BMW Ηλεκτροκίνηση, Επισκόπηση

BMW ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.

Εξερευνήστε μαζί μας τον κόσμο των BMW ηλεκτρικών και Plug-in Hybrid αυτοκινήτων.

BMW ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.Εξερευνήστε μαζί μας τον κόσμο των BMW ηλεκτρικών και Plug-in Hybrid αυτοκινήτων.

Μετά από σχεδόν πέντε δεκαετίες έρευνας και εξέλιξης, θέτουμε τις βάσεις για βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα με την γκάμα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων μας. Εκτός από τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως η νέα BMW iX3 ή τα BMW i3 και BMW i3s, ο στόλος των BMW αυτοκινήτων μας με τεχνολογία Plug-in Hybrid, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος στην αγορά αυτοκινήτου, προσφέρει τα καλύτερα από δύο κόσμους, για κάθε τρόπο ζωής και για κάθε ανάγκη. Η εντυπωσιακή αυτονομία και οι επιλογές φόρτισης, καθιστούν την οδήγηση και τη φόρτιση του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου πιο ευέλικτη, πιο άνετη και πιο φιλική στο περιβάλλον από ποτέ. Ως κατασκευαστής αυτοκινήτων δεσμευόμαστε με τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού για το περιβάλλον και φιλοδοξούμε να είμαστε ο πιο πετυχημένος και βιώσιμος premium προμηθευτής για την εξατομικευμένη κινητικότητα. Διότι για εμάς η βιωσιμότητα δεν είναι μία τάση της εποχής αλλά κίνητρο για δράση.

Μάθετε περισσότερα

ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Η ηλεκτροκίνηση στην BMW.

Για να μπορούμε να δώσουμε σε όλους την κατάλληλη απάντηση, εμείς στην BMW έχουμε εξελίξει τρία διαφορετικά προγράμματα για την ηλεκτρική και βιώσιμη κινητικότητα: τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα αυτοκίνητα με τεχνολογία Plug-in Hybrid και την τεχνολογία Mild Hybrid. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρουμε σε όλους τους πελάτες μας μία διευρυμένη και προσαρμοζόμενη γκάμα και συγχρόνως συνεχίζουμε να βελτιώνουμε το περιβαλλοντικό ισοζύγιο ολόκληρου του στόλου των αυτοκινήτων μας.

BMW Ηλεκτροκίνηση, Τεχνολογίες BMW eDrive, Ηλεκτρικά αυτοκίνητα BMW
BMW Ηλεκτροκίνηση, Τεχνολογίες BMW eDrive, ηλεκτρικό αυτοκίνητο

BMW ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.

100% ηλεκτρική οδηγική απόλαυση: πρέπει να ζήσετε τη μοναδική αίσθηση οδήγησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου BMW για να την αντιληφθείτε πραγματικά. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την εκπληκτικά άμεση απόκριση του ηλεκτροκινητήρα μόλις πιέσετε με το πόδι σας το πεντάλ γκαζιού, αλλά και με τις μοναδικές δυνατότητες επιτάχυνσης και την εξαιρετικά ευέλικτη και δυναμική οδική συμπεριφορά. Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε την αίσθηση της αθόρυβης κίνησης στην πόλη και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Ανακαλύψτε τη νέα και συναρπαστική οδηγική εμπειρία με μηδενικές εκπομπές ρύπων - ανεξάρτητα από το που μπορεί να σας οδηγήσει ο δρόμος.
BMW Ηλεκτροκίνηση, Τεχνολογίες BMW eDrive, BMW Plug-in hybrid

BMW ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ PLUG-IN HYBRID.

Κορυφαία αποδοτικότητα, αξεπέραστη άνεση και μοναδική δυναμική οδήγησης: αυτά αντιπροσωπεύουν τα αυτοκίνητα της BMW με τεχνολογία Plug-in Hybrid. Πιο πολύπλευρα από οποιονδήποτε άλλο τύπο αυτοκινήτου, συνδυάζουν τα καλύτερα από δύο κόσμους και, χάρη στο σύστημα ηλεκτρικής κίνησης, κάνουν ξεχωριστή την καθημερινότητά σας με τις μηδενικές ρύπων, με το πάτημα ενός διακόπτη. Ανακαλύψτε την αθόρυβη και αμιγώς ηλεκτρική κίνηση μέσα στην πόλη, π.χ. όταν μετακινείστε προς την εργασία σας, καθώς και τη γνώριμη άνεση και οδηγική απόλαυση που συνοδεύουν τον δυναμικό ενθουσιασμό μίας πραγματικής BMW.
BMW Ηλεκτροκίνηση, Τεχνολογίες BMW eDrive, BMW Mild Hybrid

BMW ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ MILD HYBRID.

Η τεχνολογία Mild Hybrid χρησιμοποιείται σε αυτοκίνητα με συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης για την ανάκτηση κινητικής ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Για να επιτευχθεί αυτό, η κινητική ενέργεια που απελευθερώνεται κατά το φρενάρισμα, ή όταν το αυτοκίνητο επιβραδύνει με τη βοήθεια του κινητήρα, μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια η οποία αποθηκεύεται σε πρόσθετη μπαταρία. Η αποθηκευμένη ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία των ηλεκτρικών συστημάτων του αυτοκινήτου, αλλά και για την υποστήριξη του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές СО₂ μειώνονται ενώ η εντονότερη επιβράδυνση προσφέρει σημαντικό δυναμικό πλεονέκτημα.
Ηλεκτρική κινητικότητα BMW BMW Podcast Changing Lanes ηλεκτρικό αυτοκίνητο plug in υβριδικό

"CHANGING LANES" – ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ PODCAST ΤΗΣ BMW!

Το "Changing Lanes" είναι το επίσημο podcast της BMW. Σε αυτό το επεισόδιο εξηγούμε τις διαφορές μεταξύ των BMW αυτοκινήτων με τεχνολογία Plug-in Hybrid, των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των αυτοκινήτων με τεχνολογία Mild Hybrid. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να παρακολουθεί κανείς όλες τις τεχνολογίες για την ηλεκτροκίνηση. Ετοιμαστείτε να μάθετε τις βασικές διαφορές στη φόρτιση, τη διαμόρφωση του κινητήρα και την καθημερινή χρήση – εάν θέλετε να είστε άρτια ενημερωμένοι για τον τρόπο λειτουργίας των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, ακούστε το επεισόδιο στο podcast της BMW.

Κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές СО₂.

 • BMW iX3(1):
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 0
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 0
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 17.8–17.5

  BMW Σειρά 3 Sedan με τεχνολογία Plug-in Hybrid:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2.0–1.5
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 45–35
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 15.9–13.9

  BMW Σειρά 5 Sedan με τεχνολογία Plug-in Hybrid:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 2.2–1.6
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 50–36
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km (μικτός κύκλος): 15.6–13.8

  BMW Σειρά 4 Coupé:
  Κατανάλωση καυσίμου σε l/100 km (μικτός κύκλος): 6.1–3.9
  Εκπομπές CO2 σε g/km (μικτός κύκλος): 141–103

  Οι τιμές των αυτοκινήτων που επισημαίνονται με την ένδειξη (1) είναι προσωρινές.

  Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας υπολογίστηκαν σύμφωνα με την προαναφερόμενη διαδικασία μετρήσεων VO (EC) 715/2007 στην έκδοση που ίσχυε κατά τη χρονική στιγμή της έγκρισης τύπου. Τα στοιχεία αφορούν ένα αυτοκίνητο με βασικό εξοπλισμό για τη Γερμανία και στο εύρος τιμών λαμβάνεται υπόψη ο προαιρετικός εξοπλισμός, καθώς και οι διαστάσεις των διάφορων τύπων ζαντών και ελαστικών που διατίθενται για το επιλεγμένο μοντέλο.

  Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου και τις εκπομπές CO2 των νέων επιβατικών αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε στο έντυπο "Οδηγός οικονομίας καυσίμου και εκπομπών CO2 νέων επιβατικών αυτοκινήτων", που διατίθεται χωρίς χρέωση σε όλο το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων BMW.

  Οι τιμές είναι ήδη βασισμένες στο νέο κανονισμό WLTP και μετατρέπονται στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης μεταξύ των αυτοκινήτων. Για αυτά τα αυτοκίνητα, ενδέχεται να διαφέρουν οι αναφερόμενες τιμές εκπομπών CO2 που εφαρμόζονται για τον υπολογισμό φόρων και άλλων τελών αυτοκινήτου που υπολογίζονται βάσει των εκπομπών CO2.