ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ.

Συστήματα υποστήριξης οδηγού BMW ConnectedDrive στην BMW X4.

Μπορείτε να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας όταν γνωρίζετε ότι μπορείτε να εμπιστευθείτε τον συνεργάτη σας. Εμπιστευτείτε απόλυτα τα συστήματα υποστήριξης οδηγού της BMW X4, τα οποία σας εγγυώνται ένα κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας και άνεσης. Το καλύτερο παράδειγμα είναι το πλήρως έγχρωμο BMW Head-Up Display: Προβάλλοντας στο οπτικό σας πεδίο όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με την οδήγηση, σας επιτρέπει να επικεντρωθείτε σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό - την ξένοιαστη οδηγική απόλαυση.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Τα πάντα με μία ματιά.

Το πλήρως έγχρωμο BMW Head-Up Display προβάλλει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με το ταξίδι ακριβώς μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού, βοηθώντας τον έτσι να συγκεντρωθεί καλύτερα στην οδήγηση. Προβάλλονται πληροφορίες όπως η τρέχουσα ταχύτητα κίνησης και – ανάλογα με τον εξοπλισμό – οι υποδείξεις πλοήγησης, η Ένδειξη Ορίων Ταχύτητας με πληροφορία απαγόρευσης προσπέρασης, οι λίστες τηλεφωνικού καταλόγου και μουσικής, καθώς και πληροφορίες και υποδείξεις από τα διάφορα συστήματα υποστήριξης του οδηγού. Τα εικονίδια προβάλλονται πλήρως έγχρωμα και με υψηλή ανάλυση στο παρμπρίζ. Η προβολή της εικόνας φαίνεται σαν να βρίσκεται περίπου 2,3 m μπροστά από το αυτοκίνητο. Σε συνδυασμό με τη σωστή θέση οδήγησης, ο οδηγός μπορεί να διαβάζει γρήγορα και εύκολα τις πληροφορίες, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του. Η φωτεινότητα των ενδείξεων προσαρμόζεται αυτόματα στις συνθήκες εξωτερικού φωτισμού, ενώ προσφέρονται διαφορετικοί τρόποι ένδειξης για την ημέρα και τη νύχτα. Επίσης προσφέρεται η δυνατότητα ρύθμισης του ύψους των ενδείξεων. Ακόμα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τις πληροφορίες που θέλει να εμφανίζονται πέραν της τρέχουσας ταχύτητας κίνησης και των προειδοποιήσεων από τα συστήματα υποστήριξης οδηγού.

  

DRIVING ASSISTANT.

Το πακέτο Driving Assistant συνδυάζει μια σειρά από συστήματα καμερών, όπως είναι η Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας, η Προειδοποίηση Προσέγγισης και η Προειδοποίηση Πεζών με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη.

Η Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας ανιχνεύει τις διαγραμμίσεις των λωρίδων και σε περίπτωση που, άθελά του, ο οδηγός αρχίσει να παρεκκλίνει από τη λωρίδα του όταν κινείται με ταχύτητες από 70 km/h περίπου και άνω, τον προειδοποιεί με δονήσεις του τιμονιού. Η λειτουργία προειδοποίησης δεν ενεργοποιείται εάν η αλλαγή λωρίδας είναι ηθελημένη, δηλαδή όταν έχετε ανάψει φλας.

Η Προειδοποίηση Προσέγγισης με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη ανιχνεύει οχήματα, ενώ η Προειδοποίηση Πεζών με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη ανιχνεύει πεζούς. Όταν παρουσιαστεί κίνδυνος πρόσκρουσης, η Προειδοποίηση Προσέγγισης προειδοποιεί τον οδηγό με δύο τρόπους: με φωτεινή ένδειξη στον πίνακα οργάνων, ακολουθούμενη από ένα ηχητικό σήμα. Η Προειδοποίηση Πεζών λειτουργεί σε ταχύτητες από 10 έως 60 km/h και ενεργοποιεί μία και μοναδική προειδοποίηση σε περίπτωση άμεσου κινδύνου. Εάν το σύστημα προειδοποιήσει τον οδηγό για πιθανή σύγκρουση, τα φρένα προετοιμάζονται κατάλληλα για ταχύτερη απόκριση. Σε κρίσιμες στιγμές, το σύστημα ενεργοποιεί τα φρένα. Αυτή η λειτουργία μπορεί να περιοριστεί κατά την οδήγηση στο σκοτάδι ή σε ομίχλη.

  • Driving Assistant Plus

    Η λειτουργία Driving Assistant Plus (διαθέσιμη μόνον με το κιβώτιο Steptronic), εκτός από την Προειδοποίηση Προσέγγισης και την Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας περιλαμβάνει και το Ενεργό Cruise Control με λειτουργία Stop & Go. Υποστηρίζει τον οδηγό στην οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο, τόσο σε επικίνδυνες όσο και σε σταθερές συνθήκες κυκλοφορίας. Αυτός ο εξοπλισμός διατίθεται μόνο σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης Business ή Professional.

    Η Προειδοποίηση Προσέγγισης ενεργοποιείται σταδιακά. Το σύστημα αποκρίνεται με ένα οπτικό σήμα, ή ακόμα και με ενεργό φρενάρισμα μέχρι την πλήρη ακινητοποίηση, ανάλογα με το εάν το προπορευόμενο αυτοκίνητο φρενάρει ξαφνικά ή εάν ανιχνευθεί ένα σταθερό εμπόδιο. Εάν το αυτοκίνητο αρχίζει να απομακρύνεται από τη λωρίδα χωρίς πρόθεση, τότε η Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας προειδοποιεί αμέσως τον οδηγό με δονήσεις του τιμονιού.

    Το Ενεργό Cruise Control διατηρεί σταθερή την επιλεγμένη ταχύτητα από 30 km/h έως 210 km/h ή την προσαρμόζει αυτόματα στην ταχύτητα των προπορευόμενων αυτοκινήτων, όταν ενεργοποιηθεί ο έλεγχος απόστασης. Η λειτουργία Stop&Go προσαρμόζει την ταχύτητα κίνησης μέχρι και την πλήρη ακινητοποίηση του αυτοκινήτου και το θέτει πάλι σε κίνηση όταν πατηθεί το πεντάλ του γκαζιού, π.χ. σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας.

Σύστημα πλοήγησης Professional με πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch.

Το Σύστημα πλοήγησης Professional έχει υπερσύγχρονη και κομψή σχεδίαση και προσφέρει μια ασυναγώνιστη γκάμα υπηρεσιών: πρόκειται για ένα απλό, εύχρηστο και άψογα ενσωματωμένο στο αυτοκίνητο σύστημα πλοήγησης, που είναι βασισμένο στην κλασική αρχή λειτουργίας του iDrive και εξοπλισμένο με πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch.

Το σύστημα περιλαμβάνει ένα κιτ hands-free με θύρα USB και λειτουργία φωνητικού ελέγχου, το ραδιόφωνο Professional με DVD και μνήμη 20 GB για αρχεία ήχου. Η ενσωματωμένη έγχρωμη οθόνη LCD 8,8" με λειτουργία διαιρούμενης προβολής (κύρια και συμπληρωματική προβολή) έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να είναι εξαιρετικά ευανάγνωστη και να παρέχει άριστη ευκρίνεια όλων των ενδείξεων.

  • Πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch

    Το Πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch, που είναι εξοπλισμένο με πλήκτρα άμεσης πρόσβασης στο μενού, οκτώ βολικές προτιμώμενες λειτουργίες και φωνητικό έλεγχο, εξασφαλίζει διαισθητικό χειρισμό και σας επιτρέπει να εισάγετε διευθύνσεις προορισμού γράφοντας με το χέρι στην επιφάνεια αφής του. Χάρη στη λειτουργία τρισδιάστατης προβολής χαρτών, που χρησιμοποιεί δορυφορικές εικόνες για τους χάρτες και φωτορεαλιστικές απεικονίσεις επιλεγμένων αξιοθέατων, η πλοήγηση μετατρέπεται σε μια συναρπαστική οπτική εμπειρία. Οι ενημερώσεις χαρτών είναι διαθέσιμες για τρία χρόνια χωρίς χρέωση από τους Επίσημους Εμπόρους BMW. Στο πλαίσιο του BMW ConnectedDrive, και σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες, το σύστημα ενημερώνει αυτόματα τους χάρτες για χρονικό διάστημα τριών ετών και μέχρι τέσσερις φορές τον χρόνο.

ΕΞΥΠΝΗ ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.

Η Έξυπνη Φωνητική Υποστήριξη με επεξεργασία φωνής εκτός του αυτοκινήτου, προσφέρει κορυφαία υποστήριξη. Αναγνωρίζει την φυσική ομιλία αντί ενός περιορισμένου αριθμού εντολών.

Η Φωνητική Υποστήριξη καλύπτει ένα ευρύ πεδίο περιπτώσεων. Αναγνωρίζει διαλέκτους, γλωσσικές ιδιαιτερότητες και αργκό εκφράσεις. Αυτό προσφέρει περισσότερες δυνατότητες στην υπαγόρευση γραπτών μηνυμάτων ή e-mail. Η εκτεταμένη γκάμα λειτουργιών είναι το αποτέλεσμα ενός συστήματος διακομιστών γλωσσικής αναγνώρισης του ConnectedDrive, που αποτελεί τη βάση της Φωνητικής Υποστήριξης. Αυτή η λειτουργία "cloud" επιτρέπει τη γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο με τη χρήση της καθομιλουμένης γλώσσας, υποστηρίζοντας έτσι αποτελεσματικά το σύστημα πλοήγησης. Μπορείτε να αναζητήσετε εστιατόρια στην περιοχή σας απλώς ρωτώντας με φυσικό τρόπο. Επιπλέον, η μεταφορά στο cloud επιτρέπει συχνότερες ενημερώσεις, εξασφαλίζοντας την άμεση διαθεσιμότητα όλων των μελλοντικών καινοτομιών, είτε αυτές αφορούν νέο λογισμικό είτε βελτιώσεις στις γλωσσικές εφαρμογές.

BMW SELECTIVE BEAM.

Με το BMW Selective Beam η νυχτερινή οδήγηση γίνεται πιο άνετη και πιο ασφαλής.
Παρέχει εξαιρετική ορατότητα στο σκοτάδι χωρίς να «τυφλώνει» τους άλλους οδηγούς. Το BMW Selective Beam ανιχνεύει τους άλλους χρήστες του δρόμου και τους απομονώνει επιλεκτικά από την περιοχή διασποράς της φωτεινής δέσμης των φώτων πορείας. Η εμβέλεια της φωτεινής δέσμης ανέρχεται σε 400 m, πράγμα που εξασφαλίζει τον έγκαιρο εντοπισμό κινδύνων, καθώς και βελτιωμένη κατευθυντικότητα.

SURROUND VIEW.

Το σύστημα Surround View παρέχει μια πανοραμική προβολή 360° της περιοχής γύρω από το αυτοκίνητο με τη βοήθεια καμερών που είναι εγκατεστημένες στους εξωτερικούς καθρέπτες, μιας ευρυγώνιας κάμερας που είναι τοποθετημένη στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και της κάμερας οπισθοπορείας. Το σύστημα υποστηρίζει τον οδηγό κατά το παρκάρισμα ή την εκτέλεση ελιγμών σε στενούς χώρους, καθώς και κατά την πλοήγηση σε περιοχές με περιορισμένη ορατότητα.
Το σύστημα Surround View περιλαμβάνει κάμερα οπισθοπορείας με Top View και Side View. Το Top View προβάλλει τις πλαϊνές περιοχές του αυτοκινήτου για πιο εύκολους ελιγμούς. Η ευρυγώνια κάμερα του Side View, η οποία είναι εγκατεστημένη ανάμεσα στις γρίλιες της μάσκας ψυγείου με διπλά «νεφρά», και η κάμερα οπισθοπορείας προσφέρουν μια πανοραμική απεικόνιση της περιοχής μπροστά και πίσω από το αυτοκίνητο. Το Σύστημα Υποστήριξης Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας υποστηρίζει τον οδηγό προβάλλοντας κίτρινες μπάρες στις άκρες της εικόνας καθώς και ένα κίτρινο προειδοποιητικό τρίγωνο όταν υπάρχει διασταυρούμενη κυκλοφορία. Η λειτουργία Side View απενεργοποιείται αυτόματα όταν το αυτοκίνητο φτάσει τα 15 km/h. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την ενεργοποίηση της κάμερας οπισθοπορείας, του Top View ή του Panorama View. Το σύστημα ενεργοποιείται όταν το αυτοκίνητο αρχίζει να κινείται με την όπισθεν ή σε άλλα προκαθορισμένα σημεία ενεργοποίησης. Η εικόνα προβάλλεται στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου.