ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ.

Δυναμική οδήγηση & αποδοτικότητα στην BMW X5.

ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ.

Δυναμική οδήγηση & αποδοτικότητα στην BMW X5.

ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ.Δυναμική οδήγηση & αποδοτικότητα στην BMW X5.

Η δυναμική της BMW X5 εξασφαλίζει την οδηγική απόλαυση σε κάθε ταξίδι, σε κάθε ελιγμό και σε όλες τις ταχύτητες. Σε απαιτητικότερες διαδρομές, τα συστήματα υποστήριξης οδηγού εγγυώνται τέλεια επαφή με το οδόστρωμα. Συγχρόνως, η BMW X5 κερδίζει τις εντυπώσεις με την εξαιρετική αποδοτικότητα, η οποία οφείλεται στη μελετημένη αεροδυναμική, τους οικονομικούς κινητήρες και τα μέτρα BMW EfficientDynamics - ειδικά στην BMW X5 xDrive40e iPerformance με τεχνολογία eDrive.

Στις εικόνες της BMW X5 xDrive40e iPerformance παρουσιάζεται η νέα σχεδίαση BMW iPerformance, η οποία αναμένεται να είναι διαθέσιμη στο δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Στις εικόνες με τα στιγμιότυπα της Κεντρικής Οθόνης Ελέγχου παρουσιάζεται η νέα σχεδίαση του περιβάλλοντος χρήστη, η οποία αναμένεται να είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβριο 2016.

Read more

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ BMW EFFICIENTDYNAMICS.

Μέγιστες επιδόσεις ή ελάχιστη δυνατή κατανάλωση καυσίμου – όποιος κι αν είναι ο στόχος, εμείς εστιάζουμε πάντα στην εξασφάλιση της οδηγικής απόλαυσης BMW. Το BMW EfficientDynamics είναι η στρατηγική που ανέπτυξε η BMW για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2 και την ταυτόχρονη αύξηση της οδηγικής απόλαυσης. Είναι ένα εκτεταμένο πακέτο τεχνολογιών που περιλαμβάνει το συγκρότημα μετάδοσης κίνησης, τη διαχείριση της ενέργειας και τη σχεδίαση σε κάθε αυτοκίνητο BMW.
Ο έξυπνος συνδυασμός του κινητήρα BMW TwinPower Turbo με έναν ηλεκτροκινητήρα είναι υπεύθυνος για τις αυξημένες επιδόσεις του αυτοκινήτου με την ίδια κατανάλωση καυσίμου.
Η βελτιωμένη αεροδυναμική συμβάλλει στην περαιτέρω αύξηση της αποδοτικότητας. Με το BMW Efficient Lightweight επιτυγχάνεται η παράλληλη μείωση του βάρους και η βελτίωση της στρεπτικής ακαμψίας του αυτοκινήτου με τη χρήση των σωστών υλικών στα σωστά σημεία. Αυτό αποτελεί απόδειξη της εντυπωσιακής τεχνολογικής πρωτοπορίας της BMW. Είναι ο μόνος κατασκευαστής αυτοκινήτων που βασίζεται στη χρήση ανθρακονημάτων (CFRP) με το χαμηλό βάρος και την υψηλή ακαμψία. Πρόκειται για ένα εκτεταμένο πακέτο τεχνολογιών που περιλαμβάνει την έξυπνη διαχείριση ενέργειας και την προαιρετικά διαθέσιμη λειτουργία ECO PRO η οποία υποστηρίζει την οδήγηση που αποσκοπεί στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

 • Προδιαγραφές εκπομπών ρύπων EU6

  Με τις πρωτοποριακές τεχνολογίες, οι κινητήρες της BMW X5 πληρούν ήδη τις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων EU6.
  Οι κινητήρες BMW ήταν πάντα και εξακολουθούν να είναι μπροστά από την εποχή τους, καθώς αποτελούν βασικό αντικείμενο εξειδίκευσης της BMW από το 1917. Οι κινητήρες που χρησιμοποιούνται στα μοντέλα της BMW X5 συνιστούν μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή απόδειξη αυτής της τεχνογνωσίας. Με κορυφαίες επιδόσεις, άμεση απόκριση και αξιοσημείωτα ομαλή λειτουργία, πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα οδηγικής άνεσης.
  Ένας ακόμα λόγος που επιτρέπει στην BMW να ατενίζει το μέλλον με σιγουριά είναι η τεχνολογία BMW BluePerformance, η οποία περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό όλων των μοντέλων diesel. Χάρη σε αυτήν την τεχνολογία, ήταν δυνατό να βελτιστοποιηθούν ακόμα περισσότερο οι εκπομπές των κινητήρων diesel. Εκτός από το φίλτρο σωματιδίων diesel και τον οξειδωτικό καταλυτικό μετατροπέα, υπάρχει επίσης ένας καταλύτης NOx που μειώνει περαιτέρω το επίπεδο των οξειδίων του αζώτου στα καυσαέρια. Εκτός αυτού, χρησιμοποιείται και μια άλλη μέθοδος μείωσης των οξειδίων του αζώτου: ο καταλυτικός μετατροπέας SCR (SCR = Selective Catalytic Reduction) με τεχνολογία AdBlue Injection. Μια χημική αντίδραση που ξεκινά με έγχυση διαλύματος ουρίας AdBlue μειώνει σε μεγάλο βαθμό τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου. Έτσι, λοιπόν, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οδηγείτε ένα από τα "καθαρότερα" αυτοκίνητα diesel στον κόσμο, με σημαντικά μειωμένες εκπομπές ρύπων, το οποίο πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων EU6.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ.

Στο απόγειο της ισχύος της: ανακαλύψτε τη δυναμική οδήγηση της BMW X5.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ.

Στο απόγειο της ισχύος της: ανακαλύψτε τη δυναμική οδήγηση της BMW X5.

ΚΙΒΩΤΙΟ 8 ΣΧΕΣΕΩΝ STEPTRONIC.

Το κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic αποτελεί νέο σημείο αναφοράς όσον αφορά τις δυναμικές επιδόσεις και την αποδοτικότητα και είναι ένα από τα κυριότερα στοιχεία του BMW EfficientDynamics.
Η πυκνή κλιμάκωση των σχέσεων μετάδοσης έχει ως αποτέλεσμα τη βέλτιστη κατανομή της ισχύος − από τις χαμηλές μέχρι τις υψηλές ταχύτητες. Αυτό μειώνει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου ενώ, συγχρόνως, σας δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνετε βελτιωμένη σπορ οδική συμπεριφορά και πιο δυναμικές επιδόσεις.
Ειδικότερα στις υψηλές ταχύτητες, οι πρόσθετες σχέσεις μετάδοσης μειώνουν τις στροφές, περιορίζοντας έτσι τόσο την κατανάλωση καυσίμου αλλά και τον θόρυβο του κινητήρα. Σε αυτό, σημαντικό ρόλο παίζει ο συμπλέκτης μετατροπής − ακόμα και αν επιλέξετε τη λειτουργία χειροκίνητων αλλαγών ταχυτήτων. Σε συνδυασμό με τις γρήγορες μεταβάσεις σε όλο το φάσμα στροφών του κινητήρα και την υψηλή ακρίβεια συντονισμού της μετάδοσης, ο συμπλέκτης μετατροπής παρέχει εξαιρετικά υψηλό επίπεδο άνεσης κατά τις αλλαγές ταχυτήτων και μειώνει σε μεγάλο βαθμό το θόρυβο.

ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΠΟΡ.

Οι επιλογές όπως το ενεργό σύστημα διεύθυνσης και τα πακέτα Προσαρμοζόμενης Ανάρτησης βοηθούν στη βελτίωση του σπορ χαρακτήρα και της άνεσης της BMW X5. Το ενεργό σύστημα διεύθυνσης εξασφαλίζει κορυφαία ακρίβεια και ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία. Εάν επιλέξετε ένα από τα πακέτα Προσαρμοζόμενης Ανάρτησης, επιλέγετε μεγαλύτερη άνεση στην οδήγηση, μεγαλύτερη δυναμική ή τον πιο αποδοτικό συνδυασμό τους.

 • Πακέτα Προσαρμοζόμενης Ανάρτησης

  Η οδική συμπεριφορά της BMW X5 είναι το ίδιο εντυπωσιακή όσο και η εμφάνισή της – ιδιαίτερα με τα προαιρετικά διαθέσιμα πακέτα Προσαρμοζόμενης Ανάρτησης. Τα πακέτα αυτά, είτε είναι εστιασμένα στις σπορ επιδόσεις είτε στην άνεση, εγγυώνται την καλύτερη οδική συμπεριφορά σε όλες τις συνθήκες οδήγησης.

 • Άνεση

  Μέγιστη οδηγική άνεση και συγχρόνως διατήρηση των χαρακτηριστικών δυναμικής οδήγησης που αποτελούν το "σήμα κατατεθέν" της BMW: το πακέτο Προσαρμοζόμενης Ανάρτησης Comfort σας επιτρέπει να ορίζετε εσείς τις ρυθμίσεις της προτίμησής σας για την ανάρτηση και την απόκριση της απόσβεσης, οποιαδήποτε στιγμή. Η αερανάρτηση του πίσω άξονα, που περιλαμβάνεται στο πακέτο, εγγυάται σταθερά υψηλό επίπεδο οδηγικής άνεσης ανεξάρτητα από την κατάσταση φόρτωσης του αυτοκινήτου.
  Εάν, πάλι, υπάρχουν στιγμές που θέλετε πιο δυναμική ρύθμιση της ανάρτησης, ο διακόπτης Driving Experience σας προσφέρει, ως επιπλέον εναλλακτικές επιλογές, τις ρυθμίσεις Sport και Sport+.

 • Πακέτο Προσαρμοζόμενης Ανάρτησης Dynamic

  Το Πακέτο Προσαρμοζόμενης Ανάρτησης Dynamic σας δίνει τη δυνατότητα να βελτιστοποιήσετε ακόμα περισσότερο τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου σας. Το Dynamic Performance Control, που περιλαμβάνεται στο πακέτο, και το Dynamic Drive εγγυώνται γενικά εξαιρετικά σπορ δυναμική οδήγησης, πράγμα το οποίο μεταφράζεται σε "ουδέτερη" απόκριση του συστήματος διεύθυνσης και ελαχιστοποιημένες πλευρικές κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές − όλα αυτά επιτυγχάνονται με ταυτόχρονη διατήρηση της οδηγικής άνεσης σε υψηλά επίπεδα.

 • Ενεργή Ανάρτηση Professional

  Τα καλύτερα στοιχεία από δύο διαφορετικούς "κόσμους" προσφέρει το πακέτο Ενεργής Ανάρτησης Professional, το οποίο συνδυάζει τα χαρακτηριστικά του πακέτου Προσαρμοζόμενης Ανάρτησης Comfort και του πακέτου Προσαρμοζόμενης Ανάρτησης Dynamic, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή οδηγική άνεση και, συγχρόνως, ανυπέρβλητη δυναμική οδήγησης.

 • Προσαρμοζόμενη Ανάρτηση M

  Αυξημένη δυναμική οδήγησης: η Προσαρμοζόμενη Ανάρτηση Μ αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες του αυτοκινήτου σας. Περιλαμβάνει Δυναμικό Έλεγχο Απόσβεσης και αερανάρτηση στον πίσω άξονα, με ρυθμίσεις που προορίζονται για σπορ απόκριση στην οδήγηση. Η Προσαρμοζόμενη Ανάρτηση M διατίθεται μόνον σε συνδυασμό με την Έκδοση M Sport.

BMW xDrive.

Το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive προσαρμόζεται άψογα ακόμα και στις απαιτητικότερες επιφάνειες οδοστρώματος, εξασφαλίζοντας πάντα τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση. Το xDrive και ο Δυναμικός Έλεγχος Ευστάθειας (DSC) εξασφαλίζουν ανά πάσα στιγμή την άριστη ευστάθεια της BMW. Aξιοποιώντας τους αισθητήρες του συστήματος DSC, το xDrive κατανέμει ευέλικτα και γρήγορα την κινητήρια ισχύ μεταξύ των δύο αξόνων αποτρέποντας την εμφάνιση τάσεων αποσταθεροποίησης και εξασφαλίζοντας ασυναγώνιστη κατευθυντική ευστάθεια. Επιπλέον, εγγυάται γρήγορη και ασφαλή επιτάχυνση ακόμα και σε ολισθηρά ή ανηφορικά οδοστρώματα. Σε κρίσιμες καταστάσεις, το DSC δεν χρειάζεται να επεμβαίνει συχνά. Το BMW xDrive συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα ενός συστήματος τετρακίνησης – πρόσφυση, κατευθυντική ευστάθεια και οδηγική ασφάλεια – με τη χαρακτηριστική ευελιξία των αυτοκινήτων BMW.

ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ.

Ολόκληρη η σχεδίαση του αυτοκινήτου είναι μάρτυρας της φιλοσοφίας του BMW EfficientDynamics. Ο βελτιστοποιημένος αεροδυναμικός προφυλακτήρας μπροστά και το δάπεδο του αμαξώματος περιλαμβάνουν πρωτοποριακές βελτιώσεις που μειώνουν την αντίσταση του αέρα και την κατανάλωση καυσίμου.

 • Air Curtain και Air Breather

  Ο μπροστινός προφυλακτήρας είναι ένα κυρίαρχο σχεδιαστικό χαρακτηριστικό που ενσαρκώνει τη φιλοσοφία του BMW EfficientDynamics. Η ενσωματωμένη Air Curtain καθοδηγεί τον αέρα μέσα από δύο κάθετες εισαγωγές αέρα και κατά μήκος των θόλων των μπροστινών τροχών. Η ροή του αέρα επιταχύνεται και σχηματίζει ένα είδος «κουρτίνας» στην εξωτερική πλευρά των τροχών. Εκτός αυτού, το Air Breather διοχετεύει τη ροή του αέρα στους μπροστινούς τροχούς. Αυτές οι πρωτοποριακές τεχνολογίες μειώνουν τις περιδινήσεις και την αντίσταση του αέρα, πράγμα το οποίο, με τη σειρά του, επιφέρει μείωση στην κατανάλωση καυσίμου.

 • Έλεγχος Ροής Αέρα

  Ο αυτόματος Έλεγχος Ροής Αέρα χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα που παρακολουθεί και αξιολογεί συνεχώς τις ανάγκες ψύξης του κινητήρα και ο οποίος, ανάλογα με την περίπτωση, ανοίγει ή κλείνει τα ενεργά πτερύγια αέρα. Αυτό βελτιστοποιεί την αεροδυναμική συμπεριφορά και επισπεύδει τη φάση προθέρμανσης του κινητήρα, εξασφαλίζοντας έτσι μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.

 • Πίσω αεροτομή και Air Blade

  Η πίσω αεροτομή της οροφής και τα Air Blades στα πλάγια "συνεργάζονται" μεταξύ τους για να δημιουργήσουν μια άκρως αποδοτική "ακμή εκφυγής", όπως αποκαλείται στη γλώσσα της Αεροδυναμικής. Η καθορισμένη με απόλυτη ακρίβεια ροή αέρα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου μειώνει στο ελάχιστο τους ενοχλητικούς στροβιλισμούς του αέρα και την επιβραδυντική δράση της αρνητικής πίεσης.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ECO PRO.

Η λειτουργία ECO PRO βοηθά τον οδηγό να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου σε ποσοστό έως και 20%, ανάλογα με το προσωπικό του στιλ οδήγησης – σύμφωνα με μια μελέτη με αντικείμενο την κατανάλωση καυσίμου, που έχει εκπονηθεί από την ίδια την BMW. Στην περαιτέρω εξοικονόμηση καυσίμου συμβάλλουν η λειτουργία «πλεύσης», η Υποβοήθηση Προνοητικής Οδήγησης και η Διαδρομή ECO PRO.
Με τη Λειτουργία Coasting, ο κινητήρας τίθεται εκτός λειτουργίας και αποσυνδέεται από το συγκρότημα κίνησης-μετάδοσης ώστε το αυτοκίνητο να κινείται χωρίς να καταναλώνει καθόλου καύσιμο.
Χρησιμοποιώντας δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης, η Υποβοήθηση Προνοητικής Οδήγησης αναγνωρίζει στροφές, κατοικημένες περιοχές, όρια ταχύτητας και εξόδους αυτοκινητοδρόμων και υποδεικνύει εκ των προτέρων στον οδηγό να σταματήσει να επιταχύνει.
Η Διαδρομή ECO PRO δείχνει την πιο αποδοτική διαδρομή βάσει των συνθηκών κυκλοφορίας, του στιλ οδήγησης και των τοπικών συνθηκών. Η οθόνη του υπολογιστή ταξιδιού εμφανίζει το ποσοστό καυσίμου που μπορεί να εξοικονομηθεί με την επιλογή της Διαδρομής ECO PRO.