Ηλεκτρική κινητικότητα BMW Αυτονομία BMW

ΑΝΕΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ.

Ανακαλύψτε τα πάντα για την αυτονομία των ηλεκτρικών και Plug-in Hybrid αυτοκίνητων BMW.

ΑΝΕΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ.Ανακαλύψτε τα πάντα για την αυτονομία των ηλεκτρικών και Plug-in Hybrid αυτοκίνητων BMW.

Για εμάς, ελευθερία σημαίνει κινητικότητα χωρίς περιορισμούς. Ευτυχώς οι εποχές που η ηλεκτρική αυτονομία επαρκούσε μόλις μέχρι το πλησιέστερο σούπερ μάρκετ ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Η συνεχής βελτίωση της αποδοτικότητας των μπαταριών υψηλής τάσης καθιστούν την ηλεκτρική κίνηση έτοιμη για καθημερινή χρήση και ιδανική για κάθε τρόπο ζωής. Τελικά, ο κόσμος είναι ανοικτός σε αυτούς που σκέφτονται βιώσιμα – και από εδώ και στο εξής και σε αυτούς που θέλουν να ταξιδεύουν με βιώσιμο τρόπο. Εξερευνήστε μαζί μας τον κόσμο της αυτονομίας για τα ηλεκτρικά και τα Plug-in Hybrid αυτοκίνητα της BMW.

Μάθετε περισσότερα
Ηλεκτρική κινητικότητα BMW Αυτονομία BMW υβριδικό αυτοκίνητο plug-in υβριδικό

ΚΑΘ' ΟΔΟΝ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ BMW ΚΑΙ ΤΟ PLUG-IN HYBRID.

Ζήστε μια νέα εμπειρία ταξιδιού με την BMW: με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη άνεση και ευκολία! Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε τις διακοπές σας ή να πραγματοποιείτε τις μετακινήσεις σας προς την εργασία σας χωρίς εκπομπές ρύπων και με αυτονομία που ταιριάζει στις καθημερινές σας ανάγκες. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλετε στη διαμόρφωση ενός πιο καθαρού και πιο βιώσιμου παρόντος και μέλλοντος. Σας παρουσιάζουμε δύο παραδείγματα άνετου ταξιδιού με ηλεκτροκίνηση BMW.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ BMW!

Ηλεκτρική κινητικότητα BMW ηλεκτρικό αυτοκίνητο αυτονομία

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ BMW!

Ζήστε την εμπειρία ενός ταξιδιού με την αμιγώς ηλεκτρική BMW iX3.

Έχετε επιλέξει τον προορισμό των διακοπών σας, οι βαλίτσες είναι έτοιμες και η BMW iX3 με την αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 500 km είναι πανέτοιμη για δράση. Χάρη στη διαδικασία που είναι γνωστή ως "προετοιμασία κλίματος", χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική ενέργεια από το οικιακό σύστημα ηλεκτροδότησης για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του εσωτερικού και της μπαταρίας καθώς το αυτοκίνητο φορτίζεται στο BMW Wallbox. Έτσι, το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο είναι άρτια προετοιμασμένο και εσείς μπορείτε να επωφεληθείτε από τη μέγιστη αυτονομία. Με πληροφορίες σχετικά με τα σημεία ενδιαφέροντος που υπάρχουν κοντά στον σταθμό φόρτισης, θα ξέρετε για παράδειγμα που μπορεί να απολαύσετε τον καφέ σας ενώ το αυτοκίνητό σας φορτίζεται. Με τις αποσκευές τοποθετημένες στον χώρο αποσκευών χωρητικότητας 500 λίτρων, ήρθε η στιγμή της αναχώρησης – μπορείτε να απολαύσετε το σχεδόν αθόρυβο ταξίδι σας με όλες τις ανέσεις που σας προσφέρει το αυτοκίνητό σας. Ορισμένα απλά μέτρα σας επιτρέπουν μάλιστα να αυξήσετε την αυτονομία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Σε αυτό σας υποστηρίζουν η Υποβοήθηση Προνοητικής Οδήγησης και το BMW Intelligent Personal Assistant. "Hey, BMW. How can I increase my range?” Οι συνθήκες περιβάλλοντος όπως η εξωτερική θερμοκρασία, καθώς και ο προσωπικός τρόπος οδήγησης επηρεάζουν την αποδοτικότητα της μπαταρίας υψηλής τάσης και συνεπώς την αυτονομία του αυτοκινήτου. Ένας προνοητικός και συγκρατημένος τρόπος οδήγησης θα σας επιτρέψει να εκμεταλλευτείτε στο μέγιστο την μπαταρία σας. Μπορείτε να αυξήσετε σε μεγάλο βαθμό την ηλεκτρική αυτονομία μειώνοντας την ταχύτητα κίνησης σε ορισμένα τμήματα της διαδρομής. Σε έναν σταθμό φόρτισης υψηλής ισχύος μπορείτε, για παράδειγμα, να επαναφέρετε το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας στο 80% σε περίπου 34 λεπτά. Μπορείτε να συνεχίσετε το ταξίδι σας προς τον προορισμό σας χωρίς καυσαέρια και χωρίς εκπομπές ρύπων. Τώρα μπορείτε να απολαύσετε τις διακοπές στην καταπράσινη εξοχή – μέχρι να έρθει η στιγμή για το εξίσου ευχάριστο ταξίδι της επιστροφής με την BMW iX3!

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ BMW PLUG-IN HYBRID.

Ηλεκτρική κινητικότητα BMW, BMW αυτονομία

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ BMW PLUG-IN HYBRID.

Ανακαλύψτε τις καθημερινές μετακινήσεις προς την εργασία σας με την BMW Σειρά 5 Sedan με τεχνολογία Plug-in Hybrid.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μεταβείτε στην εργασία σας. Ωστόσο, μόνο ελάχιστοι από αυτούς γίνονται χωρίς εκπομπές ρύπων, ειδικά εάν η απόσταση που πρέπει να καλυφθεί είναι μεγαλύτερη από 20 km. Ένα αυτοκίνητο BMW με τεχνολογία Plug-in Hybrid αντιμετωπίζει αυτήν την πρόκληση με μαεστρία – ένα παράδειγμα είναι η BMW 530e Sedan με αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 66 km. Το προηγούμενο βράδυ συνδέσατε την BMW Plug-in Hybrid με το BMW Wallbox για να την φορτίσετε και μετά ορίσατε την ώρα που θέλετε να είναι προθερμασμένη και πλήρως φορτισμένη για την επόμενη ημέρα. Χάρη στη διαδικασία που είναι γνωστή ως "προετοιμασία κλίματος", χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική ενέργεια από το οικιακό σύστημα ηλεκτροδότησης για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του εσωτερικού και της μπαταρίας καθώς το αυτοκίνητο φορτίζεται στο BMW Wallbox. Αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητό σας είναι άρτια προετοιμασμένο για το ταξίδι και εσείς έχετε στη διάθεσή σας την πλήρη αυτονομία. Αυτός είναι ένας λόγος που συστήνεται η καθημερινή φόρτιση. Όταν βρίσκεστε στην εργασία σας, μπορείτε να βρείτε εύκολα έναν κοντινό δημόσιο σταθμό φόρτισης. Στο τέλος της ημέρας, επιστρέφοντας στο σπίτι, μπορείτε απλώς να επανασυνδέσετε την BMW 530e Sedan στο BMW Wallbox και να απολαύσετε το απόγευμά σας, μέχρι την επόμενη μετάβασή σας στην εργασία χωρίς εκπομπές ρύπων.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ.

 • Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την μπαταρία υψηλής τάσης στα BMW ηλεκτρικά και Plug-in Hybrid μοντέλα.
  Ηλεκτρική κινητικότητα BMW Αυτονομία BMW Συχνές Ερωτήσεις

  Η θερμοκρασία είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την απόδοση και τη χωρητικότητα της μπαταρίας. Όπως ήδη γνωρίζετε από την μπαταρία του κινητού σας τηλεφώνου, η απόδοση περιορίζεται στις χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες. Στο αυτοκίνητό σας ωστόσο, η επίδραση της θερμοκρασίας ελαχιστοποιείται με την εφαρμογή βελτιστοποιημένων στρατηγικών λειτουργίας. Γνωρίζατε ακόμα ότι η χωρητικότητα δίνει πληροφορίες σχετικά με την αυτονομία που έχετε στη διάθεσή σας; Εκτός από τη θερμοκρασία, άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την αυτονομία είναι τα συστήματα που βρίσκονται σε λειτουργία όπως ο κλιματισμός, το φορτίο που μεταφέρεται με το αυτοκίνητο και ο τρόπος οδήγησής σας.

 • Ποιος είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος να προετοιμάσω το BMW ηλεκτρικό ή Plug-in Hybrid αυτοκίνητο μου για το επόμενο ταξίδι;

  Για να επωφεληθείτε εξαρχής από το αυτοκίνητό σας στο μέγιστο, συστήνεται η προετοιμασία του κλίματος στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και η προσαρμογή της θερμοκρασίας της μπαταρίας. Καθώς η ψύξη και η θέρμανση καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια, η διαδικασία θα πρέπει να πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια φόρτισης της μπαταρίας. Εσείς απλώς ορίζετε την επιθυμητή ώρα αναχώρησης και τις απαιτήσεις κλιματισμού από το μενού του αυτοκινήτου. Όταν φτάσει η ώρα αναχώρησης, η μπαταρία θα βρίσκεται στην ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας και στο εσωτερικό θα επικρατούν ιδανικές συνθήκες κλίματος.

 • Πώς επηρεάζει ο τρόπος οδήγησης την αυτονομία του BMW ηλεκτρικού ή Plug-in Hybrid αυτοκινήτου;

  Όπως και στην περίπτωση των αυτοκινήτων με συμβατικό σύστημα κίνησης, ο τρόπος οδήγησης επηρεάζει και την αυτονομία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ο γενικός κανόνας που ισχύει είναι ότι ο προνοητικός, ήρεμος και συγκρατημένος τρόπος οδήγησης αυξάνει την αυτονομία. Εάν, για παράδειγμα, μειώσετε την ταχύτητά σας στον αυτοκινητόδρομο από τα 130 km/h στα 110 km/h, μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά την αυτονομία σας. Κατά την ανάκτηση ενέργειας, όταν δηλαδή παίρνετε το πόδι σας από το πεντάλ του γκαζιού, η κινητική ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια και αποθηκεύεται στην μπαταρία, αυξάνοντας την αυτονομία κατά αρκετά χιλιόμετρα.

 • Τι γίνεται εάν ο προορισμός μου βρίσκεται εκτός της ηλεκτρικής αυτονομίας;

  Εδώ βοηθούν οι έξυπνες ψηφιακές υπηρεσίες του Connected Charging: οι δυνατότητες φόρτισης προστίθενται αυτόματα στη διαδρομή σας. Στο Plug-in Hybrid σας βλέπετε τις δυνατότητες φόρτισης στη διαδρομή σας ώστε να μπορείτε να κάνετε ευέλικτα την επιλογή σας.

Ηλεκτρική κινητικότητα BMW BMW Efficient Dynamics

Θέλω να εξερευνήσω το θέμα του BMW EfficientDynamics.

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές СО₂.

 • BMW iX3:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 0
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 17,8-17,5

  BMW Σειρά 3 Sedan με τεχνολογία Plug-in Hybrid:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2,0-1,5
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 45-35
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 15,9-13,9

  BMW Σειρά 3 Touring με τεχνολογία Plug-in Hybrid:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2,2-1,7
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 49-38
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 15,8-14,5

  BMW Σειρά 5 Sedan με τεχνολογία Plug-in Hybrid:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2,2-1,6
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 50-36
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 15,6-13,8

  BMW Σειρά 5 Touring με τεχνολογία Plug-in Hybrid (1)*:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2,1-1,9
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 47-43
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 17,6

  BMW X5 xDrive45e:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2,0-1,7
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 46-38
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 23,5-21,3

  BMW X3 xDrive30e:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2,4-2,1
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 54-48
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 17,1-16,4

  BMW Σειρά 2 Active Tourer 225xe:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 1,9
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 42
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 13,5

  BMW Σειρά 7 Sedan με τεχνολογία Plug-in Hybrid:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2,5-2,1
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 57-48
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 16,2-15,1

  BMW X1 xDrive25e:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 1,9
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 43
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 13,8

  BMW X2 xDrive25e:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2,1-1,9
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 47-43
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 14,2-13,7

  Οι τιμές των αυτοκινήτων που επισημαίνονται με την ένδειξη (1) είναι προσωρινές.

  *Η BMW 530e Touring αναμένεται να διατεθεί στην αγορά από τον 11/20.

  Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας υπολογίστηκαν σύμφωνα με την προαναφερόμενη διαδικασία μετρήσεων VO (EU) 715/2007 στην έκδοση που ίσχυε κατά τη χρονική στιγμή της έγκρισης τύπου. Τα στοιχεία αφορούν ένα αυτοκίνητο με βασικό εξοπλισμό για τη γερμανική αγορά και στο εύρος τιμών λαμβάνεται υπόψη ο προαιρετικός εξοπλισμός, καθώς και οι διαστάσεις των ζαντών και ελαστικών που διατίθενται για το επιλεγμένο μοντέλο.

  Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου και τις εκπομπές CO2 των νέων επιβατικών αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στο έντυπο "Οδηγός οικονομίας καυσίμου και εκπομπών CO2 νέων επιβατικών αυτοκινήτων", που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλο το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW.

  Οι τιμές είναι ήδη βασισμένες στο νέο κανονισμό WLTP και μετατρέπονται στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης μεταξύ των αυτοκινήτων. Για αυτά τα αυτοκίνητα, ενδέχεται να διαφέρουν οι αναφερόμενες τιμές εκπομπών CO2 που εφαρμόζονται για τον υπολογισμό φόρων και άλλων τελών αυτοκινήτου που υπολογίζονται βάσει των εκπομπών CO2.