ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΑΦΘΟΝΗ ΙΣΧΥ.

ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΕΙ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΑΦΘΟΝΗ ΙΣΧΥ.

Η δυναμική οδήγησης της BMW X4.

ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΕΙ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΑΦΘΟΝΗ ΙΣΧΥ.

Η δυναμική οδήγησης της BMW X4.

Αρκεί ένα άγγιγμα του πεντάλ γκαζιού για να εισέλθετε στον μοναδικό κόσμο της BMW X4. Το σπορ κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic αξιοποιεί στο έπακρο το τεράστιο δυναμικό των κινητήρων: η BMW X4 xDrive35d επιταχύνει από 0 έως 100 km/h σε μόλις 5,2 δευτερόλεπτα. Το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive μεταφέρει την ισχύ στο δρόμο εξασφαλίζοντας εκπληκτική πρόσφυση. Άλλα στοιχεία του βασικού εξοπλισμού είναι το μεταβλητό σπορ σύστημα διεύθυνσης και το Performance Control.

ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΕΙ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΑΦΘΟΝΗ ΙΣΧΥ.Η δυναμική οδήγησης της BMW X4.

Αρκεί ένα άγγιγμα του πεντάλ γκαζιού για να εισέλθετε στον μοναδικό κόσμο της BMW X4. Το σπορ κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic αξιοποιεί στο έπακρο το τεράστιο δυναμικό των κινητήρων: η BMW X4 xDrive35d επιταχύνει από 0 έως 100 km/h σε μόλις 5,2 δευτερόλεπτα. Το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive μεταφέρει την ισχύ στο δρόμο εξασφαλίζοντας εκπληκτική πρόσφυση. Άλλα στοιχεία του βασικού εξοπλισμού είναι το μεταβλητό σπορ σύστημα διεύθυνσης και το Performance Control.

ΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΣΠΟΡ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ.

Το Μεταβλητό Σπορ Σύστημα Διεύθυνσης με Servotronic επιτρέπει ένα άμεσο και ευέλικτο στιλ οδήγησης, με μικρότερη απαιτούμενη δύναμη για το στρίψιμο του τιμονιού. Προσαρμόζεται στη γωνία στροφής του τιμονιού, ανεξάρτητα από την τρέχουσα ταχύτητα και με διαφορετικό βαθμό υποβοήθησης. Με τον τρόπο αυτό, μειώνονται οι κινήσεις που απαιτούνται για το στρίψιμο του τιμονιού, ειδικά σε μεγάλες γωνίες στροφής.

Από την άλλη πλευρά, αυξάνεται η ευελιξία και βελτιώνεται η οδική συμπεριφορά στις κλειστές στροφές, σε στενούς δρόμους ή στους απότομους ελιγμούς όταν ο οδηγός υιοθετεί ένα πιο σπορ στιλ οδήγησης. Επιπλέον, αυξάνεται η άνεση και κατά το παρκάρισμα, το στρίψιμο και την εκτέλεση ελιγμών. Στις μικρές γωνίες στροφής, το σύστημα παρέχει εξαιρετική κατευθυντική ευστάθεια και κορυφαία ακρίβεια διεύθυνσης.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ.

Με το ειδικά σχεδιασμένο πλαίσιο, τους κινητήρες υψηλών επιδόσεων και τον βασικό εξοπλισμό κορυφαίας ποιότητας, η BMW X4 προσφέρει εντυπωσιακή ευελιξία.

PERFORMANCE CONTROL.

Το Performance Control κατανέμει την ισχύ του κινητήρα και τον έλεγχο πέδησης στους επιμέρους τροχούς κατά το στρίψιμο. Επειδή, σε μια στροφή, οι εξωτερικοί τροχοί πρέπει να διανύσουν μεγαλύτερη απόσταση από τους εσωτερικούς, το BMW Performance Control επεμβαίνει για να ελέγξει την ισχύ του κινητήρα και το φρενάρισμα.

Συγκεκριμένα, οι εξωτερικοί τροχοί λαμβάνουν περισσότερη ισχύ και οι εσωτερικοί λιγότερη, έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η πρόσφυση σε κάθε επιμέρους τροχό. Αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο στρίβει σχεδόν από μόνο του, γεγονός που αυξάνει σημαντικά την ασφάλεια και την άνεση.

ΣΠΟΡ ΚΙΒΩΤΙΟ 8 ΣΧΕΣΕΩΝ STREPTRONIC ΜΕ ΜΟΧΛΟΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ.

Το σπορ κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στο προσωπικό στιλ οδήγησης κάθε οδηγού. αποτελεί την ιδανική λύση για όλες τις προτιμήσεις – από χαλαρή οδήγηση με σταθερή ταχύτητα μέχρι έναν εξαιρετικά δυναμικό τρόπο οδήγησης.
Εκτός από την αυτόματη επιλογή ταχυτήτων, αυτό το κιβώτιο παρέχει επίσης τη δυνατότητα χειροκίνητης αλλαγής ταχυτήτων οποιαδήποτε στιγμή. Οι αλλαγές ταχυτήτων μπορούν να πραγματοποιηθούν χρησιμοποιώντας είτε τον κοντό επιλογέα ταχυτήτων είτε τους μοχλοδιακόπτες αλλαγής ταχυτήτων που είναι ενσωματωμένοι στο τιμόνι.
Στη λειτουργία Sport, οι αλλαγές ταχυτήτων είναι διαμορφωμένες έτσι ώστε να προσφέρουν τις μέγιστες δυνατές επιδόσεις. Η ιδιαίτερα πυκνή κλιμάκωση των 8 σχέσεων βελτιώνει τη διαδικασία επιτάχυνσης ενώ, συγχρόνως, ο κινητήρας διατηρείται συνεχώς σε ένα επίπεδο επιδόσεων που εξασφαλίζει την απόλυτη απόδοση ισχύος και αποδοτικότητα. Η μέγιστη επιτάχυνση επιτυγχάνεται χάρη στο Launch Control: αυτή η λειτουργία προσφέρει αυτόματες αλλαγές ταχυτήτων, αξιοποιώντας στον καλύτερο δυνατό βαθμό το βέλτιστο εύρος στροφών του κινητήρα.
Κατά την οδήγηση με μεγάλες ταχύτητες, η πρόσθετη όγδοη σχέση μετάδοσης μειώνει τον απαιτούμενο αριθμό στροφών, περιορίζοντας έτσι τόσο την κατανάλωση καυσίμου όσο και το θόρυβο που παράγεται από τον κινητήρα. Σε αυτό, σημαντικό ρόλο παίζει και ο πρόσφατα εξελιγμένος και άκρως αποδοτικός συμπλέκτης μετατροπής. Το σπορ κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic παρέχει μέγιστη αποδοτικότητα και απίστευτα ομαλές αλλαγές ταχυτήτων.

ΠΛΑΙΣΙΟ.

Το πλαίσιο είναι ειδικά ρυθμισμένο στην εντέλεια προκειμένου να ανταποκρίνεται επακριβώς στις απαιτήσεις της BMW X4 και εντυπωσιάζει με το εξαιρετικό κράτημα στο δρόμο, την άψογη οδική συμπεριφορά και την κορυφαία ευελιξία που προσφέρει – και, ταυτόχρονα, εξασφαλίζει άνεση σε όλες τις περιπτώσεις.

Με τις λειτουργίες Comfort, Sport και Sport+ του Δυναμικού Ελέγχου Απόσβεσης, τα χαρακτηριστικά οδήγησης μπορούν να προσαρμοστούν σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις του κάθε οδηγού. Επιπλέον, χάρη στο πλατύ μετατρόχιο και τον πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων της BMW X4, ελαχιστοποιούνται οι εγκάρσιες κλίσεις του αμαξώματος κατά την οδήγηση σε στροφές με μεγάλες ταχύτητες.

 • Δυναμικός Έλεγχος Απόσβεσης

  Ο Δυναμικός Έλεγχος Απόσβεσης επιτρέπει την ιδανική προσαρμογή των χαρακτηριστικών λειτουργίας των αμορτισέρ, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις εκάστοτε συνθήκες οδήγησης και να βελτιώνουν την άνεση και τη δυναμική οδήγησης. Εκτός από τη βασική ρύθμιση Comfort, η οποία ελαχιστοποιεί τους κραδασμούς και τις ανεπιθύμητες κινήσεις του αμαξώματος, προσφέρονται και άλλα δύο προγράμματα: οι λειτουργίες Sport και Sport+. Σε αυτές τις λειτουργίες, επιλέγονται αυτόματα πιο σφικτές ρυθμίσεις των αμορτισέρ, που επιτρέπουν ένα πιο σπορ στιλ οδήγησης.

BMW xDrive.

Το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive προσαρμόζεται άψογα ακόμα και στις πιο δύσκολες επιφάνειες οδοστρώματος, εξασφαλίζοντας πάντα εξαιρετική πρόσφυση. Με το xDrive και τον Δυναμικό Έλεγχο Ευστάθειας (DSC), το αυτοκίνητο διατηρεί την κατευθυντική του ευστάθεια και παραμένει σταθερά στην πορεία του.

Το xDrive αποκρίνεται μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου και κατανέμει την ροπή με ευέλικτο τρόπο στους δύο άξονες, για να εξασφαλίσει άριστη πρόσφυση. Με αυτόν τον τρόπο, το xDrive συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της τετρακίνησης – δηλαδή πρόσφυση, κατευθυντική ευστάθεια και ασφάλεια – με την κλασική ευελιξία των αυτοκινήτων BMW.

 • xDrive Status

  Ξεκάθαρο μήνυμα όταν τα πράγματα δεν είναι και τόσο ξεκάθαρα: το xDrive Status δείχνει τη συνολική εικόνα. Σε δύσκολα οδοστρώματα, ο οδηγός αποκτά πρόσβαση σε πληροφορίες που σχετίζονται με την οδήγηση εκτός δρόμου, οι οποίες προβάλλονται στον πίνακα οργάνων και στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου. Εκτός από την ευανάγνωστη πυξίδα (μόνον σε συνδυασμό με σύστημα πλοήγησης), προβάλλεται και η διαμήκης και εγκάρσια κλίση του αυτοκινήτου, καθώς και η γωνία στροφής του τιμονιού. Η ένδειξη εμφανίζεται τόσο με αριθμητικές τιμές όσο και με τρισδιάστατη γραφική απεικόνιση του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ DRIVING EXPERIENCE.

Ο διακόπτης Driving Experience επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει μεταξύ της λειτουργίας Comfort (βασικές ρυθμίσεις κινητήρα και κιβωτίου ταχυτήτων), της λειτουργίας ECO PRO για αυξημένη αποδοτικότητα και της λειτουργίας Sport για ακόμα πιο δυναμική οδήγηση. Η λειτουργία ECO PRO, που εξασφαλίζει οικονομία καυσίμου, προσαρμόζει με έξυπνο τρόπο τα χαρακτηριστικά απόδοσης του γκαζιού και του κιβωτίου ταχυτήτων, καθώς και τις ρυθμίσεις του συστήματος θέρμανσης/κλιματισμού.
Η λειτουργία ECO PRO μειώνει την κατανάλωση καυσίμου σε ποσοστό έως και 20%.

Στην περαιτέρω εξοικονόμηση καυσίμου συμβάλλουν η λειτουργία "πλεύσης" (διαθέσιμη μόνο με κιβώτιο Steptronic), η Υποβοήθηση Προνοητικής Οδήγησης και η Διαδρομή ECO PRO (οι δύο τελευταίες είναι διαθέσιμες μόνο σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης Professional). Η Υποβοήθηση Προνοητικής Οδήγησης χρησιμοποιεί το σύστημα πλοήγησης για να εκτιμήσει της οδικές συνθήκες και να παρέχει συμβουλές και υποδείξεις εκ των προτέρων. Για παράδειγμα, σε περίπτωση αλλαγής του ορίου ταχύτητας στην επόμενη στροφή, το σύστημα υποδεικνύει στον οδηγό να ελαττώσει ταχύτητα προτού στρίψει.

 • Λειτουργία Sport

  Οδηγήστε τις επιδόσεις στο επόμενο επίπεδο: όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Sport στο διακόπτη Driving Experience, ο κινητήρας και η ανάρτηση της BMW αποκρίνονται ακόμα πιο άμεσα, προσφέροντας ένα πιο σπορ στιλ οδήγησης.
  Η λειτουργία Sport ενεργοποιείται χρησιμοποιώντας το διακόπτη Driving Experience, ο οποίος είναι τοποθετημένος στην κεντρική κονσόλα. Με τον τρόπο αυτό, ενεργοποιείται μια προκαθορισμένη διαμόρφωση των ρυθμίσεων κινητήρα και ανάρτησης, οι οποίες, ανάλογα με τον εξοπλισμό που είναι τοποθετημένος στο αυτοκίνητο, παρέχουν αισθητά πιο δυναμικές οδηγικές επιδόσεις απ’ ό,τι οι βασικές ρυθμίσεις. Για παράδειγμα, ο κινητήρας αποκρίνεται πιο άμεσα. Στα μοντέλα με κιβώτιο ταχυτήτων Steptronic, ο χρόνος αλλαγής των ταχυτήτων γίνεται πολύ πιο σύντομος. Στη λειτουργία Sport, εμφανίζονται επίσης στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου η τρέχουσα ισχύς (kW) και η ροπή που είναι δυνατό να αναπτυχθεί (Nm). Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης Professional. Επιπλέον, σε συνδυασμό με τη λειτουργία προσαρμοζόμενης ανάρτησης, η ανάρτηση γίνεται πιο ευέλικτη. Εάν η BMW είναι εξοπλισμένη με μεταβλητό σπορ σύστημα διεύθυνσης, μειώνεται η υποβοήθηση διεύθυνσης, παρέχοντας έτσι στον οδηγό πιο άμεση αίσθηση του τιμονιού.