ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ.

Συστήματα υποστήριξης οδηγού BMW ConnectedDrive στην BMW X1.

Αυτοί οι «βοηθοί» είναι επαγγελματίες: Ένα ευρύ φάσμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού είναι στη διάθεσή σας για να σας παρέχει πολύτιμη υποστήριξη όταν οδηγείτε την BMW X1. Τα συστήματα αυτά σας εγγυώνται τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και άνεση οποιαδήποτε στιγμή. Έτσι, μπορείτε να παραμένετε συγκεντρωμένοι σε αυτό που προέχει πραγματικά για σας – την ξέγνοιαστη οδηγική απόλαυση.

Read more

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ PLUS.

  

  • Πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch

    Το πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch (μέρος του συστήματος πλοήγησης Professional) επιτρέπει το διαισθητικό και άνετο χειρισμό του συστήματος iDrive. Το touchpad που είναι ενσωματωμένο στο πολυχειριστήριο δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να εισάγει εύκολα προορισμούς στο Σύστημα Πλοήγησης γράφοντάς τους χειροκίνητα. Η καταχώρηση εμφανίζεται στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Το πλήρως έγχρωμο BMW Head-Up Display προβάλλει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με τη διαδρομή απευθείας μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού, βοηθώντας τον έτσι να συγκεντρωθεί καλύτερα στην οδήγηση. Οι πληροφορίες που προβάλλονται περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την τρέχουσα ταχύτητα, οδηγίες κατεύθυνσης από το Σύστημα Πλοήγησης, την Ένδειξη Ορίου Ταχύτητας με πληροφορία απαγόρευσης προσπέρασης, καθώς και λίστες του τηλεφώνου και του συστήματος ψυχαγωγίας.

DRIVING ASSISTANT.

Το Driving Assistant συνδυάζει μια σειρά από εφαρμογές που υποστηρίζονται από κάμερες, όπως είναι η Υποβοήθηση Φώτων Πορείας, η Ένδειξη Ορίων Ταχύτητας, η Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας, η Προειδοποίηση Προσέγγισης και η Προειδοποίηση Πεζών με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη.

Η Υποβοήθηση Φώτων Πορείας εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή ορατότητα τη νύχτα, αποφεύγοντας την ενόχληση των άλλων οδηγών από τα φώτα πορείας. Η έξυπνη Ένδειξη Ορίων Ταχύτητας αναγνωρίζει τα όρια ταχύτητας με τη βοήθεια κάμερας και τα συγκρίνει με τα δεδομένα πλοήγησης ή τα δεδομένα από άλλα συστήματα όπως το GPS ή τους αισθητήρες βροχής, ώστε να λαμβάνει υπόψη και τα όρια που ισχύουν σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας ή σε συνθήκες βροχής.

Η Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας ενεργοποιεί τη δόνηση του τιμονιού όταν το αυτοκίνητο απομακρύνεται ακούσια από τη λωρίδα του, σε ταχύτητες άνω των 70 km/h. Σε κρίσιμες περιπτώσεις η προειδοποίηση προσέγγισης ειδοποιεί τον οδηγό σε δύο βήματα. Η Προειδοποίηση Πεζών λειτουργεί σε ταχύτητες από 10 έως 60 km/h και ενεργοποιεί μία και μοναδική προειδοποίηση σε περίπτωση άμεσου κινδύνου. Παράλληλα, προετοιμάζονται τα φρένα για ταχύτερη απόκριση. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το σύστημα ενεργοποιεί τα φρένα, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η ταχύτητα πρόσκρουσης θα είναι μειωμένη. Σε περίπτωση που το προπορευόμενο όχημα φρενάρει απότομα, ακολουθούν πιο έντονες προειδοποιήσεις που φτάνουν μέχρι και το απαλό φρενάρισμα.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ.

Το Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης διευκολύνει το παράλληλο παρκάρισμα. Είτε ενεργοποιημένο είτε απενεργοποιημένο, το σύστημα μετρά τις διαστάσεις κάθε «υποψήφιας» ελεύθερης θέσης στάθμευσης καθώς το αυτοκίνητο περνά δίπλα από αυτή με χαμηλή ταχύτητα (κάτω από 35 km/h) και σε απόσταση έως και 1,5 m από μια σειρά σταθμευμένων οχημάτων. Όταν βρεθεί μια κατάλληλη ελεύθερη θέση στάθμευσης, ο οδηγός απλώς ανάβει τα αλάρμ και το Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης αναλαμβάνει τον έλεγχο του τιμονιού, ενώ ο οδηγός συνεχίζει να χειρίζεται τις ταχύτητες και τα πεντάλ του γκαζιού και του φρένου. Το σύστημα παρέχει επίσης οδηγίες στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου και εκπέμπει πρόσθετα ηχητικά σήματα. Έτσι, ο οδηγός δεν κουράζεται και μπορεί να απολαμβάνει ένα υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας κατά το παρκάρισμα.

ΚΑΜΕΡΑ ΟΠΙΣΘΟΠΟΡΕΙΑΣ.

ΚΑΜΕΡΑ ΟΠΙΣΘΟΠΟΡΕΙΑΣ.

Η κάμερα οπισθοπορείας παρέχει βελτιωμένη ορατότητα όταν κινείστε με την όπισθεν με ταχύτητες κάτω από 15 km/h, για παράδειγμα, όταν παρκάρετε. Απεικονίζει την περιοχή πίσω από το αυτοκίνητο στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου. Οι διαδραστικές γραμμές πορείας για τη μέτρηση της απόστασης και των ακτινών στροφής παρέχουν υποστήριξη στον οδηγό κατά την εκτέλεση ελιγμών, ενώ τυχόν εμπόδια επισημαίνονται με χρώματα.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ.

Ο Έλεγχος Απόστασης Παρκαρίσματος (PDC) στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου κάνει πολύ ευκολότερο το παρκάρισμα σε στενούς χώρους. Η προσέγγιση σε εμπόδια που βρίσκονται πίσω από το αυτοκίνητο υποδεικνύεται τόσο ηχητικά με ένα προειδοποιητικό σήμα όσο και οπτικά με μια ένδειξη στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου.