BMW M

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ.

Συστήματα υποστήριξης οδηγού BMW ConnectedDrive στην BMW X6 Μ.

Υπερυψωμένη θέση καθίσματος, σπορ εργονομία: Στην BMW X6 M, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι έχετε τα πάντα υπό έλεγχο. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να τα κάνετε όλα μόνοι σας. Μπορείτε να αναθέσετε κάποιες από τις εργασίες στα συστήματα υποστήριξης οδηγού. Για παράδειγμα, το παρκάρισμα. Ή τη ρύθμιση των προβολέων. Οι καινοτομίες του BMW ConnectedDrive σας βοηθούν σε διάφορες καταστάσεις. Για μέγιστη άνεση. Και για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.

Στις εικόνες με τα στιγμιότυπα της Κεντρικής Οθόνης Ελέγχου παρουσιάζεται η νέα σχεδίαση του περιβάλλοντος χρήστη.

SURROUND VIEW.

Το Surround View περιλαμβάνει το Top View, την κάμερα οπισθοπορείας και το Panorama View. Οι κάμερες στους εξωτερικούς καθρέπτες και οι δύο ευρυγώνιες κάμερες μπροστά και πίσω, παρέχουν μία πανοραμική προβολή 360° της γύρω περιοχής, καθώς και μία πανοραμική άποψη της περιοχής μπροστά και πίσω από το αυτοκίνητο.
Το Top View καταγράφει μία πανοραμική εικόνα 360° της περιοχής γύρω από το αυτοκίνητο και χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για να δημιουργήσει μία άποψη αεροφωτογραφίας που θα διευκολύνει τους ελιγμούς. Η ευρυγώνια κάμερα του Side View, η οποία είναι εγκατεστημένη ανάμεσα στις γρίλιες της μάσκας ψυγείου με διπλά «νεφρά», και η ευρυγώνια κάμερα οπισθοπορείας προσφέρουν μια πανοραμική απεικόνιση της περιοχής μπροστά και πίσω από το αυτοκίνητο. Το Σύστημα Υποστήριξης Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας υποστηρίζει τον οδηγό προβάλλοντας κίτρινες μπάρες στις άκρες της εικόνας καθώς και ένα κίτρινο προειδοποιητικό τρίγωνο όταν υπάρχει διασταυρούμενη κυκλοφορία.
Τα συστήματα καμερών ενεργοποιούνται όταν το αυτοκίνητο αρχίζει να κινείται με την όπισθεν ή εάν πατηθεί το πλήκτρο PDC ή το πλήκτρο Side View. Οι εικόνες από τις κάμερες προβάλλονται στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την ενεργοποίηση της κάμερας οπισθοπορείας, του Top View ή του Panorama View. Η λειτουργία Side View απενεργοποιείται αυτόματα όταν το αυτοκίνητο ξεπεράσει την ταχύτητα των 15 km/h.

BMW HEAD-UP DISPLAY ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Μ.

Το πλήρως έγχρωμο BMW Head-Up Display με ειδικές ενδείξεις Μ προβάλλει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με το ταξίδι ακριβώς μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού, βοηθώντας τον έτσι να συγκεντρωθεί καλύτερα στην οδήγηση. Προβάλλονται πληροφορίες όπως η ταχύτητα, οι υποδείξεις πλοήγησης, η Ένδειξη Ορίων Ταχύτητας με πληροφορία απαγόρευσης προσπέρασης, οι λίστες τηλεφώνου και μουσικής, καθώς και πληροφορίες και υποδείξεις από τα διάφορα συστήματα υποστήριξης του οδηγού. Με το πάτημα ενός πλήκτρου ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τις πιο σπορ ενδείξεις Μ. Εκτός από το ψηφιακό ταχύμετρο, προβάλλει την επιλεγμένη ταχύτητα και ένα πολύχρωμο στροφόμετρο με ενδείξεις αλλαγής ταχύτητας που υποδεικνύουν την καλύτερη στιγμή για την αλλαγή ταχύτητας.
Τα εικονίδια προβάλλονται πλήρως έγχρωμα και με υψηλή ανάλυση στο παρμπρίζ. Η προβολή της εικόνας φαίνεται σαν να βρίσκεται 2,3 m μπροστά από το αυτοκίνητο. Σε συνδυασμό με τη σωστή θέση οδήγησης, ο οδηγός μπορεί να διαβάζει γρήγορα και εύκολα τις πληροφορίες, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του.
Η φωτεινότητα της προβολής ρυθμίζεται αυτόματα, ανάλογα με τις συνθήκες εξωτερικού φωτισμού. Επιπλέον, υπάρχουν ρυθμίσεις για τη λειτουργία ημέρας και νύχτας ενώ μπορεί να ρυθμιστεί και το ύψος της προβολής. Ακόμα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τις πληροφορίες που θέλει να εμφανίζονται πέραν της τρέχουσας ταχύτητας και των προειδοποιήσεων από τα συστήματα υποστήριξης οδηγού.

BMW NIGHT VISION ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΕΣΜΗ.

Εξαιρετική ορατότητα, ακόμα και τη νύχτα: Το BMW Night Vision με Δυναμική Φωτεινή Δέσμη διευκολύνει την αναγνώριση ατόμων και μεγάλων ζώων τη νύχτα – ακόμα και σε μεγάλη απόσταση. Μία κάμερα υπέρυθρων, που είναι τοποθετημένη στη μάσκα ψυγείου της BMW, μεταδίδει στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου την εικόνα της περιοχής μπροστά από το αυτοκίνητο. Αυτή η εικόνα βοηθά τον οδηγό να αναγνωρίσει τα άτομα ή τα ζώα σε απόσταση μέχρι και 300 μέτρα.
Μόλις το σύστημα υπέρυθρων ανιχνεύσει πεζούς που περπατούν στο σκοτάδι ή ζώα, κατευθύνει δύο ξεχωριστά ελεγχόμενες φωτεινές δέσμες υψηλής απόδοσης επάνω τους χωρίς να τους «τυφλώνει». Αυτό το φως εξασφαλίζει ότι τόσο ο οδηγός όσο και ο πεζός ειδοποιούνται για μία πιθανώς επικίνδυνη κατάσταση.
Στις κρίσιμες περιπτώσεις, ο οδηγός λαμβάνει μία πρόσθετη προειδοποίηση στην οθόνη ενδείξεων και στο BMW Head-Up Display. Προβάλλεται ένα κόκκινο εικονίδιο που αναβοσβήνει (ζώο ή άνθρωπος) εάν υπάρχει άμεσος κίνδυνος σύγκρουσης. Επίσης ακούγεται και μία ηχητική προειδοποίηση και τα φρένα προετοιμάζονται για άμεση απόκριση. Αυτό το σύστημα προειδοποίησης ενεργοποιείται αυτόματα όταν το αυτοκίνητο ξεκινήσει την πορεία. Το σύστημα προειδοποιεί ακόμα και εάν δεν έχει ενεργοποιηθεί η οθόνη ενδείξεων. Το BMW Night Vision με δυναμική φωτεινή δέσμη είναι μια καινοτομία από το BMW ConnectedDrive.

DRIVING ASSISTANT.

Το πακέτο Driving Assistant συνδυάζει μια σειρά συστημάτων που υποστηρίζονται από κάμερες, όπως είναι η Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας, η Προειδοποίηση Προσέγγισης και η Προειδοποίηση Πεζών με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη.

Η Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας ανιχνεύει τις διαγραμμίσεις των λωρίδων και σε περίπτωση που, άθελά του, ο οδηγός αρχίσει να παρεκκλίνει από τη λωρίδα του όταν κινείται με ταχύτητες από 70 km/h περίπου και άνω, τον προειδοποιεί με δονήσεις του τιμονιού. Η λειτουργία προειδοποίησης δεν ενεργοποιείται εάν η αλλαγή λωρίδας είναι ηθελημένη, δηλαδή όταν έχετε ανάψει φλας.

Η Προειδοποίηση Προσέγγισης με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη ανιχνεύει οχήματα, ενώ η Προειδοποίηση Πεζών με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη ανιχνεύει πεζούς. Σε περίπτωση που το προπορευόμενο όχημα φρενάρει απότομα, η BMW σας αποκρίνεται άμεσα όταν είναι ενεργοποιημένη η Προειδοποίηση Προσέγγισης. Το σύστημα λειτουργεί βηματικά. Αρχικά, προβάλλεται ένα σύμβολο προειδοποίησης, μετά το σύμβολο αρχίζει να αναβοσβήνει και ενεργοποιείται μία ακουστική προειδοποίηση. Τέλος, πραγματοποιείται ένα απαλό φρενάρισμα (σε ταχύτητες κάτω από 60 km/h). Η Προειδοποίηση Πεζών λειτουργεί σε ταχύτητες από 10 έως 60 km/h και ενεργοποιεί μία και μοναδική προειδοποίηση σε περίπτωση άμεσου κινδύνου. Εάν το σύστημα προειδοποιήσει τον οδηγό για πιθανή σύγκρουση, τα φρένα προετοιμάζονται κατάλληλα για ταχύτερη απόκριση. Σε κρίσιμες καταστάσεις, το σύστημα ενεργοποιεί τα φρένα. Αυτή η λειτουργία μπορεί να περιοριστεί κατά την οδήγηση στο σκοτάδι ή σε ομίχλη.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΛΩΡΙΔΑΣ.

Σε ταχύτητες 20 km/h και άνω, η βασισμένη σε σύστημα ραντάρ Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας ανιχνεύει τα οχήματα που πλησιάζουν το δικό σας αυτοκίνητο στην περιοχή της τυφλής γωνίας του οπτικού σας πεδίου, καθώς και τα οχήματα που κινούνται στη γειτονική λωρίδα. Ο οδηγός ειδοποιείται για την παρουσία οχημάτων στην κρίσιμη περιοχή με την εμφάνιση ενός τριγωνικού προειδοποιητικού συμβόλου στους εξωτερικούς καθρέπτες. Εάν, παρ’ όλα αυτά, ο οδηγός δείξει την πρόθεσή του να αλλάξει λωρίδα ανάβοντας φλας, ειδοποιείται για την ενδεχομένως επικίνδυνη επικείμενη κατάσταση με δόνηση του τιμονιού και την εμφάνιση ενός τριγωνικού προειδοποιητικού συμβόλου που αναβοσβήνει στους εξωτερικούς καθρέπτες.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ PROFESSIONAL.

Το Σύστημα πλοήγησης Professional έχει υπερσύγχρονη και κομψή σχεδίαση και προσφέρει μια ασυναγώνιστη γκάμα υπηρεσιών: πρόκειται για ένα απλό, εύχρηστο και άψογα ενσωματωμένο στο αυτοκίνητο σύστημα πλοήγησης, που είναι βασισμένο στην κλασική αρχή λειτουργίας του iDrive και εξοπλισμένο με πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch.

Το σύστημα περιλαμβάνει ένα κιτ hands-free με θύρα USB και λειτουργία φωνητικού ελέγχου, το ραδιόφωνο Professional με DVD και μνήμη 20 GB για αρχεία ήχου. Η ενσωματωμένη έγχρωμη οθόνη LCD 10.25" με λειτουργία διαιρούμενης προβολής (κύρια και συμπληρωματική προβολή) έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να είναι εξαιρετικά ευανάγνωστη και να παρέχει άριστη ευκρίνεια όλων των ενδείξεων.

Σύστημα πλοήγησης Professional.

  • Πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch

    Το πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch, που είναι εξοπλισμένο με πλήκτρα άμεσης πρόσβασης στο μενού, οκτώ βολικές προτιμώμενες λειτουργίες και φωνητικό έλεγχο, εξασφαλίζει διαισθητικό χειρισμό και σας επιτρέπει να εισάγετε διευθύνσεις προορισμού γράφοντας με το χέρι στην επιφάνεια αφής του. Χάρη στη λειτουργία τρισδιάστατης προβολής χαρτών, που χρησιμοποιεί δορυφορικές εικόνες για τους χάρτες και φωτορεαλιστικές απεικονίσεις επιλεγμένων αξιοθέατων, η πλοήγηση μετατρέπεται σε μια συναρπαστική οπτική εμπειρία.

    Οι ενημερώσεις χαρτών είναι διαθέσιμες για τρία χρόνια χωρίς χρέωση από τους Επίσημους Εμπόρους BMW. Στο πλαίσιο του BMW ConnectedDrive, και σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες, το σύστημα ενημερώνει αυτόματα τους χάρτες για χρονικό διάστημα τριών ετών και μέχρι τέσσερις φορές τον χρόνο.

ΣΎΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΉΘΗΣΗΣ ΣΤΆΘΜΕΥΣΗΣ.

Το πλήρως αυτόματο Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης αποτελεί τη νεότερη γενιά συστημάτων άνετης στάθμευσης σε μία BMW. Σε αυτήν την γενιά, το σύστημα επιλέγει την όπισθεν ή μία ταχύτητα πορείας, αναλαμβάνει τον έλεγχο του τιμονιού και επιταχύνει ή φρενάρει αυτόματα όταν χρειαστεί. Πριν από τους ελιγμούς παρκαρίσματος, ο οδηγός θα πρέπει να ενεργοποιήσει το φλας και να κρατήσει πιεσμένο το πλήκτρο PDC σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, καθώς και να ελέγχει την περιοχή γύρω του με τη βοήθεια της αυτόματα ενεργοποιούμενης κάμερας οπισθοπορείας.
Όταν ολοκληρωθούν οι ελιγμοί, το σύστημα επιλέγει τη σχέση P στο κιβώτιο. Σε ταχύτητες μέχρι και 35 km/h και σε απόσταση μέχρι και 1,5 m από τη σειρά των παρκαρισμένων αυτοκινήτων, οι αισθητήρες υπέρηχων της BMW προβάλλουν στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου τον διαθέσιμο χώρο στον οποίο μπορεί να σταθμεύσει το αυτοκίνητο.

BMW SELECTIVE BEAM.

Με το BMW Selective Beam η νυχτερινή οδήγηση γίνεται πιο άνετη και ασφαλής. Παρέχει εξαιρετική ορατότητα στο σκοτάδι χωρίς να «τυφλώνει» τους άλλους οδηγούς. Το σύστημα ανιχνεύει τους άλλους χρήστες του δρόμου και τους απομονώνει επιλεκτικά από την περιοχή διασποράς της φωτεινής δέσμης των φώτων πορείας. Η εμβέλεια της φωτεινής δέσμης ανέρχεται σε 400 m, πράγμα που εξασφαλίζει τον έγκαιρο εντοπισμό κινδύνων.