ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ.

Υπηρεσίες & Εφαρμογές BMW ConnectedDrive στην BMW Z4 Roadster.

Επικοινωνία, πληροφόρηση και ψυχαγωγία – ανακαλύψτε ένα νέο τρόπο κινητικότητας με τις Υπηρεσίες & Εφαρμογές του BMW ConnectedDrive.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ CONNECTEDDRIVE.

Οι Υπηρεσίες ConnectedDrive σας παρέχουν ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων πληροφόρησης, ψυχαγωγίας και υπηρεσιών ενώ είστε στο δρόμο.
Σε αυτές περιλαμβάνεται, για παράδειγμα, το BMW Online, το οποίο σας παρέχει πρόσβαση σε ενημερωμένη, τοπικού χαρακτήρα πληροφόρηση για διάφορα θέματα, όπως καιρό και ειδήσεις, καθώς και σε δυνατότητες online αναζήτησης και λειτουργίες γραφείου. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε εξατομικευμένες υπηρεσίες όπως web κάμερες, πληροφορίες για χώρους στάθμευσης και οδηγούς για ταξίδια ή ξενοδοχεία.
Η επιλογή αυτή περιλαμβάνει επίσης ασφαλή και απεριόριστη πρόσβαση σε εφαρμογές για smartphone, όπως είναι το BMW Connected.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ BMW.

Είτε οδηγείτε σε φιδωτούς παραθαλάσσιους δρόμους είτε απλώς βλέπετε αξιοθέατα σε μια περιήγηση πολιτιστικού ενδιαφέροντος, οι πιο όμορφες διαδρομές από το BMW ConnectedDrive σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες είναι στη διάθεσή σας στην BMW Z4 Roadster με το πάτημα ενός πλήκτρου.
Ως χρήστης του BMW Online, έχετε δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις διαδρομές στην τοποθεσία www.bmw.com/routes, απ' όπου μπορείτε να τις μεταφέρετε στο σύστημα πλοήγησής σας. Το σύστημα πλοήγησης μετατρέπεται σε ταξιδιωτικό οδηγό, πηγαίνοντάς σας από το ένα μέρος στο άλλο και παρέχοντάς σας πληροφορίες σε γραπτή και οπτική μορφή, οι οποίες, χάρη στο BMW ConnectedDrive, είναι πάντα ενημερωμένες. Φυσικά, μπορείτε να σχεδιάσετε τη δική σας διαδρομή στον υπολογιστή σας με τη βοήθεια του Google Maps™ και, στη συνέχεια, να τη μεταφέρετε στην BMW Z4 Roadster.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ.

Απολαύστε ένα πολύ ιδιαίτερο είδος υπηρεσιών – με τις Υπηρεσίες Υποστήριξης του BMW ConnectedDrive. Με το απλό πάτημα ενός πλήκτρου, συνδέεστε αμέσως με έναν από τους εκπροσώπους του Τηλεφωνικού Κέντρου BMW ο οποίος τίθεται στη διάθεσή σας ως "προσωπικός βοηθός" σας ενώ οδηγείτε.
Είτε ψάχνετε ένα συγκεκριμένο εστιατόριο, είτε το πλησιέστερο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών, είτε ένα εφημερεύον φαρμακείο − ο εκπρόσωπος του Τηλεφωνικού Κέντρου BMW είναι πρόθυμος να σας βοηθήσει και μπορεί ακόμα και να σας στείλει στοιχεία διευθύνσεων απευθείας στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου σας, εάν το ζητήσετε. Επίσης, ο εκπρόσωπος μπορεί να σας κάνει κράτηση σε ένα εστιατόριο ή να σας κλείσει δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο. Οι Υπηρεσίες Υποστήριξης λειτουργούν ανεξάρτητα από το κινητό σας τηλέφωνο και είναι διαθέσιμες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Όλο το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα και χωρίς πρόσθετες χρεώσεις. Για τη χρήση αυτής της λειτουργίας απαιτούνται οι Υπηρεσίες ConnectedDrive.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ.

Εκτός από τις πηγές δεδομένων που ήδη υπάρχουν σήμερα, αυτή η πρωτοποριακή υπηρεσία από το BMW ConnectedDrive χρησιμοποιεί επίσης δεδομένα κυκλοφορίας που παρέχονται από δημοτικές αρχές και ανώνυμα προφίλ κίνησης από κινητά τηλέφωνα που είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο για τον υπολογισμό δεδομένων κυκλοφορίας που ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, με αυτήν τη λειτουργία στην BMW Z4, θα μπορείτε πάντα να αντιδράτε εγκαίρως στην περίπτωση δυσμενών εξελίξεων στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια της διαδρομής σας.
Μόλις το σύστημα πλοήγησης εντοπίσει πρόβλημα, σας ενημερώνει εμφανίζοντας όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου. Για παράδειγμα, σε ποιες περιοχές υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση (με ακρίβεια 500 m). Επιπλέον, το σύστημα υπολογίζει την εκτιμώμενη καθυστέρηση στο δρομολόγιό σας εξαιτίας των κυκλοφοριακών συνθηκών.
Ωστόσο, η υψηλή ποιότητα πληροφόρησης δεν επιτυγχάνεται αποκλειστικά και μόνο με τη μετάδοση σε πραγματικό χρόνο, αλλά και χάρη στο μεγάλο ποσοστό κάλυψης του καταγεγραμμένου οδικού δικτύου. Εκτός από το δίκτυο αυτοκινητόδρομων, οι Πληροφορίες Κυκλοφορίας σε Πραγματικό Χρόνο καλύπτουν σχεδόν όλους τους σημαντικούς δρόμους σε πόλεις και κωμοπόλεις, καθώς και επαρχιακούς δρόμους και κόμβους.
Διατίθεται μόνο σε συνδυασμό με τις προαιρετικά διαθέσιμες Υπηρεσίες ConnectedDrive.

AUPEO! PERSONAL INTERNET RADIO.

Η εφαρμογή Aupeo! σας τροφοδοτεί συνεχώς με μουσική: το ραδιόφωνο Internet χρησιμοποιεί μια βάση δεδομένων που περιλαμβάνει 120 σταθμούς διαφόρων ειδών μουσικής και προσαρμόζεται στα προσωπικά σας μουσικά γούστα. Για εξατομικευμένη απόλαυση μουσικής στην BMW Z4 Roadster.
Με τον ειδικό εξοπλισμό Apps, το iPhone σας και την εφαρμογή Personal Radio – AUPEO! μπορείτε να ακούτε μόνο τη μουσική που σας αρέσει. Το ραδιόφωνο Internet προσαρμόζεται στις δικές σας προτιμήσεις μουσικής. Προς το παρόν, μπορείτε να επιλέξετε τραγούδια μέσα από μία βιβλιοθήκη που περιέχει 1 εκατομμύριο τραγούδια από 120 είδη μουσικής. Τα πλήκτρα "Love" και "Ban" στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου εξατομικεύουν τα μουσικά σας γούστα. Το πλήκτρο "Love" καταγράφει την προτίμησή σας για ένα συγκεκριμένο τραγούδι και το AUPEO! προσθέτει παρόμοια τραγούδια στη λίστα αναπαραγωγής. Το πλήκτρο "Ban" διαγράφει το τραγούδι και το AUPEO!, στο μέλλον, δεν θα παίζει άλλα τραγούδια του ίδιου στιλ. Έτσι, πολύ σύντομα, θα ακούτε μόνο τα τραγούδια που σας αρέσουν πολύ. Όπως και το "BMW Connected", το AUPEO! διατίθεται δωρεάν από το ηλεκτρονικό κατάστημα Apple App Store.
Τα BMW Apps είναι συμβατές με τα 3GS και iPhone 4S και απαιτούν τα προαιρετικά στοιχεία εξοπλισμού "Υπηρεσίες ConnectedDrive" και "Σύστημα πλοήγησης Professional".

BMW CONNECTED APP.

Συνδεθείτε καλύτερα με εφαρμογές και το BMW ConnectedDrive: τώρα, μπορείτε να απολαμβάνετε τις εφαρμογές που έχετε στο iPhone σας ακόμα και όταν οδηγείτε. Απλώς συνδέστε το iPhone σας στην BMW Z4 Roadster χρησιμοποιώντας τον προσαρμογέα snap-in ή το γνήσιο καλώδιο της Apple και περιηγηθείτε στις εφαρμογές σας χρησιμοποιώντας το πολυχειριστήριο iDrive.

Το «BMW Connected», η δωρεάν εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την BMW, φέρνει το Twitter και το ημερολόγιό σας στην οθόνη του αυτοκινήτου σας και όχι μόνο: με τη νέα λειτουργία ειδήσεων "News", μπορείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις ειδήσεων από όλο τον κόσμο ενώ οδηγείτε – μέσω προκαθορισμένων τροφοδοσιών RSS ή μέσω των πηγών που προτιμάτε εσείς. Το Wiki Local σάς παρέχει πληροφορίες για την τρέχουσα θέση σας, τον προορισμό σας ή διευθύνσεις της επιλογής σας. Οι πληροφορίες εμφανίζονται στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου ή μπορούν να εκφωνηθούν με τη χρήση της λειτουργίας μετατροπής κειμένου σε ομιλία.

Οι λειτουργίες "Last Mile" και "Εντοπισμός Αυτοκινήτου" σας καθοδηγούν για να φτάσετε σε προορισμούς που έχετε ορίσει στο σύστημα πλοήγησης της BMW σας – ακόμα και όταν δεν είστε στο αυτοκίνητο – και σας βοηθούν να βρείτε τον δρόμο για να επιστρέψετε πίσω. Η εφαρμογή "BMW Connected" ενημερώνεται σε τακτική βάση και, ασφαλώς, μπορείτε να περιμένετε ακόμα περισσότερες εφαρμογές συμβατές με τη λειτουργία "Εφαρμογές BMW" (όπως το Aupeo!), οι οποίες επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο αυτοκίνητό σας.

Διατίθεται μόνο σε συνδυασμό με τις προαιρετικά διαθέσιμες Υπηρεσίες ConnectedDrive.