Ηλεκτρικά αυτοκίνητα BMW, BMW i3 στο δρόμο, μπροστινή λήψη τριών τετάρτων

BMW ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

BMW ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

ΤΑ BMW ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

Ολοταχώς προς την κινητικότητα του μέλλοντος: με τα βιώσιμα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών ρύπων, όπως το BMW i3 και το BMW i3s, η BMW δηλώνει με ξεκάθαρο τρόπο ότι στόχος της είναι η κινητικότητα του αύριο. Η εντυπωσιακή επιτάχυνση και δυναμική των αυτοκινήτων καθιστά την οδήγηση άκρως διασκεδαστική και διασφαλίζει ότι η απόλυτη οδηγική απόλαυση θα συνεχίσει και στο μέλλον να αποτελεί στοιχείο του DNA της BMW. Παράλληλα, η BMW δίνει ιδιαίτερη σημασία και στον επαναπροσδιορισμό της έννοιας premium με πρωτοποριακές υπηρεσίες κινητικότητας, εμπνευσμένη σχεδίαση και συστήματα κίνησης με όραμα. Η BMW κάνει το επόμενο αποφασιστικό βήμα προς την ηλεκτροκίνηση με το επαναστατικό BMW iX3 ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SAV (Sport Activity Vehicle) το οποίο θα παρουσιαστεί στην αγορά το 2020. Ανακαλύψτε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τις ψηφιακές υπηρεσίες του BMW Charging* που σας υποστηρίζουν σε κάθε περίπτωση με λύσεις κινητικότητας, φερμένες από το μέλλον.

* Η υπηρεσία δεν διατίθεται προς το παρόν στην ελληνική αγορά.

Μάθετε περισσότερα

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

 • Πώς λειτουργεί ένα BMW ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

  Ο τρόπος λειτουργίας ενός BMW ηλεκτρικού αυτοκινήτου διαφέρει σημαντικά από τον τρόπο λειτουργίας ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης, καθώς ο κινητήρας του ηλεκτρικού αυτοκινήτου δεν καταναλώνει καύσιμο αλλά κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μία μπαταρία, η χωρητικότητα της οποίας καθορίζει την αυτονομία, δηλαδή την απόσταση που μπορεί να καλυφθεί με μία φόρτιση μπαταρίας.

 • Ποια πλεονεκτήματα προσφέρει ένα BMW ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

  Τα πλεονεκτήματα ενός BMW ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι κυρίως τα εξής: κινείται σχεδόν αθόρυβα και δεν εκπέμπει ρύπους, δηλαδή διακρίνεται για τη βιωσιμότητα και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον. Επιπλέον, η αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου συχνά συνοδεύεται από φορολογικά κίνητρα ή επιδοτήσεις με αποτέλεσμα να προσφέρεται σε ιδιαίτερα ευνοϊκή τιμή για τον χρήστη.

 • Επιδοτείται η απόκτηση ενός BMW ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

  Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατατάσσονται στην υψηλότερη κατηγορία επιδοτήσεων και φορολογικών κινήτρων, ανάλογα με τη χώρα.

 • Για ποιους είναι κατάλληλο ένα BMW ηλεκτρικό αυτοκίνητο: οικογένειες, για άτομα που οδηγούν στην πόλη;

  Η καταλληλότητα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου εξαρτάται από τις προτιμήσεις του οδηγού – με μέση αυτονομία μερικών εκατοντάδων χιλιομέτρων, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα BMW μπορούν να κινούνται με άνεση εντός πόλης και σε αστικές διαδρομές. Ένα BMW i3 ή ένα BMW i3s με τέσσερις θέσεις είναι ένα κατάλληλο οικογενειακό αυτοκίνητο, όπως και το BMW iX3 που θα παρουσιαστεί σύντομα. Ένα αυτοκίνητο Plug-in Hybrid είναι ιδανικό για οδηγούς που αναζητούν τη μέγιστη δυνατή πολυχρηστικότητα: αφενός διαθέτει ηλεκτροκινητήρα για καθημερινή χρήση για τις μετακινήσεις από και προς την εργασία με χαμηλό κόστος. Αφετέρου προσφέρει μέγιστη ευελιξία και αυτονομία σε μεγάλες αποστάσεις, π.χ. για τις εκδρομές με την οικογένεια.

 • Ποια πλεονεκτήματα προσφέρει ένα BMW ηλεκτρικό αυτοκίνητο έναντι ενός Plug-in Hybrid;

  Ο συνδυασμός κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα επιτρέπει σε ένα BMW Plug-in Hybrid να επιτυγχάνει μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αντίθετα, ένα αμιγώς ηλεκτρικό BMW αυτοκίνητο λαμβάνει μεγαλύτερες επιδοτήσεις ή φορολογικές απαλλαγές. Επιπλέον, έχει τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και συχνά είναι πιο οικονομικό στη συντήρηση και τη χρήση λόγω του μειωμένου κόστους ασφάλισης και του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας.

BMW, φορολογικά κίνητρα, ηλεκτρικά αυτοκίνητα BMW και υβριδικά, άντρας σε σταθμό φόρτισης

Προοπτική BMW 2023, BMW Concept iX3 και BMW Vision iNEXT μπροστά από κτίριο

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2023.

Τα πρωτοποριακά Concept Cars της BMW.

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2023.

Τα πρωτοποριακά Concept Cars της BMW.

Σήμερα, η BMW έχει να επιδείξει δεκαετή εμπειρία στην ηλεκτροκίνηση, τόσο στην μικρής κλίμακας παραγωγή όσο και στη μαζική παραγωγή. Τα μοντέλα BMW i εξελίσσονται διαρκώς και η τεχνολογία τους χρησιμοποιείται και για την ηλεκτροδότηση μοντέλων της οικογένειας BMW. Το επόμενο βήμα είναι η καθολική ενσωμάτωση των στρατηγικών τομέων πρωτοπορίας όπως η αυτόνομη οδήγηση, η συνδεσιμότητα, η ηλεκτρική τροφοδότηση και οι υπηρεσίες (ACES) στα αυτοκίνητα. Εδώ, η σχεδίαση δίνει μορφή σε αυτούς τους τομείς πρωτοπορίας και απαντά στην ερώτηση για το πώς θα απολαμβάνουμε στο μέλλον την οδήγηση (D+ACES).

Μάθετε περισσότερα

BMW CONCEPT iX3.

BMW Concept iX3, μπροστινή λήψη τριών τετάρτων, σε στούντιο

BMW CONCEPT iX3.

Το μέλλον είναι ηλεκτρικό και με το BMW Concept iX3, η BMW παρουσιάζει μία σχεδιαστική μελέτη για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Sport Activity Vehicle (SAV). Εξοπλισμένο με την τεχνολογία BMW eDrive 5ης γενιάς και με μια ισχυρή μπαταρία, το μελλοντικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής θα προσφέρει αυτονομία άνω των 400 km* σε καθημερινή χρήση. Το BMW Concept iX3 ωθεί την ηλεκτροκίνηση σε νέο επίπεδο.

* Οι τιμές είναι προσωρινές.

BMW VISION iNEXT.

BMW Vision iNEXT μπροστά από δάσος, μπροστινή λήψη τριών τετάρτων

BMW VISION iNEXT.

Η εξατομικευμένη κινητικότητα περνά σε μια νέα εποχή. Ζητήματα όπως η αυτόνομη οδήγηση, η ηλεκτρική τροφοδότηση και η συνδεσιμότητα οδηγούν σε νέες εξερευνήσεις. Το BMW Vision iNEXT αποτελεί μια ισχυρή και θετική δήλωση για το μέλλον που έρχεται. Κινείται αμιγώς ηλεκτρικά με υψηλό επίπεδο αυτοματοποίησης και προσφέρει πλήρη συνδεσιμότητα. Ταξιδεύοντας με το BMW Vision iNEXT, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει αν θα οδηγεί ο ίδιος στη λειτουργία "Boost" ή αν θα αφήσει το αυτοκίνητο να κινηθεί αυτόνομα, στη λειτουργία "Ease". Χάρη στον ηλεκτροκινητήρα, η λειτουργία "Boost" είναι άκρως δυναμική, σχεδόν αθόρυβη και χωρίς εκπομπές ρύπων. Το εσωτερικό διαθέτει μια εντελώς διαφορετική σχεδίαση. Το BMW Vision iNEXT γίνεται χώρος χαλάρωσης, αλληλεπίδρασης, ψυχαγωγίας ή συγκέντρωσης. Με αυτόν τον τρόπο, το αυτοκίνητο επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει πώς θα αξιοποιήσει τον χρόνο του κατά τη διάρκεια ταξιδιού. Από το 2021, το μοντέλο παραγωγής θα εμφανιστεί στους δρόμους ως η νέα τεχνολογική ναυαρχίδα.

BMW i4.

BMW i4 στο χιόνι, μπροστινή λήψη τριών τετάρτων

BMW i4.

Το 2021 η BMW θα παρουσιάσει στην αγορά ένα αμιγώς ηλεκτρικό τετράθυρο αυτοκίνητο, το BMW i4. Εκτός από την εξαιρετικά μεγάλη αυτονομία των 600 χιλιομέτρων*, το αυτοκίνητο θα εξοπλίζεται με το σύστημα eDrive νέας γενιάς. Χάρη στον ευφυή συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα, μπαταρίας ιόντων λιθίου υψηλής τάσης και συστήματος διαχείρισης ενέργειας, αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία στα BMW ηλεκτρικά και στα Plug-in Hybrid αυτοκίνητα βελτιώνει την εμπειρία οδήγησης σε όλες τις συνθήκες.

* Οι τιμές είναι προσωρινές.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ CONNECTED DRIVE.

Ανακαλύψτε τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές του BMW ConnectedDrive.

 • Ψηφιακή Υπηρεσία Φόρτισης

  Πώς μπορώ να τροφοδοτήσω το αυτοκίνητό μου με ηλεκτρική ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας; Η BMW μου θα είναι φορτισμένη πριν από την αναχώρησή μου; Με την Ψηφιακή Υπηρεσία Φόρτισης, ερωτήσεις όπως αυτές είναι πλέον περιττές. Ο έξυπνος βοηθός φόρτισης φροντίζει για τη φόρτιση της μπαταρίας από τον οικιακό σταθμό φόρτισης, κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας, ή από την πρίζα – πλήρως αυτόματα, αποδοτικά και, κυρίως, με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Εισαγάγετε το τιμολόγιο χρεώσεων ηλεκτρικού ρεύματος, την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης και την προτιμώμενη λειτουργία φόρτισης στην εφαρμογή BMW Connected. Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, η Ψηφιακή Υπηρεσία Φόρτισης εξασφαλίζει ότι η BMW σας θα τροφοδοτηθεί κατά την περίοδο χαμηλής χρέωσης ρεύματος και θα είναι φορτισμένη κατά την αναχώρησή σας.

  * Μόνον σε συνδυασμό με το BMW Wallbox.

 • Υπηρεσία BMW Charging*

  Θα βρω έγκαιρα έναν σταθμό φόρτισης; Με την υπηρεσία BMW Charging* μπορείτε να διατηρείτε την ηρεμία σας. Χωρίς να χρειάζεται να αποβιβαστείτε από το αυτοκίνητο, μπορείτε να κάνετε κράτηση θέσης σε έναν από τους πλησιέστερους σταθμούς φόρτισης που βρίσκονται το πολύ 20 λεπτά μακριά σας ή να ελέγξετε εκ των προτέρων εάν ο σταθμός φόρτισης που επιθυμείτε θα είναι διαθέσιμος σε κάποια μεταγενέστερη χρονική στιγμή. Επιπλέον, έχετε στη διάθεσή σας διάφορες εγκαταστάσεις κοντά στον σταθμό φόρτισης που κάνουν πιο ευχάριστο τον χρόνο αναμονής.

  * Η υπηρεσία δεν διατίθεται προς το παρόν στην ελληνική αγορά.

 • Απομακρυσμένες Υπηρεσίες

  Εάν η φόρτιση της μπαταρίας επαρκεί για μία διαδρομή μέχρι την πόλη θα μπορέσω να βρω εκεί έναν σταθμό φόρτισης; Με τις Απομακρυσμένες Υπηρεσίες μπορείτε να ενημερωθείτε άμεσα, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή BMW Connected στο smartphone. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή BMW Connected για να προετοιμάσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο πριν από την αναχώρηση. Ένα πρόγραμμα που είναι εγκατεστημένο στο αυτοκίνητο φέρνει αυτόματα την μπαταρία σε ιδανική κατάσταση, ώστε να επιτευχθεί η χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση και η μεγαλύτερη αυτονομία.

 • Πλοήγηση

  Μία αποκλειστική υπηρεσία πλοήγησης για το BMW i3 είναι η ένδειξη αυτονομίας, η οποία βρίσκεται στον χάρτη πλοήγησης και δείχνει την αυτονομία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου με τη μορφή μίας μπλε περιοχής. Δείχνει ακριβώς την απόσταση που μπορείτε να καλύψετε με την τρέχουσα φόρτιση. Εάν επιλέξετε έναν προορισμό που βρίσκεται εκτός της υπολογισμένης αυτονομίας, προτείνεται μια στάση για φόρτιση.

 • Send to Car

  Ας υποθέσουμε ότι έχετε βρει έναν προορισμό και θέλετε να ξεκινήσετε αμέσως χωρίς να χάσετε χρόνο. Όλα γίνονται εύκολα με την υπηρεσία Send to Car. Αναζητήστε ενδιαφέρουσες τοποθεσίες όπως το αγαπημένο σας εστιατόριο ή τον προορισμό της επόμενης ημερήσιας εκδρομής στην ενότητα "Προορισμοί" της εφαρμογής BMW Connected. Εδώ θα βρείτε και μία ένδειξη με τους πλησιέστερους σταθμούς φόρτισης στη διαδρομή. Κάντε κλικ στην "Έναρξη" ή μεταβιβάστε τα δεδομένα απευθείας στο σύστημα πλοήγησης της BMW σας. Όταν κάνετε κλικ στην "Έναρξη", το σύστημα πλοήγησης ενεργοποιείται αυτόματα μόλις συνδεθεί με το smartphone μέσω Bluetooth, καθώς εισέρχεστε στο αυτοκίνητο. Εάν έχετε στείλει στο σύστημα πλοήγησης τον προορισμό που επιθυμείτε, θα βρείτε την αποθηκευμένη διεύθυνση στο πεδίο μενού "Μηνύματα". Από εδώ μπορείτε να ενεργοποιήσετε την πλοήγηση, αμέσως ή σε μια μεταγενέστερη χρονική στιγμή.

BMW Plug-in Hybrid στο δρόμο, μπροστινή λήψη τριών τετάρτων

BMW PLUG-IN HYBRID ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

BMW, φόρτιση, BMW i3s, άντρας σε σταθμό φόρτισης

ΦΟΡΤΙΣΗ ΤΩΝ BMW ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ PLUG-IN HYBRID ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.

Αυτονομία BMW, BMW i3 σε αστικό σκηνικό με γυναίκα και παιδί

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ BMW ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ PLUG-IN HYBRID ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.

FUEL CONSUMPTION AND CO2 EMISSIONS.

BMW i3 (120 Ah):
Fuel consumption in l/100 km (combined): 0
CO2 emissions in g/km (combined): 0


Electric consumption in kWh/100 km (combined): 13.1
BMW i3s (120 Ah):
Fuel consumption in l/100 km (combined): 0
CO2 emissions in g/km (combined): 0
Electric consumption in kWh/100 km (combined): 14.6–14.0


The information on fuel consumption, CO2 emissions and energy consumption has been determined in accordance with the prescribed measurement procedure VO (EU) 715/2007 in the version applicable at the time of type approval. The figures refer to a vehicle with basic configuration in Germany and the range shown considers optional equipment and the different size of wheels and tires available on the selected model.


Further information about the official fuel consumption and the official specific CO2 emissions for new passenger automobiles can be found in the 'New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines', which are available free of charge at all sales outlets and from DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Germany and on https://www.dat.de/co2


The values are already based on the new WLTP regulation and are translated back into NEDC-equivalent values in order to ensure the comparison between the vehicles. For vehicle related taxes or other duties based (at least inter alia) on CO2-emissions the CO2 values may differ to the values stated here.
 

Μάθετε περισσότερα

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO₂.

 • BMW i3 (120 Ah):
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 0
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 13.1

  BMW i3s (120 Ah):
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 0
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 14.6–14.0

  Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας υπολογίστηκαν σύμφωνα με την προαναφερόμενη διαδικασία μετρήσεων VO (EC) 715/2007 στην έκδοση που ίσχυε κατά τη χρονική στιγμή της έγκρισης τύπου.Τα στοιχεία αφορούν ένα αυτοκίνητο με βασικό εξοπλισμό για τη γερμανική αγορά και στο εύρος τιμών λαμβάνεται υπόψη ο προαιρετικός εξοπλισμός, καθώς και οι διαστάσεις των ζαντών και ελαστικών που διατίθενται για το επιλεγμένο μοντέλο.

  Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου και τις εκπομπές CO2 των νέων επιβατικών αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στο έντυπο "Οδηγός οικονομίας καυσίμου και εκπομπών CO2 νέων επιβατικών αυτοκινήτων", που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλο το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW.

  Οι τιμές είναι ήδη βασισμένες στο νέο κανονισμό WLTP και μετατρέπονται στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης μεταξύ των αυτοκινήτων.Για αυτά τα αυτοκίνητα, ενδέχεται να διαφέρουν οι αναφερόμενες τιμές εκπομπών CO2 που εφαρμόζονται για τον υπολογισμό φόρων και άλλων τελών αυτοκινήτου που υπολογίζονται βάσει των εκπομπών CO2.