ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ.

Ευελιξία και δυναμική οδήγησης στην BMW Z4 Roadster.

Υπεροχή που κόβει την ανάσα: όσον αφορά στην επίδειξη των δυνατών της σημείων, η BMW Z4 δεν κάνει κανέναν συμβιβασμό. Η προαιρετική Προσαρμοζόμενη ανάρτηση Μ εξασφαλίζει εξαιρετικό κράτημα στο δρόμο χωρίς να υποβαθμίζει την οδηγική άνεση. Ο διακόπτης Driving Experience προσαρμόζει τις ρυθμίσεις του πλαισίου στο στιλ οδήγησης που προτιμάτε, με το απλό πάτημα ενός πλήκτρου – θέλετε άνεση ή σπορ συμπεριφορά; Με την BMW Z4 μπορείτε να έχετε και τα δύο. Το σπορ αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων με διπλό συμπλέκτη σας υπόσχεται επιτάχυνση χωρίς διακοπές. Και μια πρωτόγνωρη εμπειρία δυναμικής οδήγησης.

ΣΠΟΡ ΚΙΒΩΤΙΟ 7 ΣΧΕΣΕΩΝ STEPTRONIC ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ.

Επτά ταχύτητες, δύο συμπλέκτες, αδιάκοπη επιτάχυνση. Το σπορ κιβώτιο 7 σχέσεων Steptronic της BMW Z4 σας ωθεί προς τα εμπρός χωρίς διακοπές. Οι δύο συμπλέκτες εναλλάσσουν τους δύο άξονες μετάδοσης μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, χωρίς κραδασμούς και χωρίς διακοπές της ώσης.

  • Κιβώτιο σχέσεων με διπλό συμπλέκτη

    Η ισχύς από μόνη της δεν αρκεί για να καθορίσει το δυναμισμό της οδηγικής εμπειρίας – θα πρέπει και η διαθέσιμη δύναμη να μεταφέρεται αποτελεσματικά στο δρόμο. Το σπορ κιβώτιο 7 σχέσεων Steptronic με διπλό συμπλέκτη δεν αφήνει να πάει χαμένη η ισχύς ούτε για ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου. Οι ζυγές και οι μονές ταχύτητες κατανέμονται σε δύο ξεχωριστά συγκροτήματα κίνησης-μετάδοσης, καθένα από τα οποία έχει το δικό του συμπλέκτη. Έτσι, όταν αποσυμπλέκεται μια ταχύτητα, έχει ήδη εμπλακεί η αμέσως επόμενη. Με τον τρόπο αυτό, ελαχιστοποιείται ο χρόνος αλλαγής και μεγιστοποιείται η ακρίβεια. Χωρίς κραδασμούς και χωρίς διακοπές της ώσης.

  • Μοχλοδιακόπτες αλλαγής ταχυτήτων

    Οι μοχλοδιακόπτες αλλαγής ταχυτήτων σας επιτρέπουν να μην αφήνετε το τιμόνι από τα χέρια σας ούτε στιγμή κατά τη διάρκεια των χειροκίνητων αλλαγών ταχυτήτων. Και εάν προτιμάτε να μην ασχολείστε καθόλου με τις αλλαγές, το σπορ κιβώτιο 7 σχέσεων Steptronic σας επιτρέπει να διατηρείτε τη σωστή ταχύτητα και, κατά συνέπεια, να εξοικονομείτε βενζίνη. Έτσι, σας δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνετε την εντυπωσιακή δυναμική οδήγησης με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, καθώς και επιταχύνσεις που κυμαίνονται στα επίπεδα σπορ αυτοκινήτου.
    * Διατίθεται προαιρετικά για την BMW Z4 sDrive35i, περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό της BMW Z4 sDrive35is

ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ M.

Η προαιρετική Προσαρμοζόμενη ανάρτηση Μ επιτρέπει την αύξηση της σπορ ρύθμισης της BMW Z4 ανάλογα με τις απαιτήσεις του οδηγού, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην άνεση.
Το χαμήλωμα του πλαισίου κατά 10 mm προσφέρει αυξημένη ευελιξία. Χρησιμοποιώντας το διακόπτη Driving Experience, ο οδηγός έχει επίσης τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ μιας ρύθμισης επικεντρωμένης στη σπορ συμπεριφορά και μιας ρύθμισης που δίνει έμφαση στην άνεση. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ειδικοί αισθητήρες μετρούν συνεχώς δεδομένα και ελέγχουν τις βαλβίδες των αμορτισέρ της Προσαρμοζόμενης ανάρτησης M ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης και την επιφάνεια του οδοστρώματος. Αυτό γίνεται για κάθε έναν από τους τροχούς ξεχωριστά, ώστε να διασφαλίζεται πάντα το καλύτερο δυνατό κράτημα στο δρόμο.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ SPORT.

Όλα είναι θέμα ρυθμίσεων. Με επιλεγμένη τη λειτουργία Sport του διακόπτη Driving Experience, ο κινητήρας και η δυναμική οδήγησης της BMW Z4 αποκρίνονται ακόμα πιο άμεσα, επιτρέποντας έτσι ένα ακόμα πιο σπορ στιλ οδήγησης.
Η λειτουργία Sport ενεργοποιείται χρησιμοποιώντας το διακόπτη Driving Experience, ο οποίος είναι τοποθετημένος στην κεντρική κονσόλα και περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό. Με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, και ανάλογα με τον επιλεγμένο εξοπλισμό, το αποτέλεσμα είναι πιο σπορ χαρακτηριστικά λειτουργίας του κινητήρα και της ανάρτησης, σε σύγκριση με τις βασικές ρυθμίσεις. Ο κινητήρας αποκρίνεται πιο άμεσα. Σε συνδυασμό με το κιβώτιο Steptronic, τα σημεία αλλαγής ταχύτητας αποκτούν έναν αισθητά πιο σπορ χαρακτήρα. Και σε συνδυασμό με την Προσαρμοζόμενη ανάρτηση Μ, το πλαίσιο αποκτά πολύ πιο αθλητική ρύθμιση. Τέλος, επιλέγοντας το μεταβλητό σπορ σύστημα διεύθυνσης, περιορίζεται η υποβοήθηση και εξασφαλίζεται πιο άμεση αίσθηση του τιμονιού.