ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.

BMW i

Όραμα BMW i.

ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.

Όραμα BMW i.

ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.Όραμα BMW i.

Η αναζήτηση νέων δρόμων απαιτεί ορισμένες φορές την αποστροφή από την παράδοση και την υιοθέτηση ενός νέου τρόπου σκέψης. Με το όραμα BMW i, αυτή η προσέγγιση αποκτά μια συγκεκριμένη μορφή. Για πρώτη φορά παρουσιάζονται ιδέες με όραμα και πρωτοποριακές τεχνολογίες. Το μέλλον της κινητικότητας έρχεται έτσι πιο κοντά. Κάθε όραμα BMW i δεν δίνει μόνον μια πρώτη γεύση για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν, αλλά αποτελεί το έναυσμα και την πηγή έμπνευσης για τη βιώσιμη κινητικότητα του αύριο, χωρίς εκπομπές ρύπων.

Read more
BMW i

BMW iX3 CONCEPT ΚΑΙ BMW i VISION DYNAMICS.

Το μέλλον είναι ηλεκτρικό! Με το BMW iX3 Concept, η BMW παρουσιάζει μια σχεδιαστική μελέτη του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού Sports Activity Vehicle (SAV) στην έκθεση αυτοκινήτου Auto China 2018. Με την τεχνολογία eDrive πέμπτης γενιάς της BMW και μπαταρία ισχύος πάνω από 70 kWh, αυτό το αυτοκίνητο του μέλλοντος προσφέρει αυτονομία πάνω από 400 km και διάρκεια φόρτισης κάτω από 30 λεπτά. Η ηλεκτροκίνηση σε νέο επίπεδο – χωρίς συμβιβασμούς στη λειτουργικότητα και την άνεση.

Οι ριζοσπαστικές λύσεις και οι στραμμένες στο μέλλον ιδέες γίνονται πραγματικότητα: Το BMW i Vision Dynamics αντιπροσωπεύει τη δυναμική και πρακτική μορφή της ηλεκτροκίνησης. Με αυτονομία 600 km (373 μίλια), τελική ταχύτητα πάνω από 200 km/h (120 mph) και επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h (62 mph) σε 4,0 δευτερόλεπτα, το BMW i Vision Dynamics ωθεί την εμπειρία της ηλεκτροκίνησης σε νέα επίπεδα. Ένα προοδευτικό, τετράθυρο Gran Coupé που τοποθετείται ανάμεσα στο i3 και το i8. Η ένταση που δημιουργείται ανάμεσα στις μεγάλες επιφάνειες και τις προσεκτικά μελετημένες λεπτομέρειες αντικατοπτρίζει με διακριτικό τρόπο την πρωτοποριακή τεχνολογία που αποτελεί την καρδιά του αυτοκινήτου.

Η δυναμική του μέλλοντος.

BMW i Vision Dynamics

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ: BMW i.

2008: PROJECT i.

Την άνοιξη του 2008, τα καλύτερα «μυαλά» της BMW συναντήθηκαν σε μια άκρως μυστική τοποθεσία στο Μόναχο για να συζητήσουν ένα φιλόδοξο εγχείρημα: τον επαναπροσδιορισμό της αστικής κινητικότητας. Η ομάδα από το Μόναχο δημιουργεί μια δεξαμενή σκέψεων με την ονομασία "project i" και θέτει έναν μοναδικό στόχο: να ξεχάσουμε ό, τι γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Να επαναπροσδιορίσουμε τα πάντα.
Read more

2009: BMW VISION EFFICIENT DYNAMICS.

Για πρώτη φορά υλοποιείται ένα καθολικό σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας. Μέχρι τώρα, η προσέγγιση στρεφόταν στην εφαρμογή διαφόρων τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας σε υπάρχοντα μοντέλα. Το αμάξωμα και το σύστημα μετάδοσης κίνησης εξελίχθηκαν με γνώμονα την εξοικονόμηση ενέργειας. Το εγχείρημα αποτελεί τον τεχνολογικό φορέα για πολλές μελλοντικές εξελίξεις από την BMW.
Read more

2010: ΛΑΝΣΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ BMW i.

Born Electric: το BMW i είναι η νέα μάρκα της BMW που κερδίζει τις εντυπώσεις με ένα σχέδιο κινητικότητας το οποίο καθιστά εφικτή την αξιοποίηση της ηλεκτροκίνησης σε καθημερινή βάση – πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι. Επειδή το BMW i σκέφτεται και πέρα από το αυτοκίνητο και δεν αφήνει ανεκπλήρωτη καμία επιθυμία χάρη στις πρωτοποριακές υπηρεσίες κινητικότητας.
Read more

2011: BMW CONCEPT i8 ΚΑΙ BMW CONCEPT i3.

Το επόμενο στάδιο εξέλιξης του BMW Vision EfficientDynamics – το BMW i8 Concept. Συνδυάζει τις εντυπωσιακές επιδόσεις ενός σπορ αυτοκινήτου με τον υψηλό βαθμό αποδοτικότητας. Παράλληλα παρουσιάζεται και το BMW i3 Concept. Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ηλεκτρικής κινητικότητας.
Read more

2012: BMW i8 CONCEPT SPYDER.

Λιγότερο βάρος, περισσότερη ελευθερία – το BMW i8 Concept Spyder: αυτό το εντυπωσιακό roadster χαμηλού βάρους με υβριδικό σύστημα κίνησης "απαρνείται" την οροφή και βασίζεται στα ανθρακονήματα, το αλουμίνιο και το λίθιο. Η δομή του πλαισίου φιλοξενεί τους άξονες, το σύστημα μετάδοσης κίνησης και τις μπαταρίες, ώστε να επιτευχθεί η ιδανική ισορροπία του βάρους.
Read more

2012: BMW i3 CONCEPT COUPÉ.

Επαναπροσδιορισμός της κινητικότητας σημαίνει πολύ περισσότερα πράγματα από τη φιλική προς το περιβάλλον οδήγηση και την ευελιξία. Το αποτέλεσμα είναι το BMW i3 το οποίο, με την επαναστατική του σχεδίαση, χαρίζει μια πρόγευση για το αυτοκίνητο του μέλλοντος. Το πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτροκίνησης eDrive δεν προσφέρει μόνο ασύγκριτη οδηγική απόλαυση με μηδενικούς ρύπους, αλλά συγχρόνως και μια συναρπαστική και σχεδόν αθόρυβη εμπειρία οδήγησης.
Read more

2013: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ BMW i3 ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.

Επαναπροσδιορισμός της αστικής κινητικότητας: το BMW i3 είναι το αποτέλεσμα ενός οράματος που προχωρά πέρα από την περιβαλλοντική συνείδηση και την ευελιξία της οδήγησης. Με την επαναστατική του σχεδίαση και το πρωτοποριακό σύστημα μετάδοσης BMW eDrive, το BMW i3 είναι το αυτοκίνητο του αύριο. Δεν εκπέμπει καθόλου ρύπους και είναι πλήρως δικτυωμένο με την πόλη.
Read more

2013: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ BMW i8 ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.

Το σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος - με κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων ενός αυτοκινήτου πόλης. Το δυνατό σημείο του συνόλου Plug-in hybrid είναι ο άψογος συνδυασμός του ηλεκτροκινητήρα με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο οποίος εκφράζεται στον δρόμο με κορυφαία δυναμική και αποδοτικότητα. Δεν πρόκειται πλέον για όραμα, αλλά για φορτισμένη ευφυΐα. Το πρώτο σπορ αυτοκίνητο που μπορεί να επιταχύνει τις εξελίξεις.

Read more

2016: BMW i VISION FUTURE INTERACTION.

Το μέλλον αποκαλύπτεται το 2016 στο Λας Βέγκας: στην έκθεση Consumer Electronics Show, το BMW i Vision Future Interaction δίνει μια πρώτη γεύση για το δικτυωμένο κόκπιτ του μέλλοντος. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι το AirTouch, ένα εντελώς νέο σύστημα που επιτρέπει τον έλεγχο διαφόρων λειτουργιών με νεύματα των χεριών.
Read more

2016: BMW i3 (94 Ah).

Η ιστορία της επιτυχίας του BMW i συνεχίζεται – ή ακόμα καλύτερα: εξελίσσεται διαρκώς. Με αυτονομία NEDC (Νέος Ευρωπαϊκός Κύκλος Οδήγησης) μέχρι και 300 km (200 km σε συνθήκες καθημερινής οδήγησης),το νέο BMW i3 (94 Ah) είναι ένας αξιόπιστος σύντροφος ακόμα και στην κάλυψη μεγαλύτερων αποστάσεων. Με την επιτάχυνση από στάση μέχρι τα 100 km/h να ολοκληρώνεται σε 7,3 δευτερόλεπτα, δείχνει τον χαρακτήρα ενός πραγματικού σπρίντερ.
Read more

2017: BMW i3s (94 Ah).

Όταν η σπορ οδήγηση με μηδενικούς ρύπους ανήκει στο μέλλον, το BMW i3s βρίσκεται ήδη εκεί. Απόλυτα σπορ, απόλυτα ηλεκτρισμένο: Το BMW i3s συνδυάζει την εξαιρετική δυναμική οδήγησης με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες. Με επιτάχυνση από στάση στα 60 km/h σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα, η χαρακτηριστική αίσθηση οδήγησης με ένα πεντάλ και η προοδευτική σχεδίαση αποκαλύπτουν τη δυναμική ενός σπορ αυτοκινήτου.
Read more

2017: BMW i8 Roadster.

Το μέλλον συνεχίζει να διαμορφώνεται – με τη μορφή του νέου BMW i8 Roadster. Γεμάτο ενθουσιασμό, άκρως συναρπαστικό και έτοιμο να επαναπροσδιορίσει την έννοια της ελευθερίας. Το χαρακτηριστικό που μαγνητίζει περισσότερο τα βλέμματα: οι επιβλητικές αρθρωτές πόρτες χαμηλού βάρους από ανθρακονήματα, που ανοίγουν με εξαιρετική άνεση. Η ένδειξη του στροφόμετρου εκτινάσσεται ψηλά το ίδιο γρήγορα: το πρωτοποριακό plug-in υβριδικός κινητήριο σύνολο παράγει 374 hp και 570 Nm ροπής, ενώ επιταχύνει το BMW i8 Roadster από στάση στα 100 km/h σε μόλις 4,6 δευτερόλεπτα.
Read more

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO₂.

 • Κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές CO2 στο BMW i3 (94 Ah):
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 0
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km: 13,6* / 13,1**

  Κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές CO2 στο BMW i3 (94 Ah) με Range Extender:
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 14,0* / 13,0**
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 11,9* / 11,5**
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0.6

  Κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές CO2 στο BMW i3s (94 Ah):
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 0
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km:14,31
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0

  Κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές CO2 στο BMW i3s (94 Ah) με Range Extender:
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος):14,01
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 12,51
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0,71

  Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 στο BMW i8 με το plug-in υβριδικό BMW Plug-in hybrid:
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 49
  Κατανάλωση ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 11,9
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2.1

  Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 στο BMW i8 Roadster με το plug-in υβριδικό BMW Plug-in hybrid:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2,1
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 14,5
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 46

  * Συνδυασμός ζαντών 1: Ζάντες 19"

  ** Συνδυασμός ζαντών 2: Ζάντες 20" με χειμερινά ελαστικά

  Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας εξαρτώνται από τις επιλεγμένες διαστάσεις ζαντών και ελαστικών.

  Η αυτονομία εξαρτάται από μια πληθώρα παραγόντων και ειδικότερα από τους εξής: προσωπικό στιλ οδήγησης, επιλεγμένη διαδρομή, καιρικές συνθήκες, χρήση συστημάτων θέρμανσης/ψύξης και προετοιμασίας θερμοκρασίας καμπίνας.

  Περισσότερες πληροφορίες για την επίσημη κατανάλωση καυσίμου και τις επίσημες εκπομπές ρύπων CO2 των νέων επιβατικών αυτοκίνητων μπορείτε να δείτε στον "Κανονισμό για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων CO2 νέων επιβατικών αυτοκινήτων", που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλα τα σημεία πώλησης και από την DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Γερμανία.