Αποδοτικότητα, BMW i5 Sedan, G60 BEV

ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ BMW

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ.

Το BMW EfficientDynamics αποτελεί συνώνυμο πρωτοποριακών μέτρων βελτίωσης της κατανάλωσης ενέργειας και της αυτονομίας σε πολλές γενιές αυτοκινήτων. Είναι επομένως βασικό στοιχείο της στρατηγικής βιωσιμότητας της BMW. Στους βασικούς παράγοντες που συμβάλλουν στη μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και μεγαλύτερη αυτονομία περιλαμβάνεται η κατασκευή χαμηλού βάρους με τη χρήση βελτιωμένου μίγματος υλικών με χάλυβες υψηλής αντοχής και αλουμίνιο στις πόρτες και τα φτερά.

Επιπλέον, τα ευνοϊκά αεροδυναμικά χαρακτηριστικά της BMW Σειράς 5 Sedan με συντελεστή οπισθέλκουσας της τάξης του 0,23 αυξάνουν τον συντελεστή απόδοσης με τη χρήση αεροδυναμικών τροχών, ενός έξυπνου ελέγχου κλαπέτων αέρα και το λείο κάτω μέρος αμαξώματος. Αυτοί οι παράγοντες βελτιστοποιούν την κατανάλωση της BMW i5 eDrive40 σε 18,9–15,9 kWh/100 km (3,3–3,9 mls/kWh) και επίσης επιδρούν θετικά στην αυτονομία.


Η έξυπνη διαχείριση θερμότητας με αντλία θερμότητας και λειτουργία Max Range εξασφαλίζουν μεγαλύτερη αποδοτικότητα στην BMW i5. Αυτή η λειτουργία μπορεί να αυξήσει την αυτονομία έως και 25% σε σύγκριση με τη λειτουργία Personal, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης.

Όμως κι εσείς, ως οδηγός, αποτελείτε σημαντικό παράγοντα επίδρασης. Μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια υιοθετώντας έναν αποδοτικό τρόπο οδήγησης, ανάλογα με τη διαδρομή και τις συνθήκες κυκλοφορίας.