ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ.

Το BMW EfficientDynamics στην BMW X6.

Η BMW X6 ξέρει να αξιοποιεί αποτελεσματικά τους πόρους. Η απόδειξη: ακαταμάχητη δυναμική σε συνδυασμό με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων. Η ανόθευτη οδηγική απόλαυση εξασφαλίζεται χάρη στις πρωτοποριακές τεχνολογίες BMW EfficientDynamics, όπως η έξυπνη κατασκευή χαμηλού βάρους και η μελετημένη αεροδυναμική.

 

H νέα σχεδίαση του περιβάλλοντος χρήστη, αναμένεται να είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβριο 2016.

Read more

ΈΞΥΠΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΉ ΧΑΜΗΛΟΎ ΒΆΡΟΥΣ.

Χάρη στην κατασκευή χαμηλού βάρους, κάθε γραμμάριο που εξοικονομείται από το βάρος του αυτοκινήτου αυξάνει την οδηγική απόλαυση. Όσο μικρότερο είναι το βάρος, τόσο λιγότερη ενέργεια απαιτείται για την κίνησή του. Η BMW εφαρμόζει αυτή τη γνώση στην κατασκευή αυτοκινήτων από το 1930 και την εξελίσσει διαρκώς από τότε. Οι μηχανικοί μας απαντούν πάντα στα ίδια ερωτήματα: που έχει νόημα η μείωση του βάρους; Και που αυτή δεν αποδεικνύεται πρακτική; Το αποτέλεσμα: έξυπνη κατασκευή χαμηλού βάρους. Εδώ περιλαμβάνεται η χρήση υλικών πολύ χαμηλού βάρους όπως το μαγνήσιο στη βάση του ταμπλό ή το αλουμίνιο στις αναρτήσεις και το καπό του κινητήρα. Η ποδιά προστασίας του δαπέδου είναι κατασκευασμένη από υφασμάτινα υλικά, επηρεάζει θετικά την ακουστική και μειώνει το βάρος. Αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο είναι σημαντικά ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του.

ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΉ.

Ολόκληρη η σχεδίαση της BMW X6 είναι μάρτυρας της φιλοσοφίας BMW EfficientDynamics. Η βελτιστοποιημένη αεροδυναμική μπροστινή ποδιά και το δάπεδο του αμαξώματος περιλαμβάνουν πρωτοποριακές βελτιώσεις που μειώνουν την αντίσταση του αέρα και την κατανάλωση καυσίμου.
Η ενσωματωμένη Αεροκουρτίνα καθοδηγεί τον αέρα μέσα από δύο κάθετες εισαγωγές αέρα και κατά μήκος των θόλων των μπροστινών τροχών. Αφού επιταχυνθεί με αυτόν τον τρόπο, η ροή του αέρα σχηματίζει ένα είδος «κουρτίνας» στην εξωτερική πλευρά των τροχών. Συγχρόνως, τα Air Breather διοχετεύουν τη ροή του αέρα στους μπροστινούς τροχούς. Αυτές οι πρωτοποριακές τεχνολογίες μειώνουν τις περιδινήσεις και την αντίσταση του αέρα, πράγμα το οποίο, με τη σειρά του, επιφέρει μείωση στην κατανάλωση καυσίμου.
Στην οδήγηση, ο Έλεγχος Ροής Αέρα χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα που παρακολουθεί συνεχώς τις ανάγκες ψύξης του κινητήρα και ο οποίος, ανάλογα με την περίπτωση, ανοίγει ή κλείνει τα ενεργά πτερύγια αέρα. Η βελτιστοποιημένη αεροδυναμική συμπεριφορά και συντομότερη φάση προθέρμανσης του κινητήρα μειώνει την κατανάλωση καυσίμου.

ΣΠΟΡ ΚΙΒΏΤΙΟ 8 ΣΧΈΣΕΩΝ STEPTRONIC.

Το κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic δημιουργεί νέα σημεία αναφοράς όσον αφορά την άνεση, τις δυναμικές επιδόσεις και την αποδοτικότητα και αποτελεί ένα από τα κυριότερα στοιχεία του BMW EfficientDynamics.
Η ασυνήθιστα πυκνή κλιμάκωση των σχέσεων μετάδοσης εξασφαλίζει άριστη απόδοση της ισχύος σε κάθε ταχύτητα. Αυτό μειώνει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου και επιτρέπει συγχρόνως στον οδηγό να απολαμβάνει βελτιωμένη σπορ οδική συμπεριφορά και πιο δυναμικές επιδόσεις.
Ειδικότερα στις υψηλές ταχύτητες, οι πρόσθετες σχέσεις μετάδοσης μειώνουν τις στροφές του κινητήρα, περιορίζοντας έτσι την κατανάλωση καυσίμου αλλά και τον θόρυβο του κινητήρα. Σε αυτό συμβάλλει και ο συμπλέκτης μετατροπής – ακόμα και όταν οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται χειροκίνητα. Σε συνδυασμό με τις γρήγορες μεταβάσεις σε όλο το φάσμα στροφών του κινητήρα και την υψηλή ακρίβεια συγχρονισμού της μετάδοσης, ο συμπλέκτης μετατροπής παρέχει εξαιρετικά υψηλό επίπεδο άνεσης κατά τις αλλαγές ταχυτήτων και μειώνει σε μεγάλο βαθμό το θόρυβο.
Χάρη στο κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic από το BMW EfficientDynamics, είναι πλέον δυνατή η ενεργή ενίσχυση των επιδόσεων στα αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με το νέο Προνοητικό Συγκρότημα Κίνησης-Μετάδοσης μέσω του διακόπτη Driving Experience. Στη λειτουργία "Sport", ο έλεγχος του συστήματος μετάδοσης χρησιμοποιεί δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης προκειμένου να παρέχει ακόμα πιο δυναμική απόκριση με βάση τα χαρακτηριστικά της εκάστοτε διαδρομής. Όπως υποδηλώνει το όνομά της, η λειτουργία "Comfort" προσφέρει ένα πρόγραμμα αλλαγής ταχυτήτων που εστιάζει στην άνεση, με λιγότερες αλλαγές.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ECO PRO.

Η λειτουργία ECO PRO βοηθά τον οδηγό να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου σε ποσοστό έως και 20%, ανάλογα με το προσωπικό του στιλ οδήγησης – σύμφωνα με μια μελέτη με αντικείμενο την κατανάλωση καυσίμου, που έχει εκπονηθεί από την ίδια την BMW. Στην περαιτέρω εξοικονόμηση καυσίμου συμβάλλουν η λειτουργία "πλεύσης" του κινητήρα, η Υποβοήθηση Προνοητικής Οδήγησης και η Διαδρομή ECO PRO.

 • Λειτουργία «πλεύσης»

  Στη λειτουργία "πλεύσης" αποσυνδέεται το συγκρότημα κίνησης-μετάδοσης από τον κινητήρα, κάνοντας το όχημα να κινείται χωρίς την εμπλοκή του συστήματος μετάδοσης. Το αυτοκίνητο τίθεται σε αυτήν τη λειτουργία κίνησης όταν ο οδηγός πάρει το πόδι του από το πεντάλ γκαζιού σε ταχύτητες από 50 έως 160 km/h, δεν πατήσει το φρένο και η Υποβοήθηση Προνοητικής Οδήγησης δεν προσαρμόζει την ταχύτητα πορείας.

 • Υποβοήθηση Προνοητικής Οδήγησης

  Χρησιμοποιώντας δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης, η Υποβοήθηση Προνοητικής Οδήγησης αναγνωρίζει στροφές, κατοικημένες περιοχές, όρια ταχύτητας και εξόδους αυτοκινητοδρόμων και υποδεικνύει εκ των προτέρων στον οδηγό να σταματήσει να επιταχύνει.

 • Διαδρομή ECO PRO

  Η Διαδρομή ECO PRO δείχνει την πιο αποδοτική διαδρομή βάσει των συνθηκών κυκλοφορίας, του στιλ οδήγησης και των συνθηκών του δρόμου. Η οθόνη του υπολογιστή ταξιδιού εμφανίζει το ποσοστό καυσίμου που μπορεί να εξοικονομηθεί με την επιλογή της Διαδρομής ECO PRO.

ΈΞΥΠΝΗ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΕΝΈΡΓΕΙΑΣ.

Η έξυπνη διαχείριση ενέργειας στην BMW X6 βασίζεται σε ένα πλήθος τεχνολογιών του BMW EfficientDynamics οι οποίες περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου, όπως είναι η λειτουργία Auto Start/Stop, η Ηλεκτρική Υποβοήθηση Συστήματος Διεύθυνσης και η Ανάκτηση Ενέργειας από την Πέδηση. Η συνεργασία μεταξύ αυτών των τεχνολογιών εξασφαλίζει βιώσιμη κινητικότητα και κορυφαία αποδοτικότητα.

 • Λειτουργία Auto Start/Stop

  Με τη λειτουργία Auto Start/Stop καταναλώνεται καύσιμο μόνο όταν το αυτοκίνητο κινείται. Όταν το αυτοκίνητο σταματά προσωρινά, π.χ. σε κόκκινο φανάρι, ή βρίσκεται σε μποτιλιάρισμα, η λειτουργία Auto Start/Stop εξοικονομεί καύσιμο σβήνοντας τον κινητήρα μόλις ο οδηγός ακινητοποιήσει εντελώς το αυτοκίνητο.
  Μια ένδειξη στην Οθόνη Πληροφοριών δείχνει ότι είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Auto Stop/Start. Μόλις ο οδηγός απομακρύνει το πόδι του από το πεντάλ φρένων, ο κινητήρας τίθεται και πάλι αυτόματα σε λειτουργία.
  Η λειτουργία σε καμία περίπτωση, δεν υποβαθμίζει την οδηγική άνεση και την ασφάλεια, αφού παραμένει ανενεργή εάν ο κινητήρας δεν έχει φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας, το εσωτερικό δεν έχει ψυχθεί/θερμανθεί επαρκώς, το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας είναι χαμηλό ή εάν ο οδηγός στρίβει το τιμόνι. Εάν χρειαστεί, μπορείτε να θέσετε τον κινητήρα σε λειτουργία από το κεντρικό χειριστήριο ακόμα και όταν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο, για παράδειγμα εάν το αυτοκίνητο έχει αρχίσει να κυλάει ή εάν αρχίζουν να σχηματίζονται συμπυκνώματα στο παρμπρίζ. Η λειτουργία Auto Start/Stop μπορεί να απενεργοποιηθεί εντελώς, οποιαδήποτε στιγμή, με το απλό πάτημα ενός πλήκτρου.

 • Ηλεκτρική Υποβοήθηση Συστήματος Διεύθυνσης

  Κάθε φορά που στρίβετε το τιμόνι, καταναλώνεται ενέργεια. Γιατί, όμως, να καταναλώνεται ενέργεια όταν δεν στρίβετε; Η Ηλεκτρική Υποβοήθηση Συστήματος Διεύθυνσης BMW ενεργοποιείται μόνο όποτε χρειάζεται. Αντίθετα από τα συμβατικά υδραυλικά συστήματα, η Ηλεκτρική Υποβοήθηση Συστήματος Διεύθυνσης (EPS) της BMW χρησιμοποιεί ενέργεια μόνο κατά το στρίψιμο. Όταν η γωνία στροφής είναι σταθερή, ο ηλεκτροκινητήρας παραμένει ανενεργός.

 • Ανάκτηση Ενέργειας από την Πέδηση

  Κάθε φορά που φρενάρετε, παράγεται κινητική ενέργεια, η οποία, μέχρι πρότινος, πήγαινε χαμένη. Η Ανάκτηση Ενέργειας από την Πέδηση αξιοποιεί αυτό το ενεργειακό δυναμικό που μέχρι τώρα έμενε ανεκμετάλλευτο. Το σύστημα δεσμεύει την ενέργεια που απελευθερώνεται κάθε φορά που ο οδηγός φρενάρει ή αφήνει το πεντάλ του γκαζιού και τη μετατρέπει σε ηλεκτρική. Στη συνέχεια, αυτή η κινητική ενέργεια χρησιμοποιείται για τη φόρτιση της μπαταρίας του αυτοκινήτου. Χάρη σε αυτό το σύστημα έξυπνης διαχείρισης ενέργειας, ο εναλλάκτης δεν χρειάζεται πλέον να λειτουργεί συνέχεια, γεγονός που συνεπάγεται μείωση της καταπόνησής του. Το αποτέλεσμα: μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και αυξημένες επιδόσεις – δηλαδή, κλασικές αρχές της φιλοσοφίας του BMW EfficientDynamics.