ΕΞΥΠΝΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

Υποστήριξη οδηγού στην BMW X5.

Οι καλύτεροι συνοδηγοί που θα ευχόσασταν να είχατε. Τα συστήματα Υποστήριξης οδηγού στην BMW X5 έχουν έναν πρωταρχικό στόχο – να διασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή άνεση και ασφάλεια.

Στις εικόνες με τα στιγμιότυπα της Κεντρικής Οθόνης Ελέγχου παρουσιάζεται η νέα σχεδίαση του περιβάλλοντος χρήστη, η οποία αναμένεται να είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβριο 2016.

Read more

ΥΠΟΒΟΉΘΗΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΉΣ ΣΥΜΦΌΡΗΣΗΣ.

ΥΠΟΒΟΉΘΗΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΉΣ ΣΥΜΦΌΡΗΣΗΣ.

Η Υποβοήθηση Κυκλοφοριακής Συμφόρησης ξεκουράζει τον οδηγό σε μονότονες συνθήκες οδήγησης. Σε ταχύτητες μέχρι 60 km/h, το σύστημα αφήνει το αυτοκίνητο να ακολουθεί το ρεύμα στην πυκνή κυκλοφορία, μειώνοντας το άγχος του οδηγού στα μποτιλιαρίσματα. Διατηρεί αυτόματα σταθερή την επιθυμητή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και ρυθμίζει την ταχύτητα κίνησης του αυτοκινήτου μέχρι και την πλήρη ακινητοποίησή του, εάν χρειαστεί, ενώ παρέχει και ενεργή υποστήριξη στο σύστημα διεύθυνσης. Το αυτοκίνητο βοηθά τον οδηγό να παραμένει στη σωστή λωρίδα, εφ' όσον αυτός κρατά τουλάχιστον ένα χέρι επάνω στο τιμόνι. Το αυτοκίνητο αρχίζει να κινείται ξανά αυτόματα μετά από πλήρη ακινητοποίηση διάρκειας μέχρι και 30 δευτερολέπτων. Αυτό αποτελεί άλλο ένα ορόσημο στην πορεία προς την αυτόνομη οδήγηση.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Το πλήρως έγχρωμο BMW Head-Up Display προβάλλει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με το ταξίδι ακριβώς μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού, βοηθώντας τον έτσι να συγκεντρωθεί καλύτερα στην οδήγηση. Προβάλλονται πληροφορίες όπως η τρέχουσα ταχύτητα και – ανάλογα με τον εξοπλισμό – οι υποδείξεις πλοήγησης, η Ένδειξη Ορίων Ταχύτητας με πληροφορία απαγόρευσης προσπέρασης, οι λίστες τηλεφωνικού καταλόγου και μουσικής, καθώς και πληροφορίες και υποδείξεις από τα διάφορα συστήματα υποστήριξης του οδηγού. Τα εικονίδια προβάλλονται πλήρως έγχρωμα και με υψηλή ανάλυση στο παρμπρίζ. Η προβολή της εικόνας φαίνεται σαν να βρίσκεται 2,3 m περίπου μπροστά από το αυτοκίνητο. Σε συνδυασμό με τη σωστή θέση οδήγησης, ο οδηγός μπορεί να διαβάζει γρήγορα και εύκολα τις πληροφορίες, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του. Η φωτεινότητα των ενδείξεων προσαρμόζεται αυτόματα στις συνθήκες εξωτερικού φωτισμού, ενώ προσφέρονται διαφορετικοί τρόποι ένδειξης για την ημέρα και τη νύχτα. Επίσης προσφέρεται η δυνατότητα ρύθμισης του ύψους των ενδείξεων. Ακόμα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τις πληροφορίες που θέλει να εμφανίζονται πέραν της τρέχουσας ταχύτητας και των προειδοποιήσεων από τα συστήματα υποστήριξης οδηγού.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ PROFESSIONAL.

Το σύστημα πλοήγησης Professional έχει υπερσύγχρονη και κομψή σχεδίαση και προσφέρει μια ασυναγώνιστη γκάμα υπηρεσιών: πρόκειται για ένα απλό, εύχρηστο και άψογα ενσωματωμένο στο αυτοκίνητο σύστημα πλοήγησης, που είναι βασισμένο στην κλασική αρχή λειτουργίας του iDrive και εξοπλισμένο με πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch. Το σύστημα περιλαμβάνει ένα κιτ hands-free με θύρα USB και λειτουργία φωνητικού ελέγχου, το ραδιόφωνο Professional με DVD και μνήμη 20 GB για αρχεία ήχου. Η ενσωματωμένη έγχρωμη οθόνη LCD 10,25" με λειτουργία διαιρούμενης προβολής (κύρια και συμπληρωματική προβολή) έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να είναι εξαιρετικά ευανάγνωστη και να παρέχει άριστη ευκρίνεια όλων των ενδείξεων.

Το πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch, που είναι εξοπλισμένο με πλήκτρα άμεσης πρόσβασης στο μενού, οκτώ βολικές προτιμώμενες λειτουργίες και φωνητικό έλεγχο, εξασφαλίζει διαισθητικό χειρισμό και σας επιτρέπει να εισάγετε διευθύνσεις προορισμού γράφοντας με το χέρι στην επιφάνεια αφής του. Χάρη στη λειτουργία τρισδιάστατης προβολής χαρτών, που χρησιμοποιεί δορυφορικές εικόνες για τους χάρτες και φωτορεαλιστικές απεικονίσεις επιλεγμένων αξιοθέατων, η πλοήγηση μετατρέπεται σε μια συναρπαστική οπτική εμπειρία.

Οι ενημερώσεις χαρτών είναι διαθέσιμες για τρία χρόνια χωρίς χρέωση από τους Επίσημους Εμπόρους BMW. Στο πλαίσιο του BMW ConnectedDrive, και σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες, το σύστημα ενημερώνει αυτόματα τους χάρτες για χρονικό διάστημα τριών ετών και μέχρι τέσσερις φορές τον χρόνο.

Πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch

Πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch

Το πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch σας παρέχει άνετο έλεγχο του συστήματος iDrive με το ένα χέρι. Χάρη στο touchpad που είναι ενσωματωμένο στο πολυχειριστήριο, μπορείτε να εισαγάγετε εύκολα διάφορες πληροφορίες, όπως προορισμούς για το σύστημα πλοήγησης, γράφοντας με το χέρι.
Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών και ρυθμίσεων, καθώς και για να κάνετε κύλιση μέσα σε λίστες. Ο χειρισμός είναι πανεύκολος και διαισθητικός με την αφή – ένα σπουδαίο βοήθημα για τον οδηγό, καθώς δεν αποσπά σχεδόν καθόλου την προσοχή του από το δρόμο. Όλες οι λειτουργίες που ελέγχονται με το πολυχειριστήριο μπορούν να προβληθούν βολικά στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου.

BMW NIGHT VISION ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΕΣΜΗ.

Το BMW Night Vision με Δυναμική Φωτεινή Δέσμη μπορεί να ανιχνεύσει ανθρώπους και μεγάλα ζώα τη νύχτα, ακόμα και από αρκετά μεγάλη απόσταση, και τα φωτίζει.
Μία κάμερα υπέρυθρων, που είναι τοποθετημένη στη μάσκα "νεφρών" BMW, μεταδίδει στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου τις εικόνες ανθρώπων και ζώων. Έξυπνο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης με μια... φωτεινή ματιά στα πράγματα: μόλις οι αισθητήρες υπερύθρων εντοπίσουν πεζούς ή μεγάλα ζώα που κινούνται σε πορεία σύγκρουσης στο σκοτάδι, το σύστημα κατευθύνει δύο ξεχωριστά ελεγχόμενες, δυναμικές φωτεινές δέσμες επάνω τους χωρίς ανεπιθύμητη εκτυφλωτική δράση. Αυτό το φως εξασφαλίζει ότι τόσο ο οδηγός όσο και ο πεζός ειδοποιούνται για μία πιθανώς επικίνδυνη κατάσταση.
Ο οδηγός λαμβάνει πρόσθετες προειδοποιήσεις στο πλήρως έγχρωμο BMW Head-Up Display ή στον πίνακα οργάνων όταν ενεργοποιηθεί η λειτουργία θερμογραφικής απεικόνισης. Εάν παρουσιαστεί άμεσος κίνδυνος σύγκρουσης με κάποιον πεζό ή ζώο που έχει ανιχνευθεί, θα ακουστεί μία ηχητική προειδοποίηση και τα φρένα θα προετοιμαστούν για άμεση ενεργοποίηση. Το BMW Night Vision με Δυναμική Φωτεινή Δέσμη είναι μια καινοτομία από το BMW ConnectedDrive.

ΣΎΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΉΘΗΣΗΣ ΣΤΆΘΜΕΥΣΗΣ.

ΣΎΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΉΘΗΣΗΣ ΣΤΆΘΜΕΥΣΗΣ.

Νεότερη γενιά για άνεση στο παρκάρισμα.

Το Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης σας βοηθά να βρείτε ευκολότερα μια κατάλληλη ελεύθερη θέση στάθμευσης και σας βοηθά ενεργά κατά το παρκάρισμα.
Το πλήρως αυτόματο Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης αποτελεί τη νεότερη γενιά συστημάτων άνετης στάθμευσης σε μία BMW. Σε αυτήν την γενιά, το σύστημα επιλέγει την όπισθεν ή μία ταχύτητα πορείας, αναλαμβάνει τον έλεγχο του τιμονιού και επιταχύνει ή φρενάρει αυτόματα όταν χρειαστεί. Πριν από τους ελιγμούς παρκαρίσματος, ο οδηγός θα πρέπει να ενεργοποιήσει το φλας και να κρατήσει πιεσμένο το πλήκτρο PDC σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, καθώς και να ελέγχει την περιοχή γύρω του με τη βοήθεια της αυτόματα ενεργοποιούμενης κάμερας οπισθοπορείας. Όταν ολοκληρωθούν οι ελιγμοί, το σύστημα επιλέγει τη σχέση P στο κιβώτιο. Σε ταχύτητες μέχρι και 35 km/h και σε απόσταση μέχρι και 1,5 m από τη σειρά των παρκαρισμένων αυτοκινήτων, οι αισθητήρες υπέρηχων της BMW προβάλλουν στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου τον διαθέσιμο χώρο στον οποίο μπορεί να σταθμεύσει το αυτοκίνητο.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΜΕΡΩΝ.

Απολαύστε τη θέα: στην BMW X5, τα ενσωματωμένα συστήματα καμερών προσφέρουν καλύτερη ορατότητα, για παράδειγμα, στις διασταυρώσεις και σε δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες.

 • Surround View

  Surround View provides support when parking and manoeuvring in tight situations. To this end, the area to the side of the car and behind it are shown in the Control Display from a bird's-eye perspective (360° Top View).

 • Side View

  Το σύστημα καμερών περιλαμβάνει επίσης τη λειτουργία Side View που παρέχει υποστήριξη σε περιοχές με πολύ περιορισμένη ορατότητα (π.χ. εξόδους, τυφλές διασταυρώσεις κλπ.). Δύο ψηφιακές κάμερες εγκατεστημένες αριστερά και δεξιά στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου καταγράφουν την κατάσταση σε κάθε πλευρά του αυτοκινήτου και την αναμεταδίδουν στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου. Αυτό επιτρέπει τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν διερχόμενων διασταυρούμενων οχημάτων, ώστε να είναι σε θέση ο οδηγός να αντιδράσει κατάλληλα.

 • Κάμερα οπισθοπορείας

  Με τη βοήθεια της κάμερας οπισθοπορείας, βλέπετε την περιοχή πίσω από το αυτοκίνητό σας στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου κατά την εκτέλεση ελιγμών και το παρκάρισμα. Η κάμερα οπισθοπορείας βελτιώνει την ορατότητα όταν κινείστε με την όπισθεν με ταχύτητα κάτω από 20 km/h, για παράδειγμα, όταν παρκάρετε. Διαδραστικές γραμμές πορείας σας δείχνουν εάν η επιλεγμένη ελεύθερη θέση στάθμευσης είναι αρκετά μεγάλη για το αυτοκίνητό σας και σας παρέχουν υποστήριξη κατά τη διάρκεια του παρκαρίσματος εμφανίζοντας περιοχές επισημασμένες με χρώμα στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου. Σε συνδυασμό με τον κοτσαδόρο, η κάμερα οπισθοπορείας διαθέτει και μια πρακτική λειτουργία ζουμ που κάνει την προσέγγιση ακόμα πιο εύκολη κατά τη σύνδεση ρυμουλκούμενου εξοπλισμού στο αυτοκίνητό σας.
  Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των τριών επιλογών – Κάμερα οπισθοπορείας, Surround View και Side View – και να ενεργοποιήσετε μία από αυτές. Η επιλεγμένη προβολή, στη συνέχεια, εμφανίζεται στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου.

BMW SELECTIVE BEAM

Με το BMW Selective Beam η νυχτερινή οδήγηση γίνεται πιο άνετη και ασφαλής. Παρέχει εξαιρετική ορατότητα στο σκοτάδι χωρίς να «τυφλώνει» τους άλλους οδηγούς.
Το σύστημα ανιχνεύει τους άλλους χρήστες του δρόμου και τους απομονώνει επιλεκτικά από την περιοχή διασποράς της φωτεινής δέσμης των φώτων πορείας. Η εμβέλεια της φωτεινής δέσμης ανέρχεται σε 400 m, πράγμα που εξασφαλίζει τον έγκαιρο εντοπισμό κινδύνων και βελτιωμένη κατευθυντικότητα.