίνητο. Αυτό βοηθά τον οδηγό να αναγνωρίσει τα άτομα ή τα ζώα σε απόσταση μέχρι και 300 μέτρα.
-Το σύστημα αξιολογεί εάν τα εντοπισμένα αντικείμενα αποτελούν πιθανό κίνδυνο, λαμβάνοντας υπόψη την ταχύτητα του αυτοκίνητου και τη γωνία στροφής του τιμονιού. Σε περίπτωση άμεσου κινδύνου, αναβοσβήνει μία κόκκινη ένδειξη (ζώο ή άνθρωπος) στην προβολή του προαιρετικά διαθέσιμου BMW Head-Up Display. Επίσης ακούγεται και μία ηχητική προειδοποίηση και τα φρένα προετοιμάζονται για άμεση απόκριση.
Αυτό το σύστημα προειδοποίησης ενεργοποιείται αυτόματα όταν το αυτοκίνητο ξεκινήσει την πορεία. Σε περίπτωση κινδύνου το σύστημα προειδοποιεί ακόμα και εάν δεν έχει ενεργοποιηθεί η οθόνη ενδείξεων. Το BMW Night Vision με αναγνώριση πεζών είναι μια πρωτοπορία από το BMW ConnectedDrive.

BMW HEAD-UP DISPLAY ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Μ.

Το πλήρως έγχρωμο BMW Head-Up Display με ειδικές ενδείξεις Μ προβάλλει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με το ταξίδι ακριβώς μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού, βοηθώντας τον έτσι να συγκεντρωθεί καλύτερα στην οδήγηση. Προβάλλονται πληροφορίες όπως η ταχύτητα, οι υποδείξεις πλοήγησης, η Ένδειξη Ορίων Ταχύτητας με πληροφορία απαγόρευσης προσπέρασης, οι λίστες τηλεφώνου και μουσικής, καθώς και πληροφορίες και υποδείξεις από τα διάφορα συστήματα υποστήριξης του οδηγού. Με το πάτημα ενός πλήκτρου ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τις πιο σπορ ενδείξεις Μ. Εκτός από το ψηφιακό ταχύμετρο, προβάλλει την επιλεγμένη ταχύτητα και ένα πολύχρωμο στροφόμετρο με ενδείξεις αλλαγής ταχύτητας που υποδεικνύουν την καλύτερη στιγμή για την αλλαγή ταχύτητας.
Τα εικονίδια προβάλλονται πλήρως έγχρωμα και με υψηλή ανάλυση στο παρμπρίζ. Η προβολή της εικόνας φαίνεται σαν να βρίσκεται 2,3 m μπροστά από το αυτοκίνητο. Σε συνδυασμό με τη σωστή θέση οδήγησης, ο οδηγός μπορεί να διαβάζει γρήγορα και εύκολα τις πληροφορίες, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του. Η φωτεινότητα της προβολής ρυθμίζεται αυτόματα, ανάλογα με τις συνθήκες εξωτερικού φωτισμού. Επιπλέον, υπάρχουν ρυθμίσεις για τη λειτουργία ημέρας και νύχτας ενώ μπορεί να ρυθμιστεί και το ύψος της προβολής. Ακόμα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τις πληροφορίες που θέλει να εμφανίζονται πέραν της τρέχουσας ταχύτητας και των προειδοποιήσεων από τα συστήματα υποστήριξης οδηγού.

SURROUND VIEW.

Το Surround View περιλαμβάνει τις λειτουργίες Top View και Side View, καθώς και την κάμερα οπισθοπορείας. Οι κάμερες στους εξωτερικούς καθρέπτες και η κάμερα οπισθοπορείας επιτρέπουν την παρατήρηση της περιοχής γύρω από το αυτοκίνητο σε γωνία 270°.
Το Top View προβάλλει τις πλαϊνές περιοχές του αυτοκινήτου για πιο εύκολους ελιγμούς. Το Side View κάνει πιο ασφαλείς τους ελιγμούς σε σημεία με περιορισμένη ορατότητα, π.χ. σε εξόδους, ή σε πολύπλοκες διασταυρώσεις. Οι δύο ψηφιακές κάμερες στο μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου δεξιά και αριστερά καταγράφουν τις συνθήκες κυκλοφορίας μπροστά από το αυτοκίνητο. Αυτό επιτρέπει τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν διερχόμενων διασταυρούμενων οχημάτων, ώστε ο οδηγός να είναι σε θέση να αντιδράσει κατάλληλα. Η λειτουργία Side View απενεργοποιείται αυτόματα όταν το αυτοκίνητο φτάσει τα 15 km/h. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την ενεργοποίηση της κάμερας οπισθοπορείας, του Top View ή του Side View.
Τα συστήματα καμερών ενεργοποιούνται όταν το αυτοκίνητο αρχίζει να κινείται με την όπισθεν ή εάν πατηθεί το πλήκτρο PDC ή το πλήκτρο Side View. Η εικόνα προβάλλεται στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου.

BMW SELECTIVE BEAM.

Με το BMW Selective Beam η νυχτερινή οδήγηση γίνεται πιο άνετη και ασφαλής. Παρέχει εξαιρετική ορατότητα στο σκοτάδι χωρίς να «τυφλώνει» τους άλλους οδηγούς. Το σύστημα ανιχνεύει τους άλλους χρήστες του δρόμου και τους απομονώνει επιλεκτικά από την περιοχή διασποράς της φωτεινής δέσμης των φώτων πορείας. Η εμβέλεια των προβολέων ανέρχεται σε 400 m, πράγμα που εξασφαλίζει τον έγκαιρο εντοπισμό κινδύνων, καθώς και βελτιωμένη κατευθυντικότητα.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ PROFESSIONAL.

Το σύστημα πλοήγησης Professional έχει υπερσύγχρονη και κομψή σχεδίαση και προσφέρει μια ασυναγώνιστη γκάμα υπηρεσιών: Το εύχρηστο σύστημα πλοήγησης με πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch και Κεντρική Οθόνη Ελέγχου περιλαμβάνει τη λειτουργία ανοικτής συνομιλίας με θύρα USB και Φωνητικό Έλεγχο. Περιλαμβάνεται: ραδιόφωνο BMW Professional με DVD-Player και αποθηκευτικό χώρο 20 GB για τα αρχεία μουσικής και τη βάση δεδομένων των μουσικών τίτλων. Επιπλέον, μπορούν να προβληθούν εναλλακτικές online διαδρομές. Τα σημεία ενδιαφέροντος (POI - Points of Interest) όπως πρατήρια καυσίμων, ξενοδοχεία και παρόμοιες τοποθεσίες προβάλλονται στο μενού POI με τη μορφή συμβόλων, ανάλογα με τη συχνότητα αναζήτησης. Η σταθερή έγχρωμη οθόνη υψηλής ανάλυσης 10,2" με λειτουργία διαιρούμενης προβολής διακρίνεται για την κορυφαία ευκρίνεια και την ευκολία ανάγνωσης.

Ο χειρισμός γίνεται διαισθητικά με τη βοήθεια του πολυχειριστηρίου αφής iDrive Touch. Η επιφάνεια αφής επιτρέπει στον οδηγό να εισαγάγει εύκολα με το χέρι τις διευθύνσεις προορισμών. Εναλλακτικά, το σύστημα μπορεί να ελεγχθεί και από τα πλήκτρα άμεσης πρόσβασης στο μενού, τα οκτώ πλήκτρα προτιμήσεων ή το σύστημα φωνητικού ελέγχου. Χάρη στη λειτουργία τρισδιάστατης προβολής χαρτών, που χρησιμοποιεί δορυφορικές εικόνες για τους χάρτες και φωτορεαλιστικές απεικονίσεις επιλεγμένων αξιοθέατων, η πλοήγηση μετατρέπεται σε μια συναρπαστική οπτική εμπειρία.

ΕΞΥΠΝΗ ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.

Η Έξυπνη Φωνητική Υποστήριξη με επεξεργασία φωνής εκτός του αυτοκινήτου, προσφέρει κορυφαία υποστήριξη. Αναγνωρίζει την φυσική ομιλία αντί ενός περιορισμένου αριθμού εντολών. Η Φωνητική Υποστήριξη καλύπτει ένα ευρύ πεδίο περιπτώσεων. Αναγνωρίζει διαλέκτους, γλωσσικές ιδιαιτερότητες και αργκό εκφράσεις. Αυτό προσφέρει περισσότερες δυνατότητες στην υπαγόρευση γραπτών μηνυμάτων ή e-mail. Η εκτεταμένη γκάμα λειτουργιών είναι το αποτέλεσμα ενός συστήματος διακομιστών γλωσσικής αναγνώρισης του ConnectedDrive, που αποτελεί τη βάση της Φωνητικής Υποστήριξης. Αυτή η λειτουργία "cloud" επιτρέπει την γρήγορη αναζήτηση στο Internet με τη χρήση της καθομιλουμένης γλώσσας, υποστηρίζοντας έτσι αποτελεσματικά το σύστημα πλοήγησης. Μπορείτε να αναζητήσετε εστιατόρια στην περιοχή σας απλώς ρωτώντας με φυσικό τρόπο. Επιπλέον, η μεταφορά στο cloud επιτρέπει συχνότερες ενημερώσεις, εξασφαλίζοντας την άμεση διαθεσιμότητα όλων των μελλοντικών καινοτομιών, είτε αυτές αφορούν νέο λογισμικό είτε βελτιώσεις στις γλωσσικές εφαρμογές.