ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ.

Τα συστήματα υποστήριξης οδηγού ο BMW ConnectedDrive στην BMW X6.

Ο τέλειος συνεργάτης. Η BMW X6 κάνει ευκολότερη τη ζωή για εσάς. Με τα έξυπνα συστήματα που σας παρέχουν την υποστήριξη που χρειάζεστε. Για παράδειγμα, με το πλήρως αυτόματο Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης και το Surround View, που σας βοηθούν να εκτελείτε ελιγμούς σε περιορισμένους χώρους. Για μέγιστη άνεση. Για κορυφαία ασφάλεια. Και για τη δική σας οδηγική απόλαυση.
 

H νέα σχεδίαση του περιβάλλοντος χρήστη, αναμένεται να είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβριο 2016.

Read more

DRIVING ASSISTANT PLUS.

Το Driving Assistant Plus περιλαμβάνει συστήματα υποστήριξης, όπως η Προειδοποίηση Εγκατάλειψης Λωρίδας, Προειδοποίηση Προσέγγισης με λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη, Ενεργό Cruise Control με λειτουργία Stop&Go και Υποβοήθηση Κυκλοφοριακής Συμφόρησης.

Το Ενεργό Cruise Control διατηρεί την ταχύτητα που έχει επιλέξει ο οδηγός, καθώς και την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, μέχρι και τα 210 km/h. Το αυτοκίνητο αναλαμβάνει την επιτάχυνση και το φρενάρισμα ενώ διατηρεί σταθερή την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, ακόμα και στην πυκνή κυκλοφορία, μέχρι την πλήρη ακινητοποίηση στα μποτιλιαρίσματα. Σε περίπτωση που το προπορευόμενο όχημα φρενάρει απότομα, η BMW σας αποκρίνεται άμεσα όταν είναι ενεργοποιημένη η Προειδοποίηση Προσέγγισης. Το σύστημα λειτουργεί βηματικά. Αρχικά προβάλλεται ένα σύμβολο προειδοποίησης, μετά το σύμβολο αρχίζει να αναβοσβήνει και τέλος ενεργοποιούνται τα φρένα.

Η Υποβοήθηση Κυκλοφοριακής Συμφόρησης απαλλάσει τον οδηγό σε μονότονες συνθήκες οδήγησης. Σε ταχύτητες μέχρι 60 km/h, το σύστημα αφήνει το αυτοκίνητο να ακολουθεί το ρεύμα στην πυκνή κυκλοφορία, μειώνοντας το άγχος του οδηγού στα μποτιλιαρίσματα. Διατηρεί αυτόματα σταθερή την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και ρυθμίζει την ταχύτητα κίνησης του αυτοκινήτου μέχρι και την πλήρη ακινητοποίησή του, εάν χρειαστεί, ενώ παρέχει και υποστήριξη στο σύστημα διεύθυνσης.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Το πλήρως έγχρωμο BMW Head-Up Display προβάλλει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με το ταξίδι ακριβώς μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού, βοηθώντας τον έτσι να συγκεντρωθεί καλύτερα στην οδήγηση. Προβάλλονται πληροφορίες όπως η τρέχουσα ταχύτητα και – ανάλογα με τον εξοπλισμό – οι υποδείξεις πλοήγησης, η Ένδειξη Ορίων Ταχύτητας με πληροφορία απαγόρευσης προσπέρασης, οι λίστες τηλεφωνικού καταλόγου και μουσικής, καθώς και πληροφορίες και υποδείξεις από τα διάφορα συστήματα υποστήριξης του οδηγού. Τα εικονίδια προβάλλονται πλήρως έγχρωμα και με υψηλή ανάλυση στο παρμπρίζ. Η προβολή της εικόνας φαίνεται σαν να βρίσκεται 2,3 m περίπου μπροστά από το αυτοκίνητο. Σε συνδυασμό με τη σωστή θέση οδήγησης, ο οδηγός μπορεί να διαβάζει γρήγορα και εύκολα τις πληροφορίες, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του. Η φωτεινότητα των ενδείξεων προσαρμόζεται αυτόματα στις συνθήκες εξωτερικού φωτισμού, ενώ προσφέρονται διαφορετικοί τρόποι ένδειξης για την ημέρα και τη νύχτα. Επίσης προσφέρεται η δυνατότητα ρύθμισης του ύψους των ενδείξεων. Ακόμα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τις πληροφορίες που θέλει να εμφανίζονται πέραν της τρέχουσας ταχύτητας και των προειδοποιήσεων από τα συστήματα υποστήριξης οδηγού.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Το πλήρως αυτόματο Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης αποτελεί τη νεότερη γενιά συστημάτων άνετης στάθμευσης σε μία BMW. Σε αυτήν την γενιά, το σύστημα επιλέγει την όπισθεν ή μία ταχύτητα πορείας, αναλαμβάνει τον έλεγχο του τιμονιού και επιταχύνει ή φρενάρει αυτόματα όταν χρειαστεί. Πριν από τους ελιγμούς παρκαρίσματος, ο οδηγός θα πρέπει να ενεργοποιήσει το φλας και να κρατήσει πιεσμένο το πλήκτρο PDC σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, καθώς και να ελέγχει την περιοχή γύρω του με τη βοήθεια της αυτόματα ενεργοποιούμενης κάμερας οπισθοπορείας. Όταν ολοκληρωθούν οι ελιγμοί, το σύστημα επιλέγει τη σχέση P στο κιβώτιο. Σε ταχύτητες μέχρι και 35 km/h και σε απόσταση μέχρι και 1,5 m από τη σειρά των παρκαρισμένων αυτοκινήτων, οι αισθητήρες υπέρηχων της BMW προβάλλουν στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου τον διαθέσιμο χώρο στον οποίο μπορεί να σταθμεύσει το αυτοκίνητο.

BMW NIGHT VISION ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΕΣΜΗ

Το BMW Night Vision με Δυναμική Φωτεινή Δέσμη μπορεί να ανιχνεύσει ανθρώπους και μεγάλα ζώα τη νύχτα, ακόμα και από αρκετά μεγάλη απόσταση, και τα φωτίζει.
Μία κάμερα υπέρυθρων, που είναι τοποθετημένη στη μάσκα "νεφρών" BMW, μεταδίδει στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου τις εικόνες ανθρώπων και ζώων. Έξυπνο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης με μια... φωτεινή ματιά στα πράγματα: μόλις οι αισθητήρες υπερύθρων εντοπίσουν πεζούς ή μεγάλα ζώα που κινούνται σε πορεία σύγκρουσης στο σκοτάδι, το σύστημα κατευθύνει δύο ξεχωριστά ελεγχόμενες, δυναμικές φωτεινές δέσμες επάνω τους χωρίς ανεπιθύμητη εκτυφλωτική δράση. Αυτό το φως εξασφαλίζει ότι τόσο ο οδηγός όσο και ο πεζός ειδοποιούνται για μία πιθανώς επικίνδυνη κατάσταση.
Ο οδηγός λαμβάνει πρόσθετες προειδοποιήσεις στο πλήρως έγχρωμο BMW Head-Up Display ή στον πίνακα οργάνων όταν ενεργοποιηθεί η λειτουργία θερμογραφικής απεικόνισης. Εάν παρουσιαστεί άμεσος κίνδυνος σύγκρουσης με κάποιον πεζό ή ζώο που έχει ανιχνευθεί, θα ακουστεί μία ηχητική προειδοποίηση και τα φρένα θα προετοιμαστούν για άμεση ενεργοποίηση. Το BMW Night Vision με Δυναμική Φωτεινή Δέσμη είναι μια καινοτομία από το BMW ConnectedDrive.

SURROUND VIEW.

Το Surround View περιλαμβάνει το Top View, την κάμερα οπισθοπορείας και το Panorama View. Οι κάμερες στους εξωτερικούς καθρέπτες και οι δύο ευρυγώνιες κάμερες μπροστά και πίσω, παρέχουν μία πανοραμική προβολή 360° της γύρω περιοχής, καθώς και μία πανοραμική άποψη της περιοχής μπροστά και πίσω από το αυτοκίνητο.
Το Top View καταγράφει μία πανοραμική εικόνα 360° της περιοχής γύρω από το αυτοκίνητο και χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για να δημιουργήσει μία άποψη αεροφωτογραφίας που θα διευκολύνει τους ελιγμούς. Η ευρυγώνια κάμερα του Side View, η οποία είναι εγκατεστημένη ανάμεσα στις γρίλιες της μάσκας ψυγείου με διπλά «νεφρά», και η ευρυγώνια κάμερα οπισθοπορείας προσφέρουν μια πανοραμική απεικόνιση της περιοχής μπροστά και πίσω από το αυτοκίνητο. Το Σύστημα Υποστήριξης Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας υποστηρίζει τον οδηγό προβάλλοντας κίτρινες μπάρες στις άκρες της εικόνας καθώς και ένα κίτρινο προειδοποιητικό τρίγωνο όταν υπάρχει διασταυρούμενη κυκλοφορία.

Σύστημα πλοήγησης Professional με πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch.

Το σύστημα πλοήγησης Professional έχει υπερσύγχρονη και κομψή σχεδίαση και προσφέρει μια ασυναγώνιστη γκάμα υπηρεσιών: Πρόκειται για ένα απλό, εύχρηστο και άψογα ενσωματωμένο στο αυτοκίνητο σύστημα πλοήγησης, που είναι βασισμένο στην κλασική αρχή λειτουργίας του iDrive και εξοπλισμένο με πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch. Το σύστημα περιλαμβάνει λειτουργίες ανοικτής συνομιλίας με θύρα USB και φωνητικού ελέγχου, ραδιόφωνο Professional με DVD-Player και μνήμη 20 GB για αρχεία ήχου. Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης των Πληροφοριών Κυκλοφορίας σε Πραγματικό Χρόνο (RTTI). Η ενσωματωμένη έγχρωμη οθόνη LCD 10,25" με λειτουργία διαιρούμενης προβολής (κύρια και συμπληρωματική προβολή) έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να είναι εξαιρετικά ευανάγνωστη και να παρέχει άριστη ευκρίνεια όλων των ενδείξεων. Το πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch, που είναι εξοπλισμένο με πλήκτρα άμεσης πρόσβασης στο μενού, οκτώ πλήκτρα προτιμώμενων λειτουργιών και φωνητικό έλεγχο, εξασφαλίζει διαισθητικό χειρισμό και σας επιτρέπει να εισάγετε διευθύνσεις προορισμού γράφοντας με το χέρι στην επιφάνεια αφής του, μέσω των πλήκτρων άμεσης πρόσβασης και των οκτώ πλήκτρων προτιμήσεων, της λειτουργίας φωνητικού ελέγχου ή της οθόνης αφής. Έξι διαδραστικά πλακίδια προβάλλουν δυναμικό περιεχόμενο. Χάρη στη λειτουργία τρισδιάστατης προβολής χαρτών, που χρησιμοποιεί δορυφορικές εικόνες για τους χάρτες και φωτορεαλιστικές απεικονίσεις επιλεγμένων αξιοθέατων, η πλοήγηση μετατρέπεται σε μια συναρπαστική οπτική εμπειρία.

Οι ενημερώσεις χαρτών είναι διαθέσιμες για τρία χρόνια χωρίς χρέωση από τους Επίσημους Εμπόρους BMW. Στο πλαίσιο του BMW ConnectedDrive, και σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες, το σύστημα ενημερώνει αυτόματα τους χάρτες για χρονικό διάστημα τριών ετών και μέχρι τέσσερις φορές τον χρόνο.

* Η υπηρεσία δεν διατίθεται προς το παρόν στην ελληνική αγορά.

Σύστημα πλοήγησης Professional.

  • Πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch

    Το πολυχειριστήριο αφής iDrive Touch, που είναι εξοπλισμένο με πλήκτρα άμεσης πρόσβασης στο μενού, οκτώ βολικές προτιμώμενες λειτουργίες και φωνητικό έλεγχο, εξασφαλίζει διαισθητικό χειρισμό και σας επιτρέπει να εισάγετε διευθύνσεις προορισμού γράφοντας με το χέρι στην επιφάνεια αφής του. Χάρη στη λειτουργία τρισδιάστατης προβολής χαρτών, που χρησιμοποιεί δορυφορικές εικόνες για τους χάρτες και φωτορεαλιστικές απεικονίσεις επιλεγμένων αξιοθέατων, η πλοήγηση μετατρέπεται σε μια συναρπαστική οπτική εμπειρία.