ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΖΟΜΕΝΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα μοντέλα BMW Plug-in hybrid.

BMW Plug-in hybrid

ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΖΟΜΕΝΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα μοντέλα BMW Plug-in hybrid.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΖΟΜΕΝΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα μοντέλα BMW Plug-in hybrid.

Plug-in hybrid Ανακαλύψτε την βιωσιμότητα των μοντέλων BMW Plug-in hybrid, αλλά και μια εντελώς νέα διάσταση της οδηγικής απόλαυσης.

Εντυπωσιακά δυναμικά και με μηδενικές εκπομπές ρύπων κατά την ηλεκτροκίνηση, τα plug-in υβριδικά μοντέλα BMW δείχνουν τι είναι εφικτό: χάρη στους εξελιγμένους σύγχρονους ηλεκτροκινητήρες, τα μοντέλα Plug-in hybrid εντυπωσιάζουν με τα τεράστια αποθέματα ροπής, από την εκκίνηση από στάση μέχρι την τελική ταχύτητα.

Εξίσου ευέλικτα, αλλά σχεδιασμένα εξαρχής για την ενσωμάτωση εναλλακτικών συστημάτων κίνησης, είναι τα μοντέλα BMW i. Ξεχωρίζουν από μακριά με τη φουτουριστική τους σχεδίαση και τα έξυπνα ηλεκτρικά συστήματα: τα αυτοκίνητα αυτά διαμορφώνουν το μέλλον της κινητικότητας. Σε αυτήν τη σελίδα θα βρείτε όλες τις απαντήσεις σε όλες τις κυριότερες ερωτήσεις αναφορικά με τα plug-in υβριδικά μοντέλα της BMW. Θα λάβετε πληροφορίες για τα μοντέλα BMW i ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

Read more

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΗ.

Στα Plug-In υβριδικά μοντέλα της BMW, το συγκρότημα κίνησης αποτελείται από έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα και έναν αποδοτικό κινητήρα εσωτερικής καύσης που συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους. Αυτό γίνεται αντιληπτό και από τον εξίσου άψογο συνδυασμό δυναμισμού και αποδοτικότητας. Εδώ θα βρείτε βασικές πληροφορίες για τα Plug-In υβριδικά μοντέλα της BMW.


 • Τι ακριβώς είναι ένα Plug-In υβριδικό αυτοκίνητο;

  Ένα Plug-In υβριδικό αυτοκίνητο διαθέτει συγκρότημα κίνησης που αποτελείται από έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα και έναν αποδοτικό κινητήρα εσωτερικής καύσης. Με αυτόν τον συνδυασμό, τα αυτοκίνητα επιτυγχάνουν κορυφαίες επιδόσεις και, συγχρόνως, είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον σε σχέση με τα αυτοκίνητα συμβατικής τεχνολογίας.

  Επιπλέον, τα Plug-In υβριδικά μοντέλα μπορούν να φορτιστούν απευθείας από δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, στο σπίτι ή καθ' οδόν. Αυτό επιτρέπει την κίνηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων σε μεγάλα τμήματα της διαδρομής, ειδικά σε αστικές περιοχές. Στα μεγάλα ταξίδια, μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου.

 • Ποια βασικά πλεονεκτήματα προσφέρει ένα Plug-In υβριδικό σε σύγκριση με ένα συμβατικό αυτοκίνητο;

  Ένα Plug-In υβριδικό αυτοκίνητο προσφέρει τη δυνατότητα μετακινήσεων με χαμηλές εκπομπές ρύπων και, συγχρόνως, την ικανότητα μακρινών ταξιδιών με το ίδιο επίπεδο λειτουργικότητας όπως και ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Εσείς επωφελείστε από την αθόρυβη οδήγηση και την ηλεκτρική «ώση». Αυτό σημαίνει ότι, κατά τη στιγμιαία αύξηση της ταχύτητας, π.χ. σε ελιγμούς προσπέρασης, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης υποστηρίζεται από τον ηλεκτροκινητήρα για να εξασφαλίσει ακόμα πιο δυναμική οδήγηση. Συγκεκριμένα, στην ηλεκτρική λειτουργία και με τη δυνατότητα επαναφόρτισης της μπαταρίας από το ηλεκτρικό δίκτυο, μπορεί να επιτευχθεί ένα χαμηλό κόστος λειτουργίας.

  Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που αξίζει ιδιαίτερη αναφορά, είναι η δυνατότητα ελέγχου του συστήματος στατικής θέρμανσης και ψύξης στα Plug-In υβριδικά μοντέλα μέσω του BMW ConnectedDrive App, της δικτυακής πύλης ConnectedDrive ή απευθείας από το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

 • Ποιες απαιτήσεις και προϋποθέσεις πρέπει να καλύπτονται για να εξετάσω την επιλογή ενός Plug-In υβριδικού μοντέλου;

  Σημαντικό κριτήριο στη λήψη της απόφασης είναι η διαθεσιμότητα εγκατάστασης για τη φόρτιση του αυτοκινήτου στο σπίτι. Από μια οικιακή πρίζα, από το δικό σας BMW i Wallbox ή σε κάποιο άλλο σημείο της γειτονιάς σας. Επιπλέον, το πλεονέκτημα του κόστους λειτουργίας (κόστος ηλεκτρικής ενέργειας έναντι του κόστους καυσίμου) ενός υβριδικού Plug-In αυτοκινήτου μπορεί να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά εάν μπορούν να πραγματοποιηθούν πολλές μετακινήσεις με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης, εάν διαθέτετε εγκαταστάσεις φόρτισης στον χώρο εργασίας σας, μπορείτε να επωφεληθείτε περισσότερο από αυτό το πλεονέκτημα.

 • Η ασφάλεια και η οδηγική απόλαυση μπορούν να συγκριθούν με αυτές των συμβατικών αυτοκινήτων BMW;

  Τα Plug-In υβριδικά μοντέλα της BMW έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τις αυστηρότερες τεχνικές προδιαγραφές και βασίζονται στην ίδια αρχιτεκτονική με τα συμβατικά μοντέλα. Η ασφάλεια των Plug-In υβριδικών μοντέλων με μπαταρίες υψηλής τάσης έχει πιστοποιηθεί και από ανεξάρτητους φορείς.

  Ο ηλεκτροκινητήρας που τοποθετείται στα Plug-In υβριδικά μοντέλα της BMW, συνδυάζει τη δυνατότητα κίνησης με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας με την αύξηση της απόδοσης. Η υψηλή ροπή που είναι διαθέσιμη από στάση, εξασφαλίζει στο αυτοκίνητο αμεσότητα κατά την ανάπτυξη της ισχύος, κάτι που είναι τυπικό χαρακτηριστικό των ηλεκτροκίνητων προτάσεων. Με τη λειτουργία boost, ο ηλεκτροκινητήρας υποστηρίζει ενεργά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης κατά την επιτάχυνση και τα σύντομα δυναμικά «ξεσπάσματα». Επιπλέον, τα Plug-In υβριδικά μοντέλα της BMW είναι αθόρυβα και δεν εκλύουν ρύπους κατά την κίνησή τους με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

 • Ποιες διαφορετικές λειτουργίες οδήγησης είναι διαθέσιμες;

  Τα Plug-In υβριδικά μοντέλα της BMW διαθέτουν τις γνώριμες λειτουργίες οδήγησης ECO PRO, Comfort και Sport για όλες τις συνθήκες οδήγησης και απαιτήσεις. Επιπλέον, τα Plug-In υβριδικά διαθέτουν τις εξής αποκλειστικές λειτουργίες οδήγησης μέσω του διακόπτη eDrive:

  • AUTO eDRIVE: Το σύστημα επιλέγει τον πιο αποδοτικό τρόπο οδήγησης - αμιγώς ηλεκτρικά, συνδυαστικά ή με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, ανάλογα με τις συνθήκες.   

  • MAX eDRIVE: Ανάλογα με το μοντέλο, είναι δυνατή η οδήγηση με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας με ταχύτητες έως και 140 km/h, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία MAX eDRIVE. Κατά την οδήγηση με μεγαλύτερες ταχύτητες ή εάν έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα ηλεκτρικής ενέργειας, ενεργοποιείται αυτόματα ο κινητήρας εσωτερικής καύσης.  

  • Στη Λειτουργία SAVE BATTERY ή στη Λειτουργία Ελέγχου μπαταρίας (στην BMW Σειρά 7), η μπαταρία φορτίζεται αποδοτικά από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης ή διατηρείται σε σταθερό επίπεδο το φορτίο της. Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζεται η αποδοτικότερη αξιοποίηση του ηλεκτρικού φορτίου σε δεύτερο χρόνο.
 • Πώς θα αναγνωρίσετε ένα Plug-In υβριδικό μοντέλο της BMW;

  Οι διαφοροποιήσεις στη σχεδίαση, σε σύγκριση με τα συμβατικά μοντέλα BMW, περιορίζονται σε ελάχιστα σημεία ώστε η χαρακτηριστική και γνώριμη σχεδίαση BMW να διατηρείται και στα Plug-In υβριδικά μοντέλα. Τα παρακάτω χαρακτηριστικά σάς βοηθούν, ανάλογα με το μοντέλο, να διακρίνετε τα Plug-In υβριδικά μοντέλα της BMW:

  Εξωτερική σχεδίαση:

  • Επιγραφή «eDrive» στις πίσω κολώνες και στις δύο πλευρές
  • Επιγραφή «i» στα μπροστινά πλαϊνά πλαίσια
  • Μπλε γρίλιες μάσκας «νεφρών» και μπλε μουαγιέ τροχών
  • Επιγραφή «eDrive», τόσο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου όσο και στο κάλυμμα του κινητήρα
  • Ονομασία μοντέλου με προσθήκη του «e»
  • Παρουσία υποδοχής φόρτισης μπροστά, στην πλευρά του οδηγού

  Εσωτερική σχεδίαση:

  • Διακοσμητικά καλύμματα μαρσπιέ με επιγραφή «eDrive»
  • Διακόπτης eDrive στην κεντρική κονσόλα
  • Ειδικός πίνακας οργάνων και γραφικά στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου

ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ.

Στα Plug-In υβριδικά της BMW, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης συνδυάζεται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου με μεγάλη διάρκεια ζωής. Αυτό επιτρέπει στο αυτοκίνητο να συνεχίσει να κινείται ακόμα και με άδεια δεξαμενή καυσίμου σε περίπτωση ανάγκης. Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα ειδικά χαρακτηριστικά της μπαταρίας.

 • Είναι δυνατό να συνεχίσω την κίνηση με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, ακόμα και όταν η δεξαμενή καυσίμου είναι άδεια;

  Ναι, είναι. Εάν η συνολική αυτονομία με τον ηλεκτροκινητήρα και τον κινητήρα εσωτερικής καύσης είναι 80 km, ο οδηγός θα ειδοποιηθεί με ένα μήνυμα στον πίνακα οργάνων. Εάν η αυτονομία μειωθεί κάτω από τα 50 km, ο οδηγός θα λαμβάνει διαρκώς μια προειδοποίηση για την αυτονομία. Εάν το ρεζερβουάρ καυσίμου είναι άδειο, μπορείτε να εκμεταλλευθείτε την υπολειπόμενη ηλεκτρική ενέργειας για να φτάσετε στο πλησιέστερο πρατήριο, αρκεί να υπάρχει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια και οι συνθήκες να επιτρέπουν την ηλεκτροκίνηση.

 • Πόσο μεγάλη είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας υψηλής τάσης σε ένα Plug-In υβριδικό μοντέλο της BMW;

  Οι μπαταρίες υψηλής τάσης που χρησιμοποιούνται στα Plug-In υβριδικά μοντέλα της BMW είναι μπαταρίες ιόντων λιθίου οι οποίες, σε αντίθεση με τις μπαταρίες νικελίου, μολύβδου ή καδμίου, είναι βελτιστοποιημένες για χρήση σε μηχανοκίνητα οχήματα. Με το Πιστοποιητικό Μπαταρίας BMW, ο Επίσημος Έμπορος BMW εγγυάται την αποκατάσταση οποιασδήποτε βλάβης στην μπαταρία υψηλής τάσης για τα πρώτα 100.000 km ή για μέγιστο χρονικό διάστημα 6 ετών μετά την παράδοση του νέου αυτοκινήτου (όποιο όριο συμπληρωθεί πρώτο). Για τις υπηρεσίες που καλύπτονται από το Πιστοποιητικό Μπαταρίας BMW, μπορείτε να ενημερωθείτε από έναν Επίσημο Έμπορο BMW.

 • Ποια είναι η αυτονομία με ηλεκτροκίνηση;

  Κάθε Plug-In υβριδικό μοντέλο της BMW παρουσιάζει μια συγκεκριμένη κυκλική αυτονομία. Η ηλεκτρική αυτονομία που επιτυγχάνεται εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σημαντική επιρροή έχουν οι ανάγκες κλιματισμού και θέρμανσης, το φορτίο του ηλεκτρικού συστήματος του αυτοκινήτου (π.χ. πλοήγηση, ραδιόφωνο, θέρμανση καθισμάτων και παρμπρίζ, συνθήκες κλιματισμού το καλοκαίρι και τον χειμώνα) καθώς και το προσωπικό στιλ οδήγησης.

  Όταν η μπαταρία υψηλής τάσης αποφορτίζεται, η καθαρή ηλεκτρική κίνηση δεν είναι διαθέσιμη, όμως μπορείτε να συνεχίσετε να οδηγείτε κανονικά χάρη στον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης της ενέργειας αποτρέπει την πρόκληση ζημιών στην μπαταρία υψηλής τάσης, ακόμα και όταν αυτή εμφανίζεται ως τελείως «άδεια».

 • Η μπαταρία υψηλής τάσης περιορίζει τον χώρο αποσκευών;

  Τα Plug-In υβριδικά μοντέλα της BMW παρουσιάζουν έναν μικρό περιορισμό στη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών σε σχέση με τα συμβατικά μοντέλα BMW. Με γνώμονα την άνετη φόρτωση, έχουν αναπτυχθεί έξυπνες λύσεις που, πρώτον, εξασφαλίζουν ένα επίπεδο δάπεδο φόρτισης και, δεύτερον, παρέχουν το απαραίτητο βάθος για τη μεταφορά ογκωδών αντικειμένων. Επιπλέον, όλα τα συστήματα φόρτωσης (π.χ. διαιρούμενες πλάτες πίσω καθισμάτων σε αναλογία 40:20:40) είναι διαθέσιμα και για τα υβριδικά plug-in της BMW.

 • Τι θα πρέπει να προσέξετε, εάν σταθμεύσετε ένα Plug-In υβριδικό μοντέλο της BMW για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;

  Η στάθμευση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (π.χ. για μερικές εβδομάδες) είναι φυσικά εφικτή, όμως το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης μπορεί να μειωθεί, εάν το αυτοκίνητο δεν κινηθεί για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα.

  Γι’ αυτό, συστήνεται να σταθμεύσετε το αυτοκίνητο με πλήρως φορτισμένη μπαταρία ή να συνδέσετε το αυτοκίνητο σε κατάλληλο σταθμό φόρτισης κατά τα παρατεταμένα διαστήματα ακινητοποίησης, ώστε να επαναφορτίζεται αυτόματα η μπαταρία υψηλής τάσης όταν χρειαστεί.

  Επίσης, λάβετε υπόψη τις συμβουλές για τα παρατεταμένα διαστήματα ακινητοποίησης που αναφέρονται στο εγχειρίδιο χρήσης του αυτοκινήτου.

ΦΟΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ.

«Ανεφοδιασμό» δεν χρειάζεται μόνο ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, αλλά και η μπαταρία υψηλής τάσης. Στην περίπτωση των Plug-In υβριδικών της BMW, αυτό μπορεί να γίνει και στο σπίτι. Εδώ θα βρείτε επεξηγήσεις για το πώς, το πού και το πότε.

Ο κόσμος της έξυπνης ηλεκτρικής κινητικότητας BMW.

 • Ποιες επιλογές φόρτισης προσφέρει η BMW για τα υβριδικά Plug-In;

  Ένα plug-in υβριδικό μοντέλο της BMW μπορεί να επαναφορτιστεί από μια κοινή οικιακή πρίζα - ωστόσο συστήνεται να ζητήσετε από έναν πιστοποιημένο τεχνικό να ελέγξει την καταλληλότητα (δυνατότητα συνεχούς φορτίου) της πρίζας. Αυτός ο έλεγχος ή η προμήθεια και εγκατάστασης ενός BMW i Wallbox (με τα οποία μπορείτε να φορτίσετε το plug-in υβριδικό μοντέλο της BMW με έως και 3,7 kW) μπορεί, για παράδειγμα να πραγματοποιηθεί από έναν πιστοποιημένο ηλεκτρολόγο του συνεργάτη εγκατάστασης του BMW i.

  Για να μάθετε πού υπάρχει ένας σταθμός φόρτισης κοντά σας, έχετε διάφορες επιλογές:

  • Μπορείτε να τους αναζητήσετε στο σύστημα πλοήγησης του Plug-In υβριδικού μοντέλου της BMW. Με την αναζήτηση σημείων ενδιαφέροντος από το BMW ConnectedDrive App, αποκτάτε απευθείας πρόσβαση σε όλους τους σταθμούς φόρτισης που υπάρχουν στη γύρω περιοχή.
  • Μπορείτε να πραγματοποιήσετε την αναζήτηση από το smartphone σας. Αυτό γίνεται πολύ εύκολα με το ConnectedDrive App για υβριδικά plug-in.
  • Στην ιστοσελίδα του ChargeNow, θα βρείτε όλους τους σταθμούς φόρτισης των Εξουσιοδοτημένων Αντιπροσώπων BMW i.

  * Η υπηρεσία δεν διατίθεται προς το παρόν στην ελληνική αγορά.

 • Πόσο συχνά μπορείτε και πρέπει να επαναφορτίζετε ένα Plug-In υβριδικό μοντέλο της BMW;

  Εάν είναι εφικτό, προτείνεται να φορτίζετε το Plug-In υβριδικό μοντέλο της BMW κάθε φορά που θα σας δίνεται η ευκαιρία – είτε στο σπίτι είτε καθ' οδόν. Έτσι, θα μπορείτε να επωφελείστε πάντα από την ικανότητα κίνησης με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας και να ελαχιστοποιείτε την κατανάλωση καυσίμου.

 • Πόσο διαρκεί η φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης; Υπάρχει τρόπος ταχείας φόρτισης με ρεύμα DC (συνεχές ρεύμα);

  Η ακριβής διάρκεια φόρτισης εξαρτάται από μια πληθώρα παραγόντων. Εάν η μπαταρία υψηλής τάσης έχει αποφορτιστεί τελείως, η φόρτιση, π.χ. στην plug-in υβριδική έκδοση της BMW X5 θα διαρκέσει περίπου 2,5 ώρες σε ένα Wallbox ή σε έναν δημόσιο σταθμό φόρτισης ή περίπου 4 ώρες σε μια κοινή οικιακή πρίζα.

  Λόγω του μικρότερου μεγέθους μπαταρίας σε σύγκριση με ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο και του συγκριτικά μικρού απαιτούμενου χρόνου για μια πλήρη φόρτιση, δεν έχει σχεδιαστεί ταχεία φόρτιση DC για τα Plug-In υβριδικά μοντέλα της BMW.

 • Χρειάζομαι διαφορετικό καλώδιο φόρτισης όταν βρίσκομαι στο εξωτερικό;

  Το βασικό καλώδιο φόρτισης, που περιλαμβάνεται στο αυτοκίνητο, διαθέτει οικιακό φις ειδικά προσαρμοσμένο για τις υποδομές της εκάστοτε χώρας χρήσης. Ο Επίσημος Έμπορος BMW σάς προσφέρει τη δυνατότητα να αποκτήσετε ένα καλώδιο που θα είναι συμβατό με διάφορους τύπους πρίζας.

 • Οι υπηρεσίες του 360° ELECTRIC από το BMW i είναι διαθέσιμες και για τα Plug-In υβριδικά μοντέλα της BMW;

  Ναι, είναι αυτονόητο ότι, ως κάτοχος ενός Plug-In υβριδικού μοντέλου της BMW, έχετε στη διάθεσή σας όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει το BMW i 360° ELECTRIC.

 • Πόσο κοστίζουν οι σταθμοί φόρτισης της BMW για οικιακή χρήση;

  Στα Γνήσια Αξεσουάρ BMW θα βρείτε τις τιμές για το BMW i Wallbox.

ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ.

Χάρη στις πρωτοποριακές υπηρεσίες eDrive, τα υβριδικά Plug-In της BMW προσφέρουν πάντα έναν υψηλό βαθμό συνδεσιμότητας. Στις υπηρεσίες eDrive περιλαμβάνεται και το BMW ConnectedDrive App, το οποίο παρέχει, μεταξύ άλλων, σημαντικές πληροφορίες για το επίπεδο φόρτισης του αυτοκινήτου σας.


 • Ποια μορφή έχει το BMW ConnectedDrive στα Plug-In υβριδικά μοντέλων της BMW;

  Οι υπηρεσίες eDrive είναι ειδικά προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις των Plug-In υβριδικών μοντέλων της BMW και μπορούν να ελεγχθούν από μια εφαρμογή, το σύστημα πλοήγησης ή τη δικτυακή πύλη πελατών. Το BMW ConnectedDrive App περιλαμβάνει τις εξής λειτουργίες:

  • Ένδειξη κατάστασης φόρτισης και ρύθμιση χρονοδιακόπτη φόρτισης
  • Απομακρυσμένος έλεγχος του συστήματος κλιματισμού (θέρμανση/ψύξη) και ρύθμιση χρονοδιακόπτη
  • Αναζήτηση και προβολή σταθμών φόρτισης
  • Στατιστικά για το δικό σας στιλ οδήγησης, συμβουλές για αποδοτική οδήγηση και συγκρίσεις στην κοινότητα χρηστών
  • Ένδειξη διανυθέντων χιλιομέτρων, κατάστασης αυτοκινήτου και αναγκών συντήρησης
 • Ποια λειτουργικά συστήματα για smartphone υποστηρίζονται;

  Apple iOS και Google Android.

 • Μπορώ να ελέγχω τις προαναφερόμενες λειτουργίες και από το Διαδίκτυο;

  Ναι, στη διαδικτυακή πύλη του BMW ConnectedDrive είναι διαθέσιμες επιλεγμένες λειτουργίες.

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO₂.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας εξαρτώνται από τις επιλεγμένες διαστάσεις ζαντών και ελαστικών. Τα στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου έχουν υπολογιστεί σύμφωνα με τον κύκλο οδήγησης ECE.

Η αυτονομία εξαρτάται από μια πληθώρα παραγόντων και ειδικότερα από τους εξής: προσωπικό στιλ οδήγησης, επιλεγμένη διαδρομή, καιρικές συνθήκες, χρήση συστημάτων θέρμανσης/ψύξης και προετοιμασίας θερμοκρασίας καμπίνας.

Περισσότερες πληροφορίες για την επίσημη κατανάλωση καυσίμου και τις επίσημες εκπομπές CO2 των νέων επιβατικών αυτοκίνητων μπορείτε να δείτε στον «Κανονισμό για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 νέων επιβατικών αυτοκινήτων», που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλα τα σημεία πώλησης.

Read more